Beker o Lendlu i Zverevu: Ili imaš mentora, ili ga nemaš

Stare vatre nikad ne umiru, pa je tako i u slučaju Borisa Bekera i Ivana Lendla.

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 08.07.2019.

11:07

Beker o Lendlu i Zverevu: Ili imaš mentora, ili ga nemaš
Photo by Julian Finney/Getty Images

Nije tajna da su često umeli jedan drugom da stanu na žulj, a da možda ni sada nisu u nekoj naročitoj ljubavi može se zaključiti i iz poslednjih Bekerovih komentara.

Oni se tiču Aleksandera Zvereva, tačnije njegovog neuspeha na Vimbldonu, a Boris smatra da veliki deo krivice za to snosi i mentor mladog igrača, Ivan Lendl.

Rekao sam na početku da me ništa više ne bi obradovalo od toga da vidim neke mlade igrače kako stižu do polufinala ili finala, ali moje molitve nisu uslišene. Mnogi igrača, poput Denisa Šapovalova, Stefanosa Cicipasa i Aleksandera Zvereva izneverilo je naša očekivanja. Bilo bi u redu zaobići šestog nosioca Cicipasa, jer je igrao polufinale u Australiji i mislim da još mora dosta da uči o igri na travi”, rekao je Beker.

On je prešao na kritiku Lendla.

“Ima nešto što toj grupi igrača nedostaje, pravi mentalitet možda i neko da ih uputi u sve tajne. Provodim mnogo vremena sa Zverevom, kog znam iz mog rada sa Teniskim savezom Nemačke, znam i da radi sa Ivanom Lendlom. Međutim, njemu nije pomoglo što Lendla nije bilo nigde puna dva meseca pre ovog turnira. Ili imaš mentora, ili ga nemaš. Mislim da je važno okružiti se ljudima koji znaju šta je potrebno da se osvoje velike titule, ali to treba uraditi na pravi način”, zaključio je Beker.

U redu, Borise. Samo Lendl nije nikada osvojio Vimbldon. Možda ti da pokušaš da daš koji savet Saši?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: