Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.07.2019.

23:02

Pomračenje Venere

Kada prvog dana turnira imate nekoliko senzacija, onda nije lako izabrati čiji je uspeh najveći, ali ovog puta izbor pada na najmlađu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Pomračenje Venere
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Njeno ime je Kori Gof. Upamtite dobro to prilično „tenisko“ ime. Lako je pamtljivo, a u godinama koje dolaze, biće verovatno vrlo, vrlo bitno.

Američka devojčica je prošla kvalifikacije, upisala se u istoriju kao najmlađa kojoj je uspelo da se plasira u glavni žreb na taj način i odmah je upisala pobedu iz snova i to protiv sunarodnice, Venus Vilijams.

Njihov meč na Terenu 1 prozvan je „sudarom generacija“. S jedne strane iskusna petostruka šampionka Vimbldona, sa druge devojčurak od 15 godina, kočoperna, puna adrenalina i samopouzdanja da stvori sebi prostor u svetu tenisa.

Mladost kažu uvek pobeđuje, tu nema greške, ali ako je ovaj meč, koji je Gofova dobila sa 6:4, 6:4 bio najava jedne blistave karijere, onda će ovaj prvi julski dan 2019. godine ostati u istoriji ovog sporta zapisan kao jedan od najvažnijih za mladu igračicu.

Sve ima svoj početak i svoj kraj, pa treba verovati da za Venus Vilijams polako dolazi vreme kada treba da podvuče crtu ispod svega i kaže, bilo je dosta. Toliko od mene. S druge strane razumljivo ushićenje i radost nove zvezdice svetskog tenisa.

Ne znam stvarno šta da osećam. Ovo mi je prvi put da plačem posle meča. Ne mogu ni da opišem šta je to što osećam. Rekla sam sebi da moram da ostanem mirna, jer nikad nisam igrala na tako velikom terenu. Morala sam sebi da ponavljam, dimenzije terena su iste, linije su iste...“, kaže Gofova.

Linije jestu iste, ali kako će biti dalje, ostaje da se vidi. Kori bi morala da ima na umu i ono staro tenisko pravilo da je posle napravljene senzacije uvek najteže igrati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve