Navratilova: Izvrnite mi ruku, ali ja kažem, pobediće Novak!

Martina Navratilova je još jednom u centru pažnje na ovogodišnjem Vimbldonu.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 14.07.2019.

14:16

Navratilova: Izvrnite mi ruku, ali ja kažem, pobediće Novak!
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Naturalizovana Amerikanka češkog porekla je rekorderka u obe konkurencije po broju titula u singlu (devet), a Rodžer Federer ima priliku da eventualnim trijumfom izjednači njen rezultat.

Međutim, o svemu se pita branilac trofeja Novak Đoković, koji je dva puta do sada pobeđivao Švajcarca u velikim finalima.

Uoči velikog finala koje počinje u 15 časova, svi daju prognoze, pa je i Navratilova, u svojoj kolumni za „Sandej Tajms“ dala svoju ocenu i očekivanja.

Sa tako dva velika ambiciozna šampiona, na vrhuncu njihove moći, današnje muško finale biće dramatično i tesno, ali ako bi neko morao da mi uvrne ruku i natera me da prognoziram, onda ću reći da će pobediti Novak Đoković. Recimo da je odnos 6:4 u njegovu korist“.

Ima nešto čelično u njegovoj igri i njegovo polufinalno izdanje bilo je vrlo impresivno. Normalno, pažnja u petak je bila na meču Rodžera i Rafe, ali viši kvalitet došao je sa meča Bautiste Aguta, koji je igrao kao u transu, i Đokovića. Samo blesav bi otpisao Federera, ali moraće da nađe pravu taktiku“, kaže Martina.

Ona je takođe konstatovala da će Švajcarac morati dosta toga da promeni.

Federer će morati da promeni taktiku protiv Đokovića. Novak ostaje na liniji, menja pravac lakše nego Nadal i veoma je pouzdan i precizan sa osnovnim udarcima. Federer će morati više da igra slajs, da ga odigrava nisko, tako da oteža Novaku posao i otera ga dalje od osnovne linije ili da ide na vinere“, zaključila je bivša šampionka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: