Nova vest
Tenis

Sreda, 11.07.2018.

21:34

Izner preslišao Raonića za svoje prvo GS polufinale!

Američki teniser Džon Izner pobedio je Miloša Raonića iz Kanade u četvrtfinalnom meču Vimbldona sa 3:1 u setovima.

Izvor: LN

Autor: LN

Izner preslišao Raonića za svoje prvo GS polufinale!
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Izner je posle 'samo' dva taj-brejka i nepuna tri časa igre trijumfovao rezultatom 6:7(5), 7:6(7), 6:4, 6:3.

U duelu "bombardera" bolji je bio američki, a duel, u kojem se nije očekivao nijedan brejk, rešio neočekivano lako u svoju korist, i to posle preokreta.

U prvom i drugom je sve išlo "kao po planu". Raonić je dobio prvi, a Izner drugi taj-brejk i meč je otišao u treći set. Zanimljivo je što u prve dve deonice igre nije viđen ni jedan jedini đus, već su serveri kao od šale dobijali svoje servis gemove.

Ipak, u trećem setu je bila druga priča. Izner dolazi do prve brejk lopte u meču u petom gemu tog dela igre, a nju i koristi, biva miran na servisu i dolazi do velikih 2-1 u setovima.

U istom delu igre kao i prethodnom Džon pravi brejk i u narednom setu, a njega završava još jednim oduzimanjem servisa rivalu i rutinski rešava meč u svoju korist, lakše nego što je iko očekivao.

Amerikanac tako dolazi do svog prvog Grend slem polufinala u karijeri i jednog od najvećih uspeha u istoj, a prethodni najbolji rezultat na Slemovima bilo mu je četvrtfinale na US Openu davne 2011. godine.

On se u polufinalu sastaje sa još jednim visokim igračem i sjajnim serverom Kevinom Andersonom, koji je napravio senzaciju izbacivši aktuelnog šampiona Vimbldona Rodžera Federera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve