Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.07.2018.

09:51

Otkriveno koliko Đoković dobija novca od "Lakosta"

Novak Đoković je pre nešto više od godinu dana promenio glavnog sponzora i iz "Unikla" prešao u "Lakost".

Izvor: B92

Autor:B92

Otkriveno koliko Đoković dobija novca od
Photo by Frederick M. Brown/Getty Images

Đoković se posle pet godina koliko je proveo kao najveći ambasador japanske kompanije odlučio na promenu i obavezao se na saradnju sa francuskim gigantom.

Pošto detalji ugovora nisu objavljeni spekulisalo se da je jedan od najunosnijih u istoriji ‘belog sporta’, a posle velikog uspeha na Vimbldonu i četvrte titule otkriveno je o kojoj se sumi radi.

"Lakost" plaća Novaku 9,4 miliona dolara na godišnjem nivou (ugovor potpisan na pet godina), manje nego 15 miliona koliko su pisali svetski mediji i, zbog problema sa povredom lakta, ta saradnja tek sada je postala uspešna.

Prema informacija koje ima Forbs, najbolji srpski teniser je u prethodnih 12 meseci (od maja 2017. do maja 2018. godine), zaradio ukupno 23,5 miliona dolara, ali je samo milion i po bilo od turnirskih nagrada.

Ukupno 22 je dobio od sponzora, među kojima su, osim "Lakosta", još "Hed", "Asiks" i "Seiko".

Novak je nedavno produžio ugovor sa "Hedom" koji mu donosi 7,5 miliona dolara godišnje, od proizvođača patika ima još četiri, dok mu "Seiko" plaća pet miliona za 12 meseci.

Potvrđeno je i da ugovori sa "Pežoom", "Džejkobs krikom" i "Odemar Pigeom" nisu produženi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve