Ponedeljak, 15.07.2019.

15:00

Vajda: Novak apsolutno može da obori Grend slem rekord

Utiske o pobedi Novaka Đokovića u finalu Vimbldona podelio je njegov trener Marjan Vajda.

Izvor: LN

Vajda: Novak apsolutno može da obori Grend slem rekord IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Džoni

pre 4 godine

Bilo je dramatično samo zato što Novaka užasno nije služio servis, čak ni upola onako kao pre finala.
Nisam ni očekivao da Novak napravi mnogo brejkova, od Federerove čuvene igre je ostao samo servis, ali servis mu je izuzetno dobar i korisniji nego kod specijalista servera. Federerov servis nikada nije u funkciji asa ili servis vinera, nego voleja posle. Zahvaljujući tome još može da igra i u tim godinama.
Novak sve to zna. U ovim trenucima slavlja, mene najviše brine tako nagao i tako drastičan pad pouzdanosti njegovog servisa, da nije opet povreda? Tako je i prošli put počelo. Novaka jedino to može da osujeti, niko drugi.

zgtom

pre 4 godine

Iz ovog velikog meča naj zanimjljiviji mi je jedan detalj. Na 2 meč lopte za Federera i to nakon 4 i pol sati igre , kod drugih igrača vidio bi se strah u očima i u govoru tijela, ali kod Đokovića se kod ta dva poena vidjela tolika hladnokrvnost i koncentracija da je to nevjerojatno, za anale. To je već za proučavanje psihologije. Tko je najbolji? Vidjet ćemo za 4-5 godina. Ne zaboravimo da je Nadal samo godinu stariji od Đokovića on i Novak mogu igrati isto do 37 i osvajati Slamove.Mislim da će i Nadal i Novak prestići Federera po Grand Slamovima.Pa sjetite se kako je za dlaku Novak dobio prošle godine Nadala u polufinalu Wimbledona. Meč je lako mogao dobiti i Nadal.

kvisko

pre 4 godine

Mogu misliti kako mu je tesko pao poraz od juce, kao da pojedes sam sebi neku stvar a da suzu ne pustis.
Na pocetku je ignorisao Novaka, odbijao da prizna da je Novak jedan od velikana danasnjeg tenisa a sad kad ga ovaj dere gde stigne i kad mu padne na pamet zali se i jede sam sebe. Veliki je teniser ali mi nije zao kad izgubi od majstora sa Balkana.

Johnny Serbino

pre 4 godine

Samo da je on nama živ i zdrav. Ako obori rekord obori ako ne nije problem. On je već legenda. Više je on njih drao nego oni njega. Znaju oni kolika je on veličina samo mi kao narod volimo da se nadmećemo i imamo velike apetite kad je Nole u pitanju. Za osvajanje jednog od četri velika turnira mora mnogo toga da se poklopi. Samo mala povredica, malo lošiji dan, raspoložen anonimus sa druge strane mreže kome tog dana sve ide, igrač tipa Wavrike u top formi, sve to može učiniti da se želje i planovi izjalove. Zdravlje je najveće bogatstvo. Dovoljan nam je primer Siniše Mihajlovića kome želim sve najbolje. Zato kažem neka je on nama živ i zdrav. Neka igra dok uživa u tenisu i nadmetanju, dok traje zadovoljstvo. Kad to prestane što se mene tiče može da stane. Međutim tenis je i veliki biznis. Svaka godina provedena na terenu je i velika zarada. Znači Nole ima dosta motiva da nastavi da igra ako može bar još tri četri sezone na visokom nivou. Uživajmo dok su još na velikoj sceni, teško da će se ovako nešto ponoviti u istoriji tenisa. Za vreme mog života teško. Prošle su mnoge godine od kada sam sa pokojnim ocem gledao Connors-a, Borga, McEnroe-a i sve ostale teniske velikane zaredom posle njih. Uživao sam u njihovom umeću. Novak je jedna velika teniska veličina i veća nego oni što neki često zaborave pa ga kritikuju i savetuju na portalima. Ispadaju jadni glupi i smešni. Zato ponavljam uživajmo dok je još na terenu. Kad bude okačio reket o klin onda treba sačekati šta će mali Stefan da odluči.

Лепи Цане

pre 4 godine

Реално је да после АО 2021. сва тројица имају по 20 освојених ГС.
Након тога само се Нолетов број увећава...

fortissimo

pre 4 godine

Zadnjih 9 godina, od 2010. do danas Novak je osvojio 15 grend slemova a Federer samo 4, ali vise nego Rafa i Federer zajedno. Dakle u eri velike trojke osvojio je najvise, a pred njim je jos bar 4-5 godina igranja ozbiljnog tenisa. Lagano ce prestici Federera po broju grend slemova, jer ne postoji niko iz mladje garde ko to moze da spreci!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Henk Mudi, 15. jul 2019 15:58)

Rodzer je u tom periodu osvojio 5 GS ali se slazem sa komentarom. Interesantno je da je USAO osvajao 5 puta ali poslednji 2008. ?? 11 godina truba? Da vidimo koga je pobedjivao u ta 5 finala? 2004. Hjuit 2 GS, 2005. Agassi 8 GS imao je 35 godina a Rodzer 24? 2006. Rodik 1 GS, 2007. Novaka koji je imao 19 godina sa dva taj breka a Rodzer u naponu snage, 2008. Marija. Da li vak je jasno zasto 11 godina nije osvojio USAO? Sa druge strane Novak je u tom periodu osvojio 15 GS? Od svojih 16 GS u samo dva finala su zalutali Conga i Anderson. U 14 GS finala je Novak morao da pobedjuje Marija sa 3 GS, Rodzera sa 20 GS i Rafu sa 18 GS?? Ukupno njih treojica imaju 41 GS i svi su bili Br.1 njih dvojica legende u istoriji tenisa? Meni je sve jasno. Da ne pominjem Safina, Bagdatisa, Filipusisa..limunade u odnosu na Novakove protivnike. Zato POSTUJTE Novaka Djokovica. Toliko.

playboy

pre 4 godine

Uopšte mi nije jasna koncepcija ATP takmičenja.Nije mi jasni zašto je tenis jedini sport u kom se forsiraju neke neesensijalne statistike i parametri kada govorimo o tome ko je najbolji svih vremena.Po mom mišljenju ATP bi trebalo da bude organizovano kao i 90% ostalih sportova gde se svake godine odražava svetski šampionat i igrač koji sezonu završi na prvom mestu osvaja titulu svetskog šampiona u toj godini.Ako bi gledali tako u ovom momentu GOAT je Pit Sampras sa 6 sezona završenih na prvoj poziciji ali bi taj rekord izjednačio Novak ukoliko ove godine završi na prvom mestu ATP.Ne vidim iz kog razloga bi uopšte forsirali GS kada su to samo turniri koji ne predstavljaju neki ključan parametar kada govorimo o GOATU.

maconii

pre 4 godine

ako novak bude igrao jos 5 godina na ovom nivou...a igrace s obzirom da vodi racuna o svakom detalju svog zivota moze se desiti da osvoji 25 slemova kao sto mu je tipsarevic predvideo

Sax

pre 4 godine

A sto mora? Covek u direktnim duelima bolji i od RF i or RN. Jedini ima sve masterse,jedini je drzao sva 4 slema u istom trenutku. Rekord po broju bodova u sezoni. Najkompletniji svih vremena. Moze da igra ravnopravno sa Nadalom na sljaci i Federerom na travi. (primera radi Federer je ocajan na sljaci a Nadal na travi)...
(Bili, 15. jul 2019 15:43)

Zato sto ce stalno biti rasprava ko je najbolji svih vremena. Federer najvise GST, najvise nedelja na prvom mestu, najvise titula od njih troice. E zato ako Nole ga prestignd po broju GST i nedeljama onda niko nece moci da polemise ko je GOAT vec ce biti svima jasno da je to Djokovic.

Boris Banović

pre 4 godine

Realna prognoza je da Federer neće više osvojiti niti jedan GS , Nadal će isvojiti još 2-3 Rolan Garosa , a Novak da osvoji GS koliko je Federer osvojio u poslednjih 6 godina, koliko je stariji od Novaka i to je to !

Sax

pre 4 godine

Moje misljenje je da ce i Djokovic i Nadal prestici Federera po broju GST samo da ih zdravlje sluzi. Nadam se da ce Nole oboriti i rekord po broju nedelja i ne sumnjam da je dobro isplanirao raspored turnira za jos godinu dana. Sto se tice mastersa Nadal ima jedan vise. I tu ce da bude velika borba izmedju njih dvojice. Sve u svemu mislim da ce Nadal i Djokovic da vode borbu za GOAT-a.

Annie

pre 4 godine

Hoće li nam plate narasti i skočiti standard ako nole još titula osvojl??? Oče li meni šef batalit plaću od 38 000 hiljada. Viva la montekarlo
(doktor, 15. jul 2019 16:02)

Prijatelju idi na hrvatske sajtove pa se tamo žali na "plaću" a nas ostavi na miru. "Očeš" li?

Gordon Bennett

pre 4 godine

Hoće li nam plate narasti i skočiti standard ako nole još titula osvojl??? Oče li meni šef batalit plaću od 38 000 hiljada. Viva la montekarlo
(doktor, 15. jul 2019 16:02)

Doktore, bolje traži drugi posao, nego što čitaš vesti.

2CRAZY

pre 4 godine

Djokovic svuda ko da igra na gostujucem terenu, to samo daje na njegovoj velicini, a sem te Australije i Azije gde ga obozavaju, nema gde vise da se oseti ko covek, ali otici ce i Federer u penziju, pa se mozda sve to promeni.
Mada kad moze Karlovic i u 40 da igra Vimbledon, moze i Federer, makar samo to igrao, jer njegova servis volej igra moze da se igra i u starim danima.
Ono sto je najbitnije, mogu Noleta da ne vole, ali moraju da ga postuju!

da da

pre 4 godine

ucha, 15. jul 2019 16:09)
malo preterano da rodja može još 2. ovo mu je bila šansa za poslednji slem, na njegovu žalost nije uspeo. msm da šansu za sledeći neće imati. ali svako polufinale od sada za njega je veliki uspeh, ipak ima godina čovek.

War Inside My Head

pre 4 godine

Jumko,odmjeren i realan komentar,vidiš kako može bez ironije i inata,svaka čast!Što se tiče ko je GOAT,sačekajmo da završe karijere,u svakom slučaju treba da smo srećni što smo bili savremenici takvih teniskih veličina,a jedan od njih nam je sunarodnik.

Kibo

pre 4 godine

Hoće li nam plate narasti i skočiti standard ako nole još titula osvojl??? Oče li meni šef batalit plaću od 38 000 hiljada. Viva la montekarlo
(doktor, 15. jul 2019 16:02)

A to je važno i povezano sa ovom vešću, kako?

Mladen

pre 4 godine

Novak će na US Openu ove godine imati dva nikad motivisanija protivnika da mu skinu skalp. I Rafi i Rodžeru će to biti prioritet. Ako pri tom Rodžer (ili Rafa ako on bude 3. nosilac) upadne u njegovu polovinu žreba, moraće da dobije obojicu kako bi osvojio turnir. Biće to nenormalno teško, jer i Novak polako ulazi u godine, a ja se nadam povoljnom žrebu, tj. da ih obojicu izbegne do finala i da neki bombarder napravi iznenađenje i izbaci bar jednog od njih pre polufinala. Takođe, nadam se da će Nole do tada poraditi na servisu i forhendu, kao i na fizičkoj spremi, jer su mu oscilacije u igri tokom Vimbldona pravile veliki problem i zamalo su ga koštale trofeja, iako je u suštini bio bolji od Federera, koga je juče nenormalno služio servis, kao nikada do tad, pa je zbog toga meč bio onako neizvestan. Drugi set protiv Hurkača, Bautiste i Federera su za analizu, jer su mu se u sva tri meča desile iste stvari u tom drugom periodu igre. Evidentan je bio pad koncentracije i ukupnog nivoa igre Novaka u tim deonicama, pa treba naći pravi razlog. Mislim da mu je fizička sprema opala, a uz činjenicu da ga forhend nije dobro služio tokom čitavog Vimbldona, kao ni servis u finalu, eto posla za Gebharda Fila Griča (kondicija) i Gorana Ivaniševića (servis). Kad to dvoje pojača, onda će i forhend sam po sebi doći na svoje.

Max

pre 4 godine

Federer da zahvali Novaku na one dve protracene godine, inace bi ostao na 17 GS, a Novak bi imao minimum 20 sada. Iskoristio Novakov ponor da dodje do 3 GS, cim se Nole vratio, ovaj nijedan vise GS ne uze. Samo coravi zapadnjaci ne vide ili se prave da ne vide ko je GOAT.

Xxx

pre 4 godine

Sećam se kad je Nole došao na 12 GS a Fed bio na 17. I pitaju Noleta možeš li Nole do 17 a Nole kaže pa nije ni blizu a ni daleko. I onda se desi preokret i Fed dođe na 20 GS, kad su ga svi otpisali. Sad se Nole opet približio. Teško je nešto sa sigurnošću tvrditi ali sve je moguće. Zavisi će sve od zdravlja i sreće prilikom žreba, da se dođe svež do finala jednog GS. Ne bi otpisao ni da Fed može da osvoji još jedan GS.

doktor

pre 4 godine

Hoće li nam plate narasti i skočiti standard ako nole još titula osvojl??? Oče li meni šef batalit plaću od 38 000 hiljada. Viva la montekarlo

Zuja

pre 4 godine

Naravno da može stići. Idemo korak po korak to ne može preko noći. Svi smo videli juče i tokpm cele njegove karijere koliko je teško osvojiti GS titulu ja mislim da Novak ni jednu nije osvojio lagano bez neizvesnosti, koliko je samo polufinala i finala izgubio tokom karijere. I on je digao ruke od mastersa sada samo igra GS i sve mu dolazi kao priprema za te najveće turnire. Takođe telo je spremio da bude što vitalnije i elastičniji kako bi igrao što duže bez povreda. Trajaće Novak još jako dugo i mislim da biti oko 20 GS na kraju karijere. Koliko tačno e to ne može niko da predvidi.

Зета СРБ

pre 4 godine

Ове године један, следеће још 3 и то је то. После тога треба још злато са ОИ! И још један у 2021, као потврда да је најбољи.

Cane

pre 4 godine

Jadan Vajda, koliko se samo uzdržavao od emocija tokom meča. Ali zato na kraju ona faca iskrenog oduševljenja, sve potiskivano izletelo odjednom... štono kažu "priceless"!

Ne poznajem ga lično, ali sam uveren da je mnogo dobar, miran i drag čovek.

Sinisa90

pre 4 godine

Paznja na Federera...On i kad bude imao 40 godina,razbijace ove mladje,umisljene tenisere...Novak je svjestan da stalno mora dolaziti do zavrsnice gren slemova,jer Federer vreba upravo tu priliku,da Novak izgubi u ranijoj fazi,i onda da se njemu otvori put,jedino tako i moze osvojiti gren slem.Sjetimo se Novakove pauze od gotovo 2 godine kada je to Rodzer odma iskoristio i osvojio 3 gren slema.Cak ni Nadal vise na brzim podlogama ne moze da dobija Federera...Zna Nole dobro sta mu je ciniti,ne smije posustati.Federer je fenomen koji moze i sa 40 da mlati ove ostale tenisere.

Jumko

pre 4 godine

Najbolji mecevi u istoriji tenisa... Ovaj, finale W 2008, finale Ao 2012! Sva trojica u medjusobnim mecevima. Ova trojica su toliko povezana, da me ne bi cudilo da na kraju karijera imaju svi po 20 Gs titula!

kentaur

pre 4 godine

Još po dva Melburna i US opena i jedan Vimbldon ili R.Garos je sasvim realno očekivati kad je Đoković u pitanju.
Ukoliko ne bude on onda je to Nadal ili Federer što ga dodatno motiviše.

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Suština je da treba da se pobedi i kad se ne igra najbolje. Lako je kad sve ide: tada je pobeda normalna stvar. Meni lično, ova pobeda je slađa nego da je dobio 3:0 bez neke borbe.

Henk Mudi

pre 4 godine

Zadnjih 9 godina, od 2010. do danas Novak je osvojio 15 grend slemova a Federer samo 4, ali vise nego Rafa i Federer zajedno. Dakle u eri velike trojke osvojio je najvise, a pred njim je jos bar 4-5 godina igranja ozbiljnog tenisa. Lagano ce prestici Federera po broju grend slemova, jer ne postoji niko iz mladje garde ko to moze da spreci!

Zuja

pre 4 godine

Naravno da može stići. Idemo korak po korak to ne može preko noći. Svi smo videli juče koliko je teško osvojiti GS titulu ja mislim da Novak ni jednu nije osvojio lagano bez neizvesnosti, koliko je samo polufinala i finala izgubio tokom karijere. I on je digao ruke od mastersa sada samo igra GS i sve mu dolazi kao priprema za te najveće turnire. Takođe telo je spremio da bude što vitalnije i elastičniji kako bi igrao što duže bez povreda. Trajaće Novak još jako dugo i mislim da biti oko 20 GS na kraju karijere. Koliko tačno e to ne može niko da predvidi.

Bili

pre 4 godine

A sto mora? Covek u direktnim duelima bolji i od RF i or RN. Jedini ima sve masterse,jedini je drzao sva 4 slema u istom trenutku. Rekord po broju bodova u sezoni. Najkompletniji svih vremena. Moze da igra ravnopravno sa Nadalom na sljaci i Federerom na travi. (primera radi Federer je ocajan na sljaci a Nadal na travi)...

slavko

pre 4 godine

Ovo finale će biti upisano zlatnim slovima u istoriji tenisa. Imam 39 godina i ovo je najbolji teniski meč koji sam gledao, a pratim tenis od 16 godina redovno. Moramo biti ponosni što imamo priliku da gledamo ovu dvojicu majstora. Ko je bolji, pričaćemo na kraju njihovih karijera. Verovatno se ni tada nećemo složiti. Ali ja najbitnije da smo uživali u njihovim mečevima, jer se takvi majstori neće skoro pojaviti. Pozdrav!

Munja

pre 4 godine

Bas bi bilo dobro da Novak osvoji Sinsinati Masters, pa da bude jedini koji je osvojio sve Masterse ne jednom, nego makar dva puta. Inace, bezi mu Nadal za jednu masters titulu trenutno, tako da bi i to trebalo da koriguje tokom ostatka ove sezone.
A ako osvoji sledeci masters turnir u Montrealu, Nole ce da se osamostali na vrhu tabele po broju osvojenih velikih turnira. Trenutno deli prvo mesto sa Federerom, dok je Nadal na trecem mestu sa jednim turnirom manje. Bas tesno trenutno.

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Roger je bio na jedan poen od toga da zacementira GOAT poziciju. Uzdrmao se i na kraju izgubio. Previše propuštenih šansi. Neiskorišćena brejk lopta u 1. setu, neiskorišćena set lopta u 3. setu, neiskorišćene 2 meč lopte u 5. setu, nakon toga još 2 brejk lopte neiskorišćene na 11:11, i na kraju izgubi 3 tie breaka, ne znam da li je ikada izgubio 3 tie breaka u nekom meču, a pritom je napravio skoro 100 winnera u celom meču. Ovo će boleti još dugo, a Novak će sigurno biti GOAT. Za deset godina, nakon što svi odu u penziju, o ovom meču će se još više pričati. Meč u kojem je, najveći teniser svih vremena, ispustio sve što je imao u 5 odlučjućih poena. On toga još nije svestan.

kentaur

pre 4 godine

Još po dva Melburna i US opena i jedan Vimbldon ili R.Garos je sasvim realno očekivati kad je Đoković u pitanju.
Ukoliko ne bude on onda je to Nadal ili Federer što ga dodatno motiviše.

Sinisa90

pre 4 godine

Paznja na Federera...On i kad bude imao 40 godina,razbijace ove mladje,umisljene tenisere...Novak je svjestan da stalno mora dolaziti do zavrsnice gren slemova,jer Federer vreba upravo tu priliku,da Novak izgubi u ranijoj fazi,i onda da se njemu otvori put,jedino tako i moze osvojiti gren slem.Sjetimo se Novakove pauze od gotovo 2 godine kada je to Rodzer odma iskoristio i osvojio 3 gren slema.Cak ni Nadal vise na brzim podlogama ne moze da dobija Federera...Zna Nole dobro sta mu je ciniti,ne smije posustati.Federer je fenomen koji moze i sa 40 da mlati ove ostale tenisere.

Зета СРБ

pre 4 godine

Ове године један, следеће још 3 и то је то. После тога треба још злато са ОИ! И још један у 2021, као потврда да је најбољи.

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Roger je bio na jedan poen od toga da zacementira GOAT poziciju. Uzdrmao se i na kraju izgubio. Previše propuštenih šansi. Neiskorišćena brejk lopta u 1. setu, neiskorišćena set lopta u 3. setu, neiskorišćene 2 meč lopte u 5. setu, nakon toga još 2 brejk lopte neiskorišćene na 11:11, i na kraju izgubi 3 tie breaka, ne znam da li je ikada izgubio 3 tie breaka u nekom meču, a pritom je napravio skoro 100 winnera u celom meču. Ovo će boleti još dugo, a Novak će sigurno biti GOAT. Za deset godina, nakon što svi odu u penziju, o ovom meču će se još više pričati. Meč u kojem je, najveći teniser svih vremena, ispustio sve što je imao u 5 odlučjućih poena. On toga još nije svestan.

slavko

pre 4 godine

Ovo finale će biti upisano zlatnim slovima u istoriji tenisa. Imam 39 godina i ovo je najbolji teniski meč koji sam gledao, a pratim tenis od 16 godina redovno. Moramo biti ponosni što imamo priliku da gledamo ovu dvojicu majstora. Ko je bolji, pričaćemo na kraju njihovih karijera. Verovatno se ni tada nećemo složiti. Ali ja najbitnije da smo uživali u njihovim mečevima, jer se takvi majstori neće skoro pojaviti. Pozdrav!

