Nova vest
Tenis

Četvrtak, 04.07.2019.

19:06

Dušan Kecman za B92 otkrio šta radi na Vimbldonu

Ivana Jorović je proteklih dana na Vimbldonu imala veliku podršku sa tribina i to ne samo od članiova svog tima.

Izvor: Z. Kecman

Autor: Z. Kecman

Dušan Kecman za B92 otkrio šta radi na Vimbldonu
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Na njenim mečevima možda su najglasniji bili bivši košartkaški reprezentativac, nekadašnji igrač Partizana, Dušan Kecman i njegova supruga Andrea, koji su iz Beograda stigli da bodre mladu teniserku.

Oni su i na meču sa Amerikankom Alison Risk bili u publici, glasno su podržavali Jorovićevu kojoj je malo nedostajalo da napravi preokret u trećem setu.

Kecman kaže da ga je Ivana pozvala da dođe u London, očigledno joj je njihova podrška mnogo značila.

Jeste, kaže nam da joj mnogo znači da ime nekog tu, naročito na Grend slemu i na ovakvom turniru kao što je Vimbldon. Lepo je da neko može da dođe da je podrži i da bude tu uz njenog trenera. Mi smo ovde od početka, sjajan je meč odigrala u drugom kolu sa Risk, borila se, šteta je što nije pobedila. Dva tri puta se, što mi kažemo, ’dizala iz mrtvih’. Svaka joj čast. Vidi se veliki napredak u njenoj igri. Mislim da uz svo to samopouzdanje sa ovog turnira može da nastavi da grabi ka još boljem plasmanu na ATP listi“, kaže bivši košarkaš crno-belih za B92.

Mnoge je zanimalo od kako se poznaju i otkud taj spoj tenisa i košarke.

Dve godine se intenzivno družimo. Sad je bila prilika da dođem da budem njen gost na ovom turniru. Želim da joj se zahvalim na svemu, lepo je da se oseti jedna ovakva atmosfera, kao što je ovde u Londonu. Uživao sam, vidi se da je u pitanju velika tradicija, oduševljan sam kako sve ovo izgleda. Teško je doći do karte, mi smo imali tu privilegiju da uđemo da gledamo sve njene mečeve na terenima. Pre svega smo gledali Ivanu, biće nadam se još prilika da dođemo ovde da je bodrimo. I ne samo na Vimbldonu, nego uopšte, kad budem imao vremena, da budem i na drugim turnirima“, kaže Dušan.

Nažalost, Kecman se uskoro vraća nazad tako da neće moći da ostane još i pogleda neki od mečeva Novaka Đokovića.

Šteta je što ne možemo da ga gledamo, večeras moramo da se vratimo za Beograd, trebali smo još u sredu uveče, ali ostali smo tu da je podržimo i ovom meču.“

Zanimljivo je da Kecman voli da odigra i po koju partiju tenisa. Jorovićeva nam je rekla da svi u njenom društvu jednostavno vole da igraju tenis.

Igrom slučaja sam kao mali trenirao tenis, nekih godinu i po do dve dana. Onda sam se preorijentisao na košarku, ali tenis volim još od osnovne škole. Uvek sam ga igrao ispred zgrade, sa bratom i društvom. Pravili smo neku improvizovanu mrežu, pa smo prebacivali lopticu. Na žalost, u poslednje vreme nisam od onih koji igraju mnogo. Tenis je često rekreativni sport kod nas košarkaša, znam mnogo kolega koji ga igraju, tako da mogao bih da se opet aktiviram. Da vidim koliko bi mi trebalo da se vratim na taj nivo da bih dobro mogao da prebacujem preko mreže“, nasmejao se Kecman.

Za kraj o tome ko su mu omiljeni igrači.

Novak naravno, a kada sam bio mlađi, voleo sam, mada ne znam iz kog razloga Amerikanca Majkla Čenga“, poručio je Dušan na kraju razgovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve