Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.07.2018.

14:12

Šok za teniski svet – Federer u "Uniklu"!

Rodžer Federer, drugi teniser sveta, šokirao je svetski tenis i na Vimbldonu se pojavio u opremi kompanije "Uniklo".

Izvor: B92

Autor:B92

Šok za teniski svet – Federer u
Foto: Tanjug/AP Photo/Tim Ireland

Federer je imao dugogodišnji ugovor sa "Najkijem", on je istekao pre nekoliko meseci, a spekulacije o saradnji sa japanskim proizvođačem su se obistinile.

On je na Centralni teren Vimbldona izašao u novoj opremi u kojoj će debitovati protiv našeg Dušana Lajovića.

Švajcarac je još 1994. godine potpisao prvi ugovor sa američkim brendom, onda 2008. stavio paraf na saradnju vrednu 100 miliona dolara, pa je i njegov logo "RF" pravo "Najkija" i očigledno je od istog odustao.

Za sada nisu poznati uslovi, posebno nakon šoka koji je priredio svima, ali se od ranije zna da su mu Japanci nudili desetogodišnji ugovor vredan 30 miliona dolara godišnje tj. ukupno 300 miliona dolara.

Iz prvih kadrova jasno je da će i dalje sarađivati sa "Najkijem" i nositi njihovu obuću.

Federer je tako nasledio Novaka Đokovića koji je prošle sezone napustio "Uniklo", dok je Kei Nišikori jedan od najpoznatijih ambasadora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve