Vimbldon 2018: Pet glavnih imena u ženskoj konkurenciji

Kada je ženski tenis u pitanju odavno nema pravila, nema izrazitih favorita, a često je teško izdvojiti i određeni broj imena među kojima se "krije" šampionka.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 28.06.2018.

14:25

Vimbldon 2018: Pet glavnih imena u ženskoj konkurenciji
Foto: Getty images

Ipak, s obzirom na formu, tradiciju i talenat na predstojećem Vimbldonu glavne favoritkinje za titulu su naravno neizbežna Serena Vilijams, Garbinje Mugurusa, Simona Halep, Petra Kvitova i Marija Šarapova.

Nije bitno da li je bila povređena godina, da li nije uzimala reket u ruke mesecima, da li se relativno skoro porodila. Serena će uvek biti favorit. Toga su svesni i organizatori Vimbldona zbog čega su i postavili 36-godišnju Amerikanku među nositeljke, iako je po plasmanu daleko od prva 32 mesta na WTA.

Braniteljka titule Mugurusa je svakako teniserka koja ima najviše šansi da zaustavi Serenu. Iako je nakon sjajne 2017, u kojoj je izgubila samo jedan set na Vimbldonu u nešto slabijoj formi, Španjolka ima kvalitet i snagu u udarcu da ponovi uspeh.

Rumunka Halep u London stiže kao svetski broj 1 i puna samopouzdanja nakon osvajanja prvog Grend slema u karijeri. Ima dva četvrtfinala i jedno finale na terenima Ol Ingland Klaba, ali je ona ipak specijalista za šljaku pa smo malo rezervisaniji u vezi sa njenim šansama u borbi za ovaj trofej.

Žena koja se vrati među deset najboljih na svetu u svojoj profesiji nakon što preživi napad nožem mora biti među kandidatima, a Kvitova osim sile ima i talenat. Dve titule na Vimbldonu su više nego dobar dokaz za to. Osim toga, na turnir stiže u dobroj formi posle osvajanja Birmingema, iako ju je povreda zadnje lože sprečila da nastupi na Istbornu.

Možda je suludu svrstati među favorite teniserku koja nije odigrala meč na travi pune tri godine, ali to je ipak Šarapova. Petostruka GS šampionka je na Rolan Garosa podsetila na svoje najbolje dane, a to je svakako najbolja preporuka. Da li je vreme da posle 14 godina opet podigne pehar Vimbldona?

Moguća senzacija: Naomi Osaka

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: