Nova vest
Tenis

Četvrtak, 04.07.2019.

11:50

Đoković o "napadu": Osetio sam "otrovne strelice", pa nije ubio čoveka

Novak Đoković prokomentarisao je za Sport Klub neprijatnu situaciju na pres konferenciji i raspravu sa novinarom na temu "Džastinm Gimelstob".

Izvor: AK

Autor: AK

Đoković o
Foto: Tanjug/AP Photo/Tim Ireland

Gimelstob je bio jedan od trojice predstavnika igrača u Asocijaciji teniskih profesionalaca (ATP), ali je s tog mesta smenjen.

On je uslovno osuđen na tri godine zbog napada na jednog prijatelja i njegovu ženu novembra prošle godine.

"Očekujem da će da me pitaju tako nešto. Kada sam se prihvatio uloge predsednika Saveta igrača, kada su me igrači izabrali, bio sam svestan da ću dobijati politička pitanja u okviru našeg sporta. Na to sam spreman i uglavnom imam spremne odgovore jer mi je stalo i svestan sam šta se dešava. Nekad mi i prijaju takva pitanja", rekao je Đoković u razgovoru za Sport Klub.

Pročitajte još Novinar "nagazio" Đokovića: O čemu pričate? Nema potrebe da me napadate

Novinar Bil Simons je uporno pokušavao da "izvuče" određenu izjavu od Đokovića, naglasivši da podržava Gimelstoba.

"Imao je emotivno izlaganje o Gimelstobu. Nisam čuo da su se stvari tako desile. Mora čovek da proceni kada može da se izbegne pitanje, a kada može da se odgovori. Ja sam odlučio da odgovorim jer je gospodin bio korektan prema meni tokom karijere, ali sam osetio da je ton prešao u osudu. Pokušao sam da njega smirim, ne sebe, jer je bio malo potresen".

Gimelstob je veoma blizak sa Đokovićem i bili su veoma blisku dok je ovaj obavljao funkciju u ATP.

"Džastin i ja imamo dobar odnos, cenim njegovu posvećenost i napor koju je uložio da predstavlja igrače. Jedan je od retkih, ako ne i jedini koji se toliko borio za igrače u poseldnjih deset godina. Dobro znam šta se dešava iza zavese i koliko ima prljavih igara, a on je velika prednost za igrače. Žao mi je što se povukao, ali to je moralo da se desi zbog celog sudskog procesa. Kada se bude rešilo, a on mi je rekao da proces i dalje traje, pokrenuo je optužbe protiv čoveka koji je lagao, a ako se tako desilo, vrata mu neće biti zatvorena. Ima tu svašta nešto, nisam u poziciji da pričam jer ne znam šta se sve desilo. Neću da mešamo šta osećam prema njemu, a osetio sam otvorne strelice jer sam u dobrom odnosu s njim. Nije ubio čoveka, tek treba da se pokaže šta se desilo", zaključio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve