Nova vest
Tenis

Petak, 29.06.2018.

19:29

"Ako mi je potrebna motivacija za Vimbldon, onda je kraj"

Rodžer Federer, osmostruki šampion Vimldona, rekao je da mu nije potrebna nikakva motivacija pred najveći turnir na svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Getty Images

"Nije mi potrebna nikakva motivacija. Spreman sam da krenem, ne mogu da dočekam da počne Vimbldon", rekao je Federer.

Švajcarac je aktuelni šampion na terenima "Ol Ingland Klaba", pošto je prošle godine u finalu osvojio rekordnu osmu titulu.

"Bilo je veoma posebno prošle godine osvojiti osmu titulu na Vimbldonu, čime sam postavio rekord. Niko pre mene nije uspeo da dođe do osam titula ovde, u stvari, moj heroj, Pit Sampras uradio je to sedam puta i dugo smo bili izjednačeni na prvom mestu", rekao je Federer i dodao:

"Odigrao sam odličan turnir i sjajan meč protiv Čilića u finalu. Ispisao sam istoriju na omiljenoj podlozi. Nema boljeg osećaja od toga".

Federer je potom objasnio situaciju oko motivacije.

"Ako mi je potrebna motivacija za Vimbldon, onda imam problem. Onda je verovatno kraj. Ali, veoma sam uzbuđen, naporno sam radio tri meseca da se pripremim za turnir i jedva čekam da počne", kazao je Rodžer.

Vimbldon kreće drugog jula i na programu je do 15.7. Federer će u prvom kolu igrati protiv srpskog tenisera Dušana Lajovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve