Nova vest
Tenis

Četvrtak, 11.07.2019.

20:20

"Ukoliko Đoković 'razbije' protivnika – to će uticati na Federera i Nadala"

Bivši američki teniser Bred Gilbert veruje da Novak Đoković može da ima uticaj na Rodžera Federera i pre njihovog potencijalnog megdana.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Julian Finney/Getty Images

Gilbert je govorio o novom epiku između Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji se sastaju u polufinalu Vimbldona.

On je duel koji će se igrati u petak, u kasnim popodnevnim časovima, uporedio sa finalom Vimbldona između njih dvojice iz 2008. godine, kada je Španac slavio pobedu od 3-2.

"Mislim da obojica sada igraju bolji tenis. Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio", izjavio je Gilbert za ESPN.

Amerikanac je rekao da postoji nešto što može da promeni tok meča dvojice velikana.

"Ukoliko Đoković 'razbije' protivnika u meču pre njihovog, to će taj duel malo promeniti. Pobednik će morati da igra sa njim, koji će ga već čekati u finalu. Mislim da postoji ta prednost u tome ko igra prvi... To što znate da ćete igrati protiv Đokovića u finalu i morati da pobedite dvojicu iz 'velike trojke'" utiče na vas, zaključio je Gilbert.

Duel Novaka i Roberta na programu je u petak od 14 časova, a novi "Fedal", 40. po redu, igra se posle njihovog, takođe na Centralnom terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve