Federer ne zna za godine – preslišao Nadala za finale sa Đokovićem!

Rodžer Federer je pobedom protiv Rafaela Nadala od 3-1 u setovima došao do finala Vimbldona.

Izvor: LN

Petak, 12.07.2019.

17:10

Federer ne zna za godine – preslišao Nadala za finale sa Đokovićem!
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Federer je Nadala savladao posle skoro tri časa igre – 7:6(3), 1:6, 6:3, 6:4.

Švajcarski teniser je 101. pobedom na Vimbldonu zakazao novo finale Vimbldona sa Novakom Đokovićem i novi klasik u kojima za sada vodi Srbin sa 25-22.

37-godišnji Rodžer se plasirao u svoje 12. vimbldonsko finale, u kojem će imati priliku da se bori za svoj deveti trofej na Otvorenom prvenstvu Velike britanije, koji bi bio prvi od 2017, a drugi još od 2012. godine.

I Federer i Nadal su u meč ušli sa visokim intenzitetom servisa, dok su usput pogađali veliki broj prvih servisa. Meč je na početku izgledao kao da su na terenu Izner i Anderson, a ne Španac i Švajcarac.

Na prve probleme za servere čekalo se pri vođstvu Federera od 4:3, pri servisu Nadala. Rodžer je došao do brejk lopte, igrao se dug poen, ali je na kraju Nadalov pritisak na protivnikov bekhend urodio plodom.

Naredni pritisak Nadal je osetio kada je servirao za 6:6, jer je od 40:0 dopustio protivniku da izjednači. Ni u narednom poenu Španac nije bio siguran, ali je osovjio taj i sledeći za taj-brejk.

Fortuna je bila najveći saveznik Španca na startu taj-brejka, koji je prvi napravio prednost. Ipak, Rodžer je podigao nivo igre i od 2:3 vezao pet poena za kraj prvog seta.

Uživo prenos meča mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.
Photo by Shaun Botterill/Getty Images
U drugom setu viđen je značajno drugačiji tenis nego u prvom – razmene su bile u prvom planu a poeni se više nisu osvajali servisima.

Nadal je prvi propustio dve brejk lopte, a onda je istom merom uzvratio Federer. Imao je 1:1 i 15:40, ali je usledila serija Nadala od 12 osvojenih poena u narednih 13.

Federer je zatim pretrpeo još jedan brejk, na opšte čuđenje publike na Centralnom terenu, a onda "istankovao" poslednji za kraj drugog seta.

Treći set počeo je dobrim servisima na obe strane, ali se nije dugo čekalo za prvi brejk. Rodžer je vezao tri poena na riternu, nadmudrio Nadala na mrežu i napravio brejk za 3:1, koji je ubzro potvrdio uprkos Rafinih 0:30.

Osmostruki osvajač Vimbldona je u naredna dva ritern gema imao 15:40 i 0:30, ali se Nadal oba puta spasao. Ipak, nije uspevao da iskoristi Rodžerove propuste, pa je Švajcarac u laganom ritmu odservirao za vođstvo od 2-1. Početkom četvrtog seta videlo se da je Rafin nivo tenisa opao i da je Federer u kontroli. Pripretio je u prvom servis gemu Španca, ali nije uspeo da dođe ni do brejk lopti, da bi to uradio u narednom.

Odigrao je fenomenalan ritern bekhendom, iznenadio Rafu i napravio veoma bitan brejk.

Federer je nastavio da dobro servira i mirno čuva svoje gemove, a na 5:3 je imao fenomenalne šanse. Nadal je izgrešio i došlo se do prve meč lopte. Nju je "Bik sa Majorke" spasao servisom, ali omogućio Rodžeru i drugu.

I tu je spasao, nastavio da dobro servira i nekako naterao protivnika da servira za meč i prolaz u finale. Tu ipak nije bilo greške za Federera, koji je zabeležio pobedu uz veliko oduševljenje Centralnog stadiona.

Finale između Đokovića i Federera na programu je u nedelju od 15 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

476 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: