Vimbldon 2018: Pet glavnih imena u muškoj konkurenciji

Svaki turnir ima svoje favorite, ali je Vimbldon uvek posebna priča. Ovde nisu uvek presudni aktuelni rezultati.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 28.06.2018.

14:10

Vimbldon 2018: Pet glavnih imena u muškoj konkurenciji
Foto: Getty images

Novo izdanje najprestižnijeg turnira na svetu počinje u ponedeljak, a od određenih igrača posebno očekuje da zablistaju.

To su Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, Endi Mari i Aleksandar Zverev. Ova lista nisu apsolutni favoriti, već igrači čiji će se nastupi s posebnom pažnjom pratiti.

Federer juri svoj deveti Vimbldon, a 21. Grend slem trofej. Prošle godine je postao rekorder sa osam titula na terenima Ol Ingland Klaba, kao i najstariji šampion svih vremena. Iako ima 37 godina, opet je favort broj 1. Zbog toga ga je organizator postavio za prvog nosioca, iako je drugi na ATP listi.

Nadal na Vimbldon dolazi nakon nove dominacije na šljaci i 11. titule na Rolan Garosu. Ipak, šampion Ol Ingland Klaba iz 2008. i 2010. se nije naigrao prethodnih godina, od poraza u finalu 2012. nije prošao osminu finala, pa je pitanje koliko može i ove sezone. Ipak, Fedeer je izdvojio zdravog nadala kao glavno konkurenta, a proceni legende se mora verovati.

Iza Đokovića je komplikovanih godinu dana borbe sa oporavkom i povratkom u formu. Daleko je od domimantnog broja 1 iz prethodnih sezona i trostrukog šampiona, ali je finale Kvinsa prošle nedelje najavilo da bi opet mogao da ima bitnu rolu na Vimbldonu.

U sličnoj poziciji je i dvostruki šampion Mari za koga još nije ni sigurno da li će nastupiti. Tek se vratio na teren posle višemesečne pauze zbog operacije kuka, pa ako i bude igrao svaka pobeda će biti uspeh. Ipak, ovo je njegov teren.

I dalje se čeka eksplozija nekog od predstavnika "nove generacije", a glavni "kandidat" da pomrsi račune "veteranima" je Zverev. Nemac i dalje ne uspeva da pronađe kontinuitet na velikim turnirima, četvrtfinale Rolan Garosa kao najveći uspeh na Grend slemovima je daleko od onoga što se od njega očekuje.

Moguća senzacija: Marin Čilić, Nik Kirjos

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: