Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.07.2018.

16:52

"Serenu ne vole kao Rodžera i Rafu jer je 'obojena"

Bili Džin King, nekadašnja prva igračica sveta, kaže da Serena Vilijams nema istu podršku kao Rodžer Federer i Rafael Nadal zbog boje kože.

Izvor:

Autor:

Photo by Andrew H. Walker/Getty Images

"Kada je izašla na teren u subotu, svi sa tribina Centralnog stadiona pružili su joj ogromnu količinu ljubavi. Iako to govori dosta toga, to nije uvek bio slučaj. U ranijoj fazi turnira nije uvek imala podršku celog stadiona, kao što je slučaj sa Rodžerom Federerom ili Rafaelom Nadalom, a smatram da je to zato jer je 'obojena", rekla je King.

Amerikanka, koju mnogi smatraju najboljom teniserkom svih vremena,nije uspela da se domogne osmog pehara na trećem Grend Slemu sezone, odnosno da stigne do svog 24. trofeja sa četiri najveća turnira, pošto je poražena od Nemice Anđelik Kerber.

"Istovremeno, iskreno govoreći, žene ne zavređuju istu količinu pažnje, entuzijazma ili sponzora kao što je slučaj sa muškarcima. Serena je neverovatan sportista, snažna žena sa najlepšim servisom na svetu. Njen ritam je kao poezija u pokretu i sigurna sam da će nastaviti da bude pravi uzor svima, a posebno crnkinjama", zaključila je dvanaestostruka Grend Slem šampionka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve