Sreda, 18.07.2018.

11:14

Italijan otkrio – Đoković razmišljao da ostavi tenis!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković navodno je razmišljao da ostavi tenis i ode u penziju posle dugih problema sa povredom lakta.

Izvor: B92

Italijan otkrio – Ðokoviæ razmišljao da ostavi tenis! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Jumko

pre 5 godina

@pedja Hahahaha, statistički je medju 3 ako predje Samprasa, pa se može pričati da li naj ikada!? A 5 će mu faliti do Rodzera... Pa zašto se onda i sad ne može pisati da je GOAT? A za Vatrene ne brini, vidiš da mu je narod oprostio zbog Vimbldonske titule, više ga ne spominju po tome! Malo jeftina prodaja, ali tako je to kod nas...

Saša

pre 5 godina

... a onda je prestao da čita "prepametne" komentare na njegov račun sa gomilama sličnih saveta. I lepo osvojio, ni pet ni šest nego Vimbldon! Samo tako nastavi Novače.

Toma

pre 5 godina

Na osnovu onoga što videh, mislim da je Nole sada, ne znam kako, ali bolji nego pre, i da će tu biti još dosta GS, možda i preko 20 (ukupno).

lux

pre 5 godina

Ajde sad da cujemo one nece nikad vise slem osvojiti.....ajde...gde ste...promenili misljenje,e ja nisam....ovo mu je slem za oprostaj

Jaooo, jeste, osvojio je. Tragedija. Katastrofa.

pedja

pre 5 godina

Bar jos 2 GS da prestigne Samprasa i definitivno ide medju 3 najbolja u istoriji i statitisticki,a o onda se moze raspravljati o tome koje od njih tri najveci svih vremena.Za mene je Novak,ali nemam pravo glasa dok po broju GS ne predje Pistol Pita.Jedina zamjerka Novaku sa moje strane nije vezana za tenis,nego za otvorenu podrsku HR fudbalskoj reprezentaciji,sa moje strane ne vidim nista lose u tome ,ali je malo preiritantno da salje poruke tipa "ajmo Vatreni".Ovo nije nista zlonamjerno .Napred Nole!

cvarci i kavurma

pre 5 godina

@А они што пљују господина Рожера су претпостављам све сами научници, врхунски лекари и адвокати, остварени људи који у свом тесном распореду нађу пар минута да из својих Бентлија и Ферарија запљуну освајача 20 ГС титула.
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 14:20)
Sigurno imas Rodjin poster iznad kreveta da mu pozelis laku noc pred spavanje, jel tako komso nas iz EU nam zemlje bliske ;)...

Dusan

pre 5 godina

U najgorim trenucima Novakove karijere sam ovde napisao da ne znam da li će osvojiti još neki slem, masters, da li će ponovo biti No1, da li će ikada više ikoga pobediti... Ali ono što sigurno znam je da on neće odustati. On nije postigao sve što je postigao tako što je odustajao kada je bilo teško i kada je izgledalo nemoguće, kao što je mnogo komentatora ovde odustalo od škole, fakulteta, svojih životnih ambicija... Najvažnija osobina toliko uspešnih ljudi je da nikada ne odustaju i da najjače pritiskaju onda kada je najteže. On neće odustati u pokušaju da bude najveći u istoriji. Pitanje je da li će u tome uspeti, ali on neće odustati.

cvarci i kavurma

pre 5 godina

@Steta sto to nije i uradio. 
(Batko pamcenje mu kratko, 18. jul 2018 12:21) 
Nemoj tugovati zbog toga puno, probaj da ne pratis vesti o Noletu i bices veseliji, ovako te svaki njegov uspeh baci u deresiju, a i tesko ti je sigurno da navijas stalno protiv njega i iz meca u mec tvoji 'favoriti' stalno gube...

veder

pre 5 godina

Zar se vi nolobotovi nadate da bi Djokica mogao jos GS titula da osvoji? Bajke su na drugom spratu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Batko pamcenje mu kratko, 18. jul 2018 15:23)

A čiji si ti bot, dete? Koliko vidim u bajkama žive oni kojima je jedini životni cilj omalovažavanje najboljih i najusšešnijih, tako tipično za Srbe...i što ste više protiv Novaka on je sve uspešniji, hehehe...oprobani recept za uspeh.
Samo napred antinovakovi botovi, što ste ogorčeniji on je sve uspešniji!

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Red Vucica, red Djokovica.
(gargleblaster, 18. jul 2018 15:23)

Од ове вести https://www.b92.net/sport/wimbledon2018/vesti.php?yyyy=2018&nav_id=1418438 је постало јасно из које касе се финансирају но10овци ;)

?

pre 5 godina

Neko lepo rece pre neki dan da smo ludacka nacija. Do pre 2 nedelje ga svi slali u penziju, a sad prognoze, bice vise od 4 slema. Prvi sledeci turnir na kojem ispadne, krenuce pljuvanje opet.
(Maki, 18. jul 2018 14:19)

Ne.
Ti isti i dalje pišu takve i slične komentare.
Ućutali se 2-3 dana posle finala Vimbldona i eto ih opet.
Oni koji ga podržavaju, podržavali su ga i dok nije igrao dobro.

Nenad

pre 5 godina

Ceo prošli period nedoljivo podseća na period 09/10 kada je Novak takođe razmišljao da batali sve posle poraza od Melcera na RG kada je vodio 2:0 i izgubio 2:3.Tada je bilo pitanje da li će ikada moći da probije moru zvanu Fed/Nad.On je mogao, sa do tada 1 slemom, da bude igrač tipa Rodik.Da igra negde na nivou top 10 ali bez velikog uticaja na slemovima.Prebrodio je krizu i par mesec posle toga je usledila 2011.
Ne kažem da će biti takva vrsta dominacije jer sada nema 22/23 godine.Ali još nekoliko slemova svakako.Ne mora to da bude 20 mislim da previše očekujemo.Ali to nije bitno.Novak je već upisan zlatnim slovima – 4 slema u nizu.Jedini uz Rod Lejvera i jedini IKADA na 3 različite podloge.To je poduhvat koji čak ni veliki Rafa i Fed nisu otvarili.Novak može da osvoji još 2-4 slema na betonu (AO/UO). Možda još jedan WIM i eventualno RG ako se kockice slože. Kada bi osvojio RG to bi bio izuzetan podvig jer bi onda bio jedini (u open eri) koji je svaki GS osvojio bar 2 puta.To niko nikad nije uspeo u open eri.U svakom slučaju on za razliku od 09/10 ne igra za poziciju br 1 ili dokazivanje pred Federerom ili Nadalom, već samo za slemove i istorjiu.Koliko god da osvoji biće bonus.Lično mislim još 2-4 betonska slema i jako bih voleo još jedan RG. Ako tu uspe, na kraju karijere biće 2. ili 3. po ukupnom broju slemova ali prvi i jedini koji je osvojio 4 u nizu na 3 podloge i koji je svaki slem osvojio minimum 2 puta.Taj deo istorije bi pripao samo njemu i to bi bilo fascinantno.
(Miroljub, 18. jul 2018 12:07)

Kapa dole za komentar.

Djordje NS

pre 5 godina

Zar se vi nolobotovi nadate da bi Djokica mogao jos GS titula da osvoji? Bajke su na drugom spratu.
(Batko pamcenje mu kratko, 18. jul 2018 15:23)

Dobro, svi smo već navikli na Jumka i Mikiija ali dolaze nove nade u liku i delu Marvina the Martiana i Batko pamćenje mu kratko.
Evo, recimo ovaj Batko toliko ima pamćenje kratko da se ne seća da je i pre Wimbledona tvrdio da Nole više nikad neće osvojiti ni jedan GS, pa sad će to da ponavlja još jedno 3-4 godine dok jednom ne bude u pravu.

Nemanjici

pre 5 godina

Kakvi su ovi nasi ljudi...reci nemam. Umesto da im bude drago sto se vratio na najbolji moguci nacin oni pisu pa sto se nije oprostio, ne mogu vise da ga gledam, red vucica red djokovica. A kad gledate Farme i ostale zadruge to vam je super. Pa ako vam se ne gleda i ne cita a vi lepo ugasite TV. Koji smo mi narod klasican da komsiji crkne krava. Zato i jesmo gde smo....

veder

pre 5 godina

Šteta što nije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Domaćin, 18. jul 2018 12:21)


Rodžer, nisam znao da govoriš i srpski ovako dobro!?
Bravo!!!
(M, 18. jul 2018 14:58)

Care, imaš pivo od mene za komentar...hehehe!

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

(Aleksandar, 18. jul 2018 15:17)

Zar se vi nolobotovi nadate da bi Djokica mogao jos GS titula da osvoji? Bajke su na drugom spratu.

Aleksandar

pre 5 godina

Jeste legao ovaj W kao kec, ali treba biti realan. Da bi osvojio jos nekoliko GS mora mnogo vise stvari da se poklopi nego pre 3 godine. Ovaj Novak je bar 20% losiji igrac od onog iz 2011. ili 2015. Nadjite meceve iz tog perioda. Pogledajte kretanje, ritern, dubinu udaraca, agresivnost, uglove dijagonala, sigurnost na bekhend paraleli. Samo je servis danas sigurniji. I sve je to prirodno i tako mora da bude. Zenit je prosao. Svaki sledeci GS ce biti bonus. Ne znam da li ce i koliko puta jos podici ovakav pehar, ali jedno je sigurno: Novakovo ime je vec sada zauvek urezano u istoriju ove igre i pominjace se glasno bar do kraja ovog veka jer nece svi njegovi rekordi moci da budu oboreni tako brzo.

noleisthebest

pre 5 godina

Nole treba maksimalno da proredi raspored, bas kao Federer, da se koncemtrise iskljucivo na slemove i mininalnu neophodnu pripremu za to.
Kakvi mastersi, kakvi dejvos kupovi, kakvo bakraci.

Treba da se cuva telo.

Ko oce da ga ima na turniru - debelo da plati...i to unapred ne ko oni Brazilci,

fantom

pre 5 godina

Ne treba zaboraviti da je Novak bio u sličnoj situaciji kad je izgubio finale US Opena od Nadala 2010. godine. I tada je sumnjao da može protiv Federera i Nadala, razmišljao je da li uopšte može sa njima da igra na istom nivou. Onda je došao Dejvis kup protiv Francuske u Areni, to je dalo Novaku vetar u leđa i novi elan da nastavi dalje. Nadam se da će ovaj osvojeni Vimbldon dati Novaku novi motiv, očekujem da odigra dobro američku turneju, pre svega Sinsinati i US Open. Ima kvalitet, pa šta bude neka bude, pre svega da se koncentiše na grend slemove, sledeći je US Open.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

@coma

А они што пљују господина Рожера су претпостављам све сами научници, врхунски лекари и адвокати, остварени људи који у свом тесном распореду нађу пар минута да из својих Бентлија и Ферарија запљуну освајача 20 ГС титула.

coma

pre 5 godina

Ako su ikada pokusali da kontrolisu svoj zivot 24h mesec dana ovi sto pisu negativne komentare, prihvatam njihove komentare. Ali siguran sam da nisu ni pokusali da treniraju dnevno 4-5 sati, da vode racuna o svakom zalogaju, da idu na spavanje u definisano vreme, vec su samo sedeli pored TV, pili pivo i jeli grickalice, sa stomakom u koji su ulozili desetine hiljada evra.

Novace, svaka tebi cast, veliki si jer si od malih nogu imao cilj, borio se za njega, padao i ustajao, uspeo si da napravis ravnotezu, samom sebi se dokazao i ides dalje.

Bravo Novace, zelim ti svu srecu ovog sveta.

M

pre 5 godina

Šteta što nije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Domaćin, 18. jul 2018 12:21)


Rodžer, nisam znao da govoriš i srpski ovako dobro!?
Bravo!!!

Maki

pre 5 godina

Neko lepo rece pre neki dan da smo ludacka nacija. Do pre 2 nedelje ga svi slali u penziju, a sad prognoze, bice vise od 4 slema. Prvi sledeci turnir na kojem ispadne, krenuce pljuvanje opet.

Fed

pre 5 godina

Sport je put od uspona i padova i kroz sve to prolaze, manje vise, svi na vrhunskon nivou. Juce sam npr. cuo kako je Endi Mari kao klinac doziveo veliku neprijatnost u skoli i onda je poceo da se bavi sportom da bi se smanjile posledice na psihu. Kada se to zna, sve sto je napravio je super. Da li neko zna vise ?

Hmmm

pre 5 godina

Posto je Endi povredjen, Vavrinka se tek vraca, Nisikori je van forme, ispada da Novak hvata trenutak kada su odredjeni teniseri povredjeni i nisu u formu. Tako da se ovo ne racuna. Tako nekako bese posle AO 2018. Ne mogu bas da se setim svega, ali dobro je sto to uvek mozemo procitati, komentari se ne brisu.

nik

pre 5 godina

pricaju glava glava.Pa Mora glava da se unervozi kad vidis da ti se servisa Niko ne plasi,boli te kod svakog udarca a pljuvaci I dusmani likuju.Prosto se videlo da ne moze,jer je nemoguce da znas da igras pa zaboravi.Ovakav come back obozavam.Nastala panika I Muk medju konkurencijom her vide da moze jos da napreduje a njihov zenit je prosao.

mare serentatis

pre 5 godina

Posto je Endi povredjen, Vavrinka se tek vraca, Nisikori je van forme, ispada da Novak hvata trenutak kada su odredjeni teniseri povredjeni i nisu u formu. Tako da se ovo ne racuna. Tako nekako bese posle AO 2018. Ne mogu bas da se setim svega, ali dobro je sto to uvek mozemo procitati, komentari se ne brisu.
(Hmmm, 18. jul 2018 14:01
Svi se oni polako vraćaju u formu, Wawrinka dobio Dimitrova čuvenog osvajača Mastersa i WTF iz jake sezone 2017, Nišikori odličan na travi , stigao do QF Wimbledona prvi put u karijeri, Andy odigrao par mečeva, nije bio još spreman za GS ali se nada da će biti na tvrdoj podlozi. Raonić takođe sve bolji.
Ostaje jedino Roger kome forma pada u odnosu početak godine .

Hvala vam sto niste s nama

pre 5 godina

@ "Steta sto to nije i uradio.
(Batko pamcenje mu kratko, 18. jul 2018 12:21)

Šteta što nije.
(Domaćin, 18. jul 2018 12:21)"

SRECA je da niste njegovi navijaci.

Da jeste, voleli biste tenis i onda naucili i od njega, i od RF, i od Rafe (i Serene itd.) sta je zivot i borba za ostvarenje snova.

A o privilegiji da se proputuje ceo svet i steknu prijatelji svuda i na svakom mestu, vama takvima ne vredi govoriti. Vas mentalni sklop to ne moze da konzumira.

piroklasticni sliv

pre 5 godina

ko se ikada bavio bilo kojim sportom cak i na osrednjem nivou zna koji emocionalni pakao se prolazi tokom bilo kog meca. a onda zamislis vrhunskog sportistu u verovatno najzahtevnijem individualnom sportu na svetu i pitas se kako ne moze uvek da bude umno i fizicki na svojih 100%. pa ne moze. to niko ne moze. ali vrhunski sportisti ne prestaju da pokusavaju. to je razlika. sasvim razumem novaka i postujem ga bas zbog toga, jer znam koliko je neverovatno tesko biti dobar u sportu kojim se bavis. da sad kaze, muka mi je, odoh u penziju, pomislio bih samo - kapa dole majstore. ostavio si trag.

Nepismenost i "realnost"?

pre 5 godina

@... "biću realan nek uzme još 2-3 gs i 5,6 mastersa do kraja karijere meni dovoljno."
(Srpska Crna Gora, 18. jul 2018 12:16)

Nisi nam ranije rekao da si u Novakovom timu! I kako to mislis da uzme 5 celih 6 mastersa?

Mladen

pre 5 godina

Ajde vise ove tuzne price, kako je svako hteo da ostavi tenis, pa eto od dna je dosao do vrha. Gluposti, svaku pricu pokusavaju da ulepsaju.

pixi10

pre 5 godina

Ajde be batalite više djokovica, djokovic pa djokovic
(ajde, 18. jul 2018 12:59) Ne pricace o tebi, kako si kralj tastature iz oblasti NISTA!

Miroljub

pre 5 godina

Ceo prošli period nedoljivo podseća na period 09/10 kada je Novak takođe razmišljao da batali sve posle poraza od Melcera na RG kada je vodio 2:0 i izgubio 2:3.Tada je bilo pitanje da li će ikada moći da probije moru zvanu Fed/Nad.On je mogao, sa do tada 1 slemom, da bude igrač tipa Rodik.Da igra negde na nivou top 10 ali bez velikog uticaja na slemovima.Prebrodio je krizu i par mesec posle toga je usledila 2011.
Ne kažem da će biti takva vrsta dominacije jer sada nema 22/23 godine.Ali još nekoliko slemova svakako.Ne mora to da bude 20 mislim da previše očekujemo.Ali to nije bitno.Novak je već upisan zlatnim slovima – 4 slema u nizu.Jedini uz Rod Lejvera i jedini IKADA na 3 različite podloge.To je poduhvat koji čak ni veliki Rafa i Fed nisu otvarili.Novak može da osvoji još 2-4 slema na betonu (AO/UO). Možda još jedan WIM i eventualno RG ako se kockice slože. Kada bi osvojio RG to bi bio izuzetan podvig jer bi onda bio jedini (u open eri) koji je svaki GS osvojio bar 2 puta.To niko nikad nije uspeo u open eri.U svakom slučaju on za razliku od 09/10 ne igra za poziciju br 1 ili dokazivanje pred Federerom ili Nadalom, već samo za slemove i istorjiu.Koliko god da osvoji biće bonus.Lično mislim još 2-4 betonska slema i jako bih voleo još jedan RG. Ako tu uspe, na kraju karijere biće 2. ili 3. po ukupnom broju slemova ali prvi i jedini koji je osvojio 4 u nizu na 3 podloge i koji je svaki slem osvojio minimum 2 puta.Taj deo istorije bi pripao samo njemu i to bi bilo fascinantno.

Berserk

pre 5 godina

Ne bi bilo loše da Novak prekopira Federera. Sljaku ostaviti Nadalu (troši se ogromna količina mentalne/fizičke energije da bi na kraju ipak izgubio). Skoncentrisati se na preostala 3 GS gdje realno može da dobije svakoga. Roger je tako osvojio poslednje 3GS titule. Kad može on može i Novak.

Srpska Crna Gora

pre 5 godina

Konačno pozitivni komentari ovde na b92, dvije godine ste ga pljuvali i u penziju slali. Kao veliki navijač Nola biću realan nek uzme još 2-3 gs i 5,6 mastersa do kraja karijere meni dovoljno.

Xp

pre 5 godina

Da je stvarno pametan on bi to sad uradio. Al ja ovo kazem ne iz pakosti nego iz postovanja. Da je pametan sad bi trebalo da im kaze dovidjena. Ustao je iz mrtvih, iskupio sebe, zapusio usi svima i dovidjenja, kraj igrice.

Lik

pre 5 godina

@Miroljub

Najrealniji komentar, prvo mesto više uopšte nije bitno nego GS-ovi, istorija. Eno RF čak više i ne igra šljaku, juri GS-ove ali sada kako stvari stoje, pored Nadala i Noleta teško da će više u tome uspeti.

fortissimo

pre 5 godina

Svaki komentar koji sam napisao nije bio pljuvanje, omalovazavanje ili mrznja. Veoma ga postijem jer je ostvario mnogo u tenisu. Mnogo. Video sam sta se desava skoro 2. godine od RG. Pocev od gubljenje motiva? Ali covece, pa imas takav kvalitet da si mogao da sada budes jos blize Rodzeru. Razumem povreda ali da se ne lazemo, nije povreda kakve su imali Delpo, to svi znamo koliko je imao operacija, Rafa, operacija kolena? Nego price oko gurua, nije ga bilo na Wimbledonu, nije sve tenis u zivotu, ne treniranje, nema snage u mecevima? Pazite, Novak nema snage? Normalno kada se ne trenira. I izgubljene su gotovo dve godine? Najtuznije mi je bilo kada ispadne u prvom kolu od nekog igraca , ni ime mu niko ne zna u svetu tenisa a svi vide koliko je izgubio samopouzdanje. To mu se u pogledu videlo. Novak izgubio samopouzdanje? Nema onog pogleda ubice. Pa lutanja sa trenerima. Otpustio ceo tim, pa Agasi, Stefanek? Mnogo je izgubio za te dve godine. Sreca je da mu je doslo u glavu i potpuno verujem u ono sto je njegova majka rekla..da protivnici ne znaju sta ih ceka. Napred Novace jer ti si ziva legenda. Ako sada nemas motiva, kada ces da ih imas?

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Novak je car što uopšte ima snage da izdrži sve pritiske, ali našem svetu izgleda odgovara samo kada je najbolji. To je onaj osećaj kada igraš individualni sport, koji se zbog tvoje popularnosti prati i tretira kao grupni, a konstantni pritisak je nacionalni. Heavy...
Da ne pričamo o tome da je postigao SVE što je hteo, čak i više, a nas ostavio zabezeknute da gledamo kako je to "lako" izvodivo.
Vreme je da mu to vratimo, bar dajući mu podršku, kakvu god odluku da donese.
Respect!

Djuro

pre 5 godina

Sada je pronasao neovi motiv, novu zelju...sin Stefan...hajde Novace...pokazi im sta jos mozes...svim srcem uz Novaka...hajde kralju pokazi im...NAPRED!!!!!

sdned

pre 5 godina

Da, svi smo mogli osetiti njegove dileme i premišljanja. Videlo se to i po igri. Ali sve je to normalno, nije lako psihofizički opstajati u toj areni. Junački se izborio sa teškoćama i samim sobom.
Želim Noletu sve najbolje i još mnogo trofeja, na opštu radost. I podržavam ga kao čoveka, igrao ili ne, bio prvi ili 201.

jaki

pre 5 godina

To je Novak. Ili sve ili ništa.Sreća pa mu se sve složilo na travi. Dobra nedelja u kvinsu i posle spreman dolazi na Wimbledon a nije u krugu favorita.
Ovo je prviGS koji je lagano osvojio i za koji se nije previše namučio. Nije imao "mine" do SF jer su mnogi mislili da će ga lako dobiti - zbog loše godine, kao u Parizu, ali on ih je iznenadio čvrstom igrom. Novak se dobija jedino sa pristupom -nemam šta izgubiti pa "udri" pa šta bude. Tako se i Anderson stegao i dok se "probudio" bilo 2:0 iako uopšte nije loše igrao -kao štose piše (pogledajte ponovo). Pa ne može se protiv Novaka igrati dobro sem ako on to ne dozvoli. Izuzetak su Nadal, Wavrenka... Čak se i Nadal osećao favoritom jer nisam ga gledao agresivnijeg skoro protiv Novaka- ali nije mu se dalo. Sad mu se Novak opet uvukao u glavu. Biće još velikih mečeva i šteta bi bila da je prestao da igra i liši nas pravog užitka.

drax

pre 5 godina

Kad se radi manijakalno na igri onda titule dolaze.Povreda lakta je glupost zato sto je odmah na prvu trebao da ide na operaciju a ne da filozofira.Mislim da su ga napustili Beker i Agasi zato sto je zabusavao.

strahinja

pre 5 godina

Što je sasvim u redu, pre nego što je srpski predstavnik, pre nego što je otac i suprug, pre nego što je teniser, on je prvenstveno čovek koji ima emocije i misli i ima pravo da se povuče ako želi, kao i na svoje uspone i padove.

Baka

pre 5 godina

Volim da citam b92 najvise zbog komentara. Mada moram da priznam da su vam mnogi clanci previse bombasticni i nemaju poentu. Ja nisam citao ovaj clanak, samo naslov. Eto neki tamo italijan je rekao da Nole zavrsava tenis. Ma ne mogu da pisem. Svakako je a vama je da pisete sta hocete a na meni je da citam (komentarisem) ili ne.

Steiner

pre 5 godina

pricao je sam Novak u nekom intervjuu da je pre 2011. razmisljao da se penzionise.
Nije hteo da bude vecito 3. igrac

Onda je krenula sezona 2011 i dominacija.

Nadam se da ce i sada poosvajati sve za svoju decu a usput oboriti i sve rekorde!

Muk

pre 5 godina

Ako se ne racuna dejvis kup onda za nacionalnu pemziju ima bronzu sa oi 2008. Istu zasluzuju njegovi roditelji i stric (kao kod istaknutih umetnika npr reditelji i scenaristi, koji su iza kulisa ali jednako bitni)

MasterMind

pre 5 godina

Vjerujem. A znate šta se događa kada dođete do ivice ambise, a ne upadnete u njega? To jest, šta rade pravi šampioni tada? Vraćaju se jači nego ikada ranije.. Uostalom, pitajte Serenu. Ona je mogla biti tamo negdje gore odavno... A sada je to što jeste. GOAT...

strahinja

pre 5 godina

Što je sasvim u redu, pre nego što je srpski predstavnik, pre nego što je otac i suprug, pre nego što je teniser, on je prvenstveno čovek koji ima emocije i misli i ima pravo da se povuče ako želi, kao i na svoje uspone i padove.

Djuro

pre 5 godina

Sada je pronasao neovi motiv, novu zelju...sin Stefan...hajde Novace...pokazi im sta jos mozes...svim srcem uz Novaka...hajde kralju pokazi im...NAPRED!!!!!

MasterMind

pre 5 godina

Vjerujem. A znate šta se događa kada dođete do ivice ambise, a ne upadnete u njega? To jest, šta rade pravi šampioni tada? Vraćaju se jači nego ikada ranije.. Uostalom, pitajte Serenu. Ona je mogla biti tamo negdje gore odavno... A sada je to što jeste. GOAT...

Miroljub

pre 5 godina

Ceo prošli period nedoljivo podseća na period 09/10 kada je Novak takođe razmišljao da batali sve posle poraza od Melcera na RG kada je vodio 2:0 i izgubio 2:3.Tada je bilo pitanje da li će ikada moći da probije moru zvanu Fed/Nad.On je mogao, sa do tada 1 slemom, da bude igrač tipa Rodik.Da igra negde na nivou top 10 ali bez velikog uticaja na slemovima.Prebrodio je krizu i par mesec posle toga je usledila 2011.
Ne kažem da će biti takva vrsta dominacije jer sada nema 22/23 godine.Ali još nekoliko slemova svakako.Ne mora to da bude 20 mislim da previše očekujemo.Ali to nije bitno.Novak je već upisan zlatnim slovima – 4 slema u nizu.Jedini uz Rod Lejvera i jedini IKADA na 3 različite podloge.To je poduhvat koji čak ni veliki Rafa i Fed nisu otvarili.Novak može da osvoji još 2-4 slema na betonu (AO/UO). Možda još jedan WIM i eventualno RG ako se kockice slože. Kada bi osvojio RG to bi bio izuzetan podvig jer bi onda bio jedini (u open eri) koji je svaki GS osvojio bar 2 puta.To niko nikad nije uspeo u open eri.U svakom slučaju on za razliku od 09/10 ne igra za poziciju br 1 ili dokazivanje pred Federerom ili Nadalom, već samo za slemove i istorjiu.Koliko god da osvoji biće bonus.Lično mislim još 2-4 betonska slema i jako bih voleo još jedan RG. Ako tu uspe, na kraju karijere biće 2. ili 3. po ukupnom broju slemova ali prvi i jedini koji je osvojio 4 u nizu na 3 podloge i koji je svaki slem osvojio minimum 2 puta.Taj deo istorije bi pripao samo njemu i to bi bilo fascinantno.

sdned

pre 5 godina

Da, svi smo mogli osetiti njegove dileme i premišljanja. Videlo se to i po igri. Ali sve je to normalno, nije lako psihofizički opstajati u toj areni. Junački se izborio sa teškoćama i samim sobom.
Želim Noletu sve najbolje i još mnogo trofeja, na opštu radost. I podržavam ga kao čoveka, igrao ili ne, bio prvi ili 201.

jaki

pre 5 godina

To je Novak. Ili sve ili ništa.Sreća pa mu se sve složilo na travi. Dobra nedelja u kvinsu i posle spreman dolazi na Wimbledon a nije u krugu favorita.
Ovo je prviGS koji je lagano osvojio i za koji se nije previše namučio. Nije imao "mine" do SF jer su mnogi mislili da će ga lako dobiti - zbog loše godine, kao u Parizu, ali on ih je iznenadio čvrstom igrom. Novak se dobija jedino sa pristupom -nemam šta izgubiti pa "udri" pa šta bude. Tako se i Anderson stegao i dok se "probudio" bilo 2:0 iako uopšte nije loše igrao -kao štose piše (pogledajte ponovo). Pa ne može se protiv Novaka igrati dobro sem ako on to ne dozvoli. Izuzetak su Nadal, Wavrenka... Čak se i Nadal osećao favoritom jer nisam ga gledao agresivnijeg skoro protiv Novaka- ali nije mu se dalo. Sad mu se Novak opet uvukao u glavu. Biće još velikih mečeva i šteta bi bila da je prestao da igra i liši nas pravog užitka.

?

pre 5 godina

Neko lepo rece pre neki dan da smo ludacka nacija. Do pre 2 nedelje ga svi slali u penziju, a sad prognoze, bice vise od 4 slema. Prvi sledeci turnir na kojem ispadne, krenuce pljuvanje opet.
(Maki, 18. jul 2018 14:19)

Ne.
Ti isti i dalje pišu takve i slične komentare.
Ućutali se 2-3 dana posle finala Vimbldona i eto ih opet.
Oni koji ga podržavaju, podržavali su ga i dok nije igrao dobro.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Novak je car što uopšte ima snage da izdrži sve pritiske, ali našem svetu izgleda odgovara samo kada je najbolji. To je onaj osećaj kada igraš individualni sport, koji se zbog tvoje popularnosti prati i tretira kao grupni, a konstantni pritisak je nacionalni. Heavy...
Da ne pričamo o tome da je postigao SVE što je hteo, čak i više, a nas ostavio zabezeknute da gledamo kako je to "lako" izvodivo.
Vreme je da mu to vratimo, bar dajući mu podršku, kakvu god odluku da donese.
Respect!

Nenad

pre 5 godina

Ceo prošli period nedoljivo podseća na period 09/10 kada je Novak takođe razmišljao da batali sve posle poraza od Melcera na RG kada je vodio 2:0 i izgubio 2:3.Tada je bilo pitanje da li će ikada moći da probije moru zvanu Fed/Nad.On je mogao, sa do tada 1 slemom, da bude igrač tipa Rodik.Da igra negde na nivou top 10 ali bez velikog uticaja na slemovima.Prebrodio je krizu i par mesec posle toga je usledila 2011.
Ne kažem da će biti takva vrsta dominacije jer sada nema 22/23 godine.Ali još nekoliko slemova svakako.Ne mora to da bude 20 mislim da previše očekujemo.Ali to nije bitno.Novak je već upisan zlatnim slovima – 4 slema u nizu.Jedini uz Rod Lejvera i jedini IKADA na 3 različite podloge.To je poduhvat koji čak ni veliki Rafa i Fed nisu otvarili.Novak može da osvoji još 2-4 slema na betonu (AO/UO). Možda još jedan WIM i eventualno RG ako se kockice slože. Kada bi osvojio RG to bi bio izuzetan podvig jer bi onda bio jedini (u open eri) koji je svaki GS osvojio bar 2 puta.To niko nikad nije uspeo u open eri.U svakom slučaju on za razliku od 09/10 ne igra za poziciju br 1 ili dokazivanje pred Federerom ili Nadalom, već samo za slemove i istorjiu.Koliko god da osvoji biće bonus.Lično mislim još 2-4 betonska slema i jako bih voleo još jedan RG. Ako tu uspe, na kraju karijere biće 2. ili 3. po ukupnom broju slemova ali prvi i jedini koji je osvojio 4 u nizu na 3 podloge i koji je svaki slem osvojio minimum 2 puta.Taj deo istorije bi pripao samo njemu i to bi bilo fascinantno.
(Miroljub, 18. jul 2018 12:07)

Kapa dole za komentar.

Steiner

pre 5 godina

pricao je sam Novak u nekom intervjuu da je pre 2011. razmisljao da se penzionise.
Nije hteo da bude vecito 3. igrac

Onda je krenula sezona 2011 i dominacija.

Nadam se da ce i sada poosvajati sve za svoju decu a usput oboriti i sve rekorde!

Srpska Crna Gora

pre 5 godina

Konačno pozitivni komentari ovde na b92, dvije godine ste ga pljuvali i u penziju slali. Kao veliki navijač Nola biću realan nek uzme još 2-3 gs i 5,6 mastersa do kraja karijere meni dovoljno.

Djordje NS

pre 5 godina

Zar se vi nolobotovi nadate da bi Djokica mogao jos GS titula da osvoji? Bajke su na drugom spratu.
(Batko pamcenje mu kratko, 18. jul 2018 15:23)

Dobro, svi smo već navikli na Jumka i Mikiija ali dolaze nove nade u liku i delu Marvina the Martiana i Batko pamćenje mu kratko.
Evo, recimo ovaj Batko toliko ima pamćenje kratko da se ne seća da je i pre Wimbledona tvrdio da Nole više nikad neće osvojiti ni jedan GS, pa sad će to da ponavlja još jedno 3-4 godine dok jednom ne bude u pravu.

pixi10

pre 5 godina

Ajde be batalite više djokovica, djokovic pa djokovic
(ajde, 18. jul 2018 12:59) Ne pricace o tebi, kako si kralj tastature iz oblasti NISTA!

Hvala vam sto niste s nama

pre 5 godina

@ "Steta sto to nije i uradio.
(Batko pamcenje mu kratko, 18. jul 2018 12:21)

Šteta što nije.
(Domaćin, 18. jul 2018 12:21)"

SRECA je da niste njegovi navijaci.

Da jeste, voleli biste tenis i onda naucili i od njega, i od RF, i od Rafe (i Serene itd.) sta je zivot i borba za ostvarenje snova.

A o privilegiji da se proputuje ceo svet i steknu prijatelji svuda i na svakom mestu, vama takvima ne vredi govoriti. Vas mentalni sklop to ne moze da konzumira.

coma

pre 5 godina

Ako su ikada pokusali da kontrolisu svoj zivot 24h mesec dana ovi sto pisu negativne komentare, prihvatam njihove komentare. Ali siguran sam da nisu ni pokusali da treniraju dnevno 4-5 sati, da vode racuna o svakom zalogaju, da idu na spavanje u definisano vreme, vec su samo sedeli pored TV, pili pivo i jeli grickalice, sa stomakom u koji su ulozili desetine hiljada evra.

Novace, svaka tebi cast, veliki si jer si od malih nogu imao cilj, borio se za njega, padao i ustajao, uspeo si da napravis ravnotezu, samom sebi se dokazao i ides dalje.

Bravo Novace, zelim ti svu srecu ovog sveta.

drax

pre 5 godina

Kad se radi manijakalno na igri onda titule dolaze.Povreda lakta je glupost zato sto je odmah na prvu trebao da ide na operaciju a ne da filozofira.Mislim da su ga napustili Beker i Agasi zato sto je zabusavao.

M

pre 5 godina

Šteta što nije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Domaćin, 18. jul 2018 12:21)


Rodžer, nisam znao da govoriš i srpski ovako dobro!?
Bravo!!!

Berserk

pre 5 godina

Ne bi bilo loše da Novak prekopira Federera. Sljaku ostaviti Nadalu (troši se ogromna količina mentalne/fizičke energije da bi na kraju ipak izgubio). Skoncentrisati se na preostala 3 GS gdje realno može da dobije svakoga. Roger je tako osvojio poslednje 3GS titule. Kad može on može i Novak.

Maki

pre 5 godina

Neko lepo rece pre neki dan da smo ludacka nacija. Do pre 2 nedelje ga svi slali u penziju, a sad prognoze, bice vise od 4 slema. Prvi sledeci turnir na kojem ispadne, krenuce pljuvanje opet.

piroklasticni sliv

pre 5 godina

ko se ikada bavio bilo kojim sportom cak i na osrednjem nivou zna koji emocionalni pakao se prolazi tokom bilo kog meca. a onda zamislis vrhunskog sportistu u verovatno najzahtevnijem individualnom sportu na svetu i pitas se kako ne moze uvek da bude umno i fizicki na svojih 100%. pa ne moze. to niko ne moze. ali vrhunski sportisti ne prestaju da pokusavaju. to je razlika. sasvim razumem novaka i postujem ga bas zbog toga, jer znam koliko je neverovatno tesko biti dobar u sportu kojim se bavis. da sad kaze, muka mi je, odoh u penziju, pomislio bih samo - kapa dole majstore. ostavio si trag.

fortissimo

pre 5 godina

Svaki komentar koji sam napisao nije bio pljuvanje, omalovazavanje ili mrznja. Veoma ga postijem jer je ostvario mnogo u tenisu. Mnogo. Video sam sta se desava skoro 2. godine od RG. Pocev od gubljenje motiva? Ali covece, pa imas takav kvalitet da si mogao da sada budes jos blize Rodzeru. Razumem povreda ali da se ne lazemo, nije povreda kakve su imali Delpo, to svi znamo koliko je imao operacija, Rafa, operacija kolena? Nego price oko gurua, nije ga bilo na Wimbledonu, nije sve tenis u zivotu, ne treniranje, nema snage u mecevima? Pazite, Novak nema snage? Normalno kada se ne trenira. I izgubljene su gotovo dve godine? Najtuznije mi je bilo kada ispadne u prvom kolu od nekog igraca , ni ime mu niko ne zna u svetu tenisa a svi vide koliko je izgubio samopouzdanje. To mu se u pogledu videlo. Novak izgubio samopouzdanje? Nema onog pogleda ubice. Pa lutanja sa trenerima. Otpustio ceo tim, pa Agasi, Stefanek? Mnogo je izgubio za te dve godine. Sreca je da mu je doslo u glavu i potpuno verujem u ono sto je njegova majka rekla..da protivnici ne znaju sta ih ceka. Napred Novace jer ti si ziva legenda. Ako sada nemas motiva, kada ces da ih imas?

veder

pre 5 godina

Šteta što nije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Domaćin, 18. jul 2018 12:21)


Rodžer, nisam znao da govoriš i srpski ovako dobro!?
Bravo!!!
(M, 18. jul 2018 14:58)

Care, imaš pivo od mene za komentar...hehehe!

Lik

pre 5 godina

@Miroljub

Najrealniji komentar, prvo mesto više uopšte nije bitno nego GS-ovi, istorija. Eno RF čak više i ne igra šljaku, juri GS-ove ali sada kako stvari stoje, pored Nadala i Noleta teško da će više u tome uspeti.

Nemanjici

pre 5 godina

Kakvi su ovi nasi ljudi...reci nemam. Umesto da im bude drago sto se vratio na najbolji moguci nacin oni pisu pa sto se nije oprostio, ne mogu vise da ga gledam, red vucica red djokovica. A kad gledate Farme i ostale zadruge to vam je super. Pa ako vam se ne gleda i ne cita a vi lepo ugasite TV. Koji smo mi narod klasican da komsiji crkne krava. Zato i jesmo gde smo....

nik

pre 5 godina

pricaju glava glava.Pa Mora glava da se unervozi kad vidis da ti se servisa Niko ne plasi,boli te kod svakog udarca a pljuvaci I dusmani likuju.Prosto se videlo da ne moze,jer je nemoguce da znas da igras pa zaboravi.Ovakav come back obozavam.Nastala panika I Muk medju konkurencijom her vide da moze jos da napreduje a njihov zenit je prosao.

Aleksandar

pre 5 godina

Jeste legao ovaj W kao kec, ali treba biti realan. Da bi osvojio jos nekoliko GS mora mnogo vise stvari da se poklopi nego pre 3 godine. Ovaj Novak je bar 20% losiji igrac od onog iz 2011. ili 2015. Nadjite meceve iz tog perioda. Pogledajte kretanje, ritern, dubinu udaraca, agresivnost, uglove dijagonala, sigurnost na bekhend paraleli. Samo je servis danas sigurniji. I sve je to prirodno i tako mora da bude. Zenit je prosao. Svaki sledeci GS ce biti bonus. Ne znam da li ce i koliko puta jos podici ovakav pehar, ali jedno je sigurno: Novakovo ime je vec sada zauvek urezano u istoriju ove igre i pominjace se glasno bar do kraja ovog veka jer nece svi njegovi rekordi moci da budu oboreni tako brzo.

veder

pre 5 godina

Zar se vi nolobotovi nadate da bi Djokica mogao jos GS titula da osvoji? Bajke su na drugom spratu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Batko pamcenje mu kratko, 18. jul 2018 15:23)

A čiji si ti bot, dete? Koliko vidim u bajkama žive oni kojima je jedini životni cilj omalovažavanje najboljih i najusšešnijih, tako tipično za Srbe...i što ste više protiv Novaka on je sve uspešniji, hehehe...oprobani recept za uspeh.
Samo napred antinovakovi botovi, što ste ogorčeniji on je sve uspešniji!

fantom

pre 5 godina

Ne treba zaboraviti da je Novak bio u sličnoj situaciji kad je izgubio finale US Opena od Nadala 2010. godine. I tada je sumnjao da može protiv Federera i Nadala, razmišljao je da li uopšte može sa njima da igra na istom nivou. Onda je došao Dejvis kup protiv Francuske u Areni, to je dalo Novaku vetar u leđa i novi elan da nastavi dalje. Nadam se da će ovaj osvojeni Vimbldon dati Novaku novi motiv, očekujem da odigra dobro američku turneju, pre svega Sinsinati i US Open. Ima kvalitet, pa šta bude neka bude, pre svega da se koncentiše na grend slemove, sledeći je US Open.

noleisthebest

pre 5 godina

Nole treba maksimalno da proredi raspored, bas kao Federer, da se koncemtrise iskljucivo na slemove i mininalnu neophodnu pripremu za to.
Kakvi mastersi, kakvi dejvos kupovi, kakvo bakraci.

Treba da se cuva telo.

Ko oce da ga ima na turniru - debelo da plati...i to unapred ne ko oni Brazilci,

Dusan

pre 5 godina

U najgorim trenucima Novakove karijere sam ovde napisao da ne znam da li će osvojiti još neki slem, masters, da li će ponovo biti No1, da li će ikada više ikoga pobediti... Ali ono što sigurno znam je da on neće odustati. On nije postigao sve što je postigao tako što je odustajao kada je bilo teško i kada je izgledalo nemoguće, kao što je mnogo komentatora ovde odustalo od škole, fakulteta, svojih životnih ambicija... Najvažnija osobina toliko uspešnih ljudi je da nikada ne odustaju i da najjače pritiskaju onda kada je najteže. On neće odustati u pokušaju da bude najveći u istoriji. Pitanje je da li će u tome uspeti, ali on neće odustati.

cvarci i kavurma

pre 5 godina

@А они што пљују господина Рожера су претпостављам све сами научници, врхунски лекари и адвокати, остварени људи који у свом тесном распореду нађу пар минута да из својих Бентлија и Ферарија запљуну освајача 20 ГС титула.
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 14:20)
Sigurno imas Rodjin poster iznad kreveta da mu pozelis laku noc pred spavanje, jel tako komso nas iz EU nam zemlje bliske ;)...

cvarci i kavurma

pre 5 godina

@Steta sto to nije i uradio. 
(Batko pamcenje mu kratko, 18. jul 2018 12:21) 
Nemoj tugovati zbog toga puno, probaj da ne pratis vesti o Noletu i bices veseliji, ovako te svaki njegov uspeh baci u deresiju, a i tesko ti je sigurno da navijas stalno protiv njega i iz meca u mec tvoji 'favoriti' stalno gube...

Muk

pre 5 godina

Ako se ne racuna dejvis kup onda za nacionalnu pemziju ima bronzu sa oi 2008. Istu zasluzuju njegovi roditelji i stric (kao kod istaknutih umetnika npr reditelji i scenaristi, koji su iza kulisa ali jednako bitni)

Fed

pre 5 godina

Sport je put od uspona i padova i kroz sve to prolaze, manje vise, svi na vrhunskon nivou. Juce sam npr. cuo kako je Endi Mari kao klinac doziveo veliku neprijatnost u skoli i onda je poceo da se bavi sportom da bi se smanjile posledice na psihu. Kada se to zna, sve sto je napravio je super. Da li neko zna vise ?

mare serentatis

pre 5 godina

Posto je Endi povredjen, Vavrinka se tek vraca, Nisikori je van forme, ispada da Novak hvata trenutak kada su odredjeni teniseri povredjeni i nisu u formu. Tako da se ovo ne racuna. Tako nekako bese posle AO 2018. Ne mogu bas da se setim svega, ali dobro je sto to uvek mozemo procitati, komentari se ne brisu.
(Hmmm, 18. jul 2018 14:01
Svi se oni polako vraćaju u formu, Wawrinka dobio Dimitrova čuvenog osvajača Mastersa i WTF iz jake sezone 2017, Nišikori odličan na travi , stigao do QF Wimbledona prvi put u karijeri, Andy odigrao par mečeva, nije bio još spreman za GS ali se nada da će biti na tvrdoj podlozi. Raonić takođe sve bolji.
Ostaje jedino Roger kome forma pada u odnosu početak godine .

Baka

pre 5 godina

Volim da citam b92 najvise zbog komentara. Mada moram da priznam da su vam mnogi clanci previse bombasticni i nemaju poentu. Ja nisam citao ovaj clanak, samo naslov. Eto neki tamo italijan je rekao da Nole zavrsava tenis. Ma ne mogu da pisem. Svakako je a vama je da pisete sta hocete a na meni je da citam (komentarisem) ili ne.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

@coma

А они што пљују господина Рожера су претпостављам све сами научници, врхунски лекари и адвокати, остварени људи који у свом тесном распореду нађу пар минута да из својих Бентлија и Ферарија запљуну освајача 20 ГС титула.

Xp

pre 5 godina

Da je stvarno pametan on bi to sad uradio. Al ja ovo kazem ne iz pakosti nego iz postovanja. Da je pametan sad bi trebalo da im kaze dovidjena. Ustao je iz mrtvih, iskupio sebe, zapusio usi svima i dovidjenja, kraj igrice.

Saša

pre 5 godina

... a onda je prestao da čita "prepametne" komentare na njegov račun sa gomilama sličnih saveta. I lepo osvojio, ni pet ni šest nego Vimbldon! Samo tako nastavi Novače.

Nepismenost i "realnost"?

pre 5 godina

@... "biću realan nek uzme još 2-3 gs i 5,6 mastersa do kraja karijere meni dovoljno."
(Srpska Crna Gora, 18. jul 2018 12:16)

Nisi nam ranije rekao da si u Novakovom timu! I kako to mislis da uzme 5 celih 6 mastersa?

Mladen

pre 5 godina

Ajde vise ove tuzne price, kako je svako hteo da ostavi tenis, pa eto od dna je dosao do vrha. Gluposti, svaku pricu pokusavaju da ulepsaju.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Red Vucica, red Djokovica.
(gargleblaster, 18. jul 2018 15:23)

Од ове вести https://www.b92.net/sport/wimbledon2018/vesti.php?yyyy=2018&nav_id=1418438 је постало јасно из које касе се финансирају но10овци ;)

Toma

pre 5 godina

Na osnovu onoga što videh, mislim da je Nole sada, ne znam kako, ali bolji nego pre, i da će tu biti još dosta GS, možda i preko 20 (ukupno).

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

(Aleksandar, 18. jul 2018 15:17)

Zar se vi nolobotovi nadate da bi Djokica mogao jos GS titula da osvoji? Bajke su na drugom spratu.

Hmmm

pre 5 godina

Posto je Endi povredjen, Vavrinka se tek vraca, Nisikori je van forme, ispada da Novak hvata trenutak kada su odredjeni teniseri povredjeni i nisu u formu. Tako da se ovo ne racuna. Tako nekako bese posle AO 2018. Ne mogu bas da se setim svega, ali dobro je sto to uvek mozemo procitati, komentari se ne brisu.

pedja

pre 5 godina

Bar jos 2 GS da prestigne Samprasa i definitivno ide medju 3 najbolja u istoriji i statitisticki,a o onda se moze raspravljati o tome koje od njih tri najveci svih vremena.Za mene je Novak,ali nemam pravo glasa dok po broju GS ne predje Pistol Pita.Jedina zamjerka Novaku sa moje strane nije vezana za tenis,nego za otvorenu podrsku HR fudbalskoj reprezentaciji,sa moje strane ne vidim nista lose u tome ,ali je malo preiritantno da salje poruke tipa "ajmo Vatreni".Ovo nije nista zlonamjerno .Napred Nole!

lux

pre 5 godina

Ajde sad da cujemo one nece nikad vise slem osvojiti.....ajde...gde ste...promenili misljenje,e ja nisam....ovo mu je slem za oprostaj

Jaooo, jeste, osvojio je. Tragedija. Katastrofa.

Jumko

pre 5 godina

@pedja Hahahaha, statistički je medju 3 ako predje Samprasa, pa se može pričati da li naj ikada!? A 5 će mu faliti do Rodzera... Pa zašto se onda i sad ne može pisati da je GOAT? A za Vatrene ne brini, vidiš da mu je narod oprostio zbog Vimbldonske titule, više ga ne spominju po tome! Malo jeftina prodaja, ali tako je to kod nas...

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

(Aleksandar, 18. jul 2018 15:17)

Zar se vi nolobotovi nadate da bi Djokica mogao jos GS titula da osvoji? Bajke su na drugom spratu.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

@coma

А они што пљују господина Рожера су претпостављам све сами научници, врхунски лекари и адвокати, остварени људи који у свом тесном распореду нађу пар минута да из својих Бентлија и Ферарија запљуну освајача 20 ГС титула.

Baka

pre 5 godina

Volim da citam b92 najvise zbog komentara. Mada moram da priznam da su vam mnogi clanci previse bombasticni i nemaju poentu. Ja nisam citao ovaj clanak, samo naslov. Eto neki tamo italijan je rekao da Nole zavrsava tenis. Ma ne mogu da pisem. Svakako je a vama je da pisete sta hocete a na meni je da citam (komentarisem) ili ne.

Xp

pre 5 godina

Da je stvarno pametan on bi to sad uradio. Al ja ovo kazem ne iz pakosti nego iz postovanja. Da je pametan sad bi trebalo da im kaze dovidjena. Ustao je iz mrtvih, iskupio sebe, zapusio usi svima i dovidjenja, kraj igrice.

Mladen

pre 5 godina

Ajde vise ove tuzne price, kako je svako hteo da ostavi tenis, pa eto od dna je dosao do vrha. Gluposti, svaku pricu pokusavaju da ulepsaju.

Hmmm

pre 5 godina

Posto je Endi povredjen, Vavrinka se tek vraca, Nisikori je van forme, ispada da Novak hvata trenutak kada su odredjeni teniseri povredjeni i nisu u formu. Tako da se ovo ne racuna. Tako nekako bese posle AO 2018. Ne mogu bas da se setim svega, ali dobro je sto to uvek mozemo procitati, komentari se ne brisu.

Nepismenost i "realnost"?

pre 5 godina

@... "biću realan nek uzme još 2-3 gs i 5,6 mastersa do kraja karijere meni dovoljno."
(Srpska Crna Gora, 18. jul 2018 12:16)

Nisi nam ranije rekao da si u Novakovom timu! I kako to mislis da uzme 5 celih 6 mastersa?

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Red Vucica, red Djokovica.
(gargleblaster, 18. jul 2018 15:23)

Од ове вести https://www.b92.net/sport/wimbledon2018/vesti.php?yyyy=2018&nav_id=1418438 је постало јасно из које касе се финансирају но10овци ;)

Muk

pre 5 godina

Ako se ne racuna dejvis kup onda za nacionalnu pemziju ima bronzu sa oi 2008. Istu zasluzuju njegovi roditelji i stric (kao kod istaknutih umetnika npr reditelji i scenaristi, koji su iza kulisa ali jednako bitni)

Djuro

pre 5 godina

Sada je pronasao neovi motiv, novu zelju...sin Stefan...hajde Novace...pokazi im sta jos mozes...svim srcem uz Novaka...hajde kralju pokazi im...NAPRED!!!!!

drax

pre 5 godina

Kad se radi manijakalno na igri onda titule dolaze.Povreda lakta je glupost zato sto je odmah na prvu trebao da ide na operaciju a ne da filozofira.Mislim da su ga napustili Beker i Agasi zato sto je zabusavao.

Berserk

pre 5 godina

Ne bi bilo loše da Novak prekopira Federera. Sljaku ostaviti Nadalu (troši se ogromna količina mentalne/fizičke energije da bi na kraju ipak izgubio). Skoncentrisati se na preostala 3 GS gdje realno može da dobije svakoga. Roger je tako osvojio poslednje 3GS titule. Kad može on može i Novak.

Aleksandar

pre 5 godina

Jeste legao ovaj W kao kec, ali treba biti realan. Da bi osvojio jos nekoliko GS mora mnogo vise stvari da se poklopi nego pre 3 godine. Ovaj Novak je bar 20% losiji igrac od onog iz 2011. ili 2015. Nadjite meceve iz tog perioda. Pogledajte kretanje, ritern, dubinu udaraca, agresivnost, uglove dijagonala, sigurnost na bekhend paraleli. Samo je servis danas sigurniji. I sve je to prirodno i tako mora da bude. Zenit je prosao. Svaki sledeci GS ce biti bonus. Ne znam da li ce i koliko puta jos podici ovakav pehar, ali jedno je sigurno: Novakovo ime je vec sada zauvek urezano u istoriju ove igre i pominjace se glasno bar do kraja ovog veka jer nece svi njegovi rekordi moci da budu oboreni tako brzo.

Srpska Crna Gora

pre 5 godina

Konačno pozitivni komentari ovde na b92, dvije godine ste ga pljuvali i u penziju slali. Kao veliki navijač Nola biću realan nek uzme još 2-3 gs i 5,6 mastersa do kraja karijere meni dovoljno.

fortissimo

pre 5 godina

Svaki komentar koji sam napisao nije bio pljuvanje, omalovazavanje ili mrznja. Veoma ga postijem jer je ostvario mnogo u tenisu. Mnogo. Video sam sta se desava skoro 2. godine od RG. Pocev od gubljenje motiva? Ali covece, pa imas takav kvalitet da si mogao da sada budes jos blize Rodzeru. Razumem povreda ali da se ne lazemo, nije povreda kakve su imali Delpo, to svi znamo koliko je imao operacija, Rafa, operacija kolena? Nego price oko gurua, nije ga bilo na Wimbledonu, nije sve tenis u zivotu, ne treniranje, nema snage u mecevima? Pazite, Novak nema snage? Normalno kada se ne trenira. I izgubljene su gotovo dve godine? Najtuznije mi je bilo kada ispadne u prvom kolu od nekog igraca , ni ime mu niko ne zna u svetu tenisa a svi vide koliko je izgubio samopouzdanje. To mu se u pogledu videlo. Novak izgubio samopouzdanje? Nema onog pogleda ubice. Pa lutanja sa trenerima. Otpustio ceo tim, pa Agasi, Stefanek? Mnogo je izgubio za te dve godine. Sreca je da mu je doslo u glavu i potpuno verujem u ono sto je njegova majka rekla..da protivnici ne znaju sta ih ceka. Napred Novace jer ti si ziva legenda. Ako sada nemas motiva, kada ces da ih imas?

MasterMind

pre 5 godina

Vjerujem. A znate šta se događa kada dođete do ivice ambise, a ne upadnete u njega? To jest, šta rade pravi šampioni tada? Vraćaju se jači nego ikada ranije.. Uostalom, pitajte Serenu. Ona je mogla biti tamo negdje gore odavno... A sada je to što jeste. GOAT...

jaki

pre 5 godina

To je Novak. Ili sve ili ništa.Sreća pa mu se sve složilo na travi. Dobra nedelja u kvinsu i posle spreman dolazi na Wimbledon a nije u krugu favorita.
Ovo je prviGS koji je lagano osvojio i za koji se nije previše namučio. Nije imao "mine" do SF jer su mnogi mislili da će ga lako dobiti - zbog loše godine, kao u Parizu, ali on ih je iznenadio čvrstom igrom. Novak se dobija jedino sa pristupom -nemam šta izgubiti pa "udri" pa šta bude. Tako se i Anderson stegao i dok se "probudio" bilo 2:0 iako uopšte nije loše igrao -kao štose piše (pogledajte ponovo). Pa ne može se protiv Novaka igrati dobro sem ako on to ne dozvoli. Izuzetak su Nadal, Wavrenka... Čak se i Nadal osećao favoritom jer nisam ga gledao agresivnijeg skoro protiv Novaka- ali nije mu se dalo. Sad mu se Novak opet uvukao u glavu. Biće još velikih mečeva i šteta bi bila da je prestao da igra i liši nas pravog užitka.

Miroljub

pre 5 godina

Ceo prošli period nedoljivo podseća na period 09/10 kada je Novak takođe razmišljao da batali sve posle poraza od Melcera na RG kada je vodio 2:0 i izgubio 2:3.Tada je bilo pitanje da li će ikada moći da probije moru zvanu Fed/Nad.On je mogao, sa do tada 1 slemom, da bude igrač tipa Rodik.Da igra negde na nivou top 10 ali bez velikog uticaja na slemovima.Prebrodio je krizu i par mesec posle toga je usledila 2011.
Ne kažem da će biti takva vrsta dominacije jer sada nema 22/23 godine.Ali još nekoliko slemova svakako.Ne mora to da bude 20 mislim da previše očekujemo.Ali to nije bitno.Novak je već upisan zlatnim slovima – 4 slema u nizu.Jedini uz Rod Lejvera i jedini IKADA na 3 različite podloge.To je poduhvat koji čak ni veliki Rafa i Fed nisu otvarili.Novak može da osvoji još 2-4 slema na betonu (AO/UO). Možda još jedan WIM i eventualno RG ako se kockice slože. Kada bi osvojio RG to bi bio izuzetan podvig jer bi onda bio jedini (u open eri) koji je svaki GS osvojio bar 2 puta.To niko nikad nije uspeo u open eri.U svakom slučaju on za razliku od 09/10 ne igra za poziciju br 1 ili dokazivanje pred Federerom ili Nadalom, već samo za slemove i istorjiu.Koliko god da osvoji biće bonus.Lično mislim još 2-4 betonska slema i jako bih voleo još jedan RG. Ako tu uspe, na kraju karijere biće 2. ili 3. po ukupnom broju slemova ali prvi i jedini koji je osvojio 4 u nizu na 3 podloge i koji je svaki slem osvojio minimum 2 puta.Taj deo istorije bi pripao samo njemu i to bi bilo fascinantno.

Lik

pre 5 godina

@Miroljub

Najrealniji komentar, prvo mesto više uopšte nije bitno nego GS-ovi, istorija. Eno RF čak više i ne igra šljaku, juri GS-ove ali sada kako stvari stoje, pored Nadala i Noleta teško da će više u tome uspeti.

veder

pre 5 godina

Šteta što nije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Domaćin, 18. jul 2018 12:21)


Rodžer, nisam znao da govoriš i srpski ovako dobro!?
Bravo!!!
(M, 18. jul 2018 14:58)

Care, imaš pivo od mene za komentar...hehehe!

strahinja

pre 5 godina

Što je sasvim u redu, pre nego što je srpski predstavnik, pre nego što je otac i suprug, pre nego što je teniser, on je prvenstveno čovek koji ima emocije i misli i ima pravo da se povuče ako želi, kao i na svoje uspone i padove.

Steiner

pre 5 godina

pricao je sam Novak u nekom intervjuu da je pre 2011. razmisljao da se penzionise.
Nije hteo da bude vecito 3. igrac

Onda je krenula sezona 2011 i dominacija.

Nadam se da ce i sada poosvajati sve za svoju decu a usput oboriti i sve rekorde!

mare serentatis

pre 5 godina

Posto je Endi povredjen, Vavrinka se tek vraca, Nisikori je van forme, ispada da Novak hvata trenutak kada su odredjeni teniseri povredjeni i nisu u formu. Tako da se ovo ne racuna. Tako nekako bese posle AO 2018. Ne mogu bas da se setim svega, ali dobro je sto to uvek mozemo procitati, komentari se ne brisu.
(Hmmm, 18. jul 2018 14:01
Svi se oni polako vraćaju u formu, Wawrinka dobio Dimitrova čuvenog osvajača Mastersa i WTF iz jake sezone 2017, Nišikori odličan na travi , stigao do QF Wimbledona prvi put u karijeri, Andy odigrao par mečeva, nije bio još spreman za GS ali se nada da će biti na tvrdoj podlozi. Raonić takođe sve bolji.
Ostaje jedino Roger kome forma pada u odnosu početak godine .

cvarci i kavurma

pre 5 godina

@А они што пљују господина Рожера су претпостављам све сами научници, врхунски лекари и адвокати, остварени људи који у свом тесном распореду нађу пар минута да из својих Бентлија и Ферарија запљуну освајача 20 ГС титула.
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 14:20)
Sigurno imas Rodjin poster iznad kreveta da mu pozelis laku noc pred spavanje, jel tako komso nas iz EU nam zemlje bliske ;)...

Jumko

pre 5 godina

@pedja Hahahaha, statistički je medju 3 ako predje Samprasa, pa se može pričati da li naj ikada!? A 5 će mu faliti do Rodzera... Pa zašto se onda i sad ne može pisati da je GOAT? A za Vatrene ne brini, vidiš da mu je narod oprostio zbog Vimbldonske titule, više ga ne spominju po tome! Malo jeftina prodaja, ali tako je to kod nas...

Nemanjici

pre 5 godina

Kakvi su ovi nasi ljudi...reci nemam. Umesto da im bude drago sto se vratio na najbolji moguci nacin oni pisu pa sto se nije oprostio, ne mogu vise da ga gledam, red vucica red djokovica. A kad gledate Farme i ostale zadruge to vam je super. Pa ako vam se ne gleda i ne cita a vi lepo ugasite TV. Koji smo mi narod klasican da komsiji crkne krava. Zato i jesmo gde smo....

Maki

pre 5 godina

Neko lepo rece pre neki dan da smo ludacka nacija. Do pre 2 nedelje ga svi slali u penziju, a sad prognoze, bice vise od 4 slema. Prvi sledeci turnir na kojem ispadne, krenuce pljuvanje opet.

Djordje NS

pre 5 godina

Zar se vi nolobotovi nadate da bi Djokica mogao jos GS titula da osvoji? Bajke su na drugom spratu.
(Batko pamcenje mu kratko, 18. jul 2018 15:23)

Dobro, svi smo već navikli na Jumka i Mikiija ali dolaze nove nade u liku i delu Marvina the Martiana i Batko pamćenje mu kratko.
Evo, recimo ovaj Batko toliko ima pamćenje kratko da se ne seća da je i pre Wimbledona tvrdio da Nole više nikad neće osvojiti ni jedan GS, pa sad će to da ponavlja još jedno 3-4 godine dok jednom ne bude u pravu.

sdned

pre 5 godina

Da, svi smo mogli osetiti njegove dileme i premišljanja. Videlo se to i po igri. Ali sve je to normalno, nije lako psihofizički opstajati u toj areni. Junački se izborio sa teškoćama i samim sobom.
Želim Noletu sve najbolje i još mnogo trofeja, na opštu radost. I podržavam ga kao čoveka, igrao ili ne, bio prvi ili 201.

pixi10

pre 5 godina

Ajde be batalite više djokovica, djokovic pa djokovic
(ajde, 18. jul 2018 12:59) Ne pricace o tebi, kako si kralj tastature iz oblasti NISTA!

Hvala vam sto niste s nama

pre 5 godina

@ "Steta sto to nije i uradio.
(Batko pamcenje mu kratko, 18. jul 2018 12:21)

Šteta što nije.
(Domaćin, 18. jul 2018 12:21)"

SRECA je da niste njegovi navijaci.

Da jeste, voleli biste tenis i onda naucili i od njega, i od RF, i od Rafe (i Serene itd.) sta je zivot i borba za ostvarenje snova.

A o privilegiji da se proputuje ceo svet i steknu prijatelji svuda i na svakom mestu, vama takvima ne vredi govoriti. Vas mentalni sklop to ne moze da konzumira.

M

pre 5 godina

Šteta što nije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Domaćin, 18. jul 2018 12:21)


Rodžer, nisam znao da govoriš i srpski ovako dobro!?
Bravo!!!

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Novak je car što uopšte ima snage da izdrži sve pritiske, ali našem svetu izgleda odgovara samo kada je najbolji. To je onaj osećaj kada igraš individualni sport, koji se zbog tvoje popularnosti prati i tretira kao grupni, a konstantni pritisak je nacionalni. Heavy...
Da ne pričamo o tome da je postigao SVE što je hteo, čak i više, a nas ostavio zabezeknute da gledamo kako je to "lako" izvodivo.
Vreme je da mu to vratimo, bar dajući mu podršku, kakvu god odluku da donese.
Respect!

?

pre 5 godina

Neko lepo rece pre neki dan da smo ludacka nacija. Do pre 2 nedelje ga svi slali u penziju, a sad prognoze, bice vise od 4 slema. Prvi sledeci turnir na kojem ispadne, krenuce pljuvanje opet.
(Maki, 18. jul 2018 14:19)

Ne.
Ti isti i dalje pišu takve i slične komentare.
Ućutali se 2-3 dana posle finala Vimbldona i eto ih opet.
Oni koji ga podržavaju, podržavali su ga i dok nije igrao dobro.

cvarci i kavurma

pre 5 godina

@Steta sto to nije i uradio. 
(Batko pamcenje mu kratko, 18. jul 2018 12:21) 
Nemoj tugovati zbog toga puno, probaj da ne pratis vesti o Noletu i bices veseliji, ovako te svaki njegov uspeh baci u deresiju, a i tesko ti je sigurno da navijas stalno protiv njega i iz meca u mec tvoji 'favoriti' stalno gube...

pedja

pre 5 godina

Bar jos 2 GS da prestigne Samprasa i definitivno ide medju 3 najbolja u istoriji i statitisticki,a o onda se moze raspravljati o tome koje od njih tri najveci svih vremena.Za mene je Novak,ali nemam pravo glasa dok po broju GS ne predje Pistol Pita.Jedina zamjerka Novaku sa moje strane nije vezana za tenis,nego za otvorenu podrsku HR fudbalskoj reprezentaciji,sa moje strane ne vidim nista lose u tome ,ali je malo preiritantno da salje poruke tipa "ajmo Vatreni".Ovo nije nista zlonamjerno .Napred Nole!

coma

pre 5 godina

Ako su ikada pokusali da kontrolisu svoj zivot 24h mesec dana ovi sto pisu negativne komentare, prihvatam njihove komentare. Ali siguran sam da nisu ni pokusali da treniraju dnevno 4-5 sati, da vode racuna o svakom zalogaju, da idu na spavanje u definisano vreme, vec su samo sedeli pored TV, pili pivo i jeli grickalice, sa stomakom u koji su ulozili desetine hiljada evra.

Novace, svaka tebi cast, veliki si jer si od malih nogu imao cilj, borio se za njega, padao i ustajao, uspeo si da napravis ravnotezu, samom sebi se dokazao i ides dalje.

Bravo Novace, zelim ti svu srecu ovog sveta.

nik

pre 5 godina

pricaju glava glava.Pa Mora glava da se unervozi kad vidis da ti se servisa Niko ne plasi,boli te kod svakog udarca a pljuvaci I dusmani likuju.Prosto se videlo da ne moze,jer je nemoguce da znas da igras pa zaboravi.Ovakav come back obozavam.Nastala panika I Muk medju konkurencijom her vide da moze jos da napreduje a njihov zenit je prosao.

Nenad

pre 5 godina

Ceo prošli period nedoljivo podseća na period 09/10 kada je Novak takođe razmišljao da batali sve posle poraza od Melcera na RG kada je vodio 2:0 i izgubio 2:3.Tada je bilo pitanje da li će ikada moći da probije moru zvanu Fed/Nad.On je mogao, sa do tada 1 slemom, da bude igrač tipa Rodik.Da igra negde na nivou top 10 ali bez velikog uticaja na slemovima.Prebrodio je krizu i par mesec posle toga je usledila 2011.
Ne kažem da će biti takva vrsta dominacije jer sada nema 22/23 godine.Ali još nekoliko slemova svakako.Ne mora to da bude 20 mislim da previše očekujemo.Ali to nije bitno.Novak je već upisan zlatnim slovima – 4 slema u nizu.Jedini uz Rod Lejvera i jedini IKADA na 3 različite podloge.To je poduhvat koji čak ni veliki Rafa i Fed nisu otvarili.Novak može da osvoji još 2-4 slema na betonu (AO/UO). Možda još jedan WIM i eventualno RG ako se kockice slože. Kada bi osvojio RG to bi bio izuzetan podvig jer bi onda bio jedini (u open eri) koji je svaki GS osvojio bar 2 puta.To niko nikad nije uspeo u open eri.U svakom slučaju on za razliku od 09/10 ne igra za poziciju br 1 ili dokazivanje pred Federerom ili Nadalom, već samo za slemove i istorjiu.Koliko god da osvoji biće bonus.Lično mislim još 2-4 betonska slema i jako bih voleo još jedan RG. Ako tu uspe, na kraju karijere biće 2. ili 3. po ukupnom broju slemova ali prvi i jedini koji je osvojio 4 u nizu na 3 podloge i koji je svaki slem osvojio minimum 2 puta.Taj deo istorije bi pripao samo njemu i to bi bilo fascinantno.
(Miroljub, 18. jul 2018 12:07)

Kapa dole za komentar.

veder

pre 5 godina

Zar se vi nolobotovi nadate da bi Djokica mogao jos GS titula da osvoji? Bajke su na drugom spratu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Batko pamcenje mu kratko, 18. jul 2018 15:23)

A čiji si ti bot, dete? Koliko vidim u bajkama žive oni kojima je jedini životni cilj omalovažavanje najboljih i najusšešnijih, tako tipično za Srbe...i što ste više protiv Novaka on je sve uspešniji, hehehe...oprobani recept za uspeh.
Samo napred antinovakovi botovi, što ste ogorčeniji on je sve uspešniji!

fantom

pre 5 godina

Ne treba zaboraviti da je Novak bio u sličnoj situaciji kad je izgubio finale US Opena od Nadala 2010. godine. I tada je sumnjao da može protiv Federera i Nadala, razmišljao je da li uopšte može sa njima da igra na istom nivou. Onda je došao Dejvis kup protiv Francuske u Areni, to je dalo Novaku vetar u leđa i novi elan da nastavi dalje. Nadam se da će ovaj osvojeni Vimbldon dati Novaku novi motiv, očekujem da odigra dobro američku turneju, pre svega Sinsinati i US Open. Ima kvalitet, pa šta bude neka bude, pre svega da se koncentiše na grend slemove, sledeći je US Open.

Toma

pre 5 godina

Na osnovu onoga što videh, mislim da je Nole sada, ne znam kako, ali bolji nego pre, i da će tu biti još dosta GS, možda i preko 20 (ukupno).

piroklasticni sliv

pre 5 godina

ko se ikada bavio bilo kojim sportom cak i na osrednjem nivou zna koji emocionalni pakao se prolazi tokom bilo kog meca. a onda zamislis vrhunskog sportistu u verovatno najzahtevnijem individualnom sportu na svetu i pitas se kako ne moze uvek da bude umno i fizicki na svojih 100%. pa ne moze. to niko ne moze. ali vrhunski sportisti ne prestaju da pokusavaju. to je razlika. sasvim razumem novaka i postujem ga bas zbog toga, jer znam koliko je neverovatno tesko biti dobar u sportu kojim se bavis. da sad kaze, muka mi je, odoh u penziju, pomislio bih samo - kapa dole majstore. ostavio si trag.

noleisthebest

pre 5 godina

Nole treba maksimalno da proredi raspored, bas kao Federer, da se koncemtrise iskljucivo na slemove i mininalnu neophodnu pripremu za to.
Kakvi mastersi, kakvi dejvos kupovi, kakvo bakraci.

Treba da se cuva telo.

Ko oce da ga ima na turniru - debelo da plati...i to unapred ne ko oni Brazilci,

Fed

pre 5 godina

Sport je put od uspona i padova i kroz sve to prolaze, manje vise, svi na vrhunskon nivou. Juce sam npr. cuo kako je Endi Mari kao klinac doziveo veliku neprijatnost u skoli i onda je poceo da se bavi sportom da bi se smanjile posledice na psihu. Kada se to zna, sve sto je napravio je super. Da li neko zna vise ?

Dusan

pre 5 godina

U najgorim trenucima Novakove karijere sam ovde napisao da ne znam da li će osvojiti još neki slem, masters, da li će ponovo biti No1, da li će ikada više ikoga pobediti... Ali ono što sigurno znam je da on neće odustati. On nije postigao sve što je postigao tako što je odustajao kada je bilo teško i kada je izgledalo nemoguće, kao što je mnogo komentatora ovde odustalo od škole, fakulteta, svojih životnih ambicija... Najvažnija osobina toliko uspešnih ljudi je da nikada ne odustaju i da najjače pritiskaju onda kada je najteže. On neće odustati u pokušaju da bude najveći u istoriji. Pitanje je da li će u tome uspeti, ali on neće odustati.

lux

pre 5 godina

Ajde sad da cujemo one nece nikad vise slem osvojiti.....ajde...gde ste...promenili misljenje,e ja nisam....ovo mu je slem za oprostaj

Jaooo, jeste, osvojio je. Tragedija. Katastrofa.

Saša

pre 5 godina

... a onda je prestao da čita "prepametne" komentare na njegov račun sa gomilama sličnih saveta. I lepo osvojio, ni pet ni šest nego Vimbldon! Samo tako nastavi Novače.