- Wimbledon 2019 -

Vilander impresioniran: Đokovićev poraz bi bio iznenađenje veka

Mats Vilander, bivši švedski teniser a sada analitičar Eurosporta, govorio je o igri Novaka Đokovića na Vimbldonu.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Scott Barbour/Getty Images
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona silovitom pobedom nad Belgijancem Davidom Gofanom (6:4, 6:0, 6:2).

Vilander je ocenio da je u tom meču Novak bio "kao ljudski zid"

"Ono što Novak radi i što je radio bilo je u svemu za malo bolje od onoga što je radio Gofan. Bio je kao 'ljudski zid', uopšte nije pravio greške. Impersionirao me je kako se vratio nakon što je pretrpeo brejk u prvmo setu. Mislim da je on jednostavno predobar. Gledajući kako se vratio posle prvih sedam gemova i odigrao ostatak meča vidim jasan problem za sve ostale – mislite da ste ga 'uhvatili' u lošem izdanju, a onda se on odjednom probudi", izjavio je Vilander za Eurosport.

Proslavljeni Šveđanin se zapitao kako pobediti Novaka Đokovića.

"Posle onoga što smo videli u četvrtfinalu, ne znam. Izgleda kao šampion, ali ga još niko nije dobro izazvao. Mada, mislim da neće ni biti takve prilike. Možemo da kažemo da je Gofan mogao više da rizikuje, ali on to jeste radio na početku, posle je pao. Ja mislim da je Novakovim protivnicima u glavi uvek: 'Ovo moram da radim tri sata! Pa to je nemoguće". Njegovi protivnici konstantno sumnjaju u sebe, a on je neumoljiv", istakao je Mats.

Vilander je zatim nastavio o polufinalnom meču između Novaka i Bautiste Aguta.

"Mislim da smo mogli da imamo veoma dobar meč, da se Novak malo više umorio u četvrtfinalu. Ali on je bio pun samopouzdanja, dobro je izgledao i odigrao meč u kojem nije trošio energiju. Mislim da protiv Bautiste Aguta može da bude sličan meč ovome i Španac će sigurno verovati da može da dođe do pobede, jer je to radio već dvaput ove godine", izjavio je Vilander i dodao:

"Možda bi mogao (da ga pobedi) i na travi, ali ne verujem da to može da uradi na Centralnom terenu Vimbldona u pet setova. Ako bi se to dogodilo, ukoliko bi u finalu Vimbldona gledali Aguta a ne Novaka, onda bih to nazvao iznenađenjem veka".

Šveđanin je na kraju prognozirao pobednika i tačan rezultat.

"Mislim da će Novak pobediti u četiri seta. Mislim da će meč imati sličan razvoj kao četvrtfinalni protiv Gofana gde je imao sreće da osvoji prvi set. Mislim da će Agut biti dobar u 30-45 minuta meča, pa čak i bolji od Novaka. Ali gledajući meč koji može da traje četiri sata, nema šanse da pobedi Novaka Đokovića"
, zaključio je Vilander.

Vesti

Alfa predator

Predator ili grabljivac je životinja koja lovi plen i jede druge životinje. Apeks predator ili alfa predator je ona koja nije žrtva drugih predatora.

Vesti utorak 16.07. 11:55 Komentara: 43
prethodna strana 1 / 31 sledeca idi na stranu