Bili

pre 4 godine

A sto mora? Covek u direktnim duelima bolji i od RF i or RN. Jedini ima sve masterse,jedini je drzao sva 4 slema u istom trenutku. Rekord po broju bodova u sezoni. Najkompletniji svih vremena. Moze da igra ravnopravno sa Nadalom na sljaci i Federerom na travi. (primera radi Federer je ocajan na sljaci a Nadal na travi)...

fortissimo

pre 4 godine

Zadnjih 9 godina, od 2010. do danas Novak je osvojio 15 grend slemova a Federer samo 4, ali vise nego Rafa i Federer zajedno. Dakle u eri velike trojke osvojio je najvise, a pred njim je jos bar 4-5 godina igranja ozbiljnog tenisa. Lagano ce prestici Federera po broju grend slemova, jer ne postoji niko iz mladje garde ko to moze da spreci!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Henk Mudi, 15. jul 2019 15:58)

Rodzer je u tom periodu osvojio 5 GS ali se slazem sa komentarom. Interesantno je da je USAO osvajao 5 puta ali poslednji 2008. ?? 11 godina truba? Da vidimo koga je pobedjivao u ta 5 finala? 2004. Hjuit 2 GS, 2005. Agassi 8 GS imao je 35 godina a Rodzer 24? 2006. Rodik 1 GS, 2007. Novaka koji je imao 19 godina sa dva taj breka a Rodzer u naponu snage, 2008. Marija. Da li vak je jasno zasto 11 godina nije osvojio USAO? Sa druge strane Novak je u tom periodu osvojio 15 GS? Od svojih 16 GS u samo dva finala su zalutali Conga i Anderson. U 14 GS finala je Novak morao da pobedjuje Marija sa 3 GS, Rodzera sa 20 GS i Rafu sa 18 GS?? Ukupno njih treojica imaju 41 GS i svi su bili Br.1 njih dvojica legende u istoriji tenisa? Meni je sve jasno. Da ne pominjem Safina, Bagdatisa, Filipusisa..limunade u odnosu na Novakove protivnike. Zato POSTUJTE Novaka Djokovica. Toliko.

Cane

pre 4 godine

Jadan Vajda, koliko se samo uzdržavao od emocija tokom meča. Ali zato na kraju ona faca iskrenog oduševljenja, sve potiskivano izletelo odjednom... štono kažu "priceless"!

Ne poznajem ga lično, ali sam uveren da je mnogo dobar, miran i drag čovek.

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Suština je da treba da se pobedi i kad se ne igra najbolje. Lako je kad sve ide: tada je pobeda normalna stvar. Meni lično, ova pobeda je slađa nego da je dobio 3:0 bez neke borbe.

Xxx

pre 4 godine

Sećam se kad je Nole došao na 12 GS a Fed bio na 17. I pitaju Noleta možeš li Nole do 17 a Nole kaže pa nije ni blizu a ni daleko. I onda se desi preokret i Fed dođe na 20 GS, kad su ga svi otpisali. Sad se Nole opet približio. Teško je nešto sa sigurnošću tvrditi ali sve je moguće. Zavisi će sve od zdravlja i sreće prilikom žreba, da se dođe svež do finala jednog GS. Ne bi otpisao ni da Fed može da osvoji još jedan GS.

Zuja

pre 4 godine

Naravno da može stići. Idemo korak po korak to ne može preko noći. Svi smo videli juče koliko je teško osvojiti GS titulu ja mislim da Novak ni jednu nije osvojio lagano bez neizvesnosti, koliko je samo polufinala i finala izgubio tokom karijere. I on je digao ruke od mastersa sada samo igra GS i sve mu dolazi kao priprema za te najveće turnire. Takođe telo je spremio da bude što vitalnije i elastičniji kako bi igrao što duže bez povreda. Trajaće Novak još jako dugo i mislim da biti oko 20 GS na kraju karijere. Koliko tačno e to ne može niko da predvidi.

Jumko

pre 4 godine

Najbolji mecevi u istoriji tenisa... Ovaj, finale W 2008, finale Ao 2012! Sva trojica u medjusobnim mecevima. Ova trojica su toliko povezana, da me ne bi cudilo da na kraju karijera imaju svi po 20 Gs titula!

Johnny Serbino

pre 4 godine

Samo da je on nama živ i zdrav. Ako obori rekord obori ako ne nije problem. On je već legenda. Više je on njih drao nego oni njega. Znaju oni kolika je on veličina samo mi kao narod volimo da se nadmećemo i imamo velike apetite kad je Nole u pitanju. Za osvajanje jednog od četri velika turnira mora mnogo toga da se poklopi. Samo mala povredica, malo lošiji dan, raspoložen anonimus sa druge strane mreže kome tog dana sve ide, igrač tipa Wavrike u top formi, sve to može učiniti da se želje i planovi izjalove. Zdravlje je najveće bogatstvo. Dovoljan nam je primer Siniše Mihajlovića kome želim sve najbolje. Zato kažem neka je on nama živ i zdrav. Neka igra dok uživa u tenisu i nadmetanju, dok traje zadovoljstvo. Kad to prestane što se mene tiče može da stane. Međutim tenis je i veliki biznis. Svaka godina provedena na terenu je i velika zarada. Znači Nole ima dosta motiva da nastavi da igra ako može bar još tri četri sezone na visokom nivou. Uživajmo dok su još na velikoj sceni, teško da će se ovako nešto ponoviti u istoriji tenisa. Za vreme mog života teško. Prošle su mnoge godine od kada sam sa pokojnim ocem gledao Connors-a, Borga, McEnroe-a i sve ostale teniske velikane zaredom posle njih. Uživao sam u njihovom umeću. Novak je jedna velika teniska veličina i veća nego oni što neki često zaborave pa ga kritikuju i savetuju na portalima. Ispadaju jadni glupi i smešni. Zato ponavljam uživajmo dok je još na terenu. Kad bude okačio reket o klin onda treba sačekati šta će mali Stefan da odluči.

Munja

pre 4 godine

Bas bi bilo dobro da Novak osvoji Sinsinati Masters, pa da bude jedini koji je osvojio sve Masterse ne jednom, nego makar dva puta. Inace, bezi mu Nadal za jednu masters titulu trenutno, tako da bi i to trebalo da koriguje tokom ostatka ove sezone.
A ako osvoji sledeci masters turnir u Montrealu, Nole ce da se osamostali na vrhu tabele po broju osvojenih velikih turnira. Trenutno deli prvo mesto sa Federerom, dok je Nadal na trecem mestu sa jednim turnirom manje. Bas tesno trenutno.

Henk Mudi

pre 4 godine

Zadnjih 9 godina, od 2010. do danas Novak je osvojio 15 grend slemova a Federer samo 4, ali vise nego Rafa i Federer zajedno. Dakle u eri velike trojke osvojio je najvise, a pred njim je jos bar 4-5 godina igranja ozbiljnog tenisa. Lagano ce prestici Federera po broju grend slemova, jer ne postoji niko iz mladje garde ko to moze da spreci!

Max

pre 4 godine

Federer da zahvali Novaku na one dve protracene godine, inace bi ostao na 17 GS, a Novak bi imao minimum 20 sada. Iskoristio Novakov ponor da dodje do 3 GS, cim se Nole vratio, ovaj nijedan vise GS ne uze. Samo coravi zapadnjaci ne vide ili se prave da ne vide ko je GOAT.

Sax

pre 4 godine

A sto mora? Covek u direktnim duelima bolji i od RF i or RN. Jedini ima sve masterse,jedini je drzao sva 4 slema u istom trenutku. Rekord po broju bodova u sezoni. Najkompletniji svih vremena. Moze da igra ravnopravno sa Nadalom na sljaci i Federerom na travi. (primera radi Federer je ocajan na sljaci a Nadal na travi)...
(Bili, 15. jul 2019 15:43)

Zato sto ce stalno biti rasprava ko je najbolji svih vremena. Federer najvise GST, najvise nedelja na prvom mestu, najvise titula od njih troice. E zato ako Nole ga prestignd po broju GST i nedeljama onda niko nece moci da polemise ko je GOAT vec ce biti svima jasno da je to Djokovic.

kentaur

pre 4 godine

Još po dva Melburna i US opena i jedan Vimbldon ili R.Garos je sasvim realno očekivati kad je Đoković u pitanju.
Ukoliko ne bude on onda je to Nadal ili Federer što ga dodatno motiviše.

zgtom

pre 4 godine

Iz ovog velikog meča naj zanimjljiviji mi je jedan detalj. Na 2 meč lopte za Federera i to nakon 4 i pol sati igre , kod drugih igrača vidio bi se strah u očima i u govoru tijela, ali kod Đokovića se kod ta dva poena vidjela tolika hladnokrvnost i koncentracija da je to nevjerojatno, za anale. To je već za proučavanje psihologije. Tko je najbolji? Vidjet ćemo za 4-5 godina. Ne zaboravimo da je Nadal samo godinu stariji od Đokovića on i Novak mogu igrati isto do 37 i osvajati Slamove.Mislim da će i Nadal i Novak prestići Federera po Grand Slamovima.Pa sjetite se kako je za dlaku Novak dobio prošle godine Nadala u polufinalu Wimbledona. Meč je lako mogao dobiti i Nadal.

kvisko

pre 4 godine

Mogu misliti kako mu je tesko pao poraz od juce, kao da pojedes sam sebi neku stvar a da suzu ne pustis.
Na pocetku je ignorisao Novaka, odbijao da prizna da je Novak jedan od velikana danasnjeg tenisa a sad kad ga ovaj dere gde stigne i kad mu padne na pamet zali se i jede sam sebe. Veliki je teniser ali mi nije zao kad izgubi od majstora sa Balkana.

Zuja

pre 4 godine

Naravno da može stići. Idemo korak po korak to ne može preko noći. Svi smo videli juče i tokpm cele njegove karijere koliko je teško osvojiti GS titulu ja mislim da Novak ni jednu nije osvojio lagano bez neizvesnosti, koliko je samo polufinala i finala izgubio tokom karijere. I on je digao ruke od mastersa sada samo igra GS i sve mu dolazi kao priprema za te najveće turnire. Takođe telo je spremio da bude što vitalnije i elastičniji kako bi igrao što duže bez povreda. Trajaće Novak još jako dugo i mislim da biti oko 20 GS na kraju karijere. Koliko tačno e to ne može niko da predvidi.

Gordon Bennett

pre 4 godine

Hoće li nam plate narasti i skočiti standard ako nole još titula osvojl??? Oče li meni šef batalit plaću od 38 000 hiljada. Viva la montekarlo
(doktor, 15. jul 2019 16:02)

Doktore, bolje traži drugi posao, nego što čitaš vesti.

Džoni

pre 4 godine

Bilo je dramatično samo zato što Novaka užasno nije služio servis, čak ni upola onako kao pre finala.
Nisam ni očekivao da Novak napravi mnogo brejkova, od Federerove čuvene igre je ostao samo servis, ali servis mu je izuzetno dobar i korisniji nego kod specijalista servera. Federerov servis nikada nije u funkciji asa ili servis vinera, nego voleja posle. Zahvaljujući tome još može da igra i u tim godinama.
Novak sve to zna. U ovim trenucima slavlja, mene najviše brine tako nagao i tako drastičan pad pouzdanosti njegovog servisa, da nije opet povreda? Tako je i prošli put počelo. Novaka jedino to može da osujeti, niko drugi.

Annie

pre 4 godine

Hoće li nam plate narasti i skočiti standard ako nole još titula osvojl??? Oče li meni šef batalit plaću od 38 000 hiljada. Viva la montekarlo
(doktor, 15. jul 2019 16:02)

Prijatelju idi na hrvatske sajtove pa se tamo žali na "plaću" a nas ostavi na miru. "Očeš" li?

Kibo

pre 4 godine

Hoće li nam plate narasti i skočiti standard ako nole još titula osvojl??? Oče li meni šef batalit plaću od 38 000 hiljada. Viva la montekarlo
(doktor, 15. jul 2019 16:02)

A to je važno i povezano sa ovom vešću, kako?

maconii

pre 4 godine

ako novak bude igrao jos 5 godina na ovom nivou...a igrace s obzirom da vodi racuna o svakom detalju svog zivota moze se desiti da osvoji 25 slemova kao sto mu je tipsarevic predvideo

2CRAZY

pre 4 godine

Djokovic svuda ko da igra na gostujucem terenu, to samo daje na njegovoj velicini, a sem te Australije i Azije gde ga obozavaju, nema gde vise da se oseti ko covek, ali otici ce i Federer u penziju, pa se mozda sve to promeni.
Mada kad moze Karlovic i u 40 da igra Vimbledon, moze i Federer, makar samo to igrao, jer njegova servis volej igra moze da se igra i u starim danima.
Ono sto je najbitnije, mogu Noleta da ne vole, ali moraju da ga postuju!

Лепи Цане

pre 4 godine

Реално је да после АО 2021. сва тројица имају по 20 освојених ГС.
Након тога само се Нолетов број увећава...

kentaur

pre 4 godine

Još po dva Melburna i US opena i jedan Vimbldon ili R.Garos je sasvim realno očekivati kad je Đoković u pitanju.
Ukoliko ne bude on onda je to Nadal ili Federer što ga dodatno motiviše.

Mladen

pre 4 godine

Novak će na US Openu ove godine imati dva nikad motivisanija protivnika da mu skinu skalp. I Rafi i Rodžeru će to biti prioritet. Ako pri tom Rodžer (ili Rafa ako on bude 3. nosilac) upadne u njegovu polovinu žreba, moraće da dobije obojicu kako bi osvojio turnir. Biće to nenormalno teško, jer i Novak polako ulazi u godine, a ja se nadam povoljnom žrebu, tj. da ih obojicu izbegne do finala i da neki bombarder napravi iznenađenje i izbaci bar jednog od njih pre polufinala. Takođe, nadam se da će Nole do tada poraditi na servisu i forhendu, kao i na fizičkoj spremi, jer su mu oscilacije u igri tokom Vimbldona pravile veliki problem i zamalo su ga koštale trofeja, iako je u suštini bio bolji od Federera, koga je juče nenormalno služio servis, kao nikada do tad, pa je zbog toga meč bio onako neizvestan. Drugi set protiv Hurkača, Bautiste i Federera su za analizu, jer su mu se u sva tri meča desile iste stvari u tom drugom periodu igre. Evidentan je bio pad koncentracije i ukupnog nivoa igre Novaka u tim deonicama, pa treba naći pravi razlog. Mislim da mu je fizička sprema opala, a uz činjenicu da ga forhend nije dobro služio tokom čitavog Vimbldona, kao ni servis u finalu, eto posla za Gebharda Fila Griča (kondicija) i Gorana Ivaniševića (servis). Kad to dvoje pojača, onda će i forhend sam po sebi doći na svoje.

Sax

pre 4 godine

Moje misljenje je da ce i Djokovic i Nadal prestici Federera po broju GST samo da ih zdravlje sluzi. Nadam se da ce Nole oboriti i rekord po broju nedelja i ne sumnjam da je dobro isplanirao raspored turnira za jos godinu dana. Sto se tice mastersa Nadal ima jedan vise. I tu ce da bude velika borba izmedju njih dvojice. Sve u svemu mislim da ce Nadal i Djokovic da vode borbu za GOAT-a.

War Inside My Head

pre 4 godine

Jumko,odmjeren i realan komentar,vidiš kako može bez ironije i inata,svaka čast!Što se tiče ko je GOAT,sačekajmo da završe karijere,u svakom slučaju treba da smo srećni što smo bili savremenici takvih teniskih veličina,a jedan od njih nam je sunarodnik.

da da

pre 4 godine

ucha, 15. jul 2019 16:09)
malo preterano da rodja može još 2. ovo mu je bila šansa za poslednji slem, na njegovu žalost nije uspeo. msm da šansu za sledeći neće imati. ali svako polufinale od sada za njega je veliki uspeh, ipak ima godina čovek.

playboy

pre 4 godine

Uopšte mi nije jasna koncepcija ATP takmičenja.Nije mi jasni zašto je tenis jedini sport u kom se forsiraju neke neesensijalne statistike i parametri kada govorimo o tome ko je najbolji svih vremena.Po mom mišljenju ATP bi trebalo da bude organizovano kao i 90% ostalih sportova gde se svake godine odražava svetski šampionat i igrač koji sezonu završi na prvom mestu osvaja titulu svetskog šampiona u toj godini.Ako bi gledali tako u ovom momentu GOAT je Pit Sampras sa 6 sezona završenih na prvoj poziciji ali bi taj rekord izjednačio Novak ukoliko ove godine završi na prvom mestu ATP.Ne vidim iz kog razloga bi uopšte forsirali GS kada su to samo turniri koji ne predstavljaju neki ključan parametar kada govorimo o GOATU.

Boris Banović

pre 4 godine

Realna prognoza je da Federer neće više osvojiti niti jedan GS , Nadal će isvojiti još 2-3 Rolan Garosa , a Novak da osvoji GS koliko je Federer osvojio u poslednjih 6 godina, koliko je stariji od Novaka i to je to !

doktor

pre 4 godine

Hoće li nam plate narasti i skočiti standard ako nole još titula osvojl??? Oče li meni šef batalit plaću od 38 000 hiljada. Viva la montekarlo

doktor

pre 4 godine

Hoće li nam plate narasti i skočiti standard ako nole još titula osvojl??? Oče li meni šef batalit plaću od 38 000 hiljada. Viva la montekarlo

playboy

pre 4 godine

Uopšte mi nije jasna koncepcija ATP takmičenja.Nije mi jasni zašto je tenis jedini sport u kom se forsiraju neke neesensijalne statistike i parametri kada govorimo o tome ko je najbolji svih vremena.Po mom mišljenju ATP bi trebalo da bude organizovano kao i 90% ostalih sportova gde se svake godine odražava svetski šampionat i igrač koji sezonu završi na prvom mestu osvaja titulu svetskog šampiona u toj godini.Ako bi gledali tako u ovom momentu GOAT je Pit Sampras sa 6 sezona završenih na prvoj poziciji ali bi taj rekord izjednačio Novak ukoliko ove godine završi na prvom mestu ATP.Ne vidim iz kog razloga bi uopšte forsirali GS kada su to samo turniri koji ne predstavljaju neki ključan parametar kada govorimo o GOATU.

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Roger je bio na jedan poen od toga da zacementira GOAT poziciju. Uzdrmao se i na kraju izgubio. Previše propuštenih šansi. Neiskorišćena brejk lopta u 1. setu, neiskorišćena set lopta u 3. setu, neiskorišćene 2 meč lopte u 5. setu, nakon toga još 2 brejk lopte neiskorišćene na 11:11, i na kraju izgubi 3 tie breaka, ne znam da li je ikada izgubio 3 tie breaka u nekom meču, a pritom je napravio skoro 100 winnera u celom meču. Ovo će boleti još dugo, a Novak će sigurno biti GOAT. Za deset godina, nakon što svi odu u penziju, o ovom meču će se još više pričati. Meč u kojem je, najveći teniser svih vremena, ispustio sve što je imao u 5 odlučjućih poena. On toga još nije svestan.

Bili

pre 4 godine

A sto mora? Covek u direktnim duelima bolji i od RF i or RN. Jedini ima sve masterse,jedini je drzao sva 4 slema u istom trenutku. Rekord po broju bodova u sezoni. Najkompletniji svih vremena. Moze da igra ravnopravno sa Nadalom na sljaci i Federerom na travi. (primera radi Federer je ocajan na sljaci a Nadal na travi)...

slavko

pre 4 godine

Ovo finale će biti upisano zlatnim slovima u istoriji tenisa. Imam 39 godina i ovo je najbolji teniski meč koji sam gledao, a pratim tenis od 16 godina redovno. Moramo biti ponosni što imamo priliku da gledamo ovu dvojicu majstora. Ko je bolji, pričaćemo na kraju njihovih karijera. Verovatno se ni tada nećemo složiti. Ali ja najbitnije da smo uživali u njihovim mečevima, jer se takvi majstori neće skoro pojaviti. Pozdrav!

Sinisa90

pre 4 godine

Paznja na Federera...On i kad bude imao 40 godina,razbijace ove mladje,umisljene tenisere...Novak je svjestan da stalno mora dolaziti do zavrsnice gren slemova,jer Federer vreba upravo tu priliku,da Novak izgubi u ranijoj fazi,i onda da se njemu otvori put,jedino tako i moze osvojiti gren slem.Sjetimo se Novakove pauze od gotovo 2 godine kada je to Rodzer odma iskoristio i osvojio 3 gren slema.Cak ni Nadal vise na brzim podlogama ne moze da dobija Federera...Zna Nole dobro sta mu je ciniti,ne smije posustati.Federer je fenomen koji moze i sa 40 da mlati ove ostale tenisere.

Boris Banović

pre 4 godine

Realna prognoza je da Federer neće više osvojiti niti jedan GS , Nadal će isvojiti još 2-3 Rolan Garosa , a Novak da osvoji GS koliko je Federer osvojio u poslednjih 6 godina, koliko je stariji od Novaka i to je to !

Džoni

pre 4 godine

Bilo je dramatično samo zato što Novaka užasno nije služio servis, čak ni upola onako kao pre finala.
Nisam ni očekivao da Novak napravi mnogo brejkova, od Federerove čuvene igre je ostao samo servis, ali servis mu je izuzetno dobar i korisniji nego kod specijalista servera. Federerov servis nikada nije u funkciji asa ili servis vinera, nego voleja posle. Zahvaljujući tome još može da igra i u tim godinama.
Novak sve to zna. U ovim trenucima slavlja, mene najviše brine tako nagao i tako drastičan pad pouzdanosti njegovog servisa, da nije opet povreda? Tako je i prošli put počelo. Novaka jedino to može da osujeti, niko drugi.

Зета СРБ

pre 4 godine

Ове године један, следеће још 3 и то је то. После тога треба још злато са ОИ! И још један у 2021, као потврда да је најбољи.

Annie

pre 4 godine

Hoće li nam plate narasti i skočiti standard ako nole još titula osvojl??? Oče li meni šef batalit plaću od 38 000 hiljada. Viva la montekarlo
(doktor, 15. jul 2019 16:02)

Prijatelju idi na hrvatske sajtove pa se tamo žali na "plaću" a nas ostavi na miru. "Očeš" li?

Kibo

pre 4 godine

Hoće li nam plate narasti i skočiti standard ako nole još titula osvojl??? Oče li meni šef batalit plaću od 38 000 hiljada. Viva la montekarlo
(doktor, 15. jul 2019 16:02)

A to je važno i povezano sa ovom vešću, kako?

Cane

pre 4 godine

Jadan Vajda, koliko se samo uzdržavao od emocija tokom meča. Ali zato na kraju ona faca iskrenog oduševljenja, sve potiskivano izletelo odjednom... štono kažu "priceless"!

Ne poznajem ga lično, ali sam uveren da je mnogo dobar, miran i drag čovek.

Gordon Bennett

pre 4 godine

Hoće li nam plate narasti i skočiti standard ako nole još titula osvojl??? Oče li meni šef batalit plaću od 38 000 hiljada. Viva la montekarlo
(doktor, 15. jul 2019 16:02)

Doktore, bolje traži drugi posao, nego što čitaš vesti.

fortissimo

pre 4 godine

Zadnjih 9 godina, od 2010. do danas Novak je osvojio 15 grend slemova a Federer samo 4, ali vise nego Rafa i Federer zajedno. Dakle u eri velike trojke osvojio je najvise, a pred njim je jos bar 4-5 godina igranja ozbiljnog tenisa. Lagano ce prestici Federera po broju grend slemova, jer ne postoji niko iz mladje garde ko to moze da spreci!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Henk Mudi, 15. jul 2019 15:58)

Rodzer je u tom periodu osvojio 5 GS ali se slazem sa komentarom. Interesantno je da je USAO osvajao 5 puta ali poslednji 2008. ?? 11 godina truba? Da vidimo koga je pobedjivao u ta 5 finala? 2004. Hjuit 2 GS, 2005. Agassi 8 GS imao je 35 godina a Rodzer 24? 2006. Rodik 1 GS, 2007. Novaka koji je imao 19 godina sa dva taj breka a Rodzer u naponu snage, 2008. Marija. Da li vak je jasno zasto 11 godina nije osvojio USAO? Sa druge strane Novak je u tom periodu osvojio 15 GS? Od svojih 16 GS u samo dva finala su zalutali Conga i Anderson. U 14 GS finala je Novak morao da pobedjuje Marija sa 3 GS, Rodzera sa 20 GS i Rafu sa 18 GS?? Ukupno njih treojica imaju 41 GS i svi su bili Br.1 njih dvojica legende u istoriji tenisa? Meni je sve jasno. Da ne pominjem Safina, Bagdatisa, Filipusisa..limunade u odnosu na Novakove protivnike. Zato POSTUJTE Novaka Djokovica. Toliko.

Jumko

pre 4 godine

Najbolji mecevi u istoriji tenisa... Ovaj, finale W 2008, finale Ao 2012! Sva trojica u medjusobnim mecevima. Ova trojica su toliko povezana, da me ne bi cudilo da na kraju karijera imaju svi po 20 Gs titula!

Munja

pre 4 godine

Bas bi bilo dobro da Novak osvoji Sinsinati Masters, pa da bude jedini koji je osvojio sve Masterse ne jednom, nego makar dva puta. Inace, bezi mu Nadal za jednu masters titulu trenutno, tako da bi i to trebalo da koriguje tokom ostatka ove sezone.
A ako osvoji sledeci masters turnir u Montrealu, Nole ce da se osamostali na vrhu tabele po broju osvojenih velikih turnira. Trenutno deli prvo mesto sa Federerom, dok je Nadal na trecem mestu sa jednim turnirom manje. Bas tesno trenutno.

Johnny Serbino

pre 4 godine

Samo da je on nama živ i zdrav. Ako obori rekord obori ako ne nije problem. On je već legenda. Više je on njih drao nego oni njega. Znaju oni kolika je on veličina samo mi kao narod volimo da se nadmećemo i imamo velike apetite kad je Nole u pitanju. Za osvajanje jednog od četri velika turnira mora mnogo toga da se poklopi. Samo mala povredica, malo lošiji dan, raspoložen anonimus sa druge strane mreže kome tog dana sve ide, igrač tipa Wavrike u top formi, sve to može učiniti da se želje i planovi izjalove. Zdravlje je najveće bogatstvo. Dovoljan nam je primer Siniše Mihajlovića kome želim sve najbolje. Zato kažem neka je on nama živ i zdrav. Neka igra dok uživa u tenisu i nadmetanju, dok traje zadovoljstvo. Kad to prestane što se mene tiče može da stane. Međutim tenis je i veliki biznis. Svaka godina provedena na terenu je i velika zarada. Znači Nole ima dosta motiva da nastavi da igra ako može bar još tri četri sezone na visokom nivou. Uživajmo dok su još na velikoj sceni, teško da će se ovako nešto ponoviti u istoriji tenisa. Za vreme mog života teško. Prošle su mnoge godine od kada sam sa pokojnim ocem gledao Connors-a, Borga, McEnroe-a i sve ostale teniske velikane zaredom posle njih. Uživao sam u njihovom umeću. Novak je jedna velika teniska veličina i veća nego oni što neki često zaborave pa ga kritikuju i savetuju na portalima. Ispadaju jadni glupi i smešni. Zato ponavljam uživajmo dok je još na terenu. Kad bude okačio reket o klin onda treba sačekati šta će mali Stefan da odluči.

Zuja

pre 4 godine

Naravno da može stići. Idemo korak po korak to ne može preko noći. Svi smo videli juče i tokpm cele njegove karijere koliko je teško osvojiti GS titulu ja mislim da Novak ni jednu nije osvojio lagano bez neizvesnosti, koliko je samo polufinala i finala izgubio tokom karijere. I on je digao ruke od mastersa sada samo igra GS i sve mu dolazi kao priprema za te najveće turnire. Takođe telo je spremio da bude što vitalnije i elastičniji kako bi igrao što duže bez povreda. Trajaće Novak još jako dugo i mislim da biti oko 20 GS na kraju karijere. Koliko tačno e to ne može niko da predvidi.

Zuja

pre 4 godine

Naravno da može stići. Idemo korak po korak to ne može preko noći. Svi smo videli juče koliko je teško osvojiti GS titulu ja mislim da Novak ni jednu nije osvojio lagano bez neizvesnosti, koliko je samo polufinala i finala izgubio tokom karijere. I on je digao ruke od mastersa sada samo igra GS i sve mu dolazi kao priprema za te najveće turnire. Takođe telo je spremio da bude što vitalnije i elastičniji kako bi igrao što duže bez povreda. Trajaće Novak još jako dugo i mislim da biti oko 20 GS na kraju karijere. Koliko tačno e to ne može niko da predvidi.

izhlapjeli starac

pre 4 godine

Suština je da treba da se pobedi i kad se ne igra najbolje. Lako je kad sve ide: tada je pobeda normalna stvar. Meni lično, ova pobeda je slađa nego da je dobio 3:0 bez neke borbe.

Henk Mudi

pre 4 godine

Zadnjih 9 godina, od 2010. do danas Novak je osvojio 15 grend slemova a Federer samo 4, ali vise nego Rafa i Federer zajedno. Dakle u eri velike trojke osvojio je najvise, a pred njim je jos bar 4-5 godina igranja ozbiljnog tenisa. Lagano ce prestici Federera po broju grend slemova, jer ne postoji niko iz mladje garde ko to moze da spreci!

Mladen

pre 4 godine

Novak će na US Openu ove godine imati dva nikad motivisanija protivnika da mu skinu skalp. I Rafi i Rodžeru će to biti prioritet. Ako pri tom Rodžer (ili Rafa ako on bude 3. nosilac) upadne u njegovu polovinu žreba, moraće da dobije obojicu kako bi osvojio turnir. Biće to nenormalno teško, jer i Novak polako ulazi u godine, a ja se nadam povoljnom žrebu, tj. da ih obojicu izbegne do finala i da neki bombarder napravi iznenađenje i izbaci bar jednog od njih pre polufinala. Takođe, nadam se da će Nole do tada poraditi na servisu i forhendu, kao i na fizičkoj spremi, jer su mu oscilacije u igri tokom Vimbldona pravile veliki problem i zamalo su ga koštale trofeja, iako je u suštini bio bolji od Federera, koga je juče nenormalno služio servis, kao nikada do tad, pa je zbog toga meč bio onako neizvestan. Drugi set protiv Hurkača, Bautiste i Federera su za analizu, jer su mu se u sva tri meča desile iste stvari u tom drugom periodu igre. Evidentan je bio pad koncentracije i ukupnog nivoa igre Novaka u tim deonicama, pa treba naći pravi razlog. Mislim da mu je fizička sprema opala, a uz činjenicu da ga forhend nije dobro služio tokom čitavog Vimbldona, kao ni servis u finalu, eto posla za Gebharda Fila Griča (kondicija) i Gorana Ivaniševića (servis). Kad to dvoje pojača, onda će i forhend sam po sebi doći na svoje.

War Inside My Head

pre 4 godine

Jumko,odmjeren i realan komentar,vidiš kako može bez ironije i inata,svaka čast!Što se tiče ko je GOAT,sačekajmo da završe karijere,u svakom slučaju treba da smo srećni što smo bili savremenici takvih teniskih veličina,a jedan od njih nam je sunarodnik.

kvisko

pre 4 godine

Mogu misliti kako mu je tesko pao poraz od juce, kao da pojedes sam sebi neku stvar a da suzu ne pustis.
Na pocetku je ignorisao Novaka, odbijao da prizna da je Novak jedan od velikana danasnjeg tenisa a sad kad ga ovaj dere gde stigne i kad mu padne na pamet zali se i jede sam sebe. Veliki je teniser ali mi nije zao kad izgubi od majstora sa Balkana.

Max

pre 4 godine

Federer da zahvali Novaku na one dve protracene godine, inace bi ostao na 17 GS, a Novak bi imao minimum 20 sada. Iskoristio Novakov ponor da dodje do 3 GS, cim se Nole vratio, ovaj nijedan vise GS ne uze. Samo coravi zapadnjaci ne vide ili se prave da ne vide ko je GOAT.

2CRAZY

pre 4 godine

Djokovic svuda ko da igra na gostujucem terenu, to samo daje na njegovoj velicini, a sem te Australije i Azije gde ga obozavaju, nema gde vise da se oseti ko covek, ali otici ce i Federer u penziju, pa se mozda sve to promeni.
Mada kad moze Karlovic i u 40 da igra Vimbledon, moze i Federer, makar samo to igrao, jer njegova servis volej igra moze da se igra i u starim danima.
Ono sto je najbitnije, mogu Noleta da ne vole, ali moraju da ga postuju!

da da

pre 4 godine

ucha, 15. jul 2019 16:09)
malo preterano da rodja može još 2. ovo mu je bila šansa za poslednji slem, na njegovu žalost nije uspeo. msm da šansu za sledeći neće imati. ali svako polufinale od sada za njega je veliki uspeh, ipak ima godina čovek.

Sax

pre 4 godine

A sto mora? Covek u direktnim duelima bolji i od RF i or RN. Jedini ima sve masterse,jedini je drzao sva 4 slema u istom trenutku. Rekord po broju bodova u sezoni. Najkompletniji svih vremena. Moze da igra ravnopravno sa Nadalom na sljaci i Federerom na travi. (primera radi Federer je ocajan na sljaci a Nadal na travi)...
(Bili, 15. jul 2019 15:43)

Zato sto ce stalno biti rasprava ko je najbolji svih vremena. Federer najvise GST, najvise nedelja na prvom mestu, najvise titula od njih troice. E zato ako Nole ga prestignd po broju GST i nedeljama onda niko nece moci da polemise ko je GOAT vec ce biti svima jasno da je to Djokovic.

kentaur

pre 4 godine

Još po dva Melburna i US opena i jedan Vimbldon ili R.Garos je sasvim realno očekivati kad je Đoković u pitanju.
Ukoliko ne bude on onda je to Nadal ili Federer što ga dodatno motiviše.

Xxx

pre 4 godine

Sećam se kad je Nole došao na 12 GS a Fed bio na 17. I pitaju Noleta možeš li Nole do 17 a Nole kaže pa nije ni blizu a ni daleko. I onda se desi preokret i Fed dođe na 20 GS, kad su ga svi otpisali. Sad se Nole opet približio. Teško je nešto sa sigurnošću tvrditi ali sve je moguće. Zavisi će sve od zdravlja i sreće prilikom žreba, da se dođe svež do finala jednog GS. Ne bi otpisao ni da Fed može da osvoji još jedan GS.

maconii

pre 4 godine

ako novak bude igrao jos 5 godina na ovom nivou...a igrace s obzirom da vodi racuna o svakom detalju svog zivota moze se desiti da osvoji 25 slemova kao sto mu je tipsarevic predvideo

Лепи Цане

pre 4 godine

Реално је да после АО 2021. сва тројица имају по 20 освојених ГС.
Након тога само се Нолетов број увећава...

zgtom

pre 4 godine

Iz ovog velikog meča naj zanimjljiviji mi je jedan detalj. Na 2 meč lopte za Federera i to nakon 4 i pol sati igre , kod drugih igrača vidio bi se strah u očima i u govoru tijela, ali kod Đokovića se kod ta dva poena vidjela tolika hladnokrvnost i koncentracija da je to nevjerojatno, za anale. To je već za proučavanje psihologije. Tko je najbolji? Vidjet ćemo za 4-5 godina. Ne zaboravimo da je Nadal samo godinu stariji od Đokovića on i Novak mogu igrati isto do 37 i osvajati Slamove.Mislim da će i Nadal i Novak prestići Federera po Grand Slamovima.Pa sjetite se kako je za dlaku Novak dobio prošle godine Nadala u polufinalu Wimbledona. Meč je lako mogao dobiti i Nadal.

kentaur

pre 4 godine

Još po dva Melburna i US opena i jedan Vimbldon ili R.Garos je sasvim realno očekivati kad je Đoković u pitanju.
Ukoliko ne bude on onda je to Nadal ili Federer što ga dodatno motiviše.

Sax

pre 4 godine

Moje misljenje je da ce i Djokovic i Nadal prestici Federera po broju GST samo da ih zdravlje sluzi. Nadam se da ce Nole oboriti i rekord po broju nedelja i ne sumnjam da je dobro isplanirao raspored turnira za jos godinu dana. Sto se tice mastersa Nadal ima jedan vise. I tu ce da bude velika borba izmedju njih dvojice. Sve u svemu mislim da ce Nadal i Djokovic da vode borbu za GOAT-a.