Nova vest
Tenis

Četvrtak, 04.07.2019.

20:47

Murinjo: Nadal je mogao biti dobar fudbaler, srećan sam što nije!

Žoze Murinjo očigledno ima dosta slobodnog vremena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Murinjo: Nadal je mogao biti dobar fudbaler, srećan sam što nije!
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Otkako je bez posla, tačnije od decembra prošle godine, kada je dobio otkaz u Mančester junajtedu, Portugalac putuje svuda, ali ovog puta nije morao daleko.

Pošto živi u Londonu, nije mu bilo teško da prošeta do vimbldonskih terena i pogleda neki od mečeva ili treninga u Aorangi parku.

Nedavno je na Kvinsu imao priliku da gleda Endija Marija, a danas su ga pitali šta misli o Rafaelu Nadalu koji je među teniserima poznat kao veliki ljubitelj fudbala.

Srećan sam što nije, a mislim da je mogao da postane fantastičan fudbaler. Njegov stric Migel Anhel je bio moj igrač u Barseloni 1996, tako da znam da Rafa može da dobro igra i fudbal“, kaže Murinjo.

Portugalac dodaje da je bolje što se sve ovako završilo, da je Rafa jedan od najboljih igrača svih vremena.

Snaga koju ima, mentalne sposobnosti, veštona, sve to je moglo da ga odvede na put dobrog fudbalera. Hvala bogu što nije. Jer onda ne bi bio ovo što je danas u svetu tenisa“, zaključio je Portugalac.

Rafin stric Migel Anhel Nadal odigrao je više od 200 utakmica za Barselonu u periodu od 1991. do 1999. godine, a igrao je i za Majorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve