Nova vest
Tenis

Utorak, 09.07.2019.

16:15

Šampionska igra Serene za polufinale Vimbldona

Serena Vilijams plasirala se u polufinale Vimbldona, gde se bori za osmu titulu u karijeri.

Izvor: AK

Autor: AK

Šampionska igra Serene za polufinale Vimbldona
Foto: Tanjug/AP Photo/Ben Curtis

Vilijams je u američkom duelu posle velike borbe nadigrala Alison Risk sa 6:4, 4:6, 6:3.

Iako je u 38. godini života, Vilijams je u najtežim i najbitnijim trenucima meča igrala bolje od rivalke i posle dvočasovne igre "slomila" njen otpor.

Vilijams je imala čak 19 as udaraca, poslednjim je "overila" pobedu, a koliko je bila dominantna pokazuje podatak da je imala čak 16 brejk lopti.

Iskoristila je šest, ali nije uspela da spasi nijednu od pet brejk prilika svoje rivalke, zbog čega je Risk i parirala iskusnijoj zemljakinji tako dugo.

Vilijams, koja ima 23 Grend slem titule u karijeri, u polufinalu će igrati sa boljom iz duela između Barbore Stricove i Džoane Konte.

U međuvremenu, ona će u utorak igrati još jedan meč na Vimbldonu, u tandemu sa Endijem Marijem u konkurenciji miks-dublova.

Rivali u šesnaestini finala turnira su im Fabris Martin i Rakel Atavo, 14. nosioci, a pobednik će na glavne favorite Bruna Soareša i Nikol Melihar.

U polufinale se plasirala i Simona Halep, koja čeka pobednicu meča između Eline Svitoline i Karoline Muhove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

13 h

U fokusu

Vidi sve