Nova vest
Tenis

Sreda, 11.07.2018.

09:00

Đoković: Sve je drugačije na travi; Kei: Kao i uvek, uživaću

Novak Đoković pun je samopouzdanja uoči duela sa Keijem Nišikorijem u četvrtfinalu Vimbldona.

Izvor: AK

Autor: AK

Đoković: Sve je drugačije na travi; Kei: Kao i uvek, uživaću
Foto: Getty images

Đoković je do pete runde prestižnog turnira stigao izgubivši samo jedan set u duelima sa Tenisom Sandgrenom, Orasiom Sebaljosem, Kajlom Edmundom i Karenom Hačanovom.

S druge strane, Japanac je bez previše problema savladao Krijstijana Herisona, Bernarda Tomića, Nika Kirjosa i Ernestsa Gulbisa, protiv koga je preokrenuo na 3-1.

"Sviđaju mi se moje šanse protiv Nišikorija, ali ovo je četvrtfinale. Mečevi su sve teži, ali bio sam često u ovakvoj situaciji. Ne želim da gledam previše unapred, samo ću se koncentrisati na Nišikorija", rekao je Đoković.

Đoković je dobio 12 poslednjih međusobnih duela sa Nišikorijem, uključujući i duele u Rimu i Madridu ove sezone.

"Igrali smo nekoliko puta ove godine, ali sve je drugačije na travi. On je vrhunski igrač, pobeđivao je najbolje, dokazao je da može da se bori za najveće trofeje. Gledao sam njegov četvrtfinalni meč, pokazao je mentalnu snagu. To je jedna od njegovih karakteristika".

Japanac je svestan šta ga čeka protiv Đokovića, koji vodi 13-2 u međusobnim duelima.

"Rat. On uvek dobro igra na travi. Opet je dobar i snažan. Nisam siguran da li smo ikad igrali na travi. Biće ovo nova situacija za obojicu. To je uvek kao veliki rat za mene. Uvek uživam da igram protiv njega. Uvek je veliki izazov. Možda nemam dobar skor protiv njega, ali uvek uživam. Jedan je od najboljih na Turu", rekao je Nišikori.

Duel Đokovića i Nišikorija počinje u 14 časova, prvi je na programu na Centralnom terenu Ol Ingland kluba. Pobednik će u polufinalu na boljeg iz duela između Rafaela Nadala i Huana Martina del Potra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve