Utorak, 17.07.2018.

16:44

Rafa: Rivalstvo sa Novakom? Ne mogu ja o tome...

Đoković i Nadal sastali su se 52. puta, najviše u istoriji Open ere, i njihovo rivalstvo je verovatno najveće ikada, možda čak i u svim sportovima.

Izvor: LN

Rafa: Rivalstvo sa Novakom? Ne mogu ja o tome... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Milutin

pre 5 godina

Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс [link] и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 10:32)

1. Ta lista je iz 2013. Štošta se izdogađalo od tad
2. Na toj listi se kao jedan od najvećih rivaliteta u istoriji sporta nalaze Spike Lee (režiser) i Reggie Miller, što dovoljno govori o ozbiljnosti iste.

analiza

pre 5 godina

"Tи си као гледао Сампрасове и Лејверове ривале? Памтиш Лендлов форхенд? Памтиш Мекинроов сервис? Ону завијотку на адкорту која се чека иза шина? Памтиш да је Сампрас поломио рекет при сервису или да је његов рекет од 375 грама био отежан са додатних 30 у глави? Мустера се сећаш и његовог спина? Можда Крикштајна? Или си гледао Сафина, Родика, Кафељникова, Гугу, Прљавог Гилберта?..."

(PeraMikaZika)
Uh,čoveće,podsetio si me i na Čenga i njegove servise Lendlu (samo prebaci loptu preko mreže i izludi Lendla),na Mečira(ubicu Šveđana,ako se dobro sećam),na Bekerove parade(kako me je samo nervirao jer sam navijao za Lendla),Bobe kako jede sendvič ili bananu dok se Mekinro nervira(čini mi se),Bruna Orešara i njegove frizure,Agasija koji nije očekivao da će ući u finale W pa je poklanjao rekete ili majice i ostao bez njih,Pata Keša i mog razmišljanja -otkud sad ovaj da spreči Lendla da uzme W...Naravno,Monika,Aranča Sančes(šljaka!),Navratilova,Štefi Graf,Kris Evet Lojd...

Muk

pre 5 godina

(Đorđe, 18. jul 2018 14:33)
Od uvek se razgovor vodio na nivou glupljeg sagovornika (slikovito: ako jedan sagovornik zna da broji do 100 a drugi do 1000 da bi se razgovor odvijao prica mora da se svede u granice do 100) pa ajde da pokusam da ti pojasnim.
Niti se tenis igra od 2008. niti od Federera ali da bi se dobila potpunija slika necijeg rivalstva a pri tom jedan rival je daleko stariji od drugih mora da se napravi neka paralela i prosek. Isto tako mozes reci za koji mesec kada se Federer povuce da N & N dolazece titule nemaju tezinu jer nisu osvajali dok je RF igrao.
Poenta je samo da se sagledaju gs titule kada su bili u ravmopravnom fizickom polozaju (znamo da je Federer sa 25/6 u samom startu protiv nejakog tinejdzera Novaka imao i po pet pobeda vise u H2H).
Komentar nije zlurad i ostrascen vec samo analiticki.

slaviša šmigič

pre 5 godina

ma pustite ovo nekad se nadal cinično smejao svek dok nole nije yaredjao 7 finala za redom protiv nadala.a o federerovom menjanju stolice kako bi noletova energirja otišla na njegovu stranu tek netreba trošiti reči.pravi su del potro,warwinka i murry sve ostalo je velika zavist i gorčina.

Gile

pre 5 godina

@perazikamika, svaka čast na komentaru. Ali i ovde kao i na nekim drugim sportovima, komentatori navijački pišu komentare. Neki i vređaju. Nažalost dobrih komentara broj se smanjuje, bez obzira za koga navijaju. Neki opet troluju da bi na sebe skrenuli pažnju, a umeju da budu vrlo neprijatni ako im sujeta proradi.

sasa jokic

pre 5 godina

Secam se kada je Ivan Lendl rekao; steta za neke igrace sto igraju u eri Rodzera, Nadala i Novaka. U bilo kojoj drugoj imali bi po 5, 6 i vise GS titula, tu mislim na Berdiha, Congu, Wavrinku.....

kiki ns

pre 5 godina

Pre pisanja komentara a nakon čitanja istih, ponovo sam pročitao tekst.
Tema je , rivalstvo Nadala i Novaka.
Moram da priznam, Nadal je sportsmen od glave do pete.
Uvek kada je bilo da se čestita, čestitao je i uvek par afirmativnih rečenica o rivalu....
Što nije slučaj sa ostalim kolegama s'posla izuzev Delpa...
A ko je najbolji i ko će biti najbolji , vreme će pokazati.
Novak u svakom slučaju ima materijala za tu priču , i to kakvog.
A u naredni godinama , dopuniće on toga još.

mohikanac

pre 5 godina

Prestanite da provlačite priču da su Hjuit Rodik i Filipusis a pogotovu Gonzales bolji igrači od Vavrinke. Upitno je i za Congu Ferera da li su lošiji. Jedini sa pravi šampion je Safin od svih koje pominjete . Taj Stan je dva puta do GS pobedio Federera i Novaka ili Novaka i Nadala , dajte uz Mareja još ovih GS šampiona koji su dobili na putu bar dvojicu od trojice najboljih .
Federeru svaka čast na karijeri i glupost je dovoditi u pitanje njegove titule . Nije On birao te rivale .
Opet kasnije se pojavilo nekoliko generacija igrača koji jesu kvalitetniji od njegovih protivnika , jednostavno kompletnijih i fizički dominantnijih a pogotovu tehnički .
Ko normalan može da priča o Rodiku i Filipusisu kao bitnim igračima , pa limitirani su po više parametara bekhend , kretnja . . . , ili Hjuit "Uros nejaki " dečko se raspadao . To je današnji nivo Gulbis , Izner i Batista Agut .
Ima Federer ko zna koliko kvaliteta i dostignuća i na tome treba graditi njegovu vrednost ali u to ne spadaju rivali do 2007.

golden era

pre 5 godina

@Djordje
Evo ti poredjenje po stilovima. Uporedi novo tenisa na mecu Nisikori vs Federer 4 runda AO 2017 i Hjuit vs Federer finale USO 2004. Conga je pobedio Federera u cetvrtfinalu Wimbldona dok Rodik iz tri pokusaja u finalima nije to uspeo. O Vavrinki tek ne teba trositi reci, svima je jasno da je bolji od Safina, i to dosta bolji. Teniseri od 2008 do 2016 su kvalitetniji od onih iz weak ere, zato sto je velika trojka podigla nivo tenisa na neverovatan nivo, a ostali su naravno morali da ih prate.

A

pre 5 godina

Prekinite da pričate o velikoj četvorci, bez laži, Marej je svetlosnim godinama iza njih trojice, znao je da im pomrsi račune ponekad (a znali su i neki drugi teniseri), bio je prvi 40ak nedelja i to 30 jer su svi pali, ima 10 GS manje od Đokovića, i tako dalje. On je deo “velike četvorke” samo zato što je Britanac.

Beobrad

pre 5 godina

Dobro Nadal, posto ti ne mozes, evo ja cu:
27:25, nocna mora iz 2011. kada si kosu cupao nemajuci resenje za igru Novaka Djokovica i da jos dodam da nije kraj. Jos mnogo puta ces reci sebi - nikome ne smem priznati, ali ovaj ludi Srbin je bolji teniser od mene.

lleonid

pre 5 godina

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс [link] и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.
(Марвин тхе Мартиан,
Провери датум ових вести јер на НБЦ пише да они имају укупно 32 меча.Тако да мислим да је ово написано одавно.Роџер и Рафа су до сад одиграли 38 мечева.Тако да смањиш и ти мало доживљај.:)

Pocetak 90tih

pre 5 godina

@PeraMikaZika... Ja placam sebi sam, reko ne znam sto te zanima ali ajd da ti odgovorim. Imam neki osećaj da si nervozan malo pa da ti skratim muku.

Delije Čikago

pre 5 godina

@Pera, Mika, Žika..objasnio si druže, nema dalje, a net im plaćaju roditelji ili baba, i jedva čekaju babinu penziju, to nije čulo za tenis dok Novak nije postao planetaran, veliki pozdrav...

Đorđe

pre 5 godina

@ Muk, 18. jul 2018 10:51

Ok, znači po tebi se tenis igra od 2008-2016. Ne računamo Federeru titule, jer je 2017 igrao protiv rovitog Nadala. Ok, a Federer nije bio povređen? I ko je kriv Novaku što je pao? Naravno da je Rodžer to iskoristio, kao što je i Novak iskoristio Federerov pad od 2013, kada je igrao svoj najslabiji tenis. I iz tog ugla se mogu sagledati stvari.
Dalje, kažeš lako mu bilo protiv matorog Agasija (35 godina), a on sada ima 2 godine više od Agasija tada. Rodik, Hjuit, Safin, bili su vrhunski igrači, mnogo bolji od Vavrinke, Conge, Nišikorija...
Mi nikada nismo bili teniska nacija. Sećam se da sam bio među retkima koji su u to vreme gledali Lendla, Mekenroa, Edberga, Bekera, kasnije Samprasa, Agasija i ostale. A od 2011 smo svi postali stručnjaci za tenis. I sad me ubeđuju u nešto ljudi koji 2006, recimo, nisu ni znali ko je Federer, ni koliko GS ima u sezoni.
I sada će klinci da navale na minuse, iako jednom rečju nisam stavio Federera iznad Đokovića, koga inače izuzetno cenim, samo zato što je ovde nedopustivo dovesti u pitanje opšteprihvaćeni aksiom, da je Federer neznalica koji je sve osvojio zahvaljujući slaboj konkurenciji. Izvinite, ali ja mislim da nije tako.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

@Камичак

Ниси стручњак за тенис, а тролујеш друге када видиш листу НБЦ спортс. Ко теби уопште даје за право да анализираш друге коментаторе и да их вређаш?

Камичак

pre 5 godina

Читао сам и ја твоје анализе за Би-Би-Си спорт, Еуроспорт, ЕСПН, Раи спорт, Канал +

Баш ме занима да ли би били "објективни" да је којим случајем господин Рожер рођен у Србији или Републици Српској ;)
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 13:03)

Види, да би улазио у било какву дискусију, или да би правио било какву анализу мораш да кренеш од чињеница. Ја нисам никада писао анализе о тениским играчима јер ја нисам стручњак за тенис. Ја само навијам за Новака јер он репрезентује Србију, земљу у којој живим и радим. Земљу у којој живи моја породица, моја родбина, моји пријатељи, моје комшије, моје колеге. Навијам за сваког ко представља моју земљу. Новак је идол многим клинцима и клинцезама који тренирају тенис и живе у Србији. Спорт их чини да једног дана буду бољи људи него што смо ми.
Новак им даје наду да великим трудом и вером у себе могу једног дана постићи много без обзира на вас који пљујете по својој земљи и сваком ко потиче из Србије.
Ти то не можеш да схватиш јер очигледно имаш неке своје опсесије. Ово је вест о Надалу и његовим историјским мечевима са Новаком. Федерер није нигде споменут, зато сам се и насмејао на твој бесмислени коментар. Знам, жао ти је што ниси рођен као швајцарац, али шта да радиш. Судбина се љуто поиграла са тобом.

Del

pre 5 godina

Ako uzmemo period kada su Novak i Nadal stasali i postali konkurentni a to je 2008.g. (i ako samo sa 20 i 21 godinom daleko slabiji od Rodzera koji je tada imao punih 26 godina) do 2017.g. kada se Novak povukao na kratko imamo sledecu JASNU sliku velicine te velike trojke.
Federer je u tom periodu odigrao 13 finala, osvojio 5 GS, bez ijedne pobede nad N & N (tri puta pobedio Mareja po jednom Soderlinga i Rodika) a gubio 4 finala og Nadala, 3 od Novaka i jedno od Delpa!!
Nadal je odigrao 15 finala, 11 trofeja. U finalima je po 4 puta pobedio Novaka i Rodzera po jednom Ferere, Berdiha i Soderlinga, a izgubio tri od Novaka i jedno od Vavrinke.
...
U periodu pre 2008. Rodzer je osvojio 12 titula, protiv Filipusisa, Gonzalesa, Bagdatisa, Rodika 3 puta, Hjuita, Safina, veterana Agasija (35 i po g.) i klinaca Nadala 2 puta i jednom Novak, a izgubio samo 2 finala (oba na RG 2006. i 07. od Nadala koji je tada imao nepunih 20 i 21 godinu). Posle 2017. Rodzer je uzeo jos 3 titule, jednu 2017. protiv rovitog Nadala koji se vratio posle povrede i 2 protiv Cilica!
Ali samo se brojke gledaju a ne i rivali u tim mecevima.
(Muk, 18. jul 2018 10:51)

Na stranu sve, ali morao si reći ½protiv rovitog Nadala koji se vratio posle povrede½ i tim nipodastavati Federerov podvig koji se i sam vratio nakon 6 meseci i povrede i 37. godini pobedio 5 godina mlađeg Rafu pritom imajući brejk zaostatka u 5. setu. A pre finala odigrao još dva meča u 5 setova.

Posetilac

pre 5 godina

Postoji samo velika 3jka nikaka 4vorka!to Britanci nameću al nema veze s vezom!
(veljko, 18. jul 2018 11:59)

Totalno si u pravu. Marej je bio blizu ali se često raspadao psihički u odlučujućim trenucima.
Dakle, velika trojka pa Marej pa ostali.
Mareja su toliko izforsirali da dođe na prvo mesto da se mukica vrlo brzo posle raspao na svim frontovima, bukvalno se rašrafio.

Simona Levi

pre 5 godina

A da li je neko pomislio da Rafu boli uvo za Djovaka? Rafa je sportista koji VOLI tenis i baš ga briga za ostale...On UŽIVA u igri...nema pritisak da nešto mora, nema inata... Rafa i kada gubi veliki je!

Djordje NS

pre 5 godina

Nadal je pravi gospodin i na terenu i van njega, i kad daje izjave a ne kao neki koji se od strane pojedinaca nazivaju "gospodinom" a zapravo se nisu ni očešali o značenje tog pojma.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Fedex je GOAT u svakom pogledu osim u mentalnom. Psihički je na nivou petogodišnje devojčice što se najbolje videlo kroz kuknjavu i naricanje kad izgubi finale od Nadala ili Nola.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Е па ако каже НБЦ спортс, онда је то сигурно тако. Ти и НБЦ сте познати по објективности у светским размерама. Читао сам на ITF-у да су објавили твоју анализу најбољих тенисера икада.
(Камичак, 18. jul 2018 11:06)

Читао сам и ја твоје анализе за Би-Би-Си спорт, Еуроспорт, ЕСПН, Раи спорт, Канал +

Баш ме занима да ли би били "објективни" да је којим случајем господин Рожер рођен у Србији или Републици Српској ;)

Jeste velik. 1,90m!

pre 5 godina

@..."Rafa i kada gubi veliki je!"
(Simona Levi, 18. jul 2018 13:00)

Jesi li sigurna u to?

A sta cemo sa tim sto zbog opomene sudije da prekoracuje vreme za servis, trazi da se sudija suspenduje?

IL

pre 5 godina

"Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс [link] и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал."
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 10:32)

Mekinro i Borg su se sastali 14 puta i H2H je 7:7. Tako kaze statistika na ATP sajtu.

Ostavi podatke reziji

pre 5 godina

Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс https://www.nbcsports.com/greatest-rivalries-sports-history и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 10:32)
NBC ?!? Oni na listu najvecih car makera nisu stavili BMW, Toyotu i Jaguar a naslo se mesta za Buick, Pontiac i Plimouth (svi ugaseni).

Djordje NS

pre 5 godina

Novak bi imao još bolji odnos H2H pobeda nad Rođom da se ovaj nije pojavljivao na završnom mastersu u Londonu u džemperu i davao izjavu da nema smisla da se muči i igra finale protiv Novaka koje ne može da dobije i onda je "vruć krompir" prebacio Mareju da još malo pokvari skor. A bila je situacija na mastersu u Rimu kad je Nole povredio lakat i trebao da igra sa Rođom i onda je pored povrede i zavijenog lakta ipak izašao na teren iako je znao da u takvom stanju nema šanse i naravno izgubio. Kada dodamo potencijalnu pobedu Noleta na mastersu u Londonu i da oduzmemo jednu Rođi iz Rima (da je Nole predao) Nole bi vodio sa 3 pobede više.

PeraMikaZika

pre 5 godina

Ali samo se brojke gledaju a ne i rivali u tim mecevima. Ko se seca Lejverovih ili Samprasovih rivala, samo se prica o dostignucu kroz brojke i to je to.
(Muk, 18. jul 2018 10:51)

Ти си као гледао Сампрасове и Лејверове ривале? Памтиш Лендлов форхенд? Памтиш Мекинроов сервис? Ону завијотку на адкорту која се чека иза шина? Памтиш да је Сампрас поломио рекет при сервису или да је његов рекет од 375 грама био отежан са додатних 30 у глави? Мустера се сећаш и његовог спина? Можда Крикштајна? Или си гледао Сафина, Родика, Кафељникова, Гугу, Прљавог Гилберта?
Највише волим вас што сте до 2007. називали тенис спортом за девојчице, Новака прозивали због предаје мечева, и сад сте одједном нешто заинтересовани....

Неспорно је да је тенис у последњој деценији феноменалан, полуфинале овогодишњег Вимблдона је најлепше које сам ја гледао, а гледао сам их....

Али то никог од вас стварно не занима, као што вас не занима опрема, лопте, терени, исхрана, ментални склоп....занима вас само да напишете да је Пера бољи од Мике, и да је сваки Микин навијач глуп зато што је Пера неспорно ГОАТ, јер Боже мој, Пера има више победа, више слемова, више слемова против Мике, играо је краће него Мика, јер Мика је освајао само траву, шљаку или Турф, Микини противници су били пацери, Пера и даље игра, Пера се није повређивао јер је виртуоз, Пера се јесте повређивао иначе би освојио више....ко ли вам плаћа интернет....

Stiven k.

pre 5 godina

Da li je Federer čestitao Noletu pobedu na Wimbldonu.? Ja nisam to nigde pročitao, a video sam da su to uradili mnogi bivši i sadašnji igrači.
A šta je bilo sa uobraženkom.?

agassi

pre 5 godina

@veljko
možda bi se i složio da Andi nema 11 ili 12 GS finala , pa nije došao u ta finala preko Sepija fonjinija ili Gulbisa . Znači da je preko Rodžera Rafe i Novaka u polufinalima stizao u tolika finala . Druga dimenzija je uspeh u njima ali i rezultati na Mastersima i OI ipak ga svrstavaju u malo više od običnog .

pedja,cacak

pre 5 godina

svaka cast rafa!!!
kao i uvek,na nivou pravog sampiona!!!
svidelose kome to ili ne,brojke sve govore...
najveci rivalitet je rafa-novak!!!
ako se gledaju samo brojke,sledece je
rodzer-rafa i rodzer-novak!!!
nadam se i zelim,da njihovih duela bude sto cesce i sto vise!!!
uzivajmo dok mozemo!!!
ovakva trojka,tesko da ce se ikada ponoviti+veliki rivali,marej,vavrinka, del potro,cilic,nisikori...

MarcoPolo

pre 5 godina

Sprema se za Američku turneju... Odjednom su mu kolena misteriozno ozdravila, a prethodne 2 godine je izbegavao tvrdu podlogu baš zbog kolena.

Камичак

pre 5 godina

Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс [link] и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 10:32)

Е па ако каже НБЦ спортс, онда је то сигурно тако. Ти и НБЦ сте познати по објективности у светским размерама. Читао сам на ITF-у да су објавили твоју анализу најбољих тенисера икада.

kalcokera

pre 5 godina

@muk

savrsen komentar.
ja bih dodao i po dve pobede vise nad obojicom na ne tako malom uzorku preko 50 meceva
u raznim uslovima ,terenima ,vremenu,periodima zivota.

poznavalac

pre 5 godina

Ostace zabelezeno u istoriji ovog sporta i svakoj narednoj generaciji reper o dva najveca rivalstva koja tenis moze da ponudi...s'tim sto brojka njihovih medjusobnih duela jos nije konacna...jos ce tu biti momenata za enciklopediju tenisku...

Mane

pre 5 godina

Kako stvari stoje rodzer moze da se penzionise nole i rafa se jos mogu takmiciti noletov nivo igre se polako vraca ne bas kao 2011 kad je cistio sve ali moze da igra jos dve tri god dobrog tenisa posle toga tenis gubi svaku smisao ko nasledi ova dva kralja da gledamo atomski tenis kao sto su nam oni priredjivali duele za gledanje....

partyseek

pre 5 godina

Nadal vs. Djokovic

Zasto se javljaju ljudi i uopste pominju Federerovo ime, kada clanak nije o njemu uopste? Aman ljudi, uzivajte u Novaku i ostavite ostale po strani.

Marinko

pre 5 godina

Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс [link] и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 10:32)

Baci pogled Marvine http://www.ultimatetennisstatistics.com/greatestRivalries

Novak je u 2/3 najveca rivalstva u istoriji tenisa. Deo je najvece trojke u istoriji tenisa, samo je pitanje na kom mestu ce zavrsiti karijeru.

realnost

pre 5 godina

Ako uzmemo u obzir samo "The Big Three", bilans pobeda i poraza u finalima GS je:

Nadal 10:6 (4:3 vs Djokovic, 6:3 vs Federer)

Djokovic 6:5 (3:1 vs Federer, 3:4 vs Nadal)

Federer 4:9 (1:3 vs Djokovic, 3:6 vs Nadal)

U finalima Mastersa:

Djokovic 11:8 (7:5 vs Nadal, 4:3 vs Federer)

Nadal 12:12 (7:5 vs Federer, 5:7 vs Djokovic)

Federer 8:11 (3:4 vs Djokovic, 5:7 vs Nadal)

Ukupan odnos pobeda i poraza u finalima na GS i Mastersima:
Nadal - 22:18

Djokovic - 17:13

Federer - 12:20

Muk

pre 5 godina

Ako uzmemo period kada su Novak i Nadal stasali i postali konkurentni a to je 2008.g. (i ako samo sa 20 i 21 godinom daleko slabiji od Rodzera koji je tada imao punih 26 godina) do 2017.g. kada se Novak povukao na kratko imamo sledecu JASNU sliku velicine te velike trojke.
Federer je u tom periodu odigrao 13 finala, osvojio 5 GS, bez ijedne pobede nad N & N (tri puta pobedio Mareja po jednom Soderlinga i Rodika) a gubio 4 finala og Nadala, 3 od Novaka i jedno od Delpa!!
Nadal je odigrao 15 finala, 11 trofeja. U finalima je po 4 puta pobedio Novaka i Rodzera po jednom Ferere, Berdiha i Soderlinga, a izgubio tri od Novaka i jedno od Vavrinke.
Novak je u tom periodu odigrao 20 finala sa skorom 12-8. Od 8 poraza Nadal ga je pobedio 4, Vavrinka i Marej po dva puta. Od 12 titula 5 je osvojio protiv Mareja, po 3 protiv Nadala i Rodzera i jednu protiv Conge.
Dakle:
1. Novak 12/20
2. Nadal 11/15
3. Rodzer 5/13
U periodu pre 2008. Rodzer je osvojio 12 titula, protiv Filipusisa, Gonzalesa, Bagdatisa, Rodika 3 puta, Hjuita, Safina, veterana Agasija (35 i po g.) i klinaca Nadala 2 puta i jednom Novak, a izgubio samo 2 finala (oba na RG 2006. i 07. od Nadala koji je tada imao nepunih 20 i 21 godinu). Posle 2017. Rodzer je uzeo jos 3 titule, jednu 2017. protiv rovitog Nadala koji se vratio posle povrede i 2 protiv Cilica!
Ali samo se brojke gledaju a ne i rivali u tim mecevima. Ko se seca Lejverovih ili Samprasovih rivala, samo se prica o dostignucu kroz brojke i to je to.

South Park

pre 5 godina

Iskreno ovo prvi put kazem da koliko mi je drago sto je Novak pobedio da mi je zao sto je Rafa izgubio.Obojici im zelim sto vise slemova jer ostalo imaju da budu najbolji svih vremena.

anica

pre 5 godina

Svaka tebi cast na sportskom duhu i skromnosti, svaka cast tvojim roditeljima kako su te vaspitali, sa jedne strane dobar momak mekog srca a kad izadje na teren pravi bik, to mi je oduvek kod Nadala bilo omiljeno...misljenja sam da je rivalstvo Djokovic Nadal najvece u istoriji, sto zbog broja meceva a takodje zbog intenziteta tenisa. Takodje, i porazi Novaka od Nadala mi nisu toliko tesko padali jer znam koliko vredi Nadal, oduvek sam ga pratila i imala mogucnost da ispratim tenis kao sport, sto se tice duela sa Federerom tu mi je uvek bilo bitno da Novak pobedi, nikad nisam mogla opusteno da otpratim mec.
Zelim im jos puno duela..

bozza

pre 5 godina

Nadalu zelim da do kraja karijere osvoji 20+ GSova, a Novaku da uzme Cincinati, kalendarski GS i zlato na OI. Za RF je vec kasno, mislim da posle ovog poraza na W, koji mu je omiljeni turnir na podlozi koja mu najvise odgovara, ima jako male sanse da uzme jos neki GS, pogotovo ako Novak bude u ovakvoj ili boljoj formi u naredne 2-3 godine

out!

pre 5 godina

ok je rafa ali ovo poštovanje su izgradili teški porazi od novaka i to kad je nadal davao najviše, postizao nemoguće a to ipak nije bilo dovoljno.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс https://www.nbcsports.com/greatest-rivalries-sports-history и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.

šetač

pre 5 godina

Sve maltene 99.99% njegovih izjava su fantasične, pa i ovo. Ovo je rekao na konferencije za štampu posle polufunala. Jedinu stvar koju mu zameram, njemu i strikanu, je ona kuknjava "pa Nole je najbolji jer igra u kontinuitetu bez povreda", uopšte nije bila na mestu.

Kole

pre 5 godina

Ne znam samo kakve odgovore očekuju od njega. Znamo svi šta se desilo Noletu kad je krenuo da hvali protivnike, grli drveće i troši energiju na "širenje ljubavi".

Jumko

pre 5 godina

Rafa, volimo te, obozavamo... Do sledećeg pokazivanja da se Djokovic upecao, Tonijeve izjave ili tvoje pobede! Onda ćeš videti pravu ljubav...

DejanMD

pre 5 godina

Mnogo mi je žao što većina ljudi nije svjesna da je Nadal iskreni, pravi gospodin a ne Federer, koga neizmjerno poštujem kao tenisera ali kao čovjek je pravi dvolični folirant. Prijatno.

DejanMD

pre 5 godina

Mnogo mi je žao što većina ljudi nije svjesna da je Nadal iskreni, pravi gospodin a ne Federer, koga neizmjerno poštujem kao tenisera ali kao čovjek je pravi dvolični folirant. Prijatno.

Muk

pre 5 godina

Ako uzmemo period kada su Novak i Nadal stasali i postali konkurentni a to je 2008.g. (i ako samo sa 20 i 21 godinom daleko slabiji od Rodzera koji je tada imao punih 26 godina) do 2017.g. kada se Novak povukao na kratko imamo sledecu JASNU sliku velicine te velike trojke.
Federer je u tom periodu odigrao 13 finala, osvojio 5 GS, bez ijedne pobede nad N & N (tri puta pobedio Mareja po jednom Soderlinga i Rodika) a gubio 4 finala og Nadala, 3 od Novaka i jedno od Delpa!!
Nadal je odigrao 15 finala, 11 trofeja. U finalima je po 4 puta pobedio Novaka i Rodzera po jednom Ferere, Berdiha i Soderlinga, a izgubio tri od Novaka i jedno od Vavrinke.
Novak je u tom periodu odigrao 20 finala sa skorom 12-8. Od 8 poraza Nadal ga je pobedio 4, Vavrinka i Marej po dva puta. Od 12 titula 5 je osvojio protiv Mareja, po 3 protiv Nadala i Rodzera i jednu protiv Conge.
Dakle:
1. Novak 12/20
2. Nadal 11/15
3. Rodzer 5/13
U periodu pre 2008. Rodzer je osvojio 12 titula, protiv Filipusisa, Gonzalesa, Bagdatisa, Rodika 3 puta, Hjuita, Safina, veterana Agasija (35 i po g.) i klinaca Nadala 2 puta i jednom Novak, a izgubio samo 2 finala (oba na RG 2006. i 07. od Nadala koji je tada imao nepunih 20 i 21 godinu). Posle 2017. Rodzer je uzeo jos 3 titule, jednu 2017. protiv rovitog Nadala koji se vratio posle povrede i 2 protiv Cilica!
Ali samo se brojke gledaju a ne i rivali u tim mecevima. Ko se seca Lejverovih ili Samprasovih rivala, samo se prica o dostignucu kroz brojke i to je to.

South Park

pre 5 godina

Iskreno ovo prvi put kazem da koliko mi je drago sto je Novak pobedio da mi je zao sto je Rafa izgubio.Obojici im zelim sto vise slemova jer ostalo imaju da budu najbolji svih vremena.

anica

pre 5 godina

Svaka tebi cast na sportskom duhu i skromnosti, svaka cast tvojim roditeljima kako su te vaspitali, sa jedne strane dobar momak mekog srca a kad izadje na teren pravi bik, to mi je oduvek kod Nadala bilo omiljeno...misljenja sam da je rivalstvo Djokovic Nadal najvece u istoriji, sto zbog broja meceva a takodje zbog intenziteta tenisa. Takodje, i porazi Novaka od Nadala mi nisu toliko tesko padali jer znam koliko vredi Nadal, oduvek sam ga pratila i imala mogucnost da ispratim tenis kao sport, sto se tice duela sa Federerom tu mi je uvek bilo bitno da Novak pobedi, nikad nisam mogla opusteno da otpratim mec.
Zelim im jos puno duela..

realnost

pre 5 godina

Ako uzmemo u obzir samo "The Big Three", bilans pobeda i poraza u finalima GS je:

Nadal 10:6 (4:3 vs Djokovic, 6:3 vs Federer)

Djokovic 6:5 (3:1 vs Federer, 3:4 vs Nadal)

Federer 4:9 (1:3 vs Djokovic, 3:6 vs Nadal)

U finalima Mastersa:

Djokovic 11:8 (7:5 vs Nadal, 4:3 vs Federer)

Nadal 12:12 (7:5 vs Federer, 5:7 vs Djokovic)

Federer 8:11 (3:4 vs Djokovic, 5:7 vs Nadal)

Ukupan odnos pobeda i poraza u finalima na GS i Mastersima:
Nadal - 22:18

Djokovic - 17:13

Federer - 12:20

šetač

pre 5 godina

Sve maltene 99.99% njegovih izjava su fantasične, pa i ovo. Ovo je rekao na konferencije za štampu posle polufunala. Jedinu stvar koju mu zameram, njemu i strikanu, je ona kuknjava "pa Nole je najbolji jer igra u kontinuitetu bez povreda", uopšte nije bila na mestu.

PeraMikaZika

pre 5 godina

Ali samo se brojke gledaju a ne i rivali u tim mecevima. Ko se seca Lejverovih ili Samprasovih rivala, samo se prica o dostignucu kroz brojke i to je to.
(Muk, 18. jul 2018 10:51)

Ти си као гледао Сампрасове и Лејверове ривале? Памтиш Лендлов форхенд? Памтиш Мекинроов сервис? Ону завијотку на адкорту која се чека иза шина? Памтиш да је Сампрас поломио рекет при сервису или да је његов рекет од 375 грама био отежан са додатних 30 у глави? Мустера се сећаш и његовог спина? Можда Крикштајна? Или си гледао Сафина, Родика, Кафељникова, Гугу, Прљавог Гилберта?
Највише волим вас што сте до 2007. називали тенис спортом за девојчице, Новака прозивали због предаје мечева, и сад сте одједном нешто заинтересовани....

Неспорно је да је тенис у последњој деценији феноменалан, полуфинале овогодишњег Вимблдона је најлепше које сам ја гледао, а гледао сам их....

Али то никог од вас стварно не занима, као што вас не занима опрема, лопте, терени, исхрана, ментални склоп....занима вас само да напишете да је Пера бољи од Мике, и да је сваки Микин навијач глуп зато што је Пера неспорно ГОАТ, јер Боже мој, Пера има више победа, више слемова, више слемова против Мике, играо је краће него Мика, јер Мика је освајао само траву, шљаку или Турф, Микини противници су били пацери, Пера и даље игра, Пера се није повређивао јер је виртуоз, Пера се јесте повређивао иначе би освојио више....ко ли вам плаћа интернет....

Камичак

pre 5 godina

Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс [link] и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 10:32)

Е па ако каже НБЦ спортс, онда је то сигурно тако. Ти и НБЦ сте познати по објективности у светским размерама. Читао сам на ITF-у да су објавили твоју анализу најбољих тенисера икада.

A

pre 5 godina

Prekinite da pričate o velikoj četvorci, bez laži, Marej je svetlosnim godinama iza njih trojice, znao je da im pomrsi račune ponekad (a znali su i neki drugi teniseri), bio je prvi 40ak nedelja i to 30 jer su svi pali, ima 10 GS manje od Đokovića, i tako dalje. On je deo “velike četvorke” samo zato što je Britanac.

partyseek

pre 5 godina

Nadal vs. Djokovic

Zasto se javljaju ljudi i uopste pominju Federerovo ime, kada clanak nije o njemu uopste? Aman ljudi, uzivajte u Novaku i ostavite ostale po strani.

Камичак

pre 5 godina

Читао сам и ја твоје анализе за Би-Би-Си спорт, Еуроспорт, ЕСПН, Раи спорт, Канал +

Баш ме занима да ли би били "објективни" да је којим случајем господин Рожер рођен у Србији или Републици Српској ;)
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 13:03)

Види, да би улазио у било какву дискусију, или да би правио било какву анализу мораш да кренеш од чињеница. Ја нисам никада писао анализе о тениским играчима јер ја нисам стручњак за тенис. Ја само навијам за Новака јер он репрезентује Србију, земљу у којој живим и радим. Земљу у којој живи моја породица, моја родбина, моји пријатељи, моје комшије, моје колеге. Навијам за сваког ко представља моју земљу. Новак је идол многим клинцима и клинцезама који тренирају тенис и живе у Србији. Спорт их чини да једног дана буду бољи људи него што смо ми.
Новак им даје наду да великим трудом и вером у себе могу једног дана постићи много без обзира на вас који пљујете по својој земљи и сваком ко потиче из Србије.
Ти то не можеш да схватиш јер очигледно имаш неке своје опсесије. Ово је вест о Надалу и његовим историјским мечевима са Новаком. Федерер није нигде споменут, зато сам се и насмејао на твој бесмислени коментар. Знам, жао ти је што ниси рођен као швајцарац, али шта да радиш. Судбина се љуто поиграла са тобом.

Stiven k.

pre 5 godina

Da li je Federer čestitao Noletu pobedu na Wimbldonu.? Ja nisam to nigde pročitao, a video sam da su to uradili mnogi bivši i sadašnji igrači.
A šta je bilo sa uobraženkom.?

Posetilac

pre 5 godina

Postoji samo velika 3jka nikaka 4vorka!to Britanci nameću al nema veze s vezom!
(veljko, 18. jul 2018 11:59)

Totalno si u pravu. Marej je bio blizu ali se često raspadao psihički u odlučujućim trenucima.
Dakle, velika trojka pa Marej pa ostali.
Mareja su toliko izforsirali da dođe na prvo mesto da se mukica vrlo brzo posle raspao na svim frontovima, bukvalno se rašrafio.

Marinko

pre 5 godina

Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс [link] и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 10:32)

Baci pogled Marvine http://www.ultimatetennisstatistics.com/greatestRivalries

Novak je u 2/3 najveca rivalstva u istoriji tenisa. Deo je najvece trojke u istoriji tenisa, samo je pitanje na kom mestu ce zavrsiti karijeru.

Kole

pre 5 godina

Ne znam samo kakve odgovore očekuju od njega. Znamo svi šta se desilo Noletu kad je krenuo da hvali protivnike, grli drveće i troši energiju na "širenje ljubavi".

bozza

pre 5 godina

Nadalu zelim da do kraja karijere osvoji 20+ GSova, a Novaku da uzme Cincinati, kalendarski GS i zlato na OI. Za RF je vec kasno, mislim da posle ovog poraza na W, koji mu je omiljeni turnir na podlozi koja mu najvise odgovara, ima jako male sanse da uzme jos neki GS, pogotovo ako Novak bude u ovakvoj ili boljoj formi u naredne 2-3 godine

lleonid

pre 5 godina

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс [link] и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.
(Марвин тхе Мартиан,
Провери датум ових вести јер на НБЦ пише да они имају укупно 32 меча.Тако да мислим да је ово написано одавно.Роџер и Рафа су до сад одиграли 38 мечева.Тако да смањиш и ти мало доживљај.:)

kiki ns

pre 5 godina

Pre pisanja komentara a nakon čitanja istih, ponovo sam pročitao tekst.
Tema je , rivalstvo Nadala i Novaka.
Moram da priznam, Nadal je sportsmen od glave do pete.
Uvek kada je bilo da se čestita, čestitao je i uvek par afirmativnih rečenica o rivalu....
Što nije slučaj sa ostalim kolegama s'posla izuzev Delpa...
A ko je najbolji i ko će biti najbolji , vreme će pokazati.
Novak u svakom slučaju ima materijala za tu priču , i to kakvog.
A u naredni godinama , dopuniće on toga još.

IL

pre 5 godina

"Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс [link] и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал."
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 10:32)

Mekinro i Borg su se sastali 14 puta i H2H je 7:7. Tako kaze statistika na ATP sajtu.

poznavalac

pre 5 godina

Ostace zabelezeno u istoriji ovog sporta i svakoj narednoj generaciji reper o dva najveca rivalstva koja tenis moze da ponudi...s'tim sto brojka njihovih medjusobnih duela jos nije konacna...jos ce tu biti momenata za enciklopediju tenisku...

Djordje NS

pre 5 godina

Nadal je pravi gospodin i na terenu i van njega, i kad daje izjave a ne kao neki koji se od strane pojedinaca nazivaju "gospodinom" a zapravo se nisu ni očešali o značenje tog pojma.

out!

pre 5 godina

ok je rafa ali ovo poštovanje su izgradili teški porazi od novaka i to kad je nadal davao najviše, postizao nemoguće a to ipak nije bilo dovoljno.

mohikanac

pre 5 godina

Prestanite da provlačite priču da su Hjuit Rodik i Filipusis a pogotovu Gonzales bolji igrači od Vavrinke. Upitno je i za Congu Ferera da li su lošiji. Jedini sa pravi šampion je Safin od svih koje pominjete . Taj Stan je dva puta do GS pobedio Federera i Novaka ili Novaka i Nadala , dajte uz Mareja još ovih GS šampiona koji su dobili na putu bar dvojicu od trojice najboljih .
Federeru svaka čast na karijeri i glupost je dovoditi u pitanje njegove titule . Nije On birao te rivale .
Opet kasnije se pojavilo nekoliko generacija igrača koji jesu kvalitetniji od njegovih protivnika , jednostavno kompletnijih i fizički dominantnijih a pogotovu tehnički .
Ko normalan može da priča o Rodiku i Filipusisu kao bitnim igračima , pa limitirani su po više parametara bekhend , kretnja . . . , ili Hjuit "Uros nejaki " dečko se raspadao . To je današnji nivo Gulbis , Izner i Batista Agut .
Ima Federer ko zna koliko kvaliteta i dostignuća i na tome treba graditi njegovu vrednost ali u to ne spadaju rivali do 2007.

Ostavi podatke reziji

pre 5 godina

Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс https://www.nbcsports.com/greatest-rivalries-sports-history и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 10:32)
NBC ?!? Oni na listu najvecih car makera nisu stavili BMW, Toyotu i Jaguar a naslo se mesta za Buick, Pontiac i Plimouth (svi ugaseni).

agassi

pre 5 godina

@veljko
možda bi se i složio da Andi nema 11 ili 12 GS finala , pa nije došao u ta finala preko Sepija fonjinija ili Gulbisa . Znači da je preko Rodžera Rafe i Novaka u polufinalima stizao u tolika finala . Druga dimenzija je uspeh u njima ali i rezultati na Mastersima i OI ipak ga svrstavaju u malo više od običnog .

Djordje NS

pre 5 godina

Novak bi imao još bolji odnos H2H pobeda nad Rođom da se ovaj nije pojavljivao na završnom mastersu u Londonu u džemperu i davao izjavu da nema smisla da se muči i igra finale protiv Novaka koje ne može da dobije i onda je "vruć krompir" prebacio Mareju da još malo pokvari skor. A bila je situacija na mastersu u Rimu kad je Nole povredio lakat i trebao da igra sa Rođom i onda je pored povrede i zavijenog lakta ipak izašao na teren iako je znao da u takvom stanju nema šanse i naravno izgubio. Kada dodamo potencijalnu pobedu Noleta na mastersu u Londonu i da oduzmemo jednu Rođi iz Rima (da je Nole predao) Nole bi vodio sa 3 pobede više.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Fedex je GOAT u svakom pogledu osim u mentalnom. Psihički je na nivou petogodišnje devojčice što se najbolje videlo kroz kuknjavu i naricanje kad izgubi finale od Nadala ili Nola.

golden era

pre 5 godina

@Djordje
Evo ti poredjenje po stilovima. Uporedi novo tenisa na mecu Nisikori vs Federer 4 runda AO 2017 i Hjuit vs Federer finale USO 2004. Conga je pobedio Federera u cetvrtfinalu Wimbldona dok Rodik iz tri pokusaja u finalima nije to uspeo. O Vavrinki tek ne teba trositi reci, svima je jasno da je bolji od Safina, i to dosta bolji. Teniseri od 2008 do 2016 su kvalitetniji od onih iz weak ere, zato sto je velika trojka podigla nivo tenisa na neverovatan nivo, a ostali su naravno morali da ih prate.

Beobrad

pre 5 godina

Dobro Nadal, posto ti ne mozes, evo ja cu:
27:25, nocna mora iz 2011. kada si kosu cupao nemajuci resenje za igru Novaka Djokovica i da jos dodam da nije kraj. Jos mnogo puta ces reci sebi - nikome ne smem priznati, ali ovaj ludi Srbin je bolji teniser od mene.

kalcokera

pre 5 godina

@muk

savrsen komentar.
ja bih dodao i po dve pobede vise nad obojicom na ne tako malom uzorku preko 50 meceva
u raznim uslovima ,terenima ,vremenu,periodima zivota.

sasa jokic

pre 5 godina

Secam se kada je Ivan Lendl rekao; steta za neke igrace sto igraju u eri Rodzera, Nadala i Novaka. U bilo kojoj drugoj imali bi po 5, 6 i vise GS titula, tu mislim na Berdiha, Congu, Wavrinku.....

Đorđe

pre 5 godina

@ Muk, 18. jul 2018 10:51

Ok, znači po tebi se tenis igra od 2008-2016. Ne računamo Federeru titule, jer je 2017 igrao protiv rovitog Nadala. Ok, a Federer nije bio povređen? I ko je kriv Novaku što je pao? Naravno da je Rodžer to iskoristio, kao što je i Novak iskoristio Federerov pad od 2013, kada je igrao svoj najslabiji tenis. I iz tog ugla se mogu sagledati stvari.
Dalje, kažeš lako mu bilo protiv matorog Agasija (35 godina), a on sada ima 2 godine više od Agasija tada. Rodik, Hjuit, Safin, bili su vrhunski igrači, mnogo bolji od Vavrinke, Conge, Nišikorija...
Mi nikada nismo bili teniska nacija. Sećam se da sam bio među retkima koji su u to vreme gledali Lendla, Mekenroa, Edberga, Bekera, kasnije Samprasa, Agasija i ostale. A od 2011 smo svi postali stručnjaci za tenis. I sad me ubeđuju u nešto ljudi koji 2006, recimo, nisu ni znali ko je Federer, ni koliko GS ima u sezoni.
I sada će klinci da navale na minuse, iako jednom rečju nisam stavio Federera iznad Đokovića, koga inače izuzetno cenim, samo zato što je ovde nedopustivo dovesti u pitanje opšteprihvaćeni aksiom, da je Federer neznalica koji je sve osvojio zahvaljujući slaboj konkurenciji. Izvinite, ali ja mislim da nije tako.

Mane

pre 5 godina

Kako stvari stoje rodzer moze da se penzionise nole i rafa se jos mogu takmiciti noletov nivo igre se polako vraca ne bas kao 2011 kad je cistio sve ali moze da igra jos dve tri god dobrog tenisa posle toga tenis gubi svaku smisao ko nasledi ova dva kralja da gledamo atomski tenis kao sto su nam oni priredjivali duele za gledanje....

pedja,cacak

pre 5 godina

svaka cast rafa!!!
kao i uvek,na nivou pravog sampiona!!!
svidelose kome to ili ne,brojke sve govore...
najveci rivalitet je rafa-novak!!!
ako se gledaju samo brojke,sledece je
rodzer-rafa i rodzer-novak!!!
nadam se i zelim,da njihovih duela bude sto cesce i sto vise!!!
uzivajmo dok mozemo!!!
ovakva trojka,tesko da ce se ikada ponoviti+veliki rivali,marej,vavrinka, del potro,cilic,nisikori...

Simona Levi

pre 5 godina

A da li je neko pomislio da Rafu boli uvo za Djovaka? Rafa je sportista koji VOLI tenis i baš ga briga za ostale...On UŽIVA u igri...nema pritisak da nešto mora, nema inata... Rafa i kada gubi veliki je!

Delije Čikago

pre 5 godina

@Pera, Mika, Žika..objasnio si druže, nema dalje, a net im plaćaju roditelji ili baba, i jedva čekaju babinu penziju, to nije čulo za tenis dok Novak nije postao planetaran, veliki pozdrav...

Jumko

pre 5 godina

Rafa, volimo te, obozavamo... Do sledećeg pokazivanja da se Djokovic upecao, Tonijeve izjave ili tvoje pobede! Onda ćeš videti pravu ljubav...

slaviša šmigič

pre 5 godina

ma pustite ovo nekad se nadal cinično smejao svek dok nole nije yaredjao 7 finala za redom protiv nadala.a o federerovom menjanju stolice kako bi noletova energirja otišla na njegovu stranu tek netreba trošiti reči.pravi su del potro,warwinka i murry sve ostalo je velika zavist i gorčina.

MarcoPolo

pre 5 godina

Sprema se za Američku turneju... Odjednom su mu kolena misteriozno ozdravila, a prethodne 2 godine je izbegavao tvrdu podlogu baš zbog kolena.

Gile

pre 5 godina

@perazikamika, svaka čast na komentaru. Ali i ovde kao i na nekim drugim sportovima, komentatori navijački pišu komentare. Neki i vređaju. Nažalost dobrih komentara broj se smanjuje, bez obzira za koga navijaju. Neki opet troluju da bi na sebe skrenuli pažnju, a umeju da budu vrlo neprijatni ako im sujeta proradi.

Del

pre 5 godina

Ako uzmemo period kada su Novak i Nadal stasali i postali konkurentni a to je 2008.g. (i ako samo sa 20 i 21 godinom daleko slabiji od Rodzera koji je tada imao punih 26 godina) do 2017.g. kada se Novak povukao na kratko imamo sledecu JASNU sliku velicine te velike trojke.
Federer je u tom periodu odigrao 13 finala, osvojio 5 GS, bez ijedne pobede nad N & N (tri puta pobedio Mareja po jednom Soderlinga i Rodika) a gubio 4 finala og Nadala, 3 od Novaka i jedno od Delpa!!
Nadal je odigrao 15 finala, 11 trofeja. U finalima je po 4 puta pobedio Novaka i Rodzera po jednom Ferere, Berdiha i Soderlinga, a izgubio tri od Novaka i jedno od Vavrinke.
...
U periodu pre 2008. Rodzer je osvojio 12 titula, protiv Filipusisa, Gonzalesa, Bagdatisa, Rodika 3 puta, Hjuita, Safina, veterana Agasija (35 i po g.) i klinaca Nadala 2 puta i jednom Novak, a izgubio samo 2 finala (oba na RG 2006. i 07. od Nadala koji je tada imao nepunih 20 i 21 godinu). Posle 2017. Rodzer je uzeo jos 3 titule, jednu 2017. protiv rovitog Nadala koji se vratio posle povrede i 2 protiv Cilica!
Ali samo se brojke gledaju a ne i rivali u tim mecevima.
(Muk, 18. jul 2018 10:51)

Na stranu sve, ali morao si reći ½protiv rovitog Nadala koji se vratio posle povrede½ i tim nipodastavati Federerov podvig koji se i sam vratio nakon 6 meseci i povrede i 37. godini pobedio 5 godina mlađeg Rafu pritom imajući brejk zaostatka u 5. setu. A pre finala odigrao još dva meča u 5 setova.

Jeste velik. 1,90m!

pre 5 godina

@..."Rafa i kada gubi veliki je!"
(Simona Levi, 18. jul 2018 13:00)

Jesi li sigurna u to?

A sta cemo sa tim sto zbog opomene sudije da prekoracuje vreme za servis, trazi da se sudija suspenduje?

Milutin

pre 5 godina

Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс [link] и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 10:32)

1. Ta lista je iz 2013. Štošta se izdogađalo od tad
2. Na toj listi se kao jedan od najvećih rivaliteta u istoriji sporta nalaze Spike Lee (režiser) i Reggie Miller, što dovoljno govori o ozbiljnosti iste.

Muk

pre 5 godina

(Đorđe, 18. jul 2018 14:33)
Od uvek se razgovor vodio na nivou glupljeg sagovornika (slikovito: ako jedan sagovornik zna da broji do 100 a drugi do 1000 da bi se razgovor odvijao prica mora da se svede u granice do 100) pa ajde da pokusam da ti pojasnim.
Niti se tenis igra od 2008. niti od Federera ali da bi se dobila potpunija slika necijeg rivalstva a pri tom jedan rival je daleko stariji od drugih mora da se napravi neka paralela i prosek. Isto tako mozes reci za koji mesec kada se Federer povuce da N & N dolazece titule nemaju tezinu jer nisu osvajali dok je RF igrao.
Poenta je samo da se sagledaju gs titule kada su bili u ravmopravnom fizickom polozaju (znamo da je Federer sa 25/6 u samom startu protiv nejakog tinejdzera Novaka imao i po pet pobeda vise u H2H).
Komentar nije zlurad i ostrascen vec samo analiticki.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Е па ако каже НБЦ спортс, онда је то сигурно тако. Ти и НБЦ сте познати по објективности у светским размерама. Читао сам на ITF-у да су објавили твоју анализу најбољих тенисера икада.
(Камичак, 18. jul 2018 11:06)

Читао сам и ја твоје анализе за Би-Би-Си спорт, Еуроспорт, ЕСПН, Раи спорт, Канал +

Баш ме занима да ли би били "објективни" да је којим случајем господин Рожер рођен у Србији или Републици Српској ;)

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс https://www.nbcsports.com/greatest-rivalries-sports-history и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

@Камичак

Ниси стручњак за тенис, а тролујеш друге када видиш листу НБЦ спортс. Ко теби уопште даје за право да анализираш друге коментаторе и да их вређаш?

analiza

pre 5 godina

"Tи си као гледао Сампрасове и Лејверове ривале? Памтиш Лендлов форхенд? Памтиш Мекинроов сервис? Ону завијотку на адкорту која се чека иза шина? Памтиш да је Сампрас поломио рекет при сервису или да је његов рекет од 375 грама био отежан са додатних 30 у глави? Мустера се сећаш и његовог спина? Можда Крикштајна? Или си гледао Сафина, Родика, Кафељникова, Гугу, Прљавог Гилберта?..."

(PeraMikaZika)
Uh,čoveće,podsetio si me i na Čenga i njegove servise Lendlu (samo prebaci loptu preko mreže i izludi Lendla),na Mečira(ubicu Šveđana,ako se dobro sećam),na Bekerove parade(kako me je samo nervirao jer sam navijao za Lendla),Bobe kako jede sendvič ili bananu dok se Mekinro nervira(čini mi se),Bruna Orešara i njegove frizure,Agasija koji nije očekivao da će ući u finale W pa je poklanjao rekete ili majice i ostao bez njih,Pata Keša i mog razmišljanja -otkud sad ovaj da spreči Lendla da uzme W...Naravno,Monika,Aranča Sančes(šljaka!),Navratilova,Štefi Graf,Kris Evet Lojd...

Pocetak 90tih

pre 5 godina

@PeraMikaZika... Ja placam sebi sam, reko ne znam sto te zanima ali ajd da ti odgovorim. Imam neki osećaj da si nervozan malo pa da ti skratim muku.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс https://www.nbcsports.com/greatest-rivalries-sports-history и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.

Jumko

pre 5 godina

Rafa, volimo te, obozavamo... Do sledećeg pokazivanja da se Djokovic upecao, Tonijeve izjave ili tvoje pobede! Onda ćeš videti pravu ljubav...

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Е па ако каже НБЦ спортс, онда је то сигурно тако. Ти и НБЦ сте познати по објективности у светским размерама. Читао сам на ITF-у да су објавили твоју анализу најбољих тенисера икада.
(Камичак, 18. jul 2018 11:06)

Читао сам и ја твоје анализе за Би-Би-Си спорт, Еуроспорт, ЕСПН, Раи спорт, Канал +

Баш ме занима да ли би били "објективни" да је којим случајем господин Рожер рођен у Србији или Републици Српској ;)

Đorđe

pre 5 godina

@ Muk, 18. jul 2018 10:51

Ok, znači po tebi se tenis igra od 2008-2016. Ne računamo Federeru titule, jer je 2017 igrao protiv rovitog Nadala. Ok, a Federer nije bio povređen? I ko je kriv Novaku što je pao? Naravno da je Rodžer to iskoristio, kao što je i Novak iskoristio Federerov pad od 2013, kada je igrao svoj najslabiji tenis. I iz tog ugla se mogu sagledati stvari.
Dalje, kažeš lako mu bilo protiv matorog Agasija (35 godina), a on sada ima 2 godine više od Agasija tada. Rodik, Hjuit, Safin, bili su vrhunski igrači, mnogo bolji od Vavrinke, Conge, Nišikorija...
Mi nikada nismo bili teniska nacija. Sećam se da sam bio među retkima koji su u to vreme gledali Lendla, Mekenroa, Edberga, Bekera, kasnije Samprasa, Agasija i ostale. A od 2011 smo svi postali stručnjaci za tenis. I sad me ubeđuju u nešto ljudi koji 2006, recimo, nisu ni znali ko je Federer, ni koliko GS ima u sezoni.
I sada će klinci da navale na minuse, iako jednom rečju nisam stavio Federera iznad Đokovića, koga inače izuzetno cenim, samo zato što je ovde nedopustivo dovesti u pitanje opšteprihvaćeni aksiom, da je Federer neznalica koji je sve osvojio zahvaljujući slaboj konkurenciji. Izvinite, ali ja mislim da nije tako.

Simona Levi

pre 5 godina

A da li je neko pomislio da Rafu boli uvo za Djovaka? Rafa je sportista koji VOLI tenis i baš ga briga za ostale...On UŽIVA u igri...nema pritisak da nešto mora, nema inata... Rafa i kada gubi veliki je!

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

@Камичак

Ниси стручњак за тенис, а тролујеш друге када видиш листу НБЦ спортс. Ко теби уопште даје за право да анализираш друге коментаторе и да их вређаш?

MarcoPolo

pre 5 godina

Sprema se za Američku turneju... Odjednom su mu kolena misteriozno ozdravila, a prethodne 2 godine je izbegavao tvrdu podlogu baš zbog kolena.

Beobrad

pre 5 godina

Dobro Nadal, posto ti ne mozes, evo ja cu:
27:25, nocna mora iz 2011. kada si kosu cupao nemajuci resenje za igru Novaka Djokovica i da jos dodam da nije kraj. Jos mnogo puta ces reci sebi - nikome ne smem priznati, ali ovaj ludi Srbin je bolji teniser od mene.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Fedex je GOAT u svakom pogledu osim u mentalnom. Psihički je na nivou petogodišnje devojčice što se najbolje videlo kroz kuknjavu i naricanje kad izgubi finale od Nadala ili Nola.

Del

pre 5 godina

Ako uzmemo period kada su Novak i Nadal stasali i postali konkurentni a to je 2008.g. (i ako samo sa 20 i 21 godinom daleko slabiji od Rodzera koji je tada imao punih 26 godina) do 2017.g. kada se Novak povukao na kratko imamo sledecu JASNU sliku velicine te velike trojke.
Federer je u tom periodu odigrao 13 finala, osvojio 5 GS, bez ijedne pobede nad N & N (tri puta pobedio Mareja po jednom Soderlinga i Rodika) a gubio 4 finala og Nadala, 3 od Novaka i jedno od Delpa!!
Nadal je odigrao 15 finala, 11 trofeja. U finalima je po 4 puta pobedio Novaka i Rodzera po jednom Ferere, Berdiha i Soderlinga, a izgubio tri od Novaka i jedno od Vavrinke.
...
U periodu pre 2008. Rodzer je osvojio 12 titula, protiv Filipusisa, Gonzalesa, Bagdatisa, Rodika 3 puta, Hjuita, Safina, veterana Agasija (35 i po g.) i klinaca Nadala 2 puta i jednom Novak, a izgubio samo 2 finala (oba na RG 2006. i 07. od Nadala koji je tada imao nepunih 20 i 21 godinu). Posle 2017. Rodzer je uzeo jos 3 titule, jednu 2017. protiv rovitog Nadala koji se vratio posle povrede i 2 protiv Cilica!
Ali samo se brojke gledaju a ne i rivali u tim mecevima.
(Muk, 18. jul 2018 10:51)

Na stranu sve, ali morao si reći ½protiv rovitog Nadala koji se vratio posle povrede½ i tim nipodastavati Federerov podvig koji se i sam vratio nakon 6 meseci i povrede i 37. godini pobedio 5 godina mlađeg Rafu pritom imajući brejk zaostatka u 5. setu. A pre finala odigrao još dva meča u 5 setova.

Jeste velik. 1,90m!

pre 5 godina

@..."Rafa i kada gubi veliki je!"
(Simona Levi, 18. jul 2018 13:00)

Jesi li sigurna u to?

A sta cemo sa tim sto zbog opomene sudije da prekoracuje vreme za servis, trazi da se sudija suspenduje?

šetač

pre 5 godina

Sve maltene 99.99% njegovih izjava su fantasične, pa i ovo. Ovo je rekao na konferencije za štampu posle polufunala. Jedinu stvar koju mu zameram, njemu i strikanu, je ona kuknjava "pa Nole je najbolji jer igra u kontinuitetu bez povreda", uopšte nije bila na mestu.

DejanMD

pre 5 godina

Mnogo mi je žao što većina ljudi nije svjesna da je Nadal iskreni, pravi gospodin a ne Federer, koga neizmjerno poštujem kao tenisera ali kao čovjek je pravi dvolični folirant. Prijatno.

Muk

pre 5 godina

Ako uzmemo period kada su Novak i Nadal stasali i postali konkurentni a to je 2008.g. (i ako samo sa 20 i 21 godinom daleko slabiji od Rodzera koji je tada imao punih 26 godina) do 2017.g. kada se Novak povukao na kratko imamo sledecu JASNU sliku velicine te velike trojke.
Federer je u tom periodu odigrao 13 finala, osvojio 5 GS, bez ijedne pobede nad N & N (tri puta pobedio Mareja po jednom Soderlinga i Rodika) a gubio 4 finala og Nadala, 3 od Novaka i jedno od Delpa!!
Nadal je odigrao 15 finala, 11 trofeja. U finalima je po 4 puta pobedio Novaka i Rodzera po jednom Ferere, Berdiha i Soderlinga, a izgubio tri od Novaka i jedno od Vavrinke.
Novak je u tom periodu odigrao 20 finala sa skorom 12-8. Od 8 poraza Nadal ga je pobedio 4, Vavrinka i Marej po dva puta. Od 12 titula 5 je osvojio protiv Mareja, po 3 protiv Nadala i Rodzera i jednu protiv Conge.
Dakle:
1. Novak 12/20
2. Nadal 11/15
3. Rodzer 5/13
U periodu pre 2008. Rodzer je osvojio 12 titula, protiv Filipusisa, Gonzalesa, Bagdatisa, Rodika 3 puta, Hjuita, Safina, veterana Agasija (35 i po g.) i klinaca Nadala 2 puta i jednom Novak, a izgubio samo 2 finala (oba na RG 2006. i 07. od Nadala koji je tada imao nepunih 20 i 21 godinu). Posle 2017. Rodzer je uzeo jos 3 titule, jednu 2017. protiv rovitog Nadala koji se vratio posle povrede i 2 protiv Cilica!
Ali samo se brojke gledaju a ne i rivali u tim mecevima. Ko se seca Lejverovih ili Samprasovih rivala, samo se prica o dostignucu kroz brojke i to je to.

Kole

pre 5 godina

Ne znam samo kakve odgovore očekuju od njega. Znamo svi šta se desilo Noletu kad je krenuo da hvali protivnike, grli drveće i troši energiju na "širenje ljubavi".

Pocetak 90tih

pre 5 godina

@PeraMikaZika... Ja placam sebi sam, reko ne znam sto te zanima ali ajd da ti odgovorim. Imam neki osećaj da si nervozan malo pa da ti skratim muku.

slaviša šmigič

pre 5 godina

ma pustite ovo nekad se nadal cinično smejao svek dok nole nije yaredjao 7 finala za redom protiv nadala.a o federerovom menjanju stolice kako bi noletova energirja otišla na njegovu stranu tek netreba trošiti reči.pravi su del potro,warwinka i murry sve ostalo je velika zavist i gorčina.

Stiven k.

pre 5 godina

Da li je Federer čestitao Noletu pobedu na Wimbldonu.? Ja nisam to nigde pročitao, a video sam da su to uradili mnogi bivši i sadašnji igrači.
A šta je bilo sa uobraženkom.?

PeraMikaZika

pre 5 godina

Ali samo se brojke gledaju a ne i rivali u tim mecevima. Ko se seca Lejverovih ili Samprasovih rivala, samo se prica o dostignucu kroz brojke i to je to.
(Muk, 18. jul 2018 10:51)

Ти си као гледао Сампрасове и Лејверове ривале? Памтиш Лендлов форхенд? Памтиш Мекинроов сервис? Ону завијотку на адкорту која се чека иза шина? Памтиш да је Сампрас поломио рекет при сервису или да је његов рекет од 375 грама био отежан са додатних 30 у глави? Мустера се сећаш и његовог спина? Можда Крикштајна? Или си гледао Сафина, Родика, Кафељникова, Гугу, Прљавог Гилберта?
Највише волим вас што сте до 2007. називали тенис спортом за девојчице, Новака прозивали због предаје мечева, и сад сте одједном нешто заинтересовани....

Неспорно је да је тенис у последњој деценији феноменалан, полуфинале овогодишњег Вимблдона је најлепше које сам ја гледао, а гледао сам их....

Али то никог од вас стварно не занима, као што вас не занима опрема, лопте, терени, исхрана, ментални склоп....занима вас само да напишете да је Пера бољи од Мике, и да је сваки Микин навијач глуп зато што је Пера неспорно ГОАТ, јер Боже мој, Пера има више победа, више слемова, више слемова против Мике, играо је краће него Мика, јер Мика је освајао само траву, шљаку или Турф, Микини противници су били пацери, Пера и даље игра, Пера се није повређивао јер је виртуоз, Пера се јесте повређивао иначе би освојио више....ко ли вам плаћа интернет....

Djordje NS

pre 5 godina

Novak bi imao još bolji odnos H2H pobeda nad Rođom da se ovaj nije pojavljivao na završnom mastersu u Londonu u džemperu i davao izjavu da nema smisla da se muči i igra finale protiv Novaka koje ne može da dobije i onda je "vruć krompir" prebacio Mareju da još malo pokvari skor. A bila je situacija na mastersu u Rimu kad je Nole povredio lakat i trebao da igra sa Rođom i onda je pored povrede i zavijenog lakta ipak izašao na teren iako je znao da u takvom stanju nema šanse i naravno izgubio. Kada dodamo potencijalnu pobedu Noleta na mastersu u Londonu i da oduzmemo jednu Rođi iz Rima (da je Nole predao) Nole bi vodio sa 3 pobede više.

realnost

pre 5 godina

Ako uzmemo u obzir samo "The Big Three", bilans pobeda i poraza u finalima GS je:

Nadal 10:6 (4:3 vs Djokovic, 6:3 vs Federer)

Djokovic 6:5 (3:1 vs Federer, 3:4 vs Nadal)

Federer 4:9 (1:3 vs Djokovic, 3:6 vs Nadal)

U finalima Mastersa:

Djokovic 11:8 (7:5 vs Nadal, 4:3 vs Federer)

Nadal 12:12 (7:5 vs Federer, 5:7 vs Djokovic)

Federer 8:11 (3:4 vs Djokovic, 5:7 vs Nadal)

Ukupan odnos pobeda i poraza u finalima na GS i Mastersima:
Nadal - 22:18

Djokovic - 17:13

Federer - 12:20

partyseek

pre 5 godina

Nadal vs. Djokovic

Zasto se javljaju ljudi i uopste pominju Federerovo ime, kada clanak nije o njemu uopste? Aman ljudi, uzivajte u Novaku i ostavite ostale po strani.

A

pre 5 godina

Prekinite da pričate o velikoj četvorci, bez laži, Marej je svetlosnim godinama iza njih trojice, znao je da im pomrsi račune ponekad (a znali su i neki drugi teniseri), bio je prvi 40ak nedelja i to 30 jer su svi pali, ima 10 GS manje od Đokovića, i tako dalje. On je deo “velike četvorke” samo zato što je Britanac.

out!

pre 5 godina

ok je rafa ali ovo poštovanje su izgradili teški porazi od novaka i to kad je nadal davao najviše, postizao nemoguće a to ipak nije bilo dovoljno.

bozza

pre 5 godina

Nadalu zelim da do kraja karijere osvoji 20+ GSova, a Novaku da uzme Cincinati, kalendarski GS i zlato na OI. Za RF je vec kasno, mislim da posle ovog poraza na W, koji mu je omiljeni turnir na podlozi koja mu najvise odgovara, ima jako male sanse da uzme jos neki GS, pogotovo ako Novak bude u ovakvoj ili boljoj formi u naredne 2-3 godine

anica

pre 5 godina

Svaka tebi cast na sportskom duhu i skromnosti, svaka cast tvojim roditeljima kako su te vaspitali, sa jedne strane dobar momak mekog srca a kad izadje na teren pravi bik, to mi je oduvek kod Nadala bilo omiljeno...misljenja sam da je rivalstvo Djokovic Nadal najvece u istoriji, sto zbog broja meceva a takodje zbog intenziteta tenisa. Takodje, i porazi Novaka od Nadala mi nisu toliko tesko padali jer znam koliko vredi Nadal, oduvek sam ga pratila i imala mogucnost da ispratim tenis kao sport, sto se tice duela sa Federerom tu mi je uvek bilo bitno da Novak pobedi, nikad nisam mogla opusteno da otpratim mec.
Zelim im jos puno duela..

kalcokera

pre 5 godina

@muk

savrsen komentar.
ja bih dodao i po dve pobede vise nad obojicom na ne tako malom uzorku preko 50 meceva
u raznim uslovima ,terenima ,vremenu,periodima zivota.

Delije Čikago

pre 5 godina

@Pera, Mika, Žika..objasnio si druže, nema dalje, a net im plaćaju roditelji ili baba, i jedva čekaju babinu penziju, to nije čulo za tenis dok Novak nije postao planetaran, veliki pozdrav...

agassi

pre 5 godina

@veljko
možda bi se i složio da Andi nema 11 ili 12 GS finala , pa nije došao u ta finala preko Sepija fonjinija ili Gulbisa . Znači da je preko Rodžera Rafe i Novaka u polufinalima stizao u tolika finala . Druga dimenzija je uspeh u njima ali i rezultati na Mastersima i OI ipak ga svrstavaju u malo više od običnog .

Djordje NS

pre 5 godina

Nadal je pravi gospodin i na terenu i van njega, i kad daje izjave a ne kao neki koji se od strane pojedinaca nazivaju "gospodinom" a zapravo se nisu ni očešali o značenje tog pojma.

South Park

pre 5 godina

Iskreno ovo prvi put kazem da koliko mi je drago sto je Novak pobedio da mi je zao sto je Rafa izgubio.Obojici im zelim sto vise slemova jer ostalo imaju da budu najbolji svih vremena.

Mane

pre 5 godina

Kako stvari stoje rodzer moze da se penzionise nole i rafa se jos mogu takmiciti noletov nivo igre se polako vraca ne bas kao 2011 kad je cistio sve ali moze da igra jos dve tri god dobrog tenisa posle toga tenis gubi svaku smisao ko nasledi ova dva kralja da gledamo atomski tenis kao sto su nam oni priredjivali duele za gledanje....

Камичак

pre 5 godina

Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс [link] и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 10:32)

Е па ако каже НБЦ спортс, онда је то сигурно тако. Ти и НБЦ сте познати по објективности у светским размерама. Читао сам на ITF-у да су објавили твоју анализу најбољих тенисера икада.

IL

pre 5 godina

"Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс [link] и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал."
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 10:32)

Mekinro i Borg su se sastali 14 puta i H2H je 7:7. Tako kaze statistika na ATP sajtu.

Камичак

pre 5 godina

Читао сам и ја твоје анализе за Би-Би-Си спорт, Еуроспорт, ЕСПН, Раи спорт, Канал +

Баш ме занима да ли би били "објективни" да је којим случајем господин Рожер рођен у Србији или Републици Српској ;)
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 13:03)

Види, да би улазио у било какву дискусију, или да би правио било какву анализу мораш да кренеш од чињеница. Ја нисам никада писао анализе о тениским играчима јер ја нисам стручњак за тенис. Ја само навијам за Новака јер он репрезентује Србију, земљу у којој живим и радим. Земљу у којој живи моја породица, моја родбина, моји пријатељи, моје комшије, моје колеге. Навијам за сваког ко представља моју земљу. Новак је идол многим клинцима и клинцезама који тренирају тенис и живе у Србији. Спорт их чини да једног дана буду бољи људи него што смо ми.
Новак им даје наду да великим трудом и вером у себе могу једног дана постићи много без обзира на вас који пљујете по својој земљи и сваком ко потиче из Србије.
Ти то не можеш да схватиш јер очигледно имаш неке своје опсесије. Ово је вест о Надалу и његовим историјским мечевима са Новаком. Федерер није нигде споменут, зато сам се и насмејао на твој бесмислени коментар. Знам, жао ти је што ниси рођен као швајцарац, али шта да радиш. Судбина се љуто поиграла са тобом.

Ostavi podatke reziji

pre 5 godina

Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс https://www.nbcsports.com/greatest-rivalries-sports-history и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 10:32)
NBC ?!? Oni na listu najvecih car makera nisu stavili BMW, Toyotu i Jaguar a naslo se mesta za Buick, Pontiac i Plimouth (svi ugaseni).

Posetilac

pre 5 godina

Postoji samo velika 3jka nikaka 4vorka!to Britanci nameću al nema veze s vezom!
(veljko, 18. jul 2018 11:59)

Totalno si u pravu. Marej je bio blizu ali se često raspadao psihički u odlučujućim trenucima.
Dakle, velika trojka pa Marej pa ostali.
Mareja su toliko izforsirali da dođe na prvo mesto da se mukica vrlo brzo posle raspao na svim frontovima, bukvalno se rašrafio.

lleonid

pre 5 godina

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс [link] и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.
(Марвин тхе Мартиан,
Провери датум ових вести јер на НБЦ пише да они имају укупно 32 меча.Тако да мислим да је ово написано одавно.Роџер и Рафа су до сад одиграли 38 мечева.Тако да смањиш и ти мало доживљај.:)

Marinko

pre 5 godina

Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс [link] и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 10:32)

Baci pogled Marvine http://www.ultimatetennisstatistics.com/greatestRivalries

Novak je u 2/3 najveca rivalstva u istoriji tenisa. Deo je najvece trojke u istoriji tenisa, samo je pitanje na kom mestu ce zavrsiti karijeru.

poznavalac

pre 5 godina

Ostace zabelezeno u istoriji ovog sporta i svakoj narednoj generaciji reper o dva najveca rivalstva koja tenis moze da ponudi...s'tim sto brojka njihovih medjusobnih duela jos nije konacna...jos ce tu biti momenata za enciklopediju tenisku...

mohikanac

pre 5 godina

Prestanite da provlačite priču da su Hjuit Rodik i Filipusis a pogotovu Gonzales bolji igrači od Vavrinke. Upitno je i za Congu Ferera da li su lošiji. Jedini sa pravi šampion je Safin od svih koje pominjete . Taj Stan je dva puta do GS pobedio Federera i Novaka ili Novaka i Nadala , dajte uz Mareja još ovih GS šampiona koji su dobili na putu bar dvojicu od trojice najboljih .
Federeru svaka čast na karijeri i glupost je dovoditi u pitanje njegove titule . Nije On birao te rivale .
Opet kasnije se pojavilo nekoliko generacija igrača koji jesu kvalitetniji od njegovih protivnika , jednostavno kompletnijih i fizički dominantnijih a pogotovu tehnički .
Ko normalan može da priča o Rodiku i Filipusisu kao bitnim igračima , pa limitirani su po više parametara bekhend , kretnja . . . , ili Hjuit "Uros nejaki " dečko se raspadao . To je današnji nivo Gulbis , Izner i Batista Agut .
Ima Federer ko zna koliko kvaliteta i dostignuća i na tome treba graditi njegovu vrednost ali u to ne spadaju rivali do 2007.

pedja,cacak

pre 5 godina

svaka cast rafa!!!
kao i uvek,na nivou pravog sampiona!!!
svidelose kome to ili ne,brojke sve govore...
najveci rivalitet je rafa-novak!!!
ako se gledaju samo brojke,sledece je
rodzer-rafa i rodzer-novak!!!
nadam se i zelim,da njihovih duela bude sto cesce i sto vise!!!
uzivajmo dok mozemo!!!
ovakva trojka,tesko da ce se ikada ponoviti+veliki rivali,marej,vavrinka, del potro,cilic,nisikori...

golden era

pre 5 godina

@Djordje
Evo ti poredjenje po stilovima. Uporedi novo tenisa na mecu Nisikori vs Federer 4 runda AO 2017 i Hjuit vs Federer finale USO 2004. Conga je pobedio Federera u cetvrtfinalu Wimbldona dok Rodik iz tri pokusaja u finalima nije to uspeo. O Vavrinki tek ne teba trositi reci, svima je jasno da je bolji od Safina, i to dosta bolji. Teniseri od 2008 do 2016 su kvalitetniji od onih iz weak ere, zato sto je velika trojka podigla nivo tenisa na neverovatan nivo, a ostali su naravno morali da ih prate.

Gile

pre 5 godina

@perazikamika, svaka čast na komentaru. Ali i ovde kao i na nekim drugim sportovima, komentatori navijački pišu komentare. Neki i vređaju. Nažalost dobrih komentara broj se smanjuje, bez obzira za koga navijaju. Neki opet troluju da bi na sebe skrenuli pažnju, a umeju da budu vrlo neprijatni ako im sujeta proradi.

kiki ns

pre 5 godina

Pre pisanja komentara a nakon čitanja istih, ponovo sam pročitao tekst.
Tema je , rivalstvo Nadala i Novaka.
Moram da priznam, Nadal je sportsmen od glave do pete.
Uvek kada je bilo da se čestita, čestitao je i uvek par afirmativnih rečenica o rivalu....
Što nije slučaj sa ostalim kolegama s'posla izuzev Delpa...
A ko je najbolji i ko će biti najbolji , vreme će pokazati.
Novak u svakom slučaju ima materijala za tu priču , i to kakvog.
A u naredni godinama , dopuniće on toga još.

sasa jokic

pre 5 godina

Secam se kada je Ivan Lendl rekao; steta za neke igrace sto igraju u eri Rodzera, Nadala i Novaka. U bilo kojoj drugoj imali bi po 5, 6 i vise GS titula, tu mislim na Berdiha, Congu, Wavrinku.....

Muk

pre 5 godina

(Đorđe, 18. jul 2018 14:33)
Od uvek se razgovor vodio na nivou glupljeg sagovornika (slikovito: ako jedan sagovornik zna da broji do 100 a drugi do 1000 da bi se razgovor odvijao prica mora da se svede u granice do 100) pa ajde da pokusam da ti pojasnim.
Niti se tenis igra od 2008. niti od Federera ali da bi se dobila potpunija slika necijeg rivalstva a pri tom jedan rival je daleko stariji od drugih mora da se napravi neka paralela i prosek. Isto tako mozes reci za koji mesec kada se Federer povuce da N & N dolazece titule nemaju tezinu jer nisu osvajali dok je RF igrao.
Poenta je samo da se sagledaju gs titule kada su bili u ravmopravnom fizickom polozaju (znamo da je Federer sa 25/6 u samom startu protiv nejakog tinejdzera Novaka imao i po pet pobeda vise u H2H).
Komentar nije zlurad i ostrascen vec samo analiticki.

analiza

pre 5 godina

"Tи си као гледао Сампрасове и Лејверове ривале? Памтиш Лендлов форхенд? Памтиш Мекинроов сервис? Ону завијотку на адкорту која се чека иза шина? Памтиш да је Сампрас поломио рекет при сервису или да је његов рекет од 375 грама био отежан са додатних 30 у глави? Мустера се сећаш и његовог спина? Можда Крикштајна? Или си гледао Сафина, Родика, Кафељникова, Гугу, Прљавог Гилберта?..."

(PeraMikaZika)
Uh,čoveće,podsetio si me i na Čenga i njegove servise Lendlu (samo prebaci loptu preko mreže i izludi Lendla),na Mečira(ubicu Šveđana,ako se dobro sećam),na Bekerove parade(kako me je samo nervirao jer sam navijao za Lendla),Bobe kako jede sendvič ili bananu dok se Mekinro nervira(čini mi se),Bruna Orešara i njegove frizure,Agasija koji nije očekivao da će ući u finale W pa je poklanjao rekete ili majice i ostao bez njih,Pata Keša i mog razmišljanja -otkud sad ovaj da spreči Lendla da uzme W...Naravno,Monika,Aranča Sančes(šljaka!),Navratilova,Štefi Graf,Kris Evet Lojd...

Milutin

pre 5 godina

Значи сазнали смо да не жели да прича о томе...

А што се тиче овога: "možda čak i u svim sportovima.", смањите мало доживљај. Ово је листа према НБЦ спортс [link] и на њој су само два тениска ривалства: Мекинро и Бјорг, господин Рожер и Надал.
(Марвин тхе Мартиан, 18. jul 2018 10:32)

1. Ta lista je iz 2013. Štošta se izdogađalo od tad
2. Na toj listi se kao jedan od najvećih rivaliteta u istoriji sporta nalaze Spike Lee (režiser) i Reggie Miller, što dovoljno govori o ozbiljnosti iste.