Nova vest
Tenis

Petak, 05.07.2019.

21:53

Novak "iskulirao" politiku: Pričaću kada ja budem hteo

Novak Đoković je definitivno rešio da povuče crtu ispod priča o ATP Savetu i Džastinu Gimelstobu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Na konferenciji za medije posle pobede u trećem kolu protiv Huberta Hurkača, Đoković je izašao pred novinare koji su očekivali da će odgovoriti američkom novinaru Benu Simonsu o tome da li je pročitao izjavu žrtve u napadu Džastina Gimelstoba.

Međutim, sve je sačekalo iznenađenje, teniskim rečnikom rečeno, "drop šot" Novaka Đokovića, tako da ie izostala priča oko stvari koje nisu u direktnoj vezi sa onim što je ovde primarno – tenisom i rezultatima na terenu.

Novinar britanskog "Metroa" je pitao Novaka da li je imao priliku da pročita izjavu na šta je Đoković veoma odlučno reagovao.

"Ne odgovaram na pitanja o Džastinu ili bilo čemu političke prirode. Žao mi je. Molim vas da to poštujete. Sada sam fokusiran isključivo na tenis. Pričaćemo o tome kada se završi turnir", izjavio je Đoković.

Potom se oglasio Simons.

"Neću vas direktno pitati o tome, ali želim da imate u vidu s poštovanjem da ste u našoj prethodnoj diskusiji rekli da ćete doći pred nas sa tim sledeći put. To je veoma važan događaj. Zbog toga smo se okupili", rekao je Simons.

Novak je i tu vladao situacijom, pa ga je nakratko prekinuo.

"Izvinite što vas prekidam. Rekao sam da ću to pročitati. Kada budem pročitao, vratiću se pred vas kad ja to budem želeo. Ne želim to da radim sada. Fokusiran sam na tenis", poručio je Đoković čime je završena svaka priča na tu temu.

Do daljnjeg. Kada, videćemo, ali Novak je, verovatno osećao da je pravi momenat da prekine priču o tome i bavi se onim zbog čega je i došao u London, odbranom trofeja i pokušajem da osvoji peti Vimbldon i 16. grend slem titulu.

Kada je reč o meču sa Hurkačem, bilo je zanimljivo čuti od Novaka šta se dešavalo oko razgovora sa sudijom oko kačketa.

On je objasnio da je naišao na neočekivan problem u vezi sa tim jer je u prošlom meču dobio dozvolu sudije da igra sa njim, a danas nije.

"Vrlo je prosto. Na prošlom meču sam izvadio kačket, a sudija je rekao da mora da ga proveri i vidi mogu li ili ne da ga nosim na terenu. Dobio je potvrdu da mogu da ga nosim, jer sam dobio dozvolu pre meča. Isti kačket sam izvadio i sada, ali mi ovog puta nisu dozvolili. Zato sam ga pitao o čemu se radi. Niko mi pre meča nije rekao, ‘vidi, ne možeš da igrap tako’. To je sve. Prihvatio sam odluku šta sam mogao drugo?", kaže Novak.

Posle je na srpskom delu konferencije objasnio da je svako dobio i deo opreme koji je u potpunosti beo i koji nema brendirane oznake na sebi.

"Dali su mi beli kačket, ali mi nije trebao. Tada nisam želeo da stavim kačket. Mislim da je samo korektno da mi se kaže pre meča, meni ili bilo kom iz mog tima, oni su stalno tu. Ovako je bilo malo bezveze, u sred meča saznajem da ne mogu", poručio je Novak.

Utisak je da je Novak kada igra na takozvanom "kecu", tačnije Terenu 1, nekako stagnutiji. Imao je tu već nekoliko mečeva koji su bili neugodni.

"Jesam, jesam stegnutiji. Uzimajući u obzir koliko mečeva igram na Centralnom terenu i Terenu 1 to je velika razlika. Definitivno je to nešto što utiče na mene na početku. U smislu da se malo ustručavam da odigram neke udarce koje na Centralnom terenu udaram bolje i jače. U početku igram malo rezervisano, malo sam neutralan, i onda ako igram protiv nekog kao što je Kveri, ko ima jak servis i nema šta da izgubi, onda se malo i uspaničiš. I ja sam čovek, grešim, uprkos iskustvu koje imam, budem i ja ponekad u grču i ne mogu da sprovedem u delo igru koja me karakteriše u većini mojih mečva ovde", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve