Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 15.07.2019.

08:59

Keš za B92: Novak može da obori Rodžerov rekord

Svega koji minut po završenom finalu, bivši šampion Vimbldona, Pat Keš izneo je svoje utiske o finalu između Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Keš za B92: Novak može da obori Rodžerov rekord
Photo by Dan Istitene/Getty Images

Australijanac koji je u Londonu trijumfovao 1987. godine, kaže da je bio oduševljen duelom dvojice tenisera i da smo gledali spektakularan meč.

Po njegovom mišljenju, pobednika je odlučilo svega nekoliko detalja, ali pre svega izuzetna mentalna snaga srpskog tenisera.

Kada smo ga pitali da opiše šta je to gledao u proteklih pet sati, rekao je da nije siguran da postoje reči da se tako nešto dočara.

Ne znam da li bih umeo to da opišem šta smo ustvari videli. Neverovatno! Fantastično izdanje oba igrača. Intenzitet i mentalna bitka je nešto što čini mi se nikada ranije nisam video. Obojica su bili i umorni i nervozni, neko je morao da pobedi, kažem neverovatno mi je bilo da Novak dobije tri taj-brejka, naročito u meču protiv Rodžera. I publike, takođe. Igrati protiv publike, to samo pokazuje koliko je on mentalno jak, spasiti meč lopte... On je veliki takmičar“, rekao je Keš u razgovoru za B92.

Impresioniran je Đokovićem.

On verovatno nije igrao svoj najbolji tenis, ali videli ste, i u toj situaciji bilo je jako teško pobediti ga. Ne znam šta je Federer još mogao da uradi, zaista. Novak ima izuzetno jake nerve“, utisak je Australijanca.

Kaže da bi organizatori mogli da razmisle o još jednoj promeni pravila, da se igra super taj-brejk na 12:12 u petom setu, ali ne i u finalu.

Nisam siguran da li bi super taj-brejk trebalo da se igra u finalu. U redu je da ga imamo tokom turnira, tako da dugi mečevi ne unište nastavak takmičenja. U finalu je bilo mnogo prilika da se ranije završi meč. Bilo je vrlo uzbudljivo, ušli su u istoriju, bilo je vrlo intenzivno, niko nije mogao da veruje da će Novak dobiti tri taj-brejka protiv Federera. Mnogo toga neobičnog se dogodilo“, dodao je Keš.

Federer je i u 38. godini pokazao da nema nameru da odustane.

Rodžer je imao sjajnu predstavu, igrao je vrlo dobro, rekao bih ceo turnir. Uradio je sve što treba da se uradi. Servirao dobro, varirao u udarcima, na kraju su ga koštali nervi, nekoliko promašaja u taj-brejku, možda svega šest ili sedam loših udaraca je presudilo. Isto se može reći za Novaka, imao je 2:1, pa je bio blizu poraza, rezultat se okretao. Tako je to u tenisu“.

„Velika trojka“ svetskog tenisa je i dalje dominantna. Novak je od tri titule ove godine osvojio dve, Melburn i Vimbldon, Nadalu je pripao Rolan Garos. Na Vimbldonu opet su bili u glavnim ulogama Srbin, Švajcarac i Španac.

Rodžera neki igrači mogu da pobede ovde, Novak je jedan od tih. Što se tiče Novaka, Rodžer može da ga pobedi, Rafa može, samo je Španac bio jako negativan iz te ritern pozicije da bi očekivao nešto više protiv Rodžera. Na kraju, ispostavilo se da smo gledali neverovatno uzbudljiv obračun između dvojice igrača, videli ste kako je bilo. Da, Rodžer je još u stanju da osvaja velike titule“, smatra Keš.

Pitanje je bilo i može li Novak uskoro da stigne i prestigne Federera po broju Grend slem titula.

U ovoj situaciji kada ima 16 Grend slem titula, mislim da je moguće. Da je izgubio, ne verujem da bi imao šanse, šest titula zaostatka, to bi bilo mnogo“, zaključio je Keš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve