Federer govorio o GOAT trci i "jednom udarcu" koji ga je koštao

Rodžer Federer otkrio je kako se osećao posle poraza u finalu Vimbldona.

Izvor: LN

Ponedeljak, 15.07.2019.

14:29

Federer govorio o GOAT trci i
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Federer je izgubio finale Vimbldona od Novaka Đokovića posle pet odigranih setova i skoro pet časova tenisa.

Na početku konferencije za medije posle teškog poraza istakao je da žali za propuštenim prilikama.

Švajcarac je imao dve meč lopte na servisu na 8:7, kao i dve brejk lopte na 11:11, ali nije uspevao da oduzme servis srpskoj mentalnoj gromadi.

"Ne znam šta je pošlo po zlu. Jedan udarac, da kažemo. Vi izaberite koji. Ne bi bilo loše da sam pre meča 'potpisao' da bude 9:9 u petom setu. Ali, teško je bilo podneti te propuštene prilike", kazao je Federer.

On je na kraju meča imao 14 poena više (218-204), ali mu to nije donelo pobedu.

"To nije bitno. Znam šta sam dobro radio, koliko sam bio blizu. Ne moram o tome da razmišljam. Mogu da budem zadovoljan pruženim".
Joe Toth, AELTC Pool Photo via AP
Jedan od novinara je konstatovao da je Novak oduvek bio "onaj treći", koji je pokušavao da se probije i izbori mesto pored Rodžera i Rafe.

"To je bilo baš davno...", kazao je Federer uz osmeh i nastavio: "Morate da pitate ljude na ulici (o tome). Svi znamo koliko je Novak jak i kolko to godina već traje", nastavio je Federer.

Švajcarac se zatim dotakao teme o potencijalnom GOAT-u (najvećem svih vremena).

"Oko toga se uvek dizala velika pompa. Kada sam bio blizu, pa izjednačio, pa preuzeo rekord... To je bila velika stvar. Drugačije sam se osećao posle toga jer ne crpim motivaciju iz istog izvora tada i sada. Nema je toliko u tome da ostanem na vrhu, jer ako neko drugi preuzme taj rekord, super za njih. Ne možete sve da sačuvate.

Nisam zbog toga postao teniser, stvarno nisam. Hteo sam da osvojim Vimbldon, da dobro igram ovde, pred neverovatnom publikom na Centralnom terenu protiv igrača kao što je Novak"
.

Rodžera su upitali da li bi bilo lakše da je poraz došao ubedljivijim rezultatom, a ne posle petočasovnog trilera.

"Teško je reći. Ne znam da li bi bilo bolje da sam izgubio sa po dva gema po setu. Na kraju to i nema nikakvu 'težinu'. Ne znam ni kako se osećam sada. Samo mislim da sam propustio ogromnu priliku. Jednostavno ne mogu da verujem. To je što je", zaključio je čudesni momak iz Bazela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: