Nova vest
Tenis

Sreda, 10.07.2019.

20:00

Nadal "počistio" Kverija za polufinale s Federerom!

Rafael Nadal pobedio je Sema Kverija u tri seta, u četvrtfinalu Vimbldona.

Izvor: PT

Autor: PT

Nadal
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Drugi teniser sveta odigrao je odličan meč i za plasman u polufinale bilo mu je potrebno dva sata i devet minuta – 7:5, 6:2, 6.2.

Španski teniser u borbi za finale igraće protiv Rodžera Federera, što znači da nas očekuje 40. teniski klasik. Nadal vodi sa 24:15 i pripao mu je poslednji međusobni meč, koji je odigran u polufinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Kada je reč o meču Nadal i Kverija, presudan je bio prvi set koji je Rafa posle velike borbe dobio sa 7:5. "Bik s Maljorke" imao je rani brejk prednosti, ali je Kveri uspeo da se vrati u desetom gemu i izjednači na 5:5.

Nakon toga je usledio novi brejk Nadala (6:5), a visoki Amerikanac je u trinaestom gemu imao tri šanse da ponovo vrati brejk. Nije uspeo u toj nameri, i u drugom i trećem setu postojao je samo jedan igrač na terenu.

Španac drugi period igre dobija sa 6:2, odnosno treći istim rezultatom.

Polufinala igraju se u petak, a u drugom se sastaju Novak Đoković i Roberto Bautista-Agut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

15 h

U fokusu

Vidi sve