Barborin turnir snova, sad na Serenu!

Ko kaže da na Vimbldonu nema mesta za servis-volej? Što je starija, to je bolja, Barbora Stricova ima turnir iz snova.

Izvor: Z.K.

Utorak, 09.07.2019.

20:14

Barborin turnir snova, sad na Serenu!
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Češka teniserka plasirala se u 33. godini u svoje prvo Grend slem polufinale. Tako je nadmašila uspeh iz 2014. kada je, takođe na Vimbldonu, igrala u četvrtfinalu.

Stricova, koja je u kariji bila pre dve godine 16. na svetskoj listi, priredila je razočaranje domaćoj publici pobedom nad Džoanom Kontom od 7:6 (5), 6:1.

Gubila je Barbora u prvom setu sa 4:1, ali uspela je da se vrati, stigne do 4:4 i nešto kasnije izbori taj-brejk koji je dobila i koji je psihološki doneo prevagu.

Teniserka iz Plzena, koja ima dve titule u singlu i čak 23 u dublu, igra fantastično. Servisi su joj odlični, to joj omogućava da često izađe na mrežu i poentira.

"Još ne mogu da poverujem da sam u polifinalu. Izuzetno sam srećna i glas mi podrhtava, jer ne verujem. I još igram dubl! Moram što pre na odmor", izjavila je Barbora koju je kasnije čekao duel sa partnerkom Su Vei Sijeh protiv Rumunki Begu i Nikulesku.

Nema šta, zaslužuje sve čestitke, ali sada će je čekati deleko delikatniji posao, iskusna šampionka Serena Vilijams koja deluje kao da bi na ovom turniru konačno mogla da osvoji 24. Grend slem trofej i izjednači se sa Margaret Kort.

"Meč sa Kontom mi je bio jedan od najboljih. Nikad pre nisam igrala na najvećem stadionu. Biće sjajno protiv Serene, jedva čekam četvrtak da se opet pojavim ovde", poručila je Čehinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: