Utorak, 17.07.2018.

16:26

"Đoković je razlog Federerovog 'posta' na Grend slemovima"

Stefan Edberg, nekadašnji švedski teniser, naveo je da je Novak Đoković glavni razlog zbog kojeg Rodžer Federer nema više Grend slem titula.

Izvor: B92

"Ðokoviæ je razlog Federerovog 'posta' na Grend slemovima" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

King roger

pre 5 godina

Beli65.Gledaj malo bolje.Federer ima 27 mastersa a djokovic 30 to nije 6 razlike bar u matematici koju sam ucio.Federer nije uzeo gs 2014 i 2015 zato sto nije odmarao vec je jsao na sve turnire.Ako je neko gledao ta finala video je da federer nije mogao tako dobro da se krece posle nekog vramena.Kad ga je wavrinka lagano pobedio djokovica sto ne bi mogo Federer koji je mnogo jaci.

Beli65

pre 5 godina

@Aaaaa
napisi slobodno da Federer ima 7 osvojenih masters 1000 manje od Novaka,i posto ne znas Rodji fale i Rim i MC iako ih je odigrao mnogo vise to bi ti kao neko ko prati tenis pre 2011 trebao da znas

Aaaaa

pre 5 godina

Beli65
Meni je zaista neverovatno da ne znas da su turniri serije 1000 Masters turniri. Zasto si mislio da se turnir u Londonu zove zavrsni Masters turnir? Cisto da znas postoje turniri serije 500 i 250, a zovu se tako jer pobednik dobija toliko poena. Na sve to sto ne znas postoje ljudi koji ti daju plus, e to je tek vrhunac... Pa da ne kazem sta.

Alex gradjevinac

pre 5 godina

sloba, 17. jul 2018 21:27
Postovani, ja sam gradjevinac (a i zaljubljenik tenisa), pa su mi takodje matematika i statistika jača strana. I potpuno sam saglasan sa Vama, posto pripadamo (verovatno) istoj generaciji. Za mene je Borg GOAT. Jer nijedan teniser nije bio tako dominantan na obe (vrlo razlicite) podloge (šljaka i trava), u tako kratkom periodu vremena, izmedju 2 turnira (RG i Wimb). Takodje što ste Vi pomenuli Borg nikada nije igrao Australiju, nekoliko puta je igrado finale US opena i što je rekao, nije mogao da se navikne na navijanje i ponasanje američke prublike, koja je naravno bila izrazito naklonjena svojim teniserima (Mekinro i Konors). Što je vrlo važno, Borg je igrao u vreme strašne konkurencije (Mekinro, Konors, Gerulaitis, Vilas...) i bio je jednako uspesan i sa osnovne linije i na mreži. Praktično od Borga i njegove ogromne popularnosti počinje Zlatna era tenisa.

Beli65

pre 5 godina

@Aaaaa
pa napisi masters iz serije 1000 to je vec nesto drugo,to je ono sto je Novak osvojio30 puta i igrao preko 40 finala i fali mu Sinsinati da kompletira sve,gde je tu Rodja

Aaaaa

pre 5 godina

Beli65
Ne znas razliku izmedju Masters turnira i zavrsnog Mastersa, ovako kad se napise, a komentarises. Da Novaku fali Sinsinati, da ima 9 razlicitih. Znas li da i Federeru fali Rim, ili MC da ima 9 razlicitih? Ne znas sigurno, zato sto ne priznajes tenis pre 2011. ali ipak je tako, priznavao ti, ili ne. Nekada je Sangaj bio zavrsni i tada je Hamburg bio Masters turnir. Kada se zavrsni prebacio u London, Sangaj je dobio titulu Madtersa, a Hamburg izgubio. Eto da ti objasnim odmah da nemas posle dodatna pitanja. Svako ko dodje ovde da komentarise ipak mora da zna osnovne stvari. Bar je to moje misljenje.

VASKEZ

pre 5 godina

Na kraju 2010., Novak 1 GS, Nadal 9 GS, Federer 16 GS. Federerova je prva decenija 21. vijeka, a Novakova je druga decenija 21. vijeka. I ne smije se zaboraviti dominacija Novakova 2011., kada su svi bili na zenitu karijere. NOVAK=GOAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hipster

pre 5 godina

Federer je najbolje igrao 2006, 2007. i 2017. godine, a Novak 2011. i 2015. Svaka dalja priča je suvišna. Nikada nismo gledali Rodžera i Novaka u duelu kada su obojica bili na vrhuncu, sve ostalo su vaše želje i neostvareni snovi, oba tabora!

Delije Čikago

pre 5 godina

Za nas je najbolji iako ne bude imao najviše GS, i Ali je gubio od Frejzera ali je bio najbolji, gledano sa aspekta kad su sva trojica igrali svoj najbolji tenis Novak jednostavno dominira, kao i u H2H, jednostavmo vekovima će se pričati o jednom malom dečaku koji je sam seo u avion sa i pokorio svet.

Uf

pre 5 godina

Slobo
Statistika najveca prevara ovog drustva. Po toj statistici prosecna plata 500e, a vecina stanovnika Srbije prima ispod proseka. Sta od te tvoje statistike imaju Dzon i Borg? Sampras,Agasi, Beker? Nemas pojma ni protiv koga si igrali, nemas pojma njihov H2H, nemas pojma ni protiv koga im je bilo teze da igraju. Jedino sto znas su titule, rekordi i broj nedelja na prvom mestu. Kada su oni u pitanju ne mozes da se razmeces svojim znanjem, zato sto osim njih nemas pojma koje jos igrao u tom periodu. Valjda ces shvatiti, kroz ocigledan primer, koliko nije vazno da li je titulu osvojio protiv Filipusisa, ili Rafe. Nikoga to nije briga, osim dokone ljude u Srbiji koji kroz statistiku pokusavaju da dokazu da je 20

sloba

pre 5 godina

@uf
slucajno sam ekonomista tako da su mi i matematika i statistika jace strane :-) A statistika je neumoljiva. Najbolji, odnosno najmanji koeficijent tezine protivnika na GS turnirima i u karijeri ima Nole, pa Nadal pa Federer. A koeficijent se odredjuje na osnovu mesta na rang listi u trenutku igranja turnira. a taj koeficijent bi i te kako Federer pokvario da ne izbegava turnire na sljaci godinama bas da ne bi pokvario H2H i koeficijent. Da ne spominjem sramotnu predaju bez borbe sat vremena pre pocetka zavrsnog mastersa u Londonu. I nemoj reci da ne igra zbog godina jer je igrao ove dve godine i Roterdam da bi dosao do prvog mesta i Bazel prosle. A Nole je igrao i gubio svesno cele ove godine. I od Nadala 2 puta na sljaci. A Nole je od 13 titula 11 u finalu pobedio Federera, Nadala i Mareja. a kad je pobedio Congu, tada je Federera u polufinalu i sad u Wimbledonu Nadala u polufinalu kad su obojica bili broj 1. A od 20 federerovih titula, za 13 njegovih protivnika u finalima culi su samo bolji poznavaoci tenisa.
a slucajno imam dovoljno godina da sam kao klinac gledao sva finala Borga i njehove meceve sa Dzonom i kad je pobedio i izgubio i napustio tenis u 26oj godini. I nikada nije hteo igrati u Melburnu iako se tada igralo na travi. A i US open je izbegavao. i da je igrao te turnire i da nije sa 26 zavrsio karijeru verovatno bi pitanje GOATa bilo jos tada reseno.

bozza

pre 5 godina

Od 2011., kada je Novak stasao u ozbiljnog tenisera do 2016. kada je nastupio njegov pad forme, Federer je osvojio, mislim jedan ili dva GS. Bio ga je Novak penzionisao, ali nazalost kasnije i vratio iz penzije. Valjda ce sad konacno da ga dokrajci.
(Nazalost Srbin, 17. jul 2018 17:16)

ovo je veoma bitan faktor koji se cesto previdja. Tek od 2011. Novak resava problem Celijakije i pocinje da igra u punoj snazi. Do tada su ga RF i Nadal vec dovoljno puta pobedili i imali pozitivan H2H sa Novakom. Zbog toga je Novak i dobio imidz foliranta koji predaje cim ne moze da dobije mec. Novak je oba H2H okrenuo u svoju korist i to dovoljno govori o njegovoj dominaciji

garda

pre 5 godina

Slazem se sa onima koji kazu da Federer treba Novaku da zahvali sto Nadal vec sada nema 2-3 GS vise od njega. Bez obzira na to, mislim da Nadal ne mora da ga stigne u broju GS da bi bio najbolji svih vremena, dovoljno ce biti da osvoji jos 1-2 i ostali faktori bi mu dozvoljavali sa punim pravom da se smatra najboljim ikada. Ne mora ni Novak da ga stigne po tom parametru, ali mora da osvoji jos 4-5 GS da bi i on pretendovao na to priznanje, upravo zbog faktora sva 4 u nizu, najvecim nivoom tenisa ikada, najvecim brojem poena ikada, najvecim razlikom nad ostalima u poenima ikada, najboljim skorom medjusobno. Ne zaboravite da je Novak imao vise od duplo vise poena od drugog i treceg zajedno, to je nesto neponovljivo.

Aaaaa

pre 5 godina

Beli65
Ahahahahaha nisu igrali finala zavrsnog Mastersa, vec finala Masters turnira, to su ti oni turniri 1000 i ima ih 9 IW, Majami, MC, Madrid, Rim, Sinsinati, Toronto,(Monteal menjaju se svake godine) Sangaj i Pariz. Da li ti je sad jasno, ili treba dodatno objasnjenje?

Milutin

pre 5 godina

Ne verujem
Zasto ne bi bilo? Ako meni ne verujes imas net pa proveri. 2012. Federer je prvi put doveo svoje devojcice da gledaju dodelu pehara. Svoje sinove je doveo prvi put na AO ove godine. Sta tu ima nejasno? Mozda ti se ne svidja to, ali sta ja tu mogu. Cinjenica da ti ne znas, ili ne zelis to da znas, nece promeniti proslost niti to izbrisati.
(Hmmmm, 17. jul 2018 17:25)

O čemu ti to prijatelju????

Jel' ti to ozbiljno tvrdiš da je Federer prvi teniser u istoriji koji se setio da dovede svoje dete na finale grand slema još davne 2012, a da je onda Djoković, zato što ima kompleks od Federera, rešio da ga kopira i uradi to isto pre neki dan???

Bože dragi sta sve čovek neće da pročita ovde...

Uf

pre 5 godina

Sloba
Sta je starije kokoska, ili jaje? Kad dobijes odgovor na to pitanje dobices i odgovor koje imao teze protivnike. Ja cu ti reci da je meni ekonimija teska, ekonomista ce ti reci da je jednostavna. Pokusavam kroz metaforu da ti objasnim Nadalovu izjavu da mu je bilo teze da igra protiv Novaka, nego protiv Federera. Sve u svemu, na kraju se sabiraju titule, broj nedelja na prvom mestu, rekordi, a ne to kome je protiv koga bilo teze da igra. Reci mi ti da li uopste znas koliko puta su Borg i Dzon igrali jedan protiv drugog? Da li znas protiv koga je Borg igrao za titulu? Koliko puta je nekog pobedio, ili izgubio? Znas samo broj njegovih titula i rekorde. Isto tako Sampras i Agasi koga je briga koji je njihov H2H? Svi gledaju titule, broj nedelja na prvom mestu i rekorde. Ko pominje protiv koga su igrali?

sloba

pre 5 godina

@uf,
Federer jeste najuspesniji, ali samo po dva kriterijuma, broju GS i broju nedelja. Ali to ne znaci da je i najbolji ikada. Uostalom i Nadal je rekao da je nivo tenisa koji je Nole igrao najvisi i da je tada nepobediv. a i Federer je izjavio da je najbolji tenis igrao 2014 i 2015 a izgubio he tada 5 puta od Noleta na GS turnirima i nuje osvojio ni jedan GS. A Po mnogim drugim kriterijumima je Nole najbolji. i po koeficijentu tezine protivnika kad je osvajao GS turnire i ukupno u karijeri. I u procentu pobeda nad top 2, top 3, top 4 i top 10 igraca. i do povrede i po broju mastersa...da ne nabrajam dalje. a ti pokazatelji vise govore ko je bolji, dok GS titule pokazuju ko je uspesniji. tako da je diskutabilno govoriti ko je GOAT. to ce se videti kad njih trojica zavrse karijere. A velika senka bi za GOAT-a bila da ima negativan H2H sa dvojicom najvecih konkurenata u karijeri

Uf

pre 5 godina

Sloba
Kako nisi komentarisao H2H kad si poceo sa pricom koliko puta je Novak pobedio Federera? Sta tacno treba da demantujem, izvini? Ako su bitni GS Federer ih ima 20. Ako je bitno prvo mesto Federer je 310 nedelja na prvom mestu. Ako ti kazes da je Federer bio u zenitu 2014. i 2015. kako se onda zove ono sto je radio 2006. ili 2007. ili 2009.? Ako ce tebi biti lakse onda ja se slazem, uopste mi nije vazno, posto je po svetskim parametrima Federer ipak najbolji. A ti ovde mozes da pises i da je Zemlja cetvrtasta i da mi objadnjavas zasto to mislis i kako si dosao do toga, ja cu se sloziti ako ce ti tako biti lakse. Sad sto postoje dokazi da nije tako, ko njih sisa u Srbiji postoje drugacija pravila.

Uf

pre 5 godina

Slobo
Pises kao da je 23:0, a ne 23:22. Pravis li se da ne znas da je samo 1 razlike? Inace 2014. sreli su se 4 puta i odnos je 2:2, a 2015. 8 puta i odnos je 5:3. Brojke su neumoljive, ne mozes ih promeniti, znam da bi voleo, ali sta ces. Izgleda da ipak nije toliko dominirao, koliko si ti mislio da jeste.

Tennis

pre 5 godina

Najdraža Novakova titula mi je US Open 2015. samo zbog onog navijanja protiv Novaka i što je tad RF igrao najbolji svoj tenis a Novak ga pobedio spasivši 20 brejk lopti. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Điu,Liu i Sadriu, 17. jul 2018 16:39) 
Igrao svoj najbolji tenis? Tehnicki mozda, sa boljim volejima, mozda agresivniji, ali najbolji nikako. Covek ne moze sa 35 godina igrati najbolji tenis. Ko god je igrao tenis, rekreativno ili profesionalno, zna da ako se kasni delic sekunde na udarac, postoji velika sansa da se taj udarac ne iskontrolise kako bismo mi hteli. Ne kazem da se nije nekad desavalo da kasni na lopticu, ali to je bilo dosta retko. Kvalitet tenisa je bio na visokom nivou, koji covek od 35 godina ne moze da isprati. Istina, od prosle godine je osvojio 3 Grend Slema, ali pre AO je pauzirao 6 meseci, pa preskakao i prosle i ove godine sezonu na sljaci. Noletu naravno sve cestitke, sve i da vise ne osvoji ni jedan GS, ostavio je jako dubok trag u tenisu.

dejanR

pre 5 godina

Ako budu zdravi, i Novak i Rafa će doći do 20 GS. To bi bilo i najpoštenije! Sva trojica su najbolji svih vremena - svaki na svoj način!

ccc?

pre 5 godina

Da slucajno i sam Edberg nije makar malo ucestvovao u Federerovom postu od 5 godina ?!? Kada je Edbergu dao otkaz osvojio je jos 3 GS.
(Vlado, 17. jul 2018 18:37)


U periodu kada je Novak izgubio motiv, povreda sa laktom, operacija, nije zivot samo tenis...secas se. Onda je Rodzer 2017. osvojio 2 i 2018. 1 GS. Zar ne? Sada nece moci da dodje do polufinala, zapamti. Razlog je, jer Novak IGRA.

max

pre 5 godina

Gotivio sam rogera ranije dosta, ali čovek je toliko neviđeni licemer, da nema spasa. ipak su Rafa i Nole klasa za njega. Spanac je skoro sigurno kad se sve uzme u obzir veći igrač od njega. Nole ima šanse da prestigne obojicu videćemo..

zvezdarac

pre 5 godina

@veliki strumf
Nadal ga košta 10GS sa Roland Garosa, 1 AU Open (kad je cmizdrio) a i 1 US open. Dakle bar 12. Ako tako budemo gledali, RF bi bez ovd dvojice imao 40 GS.

sloba

pre 5 godina

@uf,
koliko vidim nisi demantovao ni jednu cinjenicu iz mog komentara, sto znaci da si se morao sloziti da je istina. A ja sam samo komentarisao tvoj post da je Nole pobedjivao na GS turnirima zbog federerovih godina. Federer te je i bolje od mene demantovao svojim izjavama da je svoj najbolji tenis igrao 2014 i 2015 jer je popravio i servis i bekend i
kretanje i mentalno bio jaci. ako pratis tenis onda sigurno znas za te njegove izjave. a eto, u tim njegovim najboljim godinama nije osvojio ni jedan GS jer je Nole osvojio 5 u te dve godine i pobedio ga u 3 finala i 2 polufinala. komentar se nije odnosio na H2H u te dve godine. A i Federer nije pobedio ni u jednom GS mecu te dve godine nego na mastersima. A i masterse je Nole osvojio u te 2 godine 6 i 5 puta sto je rekord, Sto Federer nije osvojio ni pre pojave Naleta i Nadala

Aaaaaa

pre 5 godina

Mile
Sad mi samo objasni kako su Federer i Rafa uspeli da igraju 38 puta, kad se po tebi nisu sreli? Objasni mi kako njihovo rivalstvo mnogi smatraju za jedno od najvecih u tenisu? Objasni mi euforiju 2017. finale AO? Objasni mi kako je moguce da u periodu od 2005.-2009. Federer i Rafa su uzeli 17 GS od mogucih 20 GS? Kako je moguce da su igrali 11 finala Masters turnira i da su rekorderi po tome? Kako je to moguce, kad po tebi Federer i Rafa nisu igrali jedan protiv drugo?

Uf

pre 5 godina

Gile
Juce smo samo imali ono u sta svi treba da poverujemo i da kao papagaji ponavljamo. Nismo imali nikakav dokaz. Ono sto je bitno ni Novak, a ni Federer nisu osvojili RG pobedivsi Rafu, a koliko setova su mu uzeli je skroz nevazno. Novak je pobedjivao tenisere iz 10, Federer je pobedjivao tenisere iz prvih 10. Sad sto ovde pricaju da su neki teniseri losi zato sto je Federer u pitanju, a drugi dobri jer je Novak u pitanju, to je do ljudi u Srbiji, to nema veze sa stvarnoscu. Prvi ti kazes da je Federer pobedjivao Samprasa kad je ovaj imao 30 godina, na zalasku karijere. Medjutim,ako ti samo neko pomene da je Novak pobedjivao Federera tek kad je ovaj napunio 30, godina kao da te je u oko ubo. U prvom slucaju Sampras je mator, zato ga je pobedio, u drugom slucaju Federer je u cvetu mladosti.

O'Krutni

pre 5 godina

I Novak i Federer prvo da osvoje olimpijsku zlatnu, pa onda da se porede sa Nadalom. Oba kluba potcenjuju olimpijski turnir samo zato što njihovi ljubimci do sada nisu pobedili. Novak verovatno nikad i neće, a Federer sigurno.
Rafael Nadal je do sada najveći teniser u istoriji tog sporta, a od sadašnjih igrača jedino Novak može da bude veći.

sloba

pre 5 godina

@uf
A koliko je Federer imao godina kad ga je Nole pobedio 3 0 u polufinalu i osvojio Melburn 2008? 26 godina. Nole je Federera 7 puta pobedjivao u finalima i polufinalima GS turnira. Dva puta u finalima Wimbledona i jednom u finalu US Opena. dva puta u polufinalu Melburna i dva puta u polufinalu US Opena. A Federer njega? U finalu US opena 2007 kad je Nole imao 19 god a on 26. i u polufinalu RG 2011. Dakle Federer je i u tim godinama bio bolji od svih...osim od Noleta. Nole je krivac sto Federer 5 godina nije osvojio GS. I direktno ga je on sprecio da osvoji jos 7 titula. I opet je osvojio 3 titule dok je Nole bio povredjen i u problemima. Godine nemaju veze. Po svim parametrima i po H2H, Novak je igrao visi nivo tenisa. a i sam Federer je vise puta izjavio da je najbolji tenis u zivotu igrao 2014 i 2015, a izgubio je tada 3 finala i polufinale od Noleta.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

(O'Krutni, 17. jul 2018 18:12)

Olimpijski turnir se igra jednom u 4 godine, zato ga niko ne uzima u obzir kad se sabiraju titule. Tek od 1988 je uvrsten u olimpijske sportove, tj. takmicenje za medalju. Dakle odigrano je svega 8 turnira do sada.

KumNijeDugme

pre 5 godina

nole je najbolji teniser svih vremena. ne zato sto je nas, rekao bi to za bilo kog tenisera koji bi uspeo da u eri nadala i fedexa dodje do prvog mesta.
(tony, 17. jul 2018 17:54)

Baš tako ...i veliki Federer i Rafa nisu uspeli da imaju 4 GS u nizu , 17.000 bodova ... Nole im je zadao domaći zadatak... Federer nema 2 matersa niti će ih osvojiti jer su na sljaci a Nole i Rafa imaju realne šanse da uzmu Cincinati odnosno Majami...Rafa nema zavrsni turnir u Londonu... Nole ima pozitivan skor sa obojicom...

Aleksej

pre 5 godina

Ma Djokovic će definitivno prestici Rodzera po Gs titulama! Hahahahahahaha...
(Jumko, 17. jul 2018 17:00)Ne mora ga prestici uopste dovoljno je da osvoji jos 3,4 Gren slema i sto se mene tice bice Goat,u svim parametrima je bolji od Rodzera iako je Rodzer najatraktivniji igrac svih vremena.I Bil Rasel ima najvise titula u Nba ali nije Dzordan.Samo je jedan Majkl Dzordan za klasu iznad svih.

rope

pre 5 godina

Do pre 4 dana svi ste bili teniski stručnjaci i pljuvali po Novaku, a danas koliko vidim nema boljeg od njega. Sve strucnjaci, a za tenis ste čuli kad je Novak bio na vrhuncu

Sokozoveorla

pre 5 godina

Dordje:Sta ti covece pricas?Kazes RF je bio najbolji 2006 i 2007 i tad su se pojavili Novak i Nada koji su bili jaci od njega pa vise nije mogao da igra svoj tenis jer je stariji od njih?!On je stariji 6 godina a ne 26 i on je tada imao 27,28 godina i kad je covek profi njega u tim godinama ne zanima da li je sa druge strane klinac od 20 ili iskusni snagator od 35 on to mora da melje jer je u punoj snazi!Posle kazes da odigraju jos jednom dok su oboica jos u pravoj formi???Pa malo pre si naveo da je Nole mnogo mlaji,6 godina?Zasto onda i Novak ne bi bio u igri jos 6 godina kad se ovaj povuce?Federer je imao srece da je ispratio penzionere stare skole tenisa a da je on bio prvi i jedini u tom trenutku sa modernm igrom i tada je prasio te za danasnje vreme isod prosecne igrace i nakupio se trofeja a kad mu je stigla realna konkurencija bilo je STOP!Ne,nije bolji po meni ni od Novaka ni od Nadala a najlepsi i nazinimljiviji,ne komercijalni i ne skolski monotoni tenis je onaj koji prikazuju Novak i Nadal!Svaki mec i je za istoriju a odigrali su ih najvse medjusobnih!

Srbijanac

pre 5 godina

Period od 2010 do 2017 u najjacoj konkurenciji ikada:

Cilic 1gs
Federer 2gs
Vavrinka 3gs
Marej 3gs
Nadal GOAT 7gs
No1e GOAT 11gs

Podsetio bih na RG 2015 kada je Nole igrao 3 finala, a Federer izbacen u 1/4 od Vavrinke. Tada je Nole brat igrao sa Nadalom u 1/4 i dobio ga sa 3:0, pa Marejem u 1/2, mec koji su igrali 2 dana, i njega dobio 3:2, ali nije imao snage za Vavrinku u finalu gde je poveo sa 1:0, a na kraju izgubio sa 3:1. Nole je nevidjena legenda.

DRAGAN

pre 5 godina

Fedex vise ne osvaja
nijedan GS, u novoj uniformi
UNIQLO...Nema vise kao
nekada namjestanja zreba
i termina igranja kao dok
je igrao za NIKE. On je
promenio sponzora jer mu
je NIKE malo davao svake
godine po 10 miliona.
Coveku nikada dosta novca
zato ce sada da posti, a
LACOSTE da profitira.
Pozdrav za Novaka i njegov
strucni tim koji se vratio da
pomognu Novaku kada je
bilo najteze.Idemo jos koji
trofi nad Fedexom, a bilo
bi dobro da to bude USOPEN.Pozdrav za
sampiona.

mlekadzija

pre 5 godina

Treba sacekati jos nekoliko godna da bi se podvukla crta. Dokle god Novak i Rafa budu igrali postoji sansa da stignu i prestignu Federera, sto ce se varovatno i desiti (pogotovo Nadal). Ne moze broj osvojenih GS biti jedino merilo za proglasavanjem najboljeg svih vremena.....

Autošovinista

pre 5 godina

Da, da skratimo, Federer je bio na vrhuncu, kad se poredio sa mnogo slabijim igračima od Noleta i Nadala. Kad su se pojavila ova dvojica, ONI su postavili sasvim nove standarde igre i Federerova igra više nije izgledala tako dobro. Ako hoćete, Federer je jedan veliki SREĆKOVIĆ, jednostavno rodio se pod srećnom zvezdom da se rodio u pravo vreme i imao mnogo slabije protivnike sve do pojave N&N.

komar75

pre 5 godina

Sta li vam je ljudi ???
Rafa je naj bolji teniser na Šljaci svih vremena.
Federer je naj elegantni teniser kog sam gledao i čovek koji ima 20 slemova.
Novak kad je 100 posto fit je nepobediv uz sve sto je ostvario bio je i vlasnik sav četiri slema u isto vreme.
Oni su velikani svaki na svoj nacin.
Uzivajte dok jos igraju jer kad se oni povuku ja licno tenis necu gledati, nemam koga.

miki

pre 5 godina

Isti taj Federer treba da se zahvali Noletu što Nadal ima samo 17GS ... inače bi Rafa imao pono vise GS od Rodje...
(KumNijeDugme, 17. jul 2018 16:57)

odlicno zapazanje,to niko ne pominje.

Hmmmm

pre 5 godina

Ne verujem
Zasto ne bi bilo? Ako meni ne verujes imas net pa proveri. 2012. Federer je prvi put doveo svoje devojcice da gledaju dodelu pehara. Svoje sinove je doveo prvi put na AO ove godine. Sta tu ima nejasno? Mozda ti se ne svidja to, ali sta ja tu mogu. Cinjenica da ti ne znas, ili ne zelis to da znas, nece promeniti proslost niti to izbrisati.

tony

pre 5 godina

nole je najbolji teniser svih vremena. ne zato sto je nas, rekao bi to za bilo kog tenisera koji bi uspeo da u eri nadala i fedexa dodje do prvog mesta.

ne verujem

pre 5 godina

Izgleda da ipak Novak ima komplekse kada je Federer u pitanju. Uradio je isto sto i Federer 2012. bas na W. Original je original, a ostalo su kopije. Mogao je ipak da izabere neki drugi turnir, neko drugo mesto. Cak i sam Federer kad je to uradio drugi put izabrao je AO, nije se ponavljao 2017., a mogao je.
(Hmmmm, 17. jul 2018 16:55)

Hmmmmmm, jel ti dobro?

dr gonzo

pre 5 godina

ovo je polemika kao kad pricaju da li je sumaher najbolji..nije najbolji ali je najtrofejniji..tako i rodzer..najbolji dok ne sretne djokovica i ovaj ga samelje..ali isto tako djokovic gubi i od vavrinke i delpa..jednostavno kao igraci mu ne odgovaraju..postavka igra..tako i rodzeru novak..rf je najbolji igrac.. jer je osvojio najvise..da li js bolji od djokovica..u medjusobnim mecevima ne ali djokovic ako zeli biti najbolji i u statistici i u skoru mora osvojiti vise od rodje..prosta racunica..mora da zgazi sve rekorde i statistike i onda kaze ja sam najbolji u svemu..do tada statistika je neumoljiva

Savo

pre 5 godina

Neko neupućen će pomislit da je Đoković taj koji ima 20 slemova, 310 nedelja na broju jedan, a da je Federer taj koji pokušava da ga stigne i postane bolji... Zamjena teza.

veliki strumf

pre 5 godina

U poslednji 10 godina Novak je na grend slemovima pobedio Federera cak 9 puta, a Federer njega samo 4. Poslednji put na GS, u mecu na 3 dobijena seta Federer je pobedio Novaka na Vimbldonu jos 2012. godine! Sve pobede Federer je ostvario u polufinalima, a dobio je samo jedno finale jos 2007. godine u Njujorku kad je Novak jos bio dete i to u izjednacenom mecu (7-6 7-6 6-4). Nole je Rodzera dobio u 3 finala (2 Vimbldon i 1 US open) i u 6 polufinala. Time ga je sprecio da uzme. mozda ne 29, ali bar 26 GS do sada. Dakle, Novak Federera kosta najmanje 6, a mozda i svih 9 GS titula, jer ga je toliko puta pobedjivao u polufinalima/finalima. Uz to, Nole ga je dobio u sva 3 finala koja su igrali na zavrsnom mastersu! Ako ovo ne pokazuje ko je dominantan izmedju njih dvojice (odnos u velikim finalima 6-1) onda ne znam sta pokazuje.

Auh

pre 5 godina

Kad se povede prica o konkurenciji dovoljno je pogledati ovaj W i protiv koga je Novak igrao. Ako to nije dovoljno onda RG 2016. Posle toga mozete i dalje da pricate o Federeru, ali uvek imajte u vidu da je Novak u toj nikakvoj konkurenciji uspeo da osvoji samo 1 GS, dok je Federer uspeo 17. Kad je konkurencija bila toliko losa, zasto onda Novak nije uspeo vise da osvoji? Inace od 2006. -2011. Novak je bio na 3 mestu ATP liste. Ono najvaznije koliko god se trudili da umanjite uspeh Federera, nece uspeti. On je jedan od najuspesnijih sportista i sta god ovde napisali nece to promeni. Umesto toga uzivajte u pobedi Novaka, bavite se njim, radujte se...

Nenad

pre 5 godina

Novak je razlog sto gledam danas tenis iako sam zam zavoleo taj sport negde krajem 80tih. Posle Novaka nece biti isto bar neko vreme jer su ostali ne zanimljivi. Nekad rafa roger duel je bio klasik danas nista posebno ustvari vec duze vreme. Novaka se plase plasili su ga se i ranije jer je gladijator. Idemo Novace sada obaraj rekorde tvoji su vise nego ikada

Đorđe

pre 5 godina

Najdraža Novakova titula mi je US Open 2015. samo zbog onog navijanja protiv Novaka i što je tad RF igrao najbolji svoj tenis a Novak ga pobedio spasivši 20 brejk lopti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Điu,Liu i Sadriu, 17. jul 2018 16:39)

Nevezano ko za koga navija, malo realnosti nije na odmet. Federer je 2011 godine bio daleko od svog najboljeg tenisa. Kad već niste gledali tenis pre 2011. nemojte davati isključive komentare. Federer je najbolji tenis igrao 2006 i 2007. Fizički je tada bio na vrhuncu i igrao je dosta više sa osnovne linije i duže razmene. Kasnije je morao da menja stil igre i skraćuje poene, jer fizički nije mogao da isprati Novaka i Nadala, što je i logično obzirom na godine.
Ko bi pobedio, Đoković ili Federer u prajmu, nemam pojma. Bilo bi tesno sigurno. Ne držim ničiju stranu, samo ne volim isključive komentare, bez obzira što navijamo za Novaka. Realnost je da je Federer 6 godina stariji i da se njihovi vrhunci nikada nisu poklopili. Pa čak i kada je Federer prošle godine zaigrao najbolje u prethodnih 7-8 godine, Đoković je pao i opet ne dolazi do njihovog meča. Lepo bi bilo da se sastanu na US Openu, možda i poslednja prilika da ih vidimo dok su još u dobroj formi. Mada ni taj meč ne bi pružio neki definitivan odgovor, bez obzira na ishod, ali bilo bi uživanje gledati, jer njihovi mečevi su po meni mnogo bolji i lepši u odnosu na one koje igraju protiv Nadala.

Gile

pre 5 godina

Auh bar budi objektivan pa reci kako je Federer osvojio RG. Da li je ikada na RG uzeo Rafi više od seta. A juče si imao tek ko je u proseku imao najteži put.

Nazalost Srbin

pre 5 godina

Od 2011., kada je Novak stasao u ozbiljnog tenisera do 2016. kada je nastupio njegov pad forme, Federer je osvojio, mislim jedan ili dva GS. Bio ga je Novak penzionisao, ali nazalost kasnije i vratio iz penzije. Valjda ce sad konacno da ga dokrajci.

Hmmmm

pre 5 godina

Izgleda da ipak Novak ima komplekse kada je Federer u pitanju. Uradio je isto sto i Federer 2012. bas na W. Original je original, a ostalo su kopije. Mogao je ipak da izabere neki drugi turnir, neko drugo mesto. Cak i sam Federer kad je to uradio drugi put izabrao je AO, nije se ponavljao 2017., a mogao je.

Dragan

pre 5 godina

Glavni razlog osvajanja 2 poslednja Slema je odsustvo Noleta. Naravno, teško je to reći kada si član tima ali generalno, to nije ni bitno. Ostaju video zapisi koji nedvosmisleno potvrđuju ono što malobrojna, objektivna teniska javnost zna a oni ostali naslućuju,.. Novak Đoković je najdominantniji teniski velemajstor poslednje decenije,...o ukupnom učinku u njegovoj karijeri pričaćemo za par godina. I pitanje za "analitičare" teniske igre: Da li je lepršavost i lepota udarca presudna da nekoga proglasite 'najvećim,....naravno da nije....za broj osvojenih turnira se ne brinem. Novakovo vreme upravo počinje da teče. Uživajte!

sasa jokic

pre 5 godina

Moramo malo da spustimo loptu kada je Rodzer u pitanju. Da nije bilo njega i Rafe, ne bi bilo ni ovako dobrog Noleta.
Jeste on imao slabiju konkurenciju nekoliko godina, ali ne treba valjda njega da krivimo za to? Covek je iskoristio svoje sanse, kao sto bi to svako od nas. Sacekajmo kraj karijere ove trojice najboljih, pa cemo realnije procenjivati.
Sve je jos uvek otvoreno, a dok je tako, znaci da cemo uzivati.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Najdraža Novakova titula mi je US Open 2015. samo zbog onog navijanja protiv Novaka i što je tad RF igrao najbolji svoj tenis a Novak ga pobedio spasivši 20 brejk lopti.

može biti samo 1

pre 5 godina

jasno je i amaterima da je rodžer nabio broj slemova u ne tako dobroj (čitaj lošoj) konkurenciji.
ko je stvarno najbolji pokazuje međusobni skor. novak najkompletniji igrač svih vremena na svim podlogama. ali i novak je učinio da nadal i rodžer kao i svi ostali na turu zaigraju bolje i daju svoj maksimum. toliko su zapeli u jednom trenutku da su počeli da se povređuju, tako da su pad novaka dočekali sa olakšanjem...

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Najdraža Novakova titula mi je US Open 2015. samo zbog onog navijanja protiv Novaka i što je tad RF igrao najbolji svoj tenis a Novak ga pobedio spasivši 20 brejk lopti.

miki

pre 5 godina

Isti taj Federer treba da se zahvali Noletu što Nadal ima samo 17GS ... inače bi Rafa imao pono vise GS od Rodje...
(KumNijeDugme, 17. jul 2018 16:57)

odlicno zapazanje,to niko ne pominje.

Dragan

pre 5 godina

Glavni razlog osvajanja 2 poslednja Slema je odsustvo Noleta. Naravno, teško je to reći kada si član tima ali generalno, to nije ni bitno. Ostaju video zapisi koji nedvosmisleno potvrđuju ono što malobrojna, objektivna teniska javnost zna a oni ostali naslućuju,.. Novak Đoković je najdominantniji teniski velemajstor poslednje decenije,...o ukupnom učinku u njegovoj karijeri pričaćemo za par godina. I pitanje za "analitičare" teniske igre: Da li je lepršavost i lepota udarca presudna da nekoga proglasite 'najvećim,....naravno da nije....za broj osvojenih turnira se ne brinem. Novakovo vreme upravo počinje da teče. Uživajte!

sasa jokic

pre 5 godina

Moramo malo da spustimo loptu kada je Rodzer u pitanju. Da nije bilo njega i Rafe, ne bi bilo ni ovako dobrog Noleta.
Jeste on imao slabiju konkurenciju nekoliko godina, ali ne treba valjda njega da krivimo za to? Covek je iskoristio svoje sanse, kao sto bi to svako od nas. Sacekajmo kraj karijere ove trojice najboljih, pa cemo realnije procenjivati.
Sve je jos uvek otvoreno, a dok je tako, znaci da cemo uzivati.

veliki strumf

pre 5 godina

U poslednji 10 godina Novak je na grend slemovima pobedio Federera cak 9 puta, a Federer njega samo 4. Poslednji put na GS, u mecu na 3 dobijena seta Federer je pobedio Novaka na Vimbldonu jos 2012. godine! Sve pobede Federer je ostvario u polufinalima, a dobio je samo jedno finale jos 2007. godine u Njujorku kad je Novak jos bio dete i to u izjednacenom mecu (7-6 7-6 6-4). Nole je Rodzera dobio u 3 finala (2 Vimbldon i 1 US open) i u 6 polufinala. Time ga je sprecio da uzme. mozda ne 29, ali bar 26 GS do sada. Dakle, Novak Federera kosta najmanje 6, a mozda i svih 9 GS titula, jer ga je toliko puta pobedjivao u polufinalima/finalima. Uz to, Nole ga je dobio u sva 3 finala koja su igrali na zavrsnom mastersu! Ako ovo ne pokazuje ko je dominantan izmedju njih dvojice (odnos u velikim finalima 6-1) onda ne znam sta pokazuje.

može biti samo 1

pre 5 godina

jasno je i amaterima da je rodžer nabio broj slemova u ne tako dobroj (čitaj lošoj) konkurenciji.
ko je stvarno najbolji pokazuje međusobni skor. novak najkompletniji igrač svih vremena na svim podlogama. ali i novak je učinio da nadal i rodžer kao i svi ostali na turu zaigraju bolje i daju svoj maksimum. toliko su zapeli u jednom trenutku da su počeli da se povređuju, tako da su pad novaka dočekali sa olakšanjem...

ne verujem

pre 5 godina

Izgleda da ipak Novak ima komplekse kada je Federer u pitanju. Uradio je isto sto i Federer 2012. bas na W. Original je original, a ostalo su kopije. Mogao je ipak da izabere neki drugi turnir, neko drugo mesto. Cak i sam Federer kad je to uradio drugi put izabrao je AO, nije se ponavljao 2017., a mogao je.
(Hmmmm, 17. jul 2018 16:55)

Hmmmmmm, jel ti dobro?

komar75

pre 5 godina

Sta li vam je ljudi ???
Rafa je naj bolji teniser na Šljaci svih vremena.
Federer je naj elegantni teniser kog sam gledao i čovek koji ima 20 slemova.
Novak kad je 100 posto fit je nepobediv uz sve sto je ostvario bio je i vlasnik sav četiri slema u isto vreme.
Oni su velikani svaki na svoj nacin.
Uzivajte dok jos igraju jer kad se oni povuku ja licno tenis necu gledati, nemam koga.

Srbijanac

pre 5 godina

Period od 2010 do 2017 u najjacoj konkurenciji ikada:

Cilic 1gs
Federer 2gs
Vavrinka 3gs
Marej 3gs
Nadal GOAT 7gs
No1e GOAT 11gs

Podsetio bih na RG 2015 kada je Nole igrao 3 finala, a Federer izbacen u 1/4 od Vavrinke. Tada je Nole brat igrao sa Nadalom u 1/4 i dobio ga sa 3:0, pa Marejem u 1/2, mec koji su igrali 2 dana, i njega dobio 3:2, ali nije imao snage za Vavrinku u finalu gde je poveo sa 1:0, a na kraju izgubio sa 3:1. Nole je nevidjena legenda.

Nenad

pre 5 godina

Novak je razlog sto gledam danas tenis iako sam zam zavoleo taj sport negde krajem 80tih. Posle Novaka nece biti isto bar neko vreme jer su ostali ne zanimljivi. Nekad rafa roger duel je bio klasik danas nista posebno ustvari vec duze vreme. Novaka se plase plasili su ga se i ranije jer je gladijator. Idemo Novace sada obaraj rekorde tvoji su vise nego ikada

Nazalost Srbin

pre 5 godina

Od 2011., kada je Novak stasao u ozbiljnog tenisera do 2016. kada je nastupio njegov pad forme, Federer je osvojio, mislim jedan ili dva GS. Bio ga je Novak penzionisao, ali nazalost kasnije i vratio iz penzije. Valjda ce sad konacno da ga dokrajci.

sloba

pre 5 godina

@uf
A koliko je Federer imao godina kad ga je Nole pobedio 3 0 u polufinalu i osvojio Melburn 2008? 26 godina. Nole je Federera 7 puta pobedjivao u finalima i polufinalima GS turnira. Dva puta u finalima Wimbledona i jednom u finalu US Opena. dva puta u polufinalu Melburna i dva puta u polufinalu US Opena. A Federer njega? U finalu US opena 2007 kad je Nole imao 19 god a on 26. i u polufinalu RG 2011. Dakle Federer je i u tim godinama bio bolji od svih...osim od Noleta. Nole je krivac sto Federer 5 godina nije osvojio GS. I direktno ga je on sprecio da osvoji jos 7 titula. I opet je osvojio 3 titule dok je Nole bio povredjen i u problemima. Godine nemaju veze. Po svim parametrima i po H2H, Novak je igrao visi nivo tenisa. a i sam Federer je vise puta izjavio da je najbolji tenis u zivotu igrao 2014 i 2015, a izgubio je tada 3 finala i polufinale od Noleta.

KumNijeDugme

pre 5 godina

nole je najbolji teniser svih vremena. ne zato sto je nas, rekao bi to za bilo kog tenisera koji bi uspeo da u eri nadala i fedexa dodje do prvog mesta.
(tony, 17. jul 2018 17:54)

Baš tako ...i veliki Federer i Rafa nisu uspeli da imaju 4 GS u nizu , 17.000 bodova ... Nole im je zadao domaći zadatak... Federer nema 2 matersa niti će ih osvojiti jer su na sljaci a Nole i Rafa imaju realne šanse da uzmu Cincinati odnosno Majami...Rafa nema zavrsni turnir u Londonu... Nole ima pozitivan skor sa obojicom...

Aleksej

pre 5 godina

Ma Djokovic će definitivno prestici Rodzera po Gs titulama! Hahahahahahaha...
(Jumko, 17. jul 2018 17:00)Ne mora ga prestici uopste dovoljno je da osvoji jos 3,4 Gren slema i sto se mene tice bice Goat,u svim parametrima je bolji od Rodzera iako je Rodzer najatraktivniji igrac svih vremena.I Bil Rasel ima najvise titula u Nba ali nije Dzordan.Samo je jedan Majkl Dzordan za klasu iznad svih.

dr gonzo

pre 5 godina

ovo je polemika kao kad pricaju da li je sumaher najbolji..nije najbolji ali je najtrofejniji..tako i rodzer..najbolji dok ne sretne djokovica i ovaj ga samelje..ali isto tako djokovic gubi i od vavrinke i delpa..jednostavno kao igraci mu ne odgovaraju..postavka igra..tako i rodzeru novak..rf je najbolji igrac.. jer je osvojio najvise..da li js bolji od djokovica..u medjusobnim mecevima ne ali djokovic ako zeli biti najbolji i u statistici i u skoru mora osvojiti vise od rodje..prosta racunica..mora da zgazi sve rekorde i statistike i onda kaze ja sam najbolji u svemu..do tada statistika je neumoljiva

Gile

pre 5 godina

Auh bar budi objektivan pa reci kako je Federer osvojio RG. Da li je ikada na RG uzeo Rafi više od seta. A juče si imao tek ko je u proseku imao najteži put.

Sokozoveorla

pre 5 godina

Dordje:Sta ti covece pricas?Kazes RF je bio najbolji 2006 i 2007 i tad su se pojavili Novak i Nada koji su bili jaci od njega pa vise nije mogao da igra svoj tenis jer je stariji od njih?!On je stariji 6 godina a ne 26 i on je tada imao 27,28 godina i kad je covek profi njega u tim godinama ne zanima da li je sa druge strane klinac od 20 ili iskusni snagator od 35 on to mora da melje jer je u punoj snazi!Posle kazes da odigraju jos jednom dok su oboica jos u pravoj formi???Pa malo pre si naveo da je Nole mnogo mlaji,6 godina?Zasto onda i Novak ne bi bio u igri jos 6 godina kad se ovaj povuce?Federer je imao srece da je ispratio penzionere stare skole tenisa a da je on bio prvi i jedini u tom trenutku sa modernm igrom i tada je prasio te za danasnje vreme isod prosecne igrace i nakupio se trofeja a kad mu je stigla realna konkurencija bilo je STOP!Ne,nije bolji po meni ni od Novaka ni od Nadala a najlepsi i nazinimljiviji,ne komercijalni i ne skolski monotoni tenis je onaj koji prikazuju Novak i Nadal!Svaki mec i je za istoriju a odigrali su ih najvse medjusobnih!

tony

pre 5 godina

nole je najbolji teniser svih vremena. ne zato sto je nas, rekao bi to za bilo kog tenisera koji bi uspeo da u eri nadala i fedexa dodje do prvog mesta.

Autošovinista

pre 5 godina

Da, da skratimo, Federer je bio na vrhuncu, kad se poredio sa mnogo slabijim igračima od Noleta i Nadala. Kad su se pojavila ova dvojica, ONI su postavili sasvim nove standarde igre i Federerova igra više nije izgledala tako dobro. Ako hoćete, Federer je jedan veliki SREĆKOVIĆ, jednostavno rodio se pod srećnom zvezdom da se rodio u pravo vreme i imao mnogo slabije protivnike sve do pojave N&N.

ccc?

pre 5 godina

Da slucajno i sam Edberg nije makar malo ucestvovao u Federerovom postu od 5 godina ?!? Kada je Edbergu dao otkaz osvojio je jos 3 GS.
(Vlado, 17. jul 2018 18:37)


U periodu kada je Novak izgubio motiv, povreda sa laktom, operacija, nije zivot samo tenis...secas se. Onda je Rodzer 2017. osvojio 2 i 2018. 1 GS. Zar ne? Sada nece moci da dodje do polufinala, zapamti. Razlog je, jer Novak IGRA.

Milutin

pre 5 godina

Ne verujem
Zasto ne bi bilo? Ako meni ne verujes imas net pa proveri. 2012. Federer je prvi put doveo svoje devojcice da gledaju dodelu pehara. Svoje sinove je doveo prvi put na AO ove godine. Sta tu ima nejasno? Mozda ti se ne svidja to, ali sta ja tu mogu. Cinjenica da ti ne znas, ili ne zelis to da znas, nece promeniti proslost niti to izbrisati.
(Hmmmm, 17. jul 2018 17:25)

O čemu ti to prijatelju????

Jel' ti to ozbiljno tvrdiš da je Federer prvi teniser u istoriji koji se setio da dovede svoje dete na finale grand slema još davne 2012, a da je onda Djoković, zato što ima kompleks od Federera, rešio da ga kopira i uradi to isto pre neki dan???

Bože dragi sta sve čovek neće da pročita ovde...

sloba

pre 5 godina

@uf
slucajno sam ekonomista tako da su mi i matematika i statistika jace strane :-) A statistika je neumoljiva. Najbolji, odnosno najmanji koeficijent tezine protivnika na GS turnirima i u karijeri ima Nole, pa Nadal pa Federer. A koeficijent se odredjuje na osnovu mesta na rang listi u trenutku igranja turnira. a taj koeficijent bi i te kako Federer pokvario da ne izbegava turnire na sljaci godinama bas da ne bi pokvario H2H i koeficijent. Da ne spominjem sramotnu predaju bez borbe sat vremena pre pocetka zavrsnog mastersa u Londonu. I nemoj reci da ne igra zbog godina jer je igrao ove dve godine i Roterdam da bi dosao do prvog mesta i Bazel prosle. A Nole je igrao i gubio svesno cele ove godine. I od Nadala 2 puta na sljaci. A Nole je od 13 titula 11 u finalu pobedio Federera, Nadala i Mareja. a kad je pobedio Congu, tada je Federera u polufinalu i sad u Wimbledonu Nadala u polufinalu kad su obojica bili broj 1. A od 20 federerovih titula, za 13 njegovih protivnika u finalima culi su samo bolji poznavaoci tenisa.
a slucajno imam dovoljno godina da sam kao klinac gledao sva finala Borga i njehove meceve sa Dzonom i kad je pobedio i izgubio i napustio tenis u 26oj godini. I nikada nije hteo igrati u Melburnu iako se tada igralo na travi. A i US open je izbegavao. i da je igrao te turnire i da nije sa 26 zavrsio karijeru verovatno bi pitanje GOATa bilo jos tada reseno.

dejanR

pre 5 godina

Ako budu zdravi, i Novak i Rafa će doći do 20 GS. To bi bilo i najpoštenije! Sva trojica su najbolji svih vremena - svaki na svoj način!

bozza

pre 5 godina

Od 2011., kada je Novak stasao u ozbiljnog tenisera do 2016. kada je nastupio njegov pad forme, Federer je osvojio, mislim jedan ili dva GS. Bio ga je Novak penzionisao, ali nazalost kasnije i vratio iz penzije. Valjda ce sad konacno da ga dokrajci.
(Nazalost Srbin, 17. jul 2018 17:16)

ovo je veoma bitan faktor koji se cesto previdja. Tek od 2011. Novak resava problem Celijakije i pocinje da igra u punoj snazi. Do tada su ga RF i Nadal vec dovoljno puta pobedili i imali pozitivan H2H sa Novakom. Zbog toga je Novak i dobio imidz foliranta koji predaje cim ne moze da dobije mec. Novak je oba H2H okrenuo u svoju korist i to dovoljno govori o njegovoj dominaciji

max

pre 5 godina

Gotivio sam rogera ranije dosta, ali čovek je toliko neviđeni licemer, da nema spasa. ipak su Rafa i Nole klasa za njega. Spanac je skoro sigurno kad se sve uzme u obzir veći igrač od njega. Nole ima šanse da prestigne obojicu videćemo..

sloba

pre 5 godina

@uf,
Federer jeste najuspesniji, ali samo po dva kriterijuma, broju GS i broju nedelja. Ali to ne znaci da je i najbolji ikada. Uostalom i Nadal je rekao da je nivo tenisa koji je Nole igrao najvisi i da je tada nepobediv. a i Federer je izjavio da je najbolji tenis igrao 2014 i 2015 a izgubio he tada 5 puta od Noleta na GS turnirima i nuje osvojio ni jedan GS. A Po mnogim drugim kriterijumima je Nole najbolji. i po koeficijentu tezine protivnika kad je osvajao GS turnire i ukupno u karijeri. I u procentu pobeda nad top 2, top 3, top 4 i top 10 igraca. i do povrede i po broju mastersa...da ne nabrajam dalje. a ti pokazatelji vise govore ko je bolji, dok GS titule pokazuju ko je uspesniji. tako da je diskutabilno govoriti ko je GOAT. to ce se videti kad njih trojica zavrse karijere. A velika senka bi za GOAT-a bila da ima negativan H2H sa dvojicom najvecih konkurenata u karijeri

DRAGAN

pre 5 godina

Fedex vise ne osvaja
nijedan GS, u novoj uniformi
UNIQLO...Nema vise kao
nekada namjestanja zreba
i termina igranja kao dok
je igrao za NIKE. On je
promenio sponzora jer mu
je NIKE malo davao svake
godine po 10 miliona.
Coveku nikada dosta novca
zato ce sada da posti, a
LACOSTE da profitira.
Pozdrav za Novaka i njegov
strucni tim koji se vratio da
pomognu Novaku kada je
bilo najteze.Idemo jos koji
trofi nad Fedexom, a bilo
bi dobro da to bude USOPEN.Pozdrav za
sampiona.

mlekadzija

pre 5 godina

Treba sacekati jos nekoliko godna da bi se podvukla crta. Dokle god Novak i Rafa budu igrali postoji sansa da stignu i prestignu Federera, sto ce se varovatno i desiti (pogotovo Nadal). Ne moze broj osvojenih GS biti jedino merilo za proglasavanjem najboljeg svih vremena.....

garda

pre 5 godina

Slazem se sa onima koji kazu da Federer treba Novaku da zahvali sto Nadal vec sada nema 2-3 GS vise od njega. Bez obzira na to, mislim da Nadal ne mora da ga stigne u broju GS da bi bio najbolji svih vremena, dovoljno ce biti da osvoji jos 1-2 i ostali faktori bi mu dozvoljavali sa punim pravom da se smatra najboljim ikada. Ne mora ni Novak da ga stigne po tom parametru, ali mora da osvoji jos 4-5 GS da bi i on pretendovao na to priznanje, upravo zbog faktora sva 4 u nizu, najvecim nivoom tenisa ikada, najvecim brojem poena ikada, najvecim razlikom nad ostalima u poenima ikada, najboljim skorom medjusobno. Ne zaboravite da je Novak imao vise od duplo vise poena od drugog i treceg zajedno, to je nesto neponovljivo.

Delije Čikago

pre 5 godina

Za nas je najbolji iako ne bude imao najviše GS, i Ali je gubio od Frejzera ali je bio najbolji, gledano sa aspekta kad su sva trojica igrali svoj najbolji tenis Novak jednostavno dominira, kao i u H2H, jednostavmo vekovima će se pričati o jednom malom dečaku koji je sam seo u avion sa i pokorio svet.

rope

pre 5 godina

Do pre 4 dana svi ste bili teniski stručnjaci i pljuvali po Novaku, a danas koliko vidim nema boljeg od njega. Sve strucnjaci, a za tenis ste čuli kad je Novak bio na vrhuncu

Gazda Dojkan

pre 5 godina

(O'Krutni, 17. jul 2018 18:12)

Olimpijski turnir se igra jednom u 4 godine, zato ga niko ne uzima u obzir kad se sabiraju titule. Tek od 1988 je uvrsten u olimpijske sportove, tj. takmicenje za medalju. Dakle odigrano je svega 8 turnira do sada.

Savo

pre 5 godina

Neko neupućen će pomislit da je Đoković taj koji ima 20 slemova, 310 nedelja na broju jedan, a da je Federer taj koji pokušava da ga stigne i postane bolji... Zamjena teza.

sloba

pre 5 godina

@uf,
koliko vidim nisi demantovao ni jednu cinjenicu iz mog komentara, sto znaci da si se morao sloziti da je istina. A ja sam samo komentarisao tvoj post da je Nole pobedjivao na GS turnirima zbog federerovih godina. Federer te je i bolje od mene demantovao svojim izjavama da je svoj najbolji tenis igrao 2014 i 2015 jer je popravio i servis i bekend i
kretanje i mentalno bio jaci. ako pratis tenis onda sigurno znas za te njegove izjave. a eto, u tim njegovim najboljim godinama nije osvojio ni jedan GS jer je Nole osvojio 5 u te dve godine i pobedio ga u 3 finala i 2 polufinala. komentar se nije odnosio na H2H u te dve godine. A i Federer nije pobedio ni u jednom GS mecu te dve godine nego na mastersima. A i masterse je Nole osvojio u te 2 godine 6 i 5 puta sto je rekord, Sto Federer nije osvojio ni pre pojave Naleta i Nadala

Đorđe

pre 5 godina

Najdraža Novakova titula mi je US Open 2015. samo zbog onog navijanja protiv Novaka i što je tad RF igrao najbolji svoj tenis a Novak ga pobedio spasivši 20 brejk lopti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Điu,Liu i Sadriu, 17. jul 2018 16:39)

Nevezano ko za koga navija, malo realnosti nije na odmet. Federer je 2011 godine bio daleko od svog najboljeg tenisa. Kad već niste gledali tenis pre 2011. nemojte davati isključive komentare. Federer je najbolji tenis igrao 2006 i 2007. Fizički je tada bio na vrhuncu i igrao je dosta više sa osnovne linije i duže razmene. Kasnije je morao da menja stil igre i skraćuje poene, jer fizički nije mogao da isprati Novaka i Nadala, što je i logično obzirom na godine.
Ko bi pobedio, Đoković ili Federer u prajmu, nemam pojma. Bilo bi tesno sigurno. Ne držim ničiju stranu, samo ne volim isključive komentare, bez obzira što navijamo za Novaka. Realnost je da je Federer 6 godina stariji i da se njihovi vrhunci nikada nisu poklopili. Pa čak i kada je Federer prošle godine zaigrao najbolje u prethodnih 7-8 godine, Đoković je pao i opet ne dolazi do njihovog meča. Lepo bi bilo da se sastanu na US Openu, možda i poslednja prilika da ih vidimo dok su još u dobroj formi. Mada ni taj meč ne bi pružio neki definitivan odgovor, bez obzira na ishod, ali bilo bi uživanje gledati, jer njihovi mečevi su po meni mnogo bolji i lepši u odnosu na one koje igraju protiv Nadala.

VASKEZ

pre 5 godina

Na kraju 2010., Novak 1 GS, Nadal 9 GS, Federer 16 GS. Federerova je prva decenija 21. vijeka, a Novakova je druga decenija 21. vijeka. I ne smije se zaboraviti dominacija Novakova 2011., kada su svi bili na zenitu karijere. NOVAK=GOAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hmmmm

pre 5 godina

Ne verujem
Zasto ne bi bilo? Ako meni ne verujes imas net pa proveri. 2012. Federer je prvi put doveo svoje devojcice da gledaju dodelu pehara. Svoje sinove je doveo prvi put na AO ove godine. Sta tu ima nejasno? Mozda ti se ne svidja to, ali sta ja tu mogu. Cinjenica da ti ne znas, ili ne zelis to da znas, nece promeniti proslost niti to izbrisati.

Uf

pre 5 godina

Gile
Juce smo samo imali ono u sta svi treba da poverujemo i da kao papagaji ponavljamo. Nismo imali nikakav dokaz. Ono sto je bitno ni Novak, a ni Federer nisu osvojili RG pobedivsi Rafu, a koliko setova su mu uzeli je skroz nevazno. Novak je pobedjivao tenisere iz 10, Federer je pobedjivao tenisere iz prvih 10. Sad sto ovde pricaju da su neki teniseri losi zato sto je Federer u pitanju, a drugi dobri jer je Novak u pitanju, to je do ljudi u Srbiji, to nema veze sa stvarnoscu. Prvi ti kazes da je Federer pobedjivao Samprasa kad je ovaj imao 30 godina, na zalasku karijere. Medjutim,ako ti samo neko pomene da je Novak pobedjivao Federera tek kad je ovaj napunio 30, godina kao da te je u oko ubo. U prvom slucaju Sampras je mator, zato ga je pobedio, u drugom slucaju Federer je u cvetu mladosti.

Uf

pre 5 godina

Slobo
Pises kao da je 23:0, a ne 23:22. Pravis li se da ne znas da je samo 1 razlike? Inace 2014. sreli su se 4 puta i odnos je 2:2, a 2015. 8 puta i odnos je 5:3. Brojke su neumoljive, ne mozes ih promeniti, znam da bi voleo, ali sta ces. Izgleda da ipak nije toliko dominirao, koliko si ti mislio da jeste.

Auh

pre 5 godina

Kad se povede prica o konkurenciji dovoljno je pogledati ovaj W i protiv koga je Novak igrao. Ako to nije dovoljno onda RG 2016. Posle toga mozete i dalje da pricate o Federeru, ali uvek imajte u vidu da je Novak u toj nikakvoj konkurenciji uspeo da osvoji samo 1 GS, dok je Federer uspeo 17. Kad je konkurencija bila toliko losa, zasto onda Novak nije uspeo vise da osvoji? Inace od 2006. -2011. Novak je bio na 3 mestu ATP liste. Ono najvaznije koliko god se trudili da umanjite uspeh Federera, nece uspeti. On je jedan od najuspesnijih sportista i sta god ovde napisali nece to promeni. Umesto toga uzivajte u pobedi Novaka, bavite se njim, radujte se...

Aaaaa

pre 5 godina

Beli65
Ahahahahaha nisu igrali finala zavrsnog Mastersa, vec finala Masters turnira, to su ti oni turniri 1000 i ima ih 9 IW, Majami, MC, Madrid, Rim, Sinsinati, Toronto,(Monteal menjaju se svake godine) Sangaj i Pariz. Da li ti je sad jasno, ili treba dodatno objasnjenje?

hipster

pre 5 godina

Federer je najbolje igrao 2006, 2007. i 2017. godine, a Novak 2011. i 2015. Svaka dalja priča je suvišna. Nikada nismo gledali Rodžera i Novaka u duelu kada su obojica bili na vrhuncu, sve ostalo su vaše želje i neostvareni snovi, oba tabora!

Alex gradjevinac

pre 5 godina

sloba, 17. jul 2018 21:27
Postovani, ja sam gradjevinac (a i zaljubljenik tenisa), pa su mi takodje matematika i statistika jača strana. I potpuno sam saglasan sa Vama, posto pripadamo (verovatno) istoj generaciji. Za mene je Borg GOAT. Jer nijedan teniser nije bio tako dominantan na obe (vrlo razlicite) podloge (šljaka i trava), u tako kratkom periodu vremena, izmedju 2 turnira (RG i Wimb). Takodje što ste Vi pomenuli Borg nikada nije igrao Australiju, nekoliko puta je igrado finale US opena i što je rekao, nije mogao da se navikne na navijanje i ponasanje američke prublike, koja je naravno bila izrazito naklonjena svojim teniserima (Mekinro i Konors). Što je vrlo važno, Borg je igrao u vreme strašne konkurencije (Mekinro, Konors, Gerulaitis, Vilas...) i bio je jednako uspesan i sa osnovne linije i na mreži. Praktično od Borga i njegove ogromne popularnosti počinje Zlatna era tenisa.

zvezdarac

pre 5 godina

@veliki strumf
Nadal ga košta 10GS sa Roland Garosa, 1 AU Open (kad je cmizdrio) a i 1 US open. Dakle bar 12. Ako tako budemo gledali, RF bi bez ovd dvojice imao 40 GS.

Tennis

pre 5 godina

Najdraža Novakova titula mi je US Open 2015. samo zbog onog navijanja protiv Novaka i što je tad RF igrao najbolji svoj tenis a Novak ga pobedio spasivši 20 brejk lopti. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Điu,Liu i Sadriu, 17. jul 2018 16:39) 
Igrao svoj najbolji tenis? Tehnicki mozda, sa boljim volejima, mozda agresivniji, ali najbolji nikako. Covek ne moze sa 35 godina igrati najbolji tenis. Ko god je igrao tenis, rekreativno ili profesionalno, zna da ako se kasni delic sekunde na udarac, postoji velika sansa da se taj udarac ne iskontrolise kako bismo mi hteli. Ne kazem da se nije nekad desavalo da kasni na lopticu, ali to je bilo dosta retko. Kvalitet tenisa je bio na visokom nivou, koji covek od 35 godina ne moze da isprati. Istina, od prosle godine je osvojio 3 Grend Slema, ali pre AO je pauzirao 6 meseci, pa preskakao i prosle i ove godine sezonu na sljaci. Noletu naravno sve cestitke, sve i da vise ne osvoji ni jedan GS, ostavio je jako dubok trag u tenisu.

O'Krutni

pre 5 godina

I Novak i Federer prvo da osvoje olimpijsku zlatnu, pa onda da se porede sa Nadalom. Oba kluba potcenjuju olimpijski turnir samo zato što njihovi ljubimci do sada nisu pobedili. Novak verovatno nikad i neće, a Federer sigurno.
Rafael Nadal je do sada najveći teniser u istoriji tog sporta, a od sadašnjih igrača jedino Novak može da bude veći.

Uf

pre 5 godina

Sloba
Sta je starije kokoska, ili jaje? Kad dobijes odgovor na to pitanje dobices i odgovor koje imao teze protivnike. Ja cu ti reci da je meni ekonimija teska, ekonomista ce ti reci da je jednostavna. Pokusavam kroz metaforu da ti objasnim Nadalovu izjavu da mu je bilo teze da igra protiv Novaka, nego protiv Federera. Sve u svemu, na kraju se sabiraju titule, broj nedelja na prvom mestu, rekordi, a ne to kome je protiv koga bilo teze da igra. Reci mi ti da li uopste znas koliko puta su Borg i Dzon igrali jedan protiv drugog? Da li znas protiv koga je Borg igrao za titulu? Koliko puta je nekog pobedio, ili izgubio? Znas samo broj njegovih titula i rekorde. Isto tako Sampras i Agasi koga je briga koji je njihov H2H? Svi gledaju titule, broj nedelja na prvom mestu i rekorde. Ko pominje protiv koga su igrali?

Aaaaaa

pre 5 godina

Mile
Sad mi samo objasni kako su Federer i Rafa uspeli da igraju 38 puta, kad se po tebi nisu sreli? Objasni mi kako njihovo rivalstvo mnogi smatraju za jedno od najvecih u tenisu? Objasni mi euforiju 2017. finale AO? Objasni mi kako je moguce da u periodu od 2005.-2009. Federer i Rafa su uzeli 17 GS od mogucih 20 GS? Kako je moguce da su igrali 11 finala Masters turnira i da su rekorderi po tome? Kako je to moguce, kad po tebi Federer i Rafa nisu igrali jedan protiv drugo?

Uf

pre 5 godina

Slobo
Statistika najveca prevara ovog drustva. Po toj statistici prosecna plata 500e, a vecina stanovnika Srbije prima ispod proseka. Sta od te tvoje statistike imaju Dzon i Borg? Sampras,Agasi, Beker? Nemas pojma ni protiv koga si igrali, nemas pojma njihov H2H, nemas pojma ni protiv koga im je bilo teze da igraju. Jedino sto znas su titule, rekordi i broj nedelja na prvom mestu. Kada su oni u pitanju ne mozes da se razmeces svojim znanjem, zato sto osim njih nemas pojma koje jos igrao u tom periodu. Valjda ces shvatiti, kroz ocigledan primer, koliko nije vazno da li je titulu osvojio protiv Filipusisa, ili Rafe. Nikoga to nije briga, osim dokone ljude u Srbiji koji kroz statistiku pokusavaju da dokazu da je 20

Uf

pre 5 godina

Sloba
Kako nisi komentarisao H2H kad si poceo sa pricom koliko puta je Novak pobedio Federera? Sta tacno treba da demantujem, izvini? Ako su bitni GS Federer ih ima 20. Ako je bitno prvo mesto Federer je 310 nedelja na prvom mestu. Ako ti kazes da je Federer bio u zenitu 2014. i 2015. kako se onda zove ono sto je radio 2006. ili 2007. ili 2009.? Ako ce tebi biti lakse onda ja se slazem, uopste mi nije vazno, posto je po svetskim parametrima Federer ipak najbolji. A ti ovde mozes da pises i da je Zemlja cetvrtasta i da mi objadnjavas zasto to mislis i kako si dosao do toga, ja cu se sloziti ako ce ti tako biti lakse. Sad sto postoje dokazi da nije tako, ko njih sisa u Srbiji postoje drugacija pravila.

Beli65

pre 5 godina

@Aaaaa
pa napisi masters iz serije 1000 to je vec nesto drugo,to je ono sto je Novak osvojio30 puta i igrao preko 40 finala i fali mu Sinsinati da kompletira sve,gde je tu Rodja

Hmmmm

pre 5 godina

Izgleda da ipak Novak ima komplekse kada je Federer u pitanju. Uradio je isto sto i Federer 2012. bas na W. Original je original, a ostalo su kopije. Mogao je ipak da izabere neki drugi turnir, neko drugo mesto. Cak i sam Federer kad je to uradio drugi put izabrao je AO, nije se ponavljao 2017., a mogao je.

Aaaaa

pre 5 godina

Beli65
Meni je zaista neverovatno da ne znas da su turniri serije 1000 Masters turniri. Zasto si mislio da se turnir u Londonu zove zavrsni Masters turnir? Cisto da znas postoje turniri serije 500 i 250, a zovu se tako jer pobednik dobija toliko poena. Na sve to sto ne znas postoje ljudi koji ti daju plus, e to je tek vrhunac... Pa da ne kazem sta.

Beli65

pre 5 godina

@Aaaaa
napisi slobodno da Federer ima 7 osvojenih masters 1000 manje od Novaka,i posto ne znas Rodji fale i Rim i MC iako ih je odigrao mnogo vise to bi ti kao neko ko prati tenis pre 2011 trebao da znas

Aaaaa

pre 5 godina

Beli65
Ne znas razliku izmedju Masters turnira i zavrsnog Mastersa, ovako kad se napise, a komentarises. Da Novaku fali Sinsinati, da ima 9 razlicitih. Znas li da i Federeru fali Rim, ili MC da ima 9 razlicitih? Ne znas sigurno, zato sto ne priznajes tenis pre 2011. ali ipak je tako, priznavao ti, ili ne. Nekada je Sangaj bio zavrsni i tada je Hamburg bio Masters turnir. Kada se zavrsni prebacio u London, Sangaj je dobio titulu Madtersa, a Hamburg izgubio. Eto da ti objasnim odmah da nemas posle dodatna pitanja. Svako ko dodje ovde da komentarise ipak mora da zna osnovne stvari. Bar je to moje misljenje.

King roger

pre 5 godina

Beli65.Gledaj malo bolje.Federer ima 27 mastersa a djokovic 30 to nije 6 razlike bar u matematici koju sam ucio.Federer nije uzeo gs 2014 i 2015 zato sto nije odmarao vec je jsao na sve turnire.Ako je neko gledao ta finala video je da federer nije mogao tako dobro da se krece posle nekog vramena.Kad ga je wavrinka lagano pobedio djokovica sto ne bi mogo Federer koji je mnogo jaci.

Hmmmm

pre 5 godina

Izgleda da ipak Novak ima komplekse kada je Federer u pitanju. Uradio je isto sto i Federer 2012. bas na W. Original je original, a ostalo su kopije. Mogao je ipak da izabere neki drugi turnir, neko drugo mesto. Cak i sam Federer kad je to uradio drugi put izabrao je AO, nije se ponavljao 2017., a mogao je.

Auh

pre 5 godina

Kad se povede prica o konkurenciji dovoljno je pogledati ovaj W i protiv koga je Novak igrao. Ako to nije dovoljno onda RG 2016. Posle toga mozete i dalje da pricate o Federeru, ali uvek imajte u vidu da je Novak u toj nikakvoj konkurenciji uspeo da osvoji samo 1 GS, dok je Federer uspeo 17. Kad je konkurencija bila toliko losa, zasto onda Novak nije uspeo vise da osvoji? Inace od 2006. -2011. Novak je bio na 3 mestu ATP liste. Ono najvaznije koliko god se trudili da umanjite uspeh Federera, nece uspeti. On je jedan od najuspesnijih sportista i sta god ovde napisali nece to promeni. Umesto toga uzivajte u pobedi Novaka, bavite se njim, radujte se...

Savo

pre 5 godina

Neko neupućen će pomislit da je Đoković taj koji ima 20 slemova, 310 nedelja na broju jedan, a da je Federer taj koji pokušava da ga stigne i postane bolji... Zamjena teza.

hipster

pre 5 godina

Federer je najbolje igrao 2006, 2007. i 2017. godine, a Novak 2011. i 2015. Svaka dalja priča je suvišna. Nikada nismo gledali Rodžera i Novaka u duelu kada su obojica bili na vrhuncu, sve ostalo su vaše želje i neostvareni snovi, oba tabora!

O'Krutni

pre 5 godina

I Novak i Federer prvo da osvoje olimpijsku zlatnu, pa onda da se porede sa Nadalom. Oba kluba potcenjuju olimpijski turnir samo zato što njihovi ljubimci do sada nisu pobedili. Novak verovatno nikad i neće, a Federer sigurno.
Rafael Nadal je do sada najveći teniser u istoriji tog sporta, a od sadašnjih igrača jedino Novak može da bude veći.

Uf

pre 5 godina

Gile
Juce smo samo imali ono u sta svi treba da poverujemo i da kao papagaji ponavljamo. Nismo imali nikakav dokaz. Ono sto je bitno ni Novak, a ni Federer nisu osvojili RG pobedivsi Rafu, a koliko setova su mu uzeli je skroz nevazno. Novak je pobedjivao tenisere iz 10, Federer je pobedjivao tenisere iz prvih 10. Sad sto ovde pricaju da su neki teniseri losi zato sto je Federer u pitanju, a drugi dobri jer je Novak u pitanju, to je do ljudi u Srbiji, to nema veze sa stvarnoscu. Prvi ti kazes da je Federer pobedjivao Samprasa kad je ovaj imao 30 godina, na zalasku karijere. Medjutim,ako ti samo neko pomene da je Novak pobedjivao Federera tek kad je ovaj napunio 30, godina kao da te je u oko ubo. U prvom slucaju Sampras je mator, zato ga je pobedio, u drugom slucaju Federer je u cvetu mladosti.

Đorđe

pre 5 godina

Najdraža Novakova titula mi je US Open 2015. samo zbog onog navijanja protiv Novaka i što je tad RF igrao najbolji svoj tenis a Novak ga pobedio spasivši 20 brejk lopti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Điu,Liu i Sadriu, 17. jul 2018 16:39)

Nevezano ko za koga navija, malo realnosti nije na odmet. Federer je 2011 godine bio daleko od svog najboljeg tenisa. Kad već niste gledali tenis pre 2011. nemojte davati isključive komentare. Federer je najbolji tenis igrao 2006 i 2007. Fizički je tada bio na vrhuncu i igrao je dosta više sa osnovne linije i duže razmene. Kasnije je morao da menja stil igre i skraćuje poene, jer fizički nije mogao da isprati Novaka i Nadala, što je i logično obzirom na godine.
Ko bi pobedio, Đoković ili Federer u prajmu, nemam pojma. Bilo bi tesno sigurno. Ne držim ničiju stranu, samo ne volim isključive komentare, bez obzira što navijamo za Novaka. Realnost je da je Federer 6 godina stariji i da se njihovi vrhunci nikada nisu poklopili. Pa čak i kada je Federer prošle godine zaigrao najbolje u prethodnih 7-8 godine, Đoković je pao i opet ne dolazi do njihovog meča. Lepo bi bilo da se sastanu na US Openu, možda i poslednja prilika da ih vidimo dok su još u dobroj formi. Mada ni taj meč ne bi pružio neki definitivan odgovor, bez obzira na ishod, ali bilo bi uživanje gledati, jer njihovi mečevi su po meni mnogo bolji i lepši u odnosu na one koje igraju protiv Nadala.

Uf

pre 5 godina

Sloba
Kako nisi komentarisao H2H kad si poceo sa pricom koliko puta je Novak pobedio Federera? Sta tacno treba da demantujem, izvini? Ako su bitni GS Federer ih ima 20. Ako je bitno prvo mesto Federer je 310 nedelja na prvom mestu. Ako ti kazes da je Federer bio u zenitu 2014. i 2015. kako se onda zove ono sto je radio 2006. ili 2007. ili 2009.? Ako ce tebi biti lakse onda ja se slazem, uopste mi nije vazno, posto je po svetskim parametrima Federer ipak najbolji. A ti ovde mozes da pises i da je Zemlja cetvrtasta i da mi objadnjavas zasto to mislis i kako si dosao do toga, ja cu se sloziti ako ce ti tako biti lakse. Sad sto postoje dokazi da nije tako, ko njih sisa u Srbiji postoje drugacija pravila.

Uf

pre 5 godina

Slobo
Pises kao da je 23:0, a ne 23:22. Pravis li se da ne znas da je samo 1 razlike? Inace 2014. sreli su se 4 puta i odnos je 2:2, a 2015. 8 puta i odnos je 5:3. Brojke su neumoljive, ne mozes ih promeniti, znam da bi voleo, ali sta ces. Izgleda da ipak nije toliko dominirao, koliko si ti mislio da jeste.

Tennis

pre 5 godina

Najdraža Novakova titula mi je US Open 2015. samo zbog onog navijanja protiv Novaka i što je tad RF igrao najbolji svoj tenis a Novak ga pobedio spasivši 20 brejk lopti. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Điu,Liu i Sadriu, 17. jul 2018 16:39) 
Igrao svoj najbolji tenis? Tehnicki mozda, sa boljim volejima, mozda agresivniji, ali najbolji nikako. Covek ne moze sa 35 godina igrati najbolji tenis. Ko god je igrao tenis, rekreativno ili profesionalno, zna da ako se kasni delic sekunde na udarac, postoji velika sansa da se taj udarac ne iskontrolise kako bismo mi hteli. Ne kazem da se nije nekad desavalo da kasni na lopticu, ali to je bilo dosta retko. Kvalitet tenisa je bio na visokom nivou, koji covek od 35 godina ne moze da isprati. Istina, od prosle godine je osvojio 3 Grend Slema, ali pre AO je pauzirao 6 meseci, pa preskakao i prosle i ove godine sezonu na sljaci. Noletu naravno sve cestitke, sve i da vise ne osvoji ni jedan GS, ostavio je jako dubok trag u tenisu.

Uf

pre 5 godina

Sloba
Sta je starije kokoska, ili jaje? Kad dobijes odgovor na to pitanje dobices i odgovor koje imao teze protivnike. Ja cu ti reci da je meni ekonimija teska, ekonomista ce ti reci da je jednostavna. Pokusavam kroz metaforu da ti objasnim Nadalovu izjavu da mu je bilo teze da igra protiv Novaka, nego protiv Federera. Sve u svemu, na kraju se sabiraju titule, broj nedelja na prvom mestu, rekordi, a ne to kome je protiv koga bilo teze da igra. Reci mi ti da li uopste znas koliko puta su Borg i Dzon igrali jedan protiv drugog? Da li znas protiv koga je Borg igrao za titulu? Koliko puta je nekog pobedio, ili izgubio? Znas samo broj njegovih titula i rekorde. Isto tako Sampras i Agasi koga je briga koji je njihov H2H? Svi gledaju titule, broj nedelja na prvom mestu i rekorde. Ko pominje protiv koga su igrali?

Uf

pre 5 godina

Slobo
Statistika najveca prevara ovog drustva. Po toj statistici prosecna plata 500e, a vecina stanovnika Srbije prima ispod proseka. Sta od te tvoje statistike imaju Dzon i Borg? Sampras,Agasi, Beker? Nemas pojma ni protiv koga si igrali, nemas pojma njihov H2H, nemas pojma ni protiv koga im je bilo teze da igraju. Jedino sto znas su titule, rekordi i broj nedelja na prvom mestu. Kada su oni u pitanju ne mozes da se razmeces svojim znanjem, zato sto osim njih nemas pojma koje jos igrao u tom periodu. Valjda ces shvatiti, kroz ocigledan primer, koliko nije vazno da li je titulu osvojio protiv Filipusisa, ili Rafe. Nikoga to nije briga, osim dokone ljude u Srbiji koji kroz statistiku pokusavaju da dokazu da je 20

Dragan

pre 5 godina

Glavni razlog osvajanja 2 poslednja Slema je odsustvo Noleta. Naravno, teško je to reći kada si član tima ali generalno, to nije ni bitno. Ostaju video zapisi koji nedvosmisleno potvrđuju ono što malobrojna, objektivna teniska javnost zna a oni ostali naslućuju,.. Novak Đoković je najdominantniji teniski velemajstor poslednje decenije,...o ukupnom učinku u njegovoj karijeri pričaćemo za par godina. I pitanje za "analitičare" teniske igre: Da li je lepršavost i lepota udarca presudna da nekoga proglasite 'najvećim,....naravno da nije....za broj osvojenih turnira se ne brinem. Novakovo vreme upravo počinje da teče. Uživajte!

Aaaaaa

pre 5 godina

Mile
Sad mi samo objasni kako su Federer i Rafa uspeli da igraju 38 puta, kad se po tebi nisu sreli? Objasni mi kako njihovo rivalstvo mnogi smatraju za jedno od najvecih u tenisu? Objasni mi euforiju 2017. finale AO? Objasni mi kako je moguce da u periodu od 2005.-2009. Federer i Rafa su uzeli 17 GS od mogucih 20 GS? Kako je moguce da su igrali 11 finala Masters turnira i da su rekorderi po tome? Kako je to moguce, kad po tebi Federer i Rafa nisu igrali jedan protiv drugo?

DRAGAN

pre 5 godina

Fedex vise ne osvaja
nijedan GS, u novoj uniformi
UNIQLO...Nema vise kao
nekada namjestanja zreba
i termina igranja kao dok
je igrao za NIKE. On je
promenio sponzora jer mu
je NIKE malo davao svake
godine po 10 miliona.
Coveku nikada dosta novca
zato ce sada da posti, a
LACOSTE da profitira.
Pozdrav za Novaka i njegov
strucni tim koji se vratio da
pomognu Novaku kada je
bilo najteze.Idemo jos koji
trofi nad Fedexom, a bilo
bi dobro da to bude USOPEN.Pozdrav za
sampiona.

tony

pre 5 godina

nole je najbolji teniser svih vremena. ne zato sto je nas, rekao bi to za bilo kog tenisera koji bi uspeo da u eri nadala i fedexa dodje do prvog mesta.

može biti samo 1

pre 5 godina

jasno je i amaterima da je rodžer nabio broj slemova u ne tako dobroj (čitaj lošoj) konkurenciji.
ko je stvarno najbolji pokazuje međusobni skor. novak najkompletniji igrač svih vremena na svim podlogama. ali i novak je učinio da nadal i rodžer kao i svi ostali na turu zaigraju bolje i daju svoj maksimum. toliko su zapeli u jednom trenutku da su počeli da se povređuju, tako da su pad novaka dočekali sa olakšanjem...

KumNijeDugme

pre 5 godina

nole je najbolji teniser svih vremena. ne zato sto je nas, rekao bi to za bilo kog tenisera koji bi uspeo da u eri nadala i fedexa dodje do prvog mesta.
(tony, 17. jul 2018 17:54)

Baš tako ...i veliki Federer i Rafa nisu uspeli da imaju 4 GS u nizu , 17.000 bodova ... Nole im je zadao domaći zadatak... Federer nema 2 matersa niti će ih osvojiti jer su na sljaci a Nole i Rafa imaju realne šanse da uzmu Cincinati odnosno Majami...Rafa nema zavrsni turnir u Londonu... Nole ima pozitivan skor sa obojicom...

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Najdraža Novakova titula mi je US Open 2015. samo zbog onog navijanja protiv Novaka i što je tad RF igrao najbolji svoj tenis a Novak ga pobedio spasivši 20 brejk lopti.

Hmmmm

pre 5 godina

Ne verujem
Zasto ne bi bilo? Ako meni ne verujes imas net pa proveri. 2012. Federer je prvi put doveo svoje devojcice da gledaju dodelu pehara. Svoje sinove je doveo prvi put na AO ove godine. Sta tu ima nejasno? Mozda ti se ne svidja to, ali sta ja tu mogu. Cinjenica da ti ne znas, ili ne zelis to da znas, nece promeniti proslost niti to izbrisati.

Autošovinista

pre 5 godina

Da, da skratimo, Federer je bio na vrhuncu, kad se poredio sa mnogo slabijim igračima od Noleta i Nadala. Kad su se pojavila ova dvojica, ONI su postavili sasvim nove standarde igre i Federerova igra više nije izgledala tako dobro. Ako hoćete, Federer je jedan veliki SREĆKOVIĆ, jednostavno rodio se pod srećnom zvezdom da se rodio u pravo vreme i imao mnogo slabije protivnike sve do pojave N&N.

Srbijanac

pre 5 godina

Period od 2010 do 2017 u najjacoj konkurenciji ikada:

Cilic 1gs
Federer 2gs
Vavrinka 3gs
Marej 3gs
Nadal GOAT 7gs
No1e GOAT 11gs

Podsetio bih na RG 2015 kada je Nole igrao 3 finala, a Federer izbacen u 1/4 od Vavrinke. Tada je Nole brat igrao sa Nadalom u 1/4 i dobio ga sa 3:0, pa Marejem u 1/2, mec koji su igrali 2 dana, i njega dobio 3:2, ali nije imao snage za Vavrinku u finalu gde je poveo sa 1:0, a na kraju izgubio sa 3:1. Nole je nevidjena legenda.

zvezdarac

pre 5 godina

@veliki strumf
Nadal ga košta 10GS sa Roland Garosa, 1 AU Open (kad je cmizdrio) a i 1 US open. Dakle bar 12. Ako tako budemo gledali, RF bi bez ovd dvojice imao 40 GS.

max

pre 5 godina

Gotivio sam rogera ranije dosta, ali čovek je toliko neviđeni licemer, da nema spasa. ipak su Rafa i Nole klasa za njega. Spanac je skoro sigurno kad se sve uzme u obzir veći igrač od njega. Nole ima šanse da prestigne obojicu videćemo..

veliki strumf

pre 5 godina

U poslednji 10 godina Novak je na grend slemovima pobedio Federera cak 9 puta, a Federer njega samo 4. Poslednji put na GS, u mecu na 3 dobijena seta Federer je pobedio Novaka na Vimbldonu jos 2012. godine! Sve pobede Federer je ostvario u polufinalima, a dobio je samo jedno finale jos 2007. godine u Njujorku kad je Novak jos bio dete i to u izjednacenom mecu (7-6 7-6 6-4). Nole je Rodzera dobio u 3 finala (2 Vimbldon i 1 US open) i u 6 polufinala. Time ga je sprecio da uzme. mozda ne 29, ali bar 26 GS do sada. Dakle, Novak Federera kosta najmanje 6, a mozda i svih 9 GS titula, jer ga je toliko puta pobedjivao u polufinalima/finalima. Uz to, Nole ga je dobio u sva 3 finala koja su igrali na zavrsnom mastersu! Ako ovo ne pokazuje ko je dominantan izmedju njih dvojice (odnos u velikim finalima 6-1) onda ne znam sta pokazuje.

Nazalost Srbin

pre 5 godina

Od 2011., kada je Novak stasao u ozbiljnog tenisera do 2016. kada je nastupio njegov pad forme, Federer je osvojio, mislim jedan ili dva GS. Bio ga je Novak penzionisao, ali nazalost kasnije i vratio iz penzije. Valjda ce sad konacno da ga dokrajci.

dr gonzo

pre 5 godina

ovo je polemika kao kad pricaju da li je sumaher najbolji..nije najbolji ali je najtrofejniji..tako i rodzer..najbolji dok ne sretne djokovica i ovaj ga samelje..ali isto tako djokovic gubi i od vavrinke i delpa..jednostavno kao igraci mu ne odgovaraju..postavka igra..tako i rodzeru novak..rf je najbolji igrac.. jer je osvojio najvise..da li js bolji od djokovica..u medjusobnim mecevima ne ali djokovic ako zeli biti najbolji i u statistici i u skoru mora osvojiti vise od rodje..prosta racunica..mora da zgazi sve rekorde i statistike i onda kaze ja sam najbolji u svemu..do tada statistika je neumoljiva

Aleksej

pre 5 godina

Ma Djokovic će definitivno prestici Rodzera po Gs titulama! Hahahahahahaha...
(Jumko, 17. jul 2018 17:00)Ne mora ga prestici uopste dovoljno je da osvoji jos 3,4 Gren slema i sto se mene tice bice Goat,u svim parametrima je bolji od Rodzera iako je Rodzer najatraktivniji igrac svih vremena.I Bil Rasel ima najvise titula u Nba ali nije Dzordan.Samo je jedan Majkl Dzordan za klasu iznad svih.

Sokozoveorla

pre 5 godina

Dordje:Sta ti covece pricas?Kazes RF je bio najbolji 2006 i 2007 i tad su se pojavili Novak i Nada koji su bili jaci od njega pa vise nije mogao da igra svoj tenis jer je stariji od njih?!On je stariji 6 godina a ne 26 i on je tada imao 27,28 godina i kad je covek profi njega u tim godinama ne zanima da li je sa druge strane klinac od 20 ili iskusni snagator od 35 on to mora da melje jer je u punoj snazi!Posle kazes da odigraju jos jednom dok su oboica jos u pravoj formi???Pa malo pre si naveo da je Nole mnogo mlaji,6 godina?Zasto onda i Novak ne bi bio u igri jos 6 godina kad se ovaj povuce?Federer je imao srece da je ispratio penzionere stare skole tenisa a da je on bio prvi i jedini u tom trenutku sa modernm igrom i tada je prasio te za danasnje vreme isod prosecne igrace i nakupio se trofeja a kad mu je stigla realna konkurencija bilo je STOP!Ne,nije bolji po meni ni od Novaka ni od Nadala a najlepsi i nazinimljiviji,ne komercijalni i ne skolski monotoni tenis je onaj koji prikazuju Novak i Nadal!Svaki mec i je za istoriju a odigrali su ih najvse medjusobnih!

miki

pre 5 godina

Isti taj Federer treba da se zahvali Noletu što Nadal ima samo 17GS ... inače bi Rafa imao pono vise GS od Rodje...
(KumNijeDugme, 17. jul 2018 16:57)

odlicno zapazanje,to niko ne pominje.

sloba

pre 5 godina

@uf
A koliko je Federer imao godina kad ga je Nole pobedio 3 0 u polufinalu i osvojio Melburn 2008? 26 godina. Nole je Federera 7 puta pobedjivao u finalima i polufinalima GS turnira. Dva puta u finalima Wimbledona i jednom u finalu US Opena. dva puta u polufinalu Melburna i dva puta u polufinalu US Opena. A Federer njega? U finalu US opena 2007 kad je Nole imao 19 god a on 26. i u polufinalu RG 2011. Dakle Federer je i u tim godinama bio bolji od svih...osim od Noleta. Nole je krivac sto Federer 5 godina nije osvojio GS. I direktno ga je on sprecio da osvoji jos 7 titula. I opet je osvojio 3 titule dok je Nole bio povredjen i u problemima. Godine nemaju veze. Po svim parametrima i po H2H, Novak je igrao visi nivo tenisa. a i sam Federer je vise puta izjavio da je najbolji tenis u zivotu igrao 2014 i 2015, a izgubio je tada 3 finala i polufinale od Noleta.

ne verujem

pre 5 godina

Izgleda da ipak Novak ima komplekse kada je Federer u pitanju. Uradio je isto sto i Federer 2012. bas na W. Original je original, a ostalo su kopije. Mogao je ipak da izabere neki drugi turnir, neko drugo mesto. Cak i sam Federer kad je to uradio drugi put izabrao je AO, nije se ponavljao 2017., a mogao je.
(Hmmmm, 17. jul 2018 16:55)

Hmmmmmm, jel ti dobro?

ccc?

pre 5 godina

Da slucajno i sam Edberg nije makar malo ucestvovao u Federerovom postu od 5 godina ?!? Kada je Edbergu dao otkaz osvojio je jos 3 GS.
(Vlado, 17. jul 2018 18:37)


U periodu kada je Novak izgubio motiv, povreda sa laktom, operacija, nije zivot samo tenis...secas se. Onda je Rodzer 2017. osvojio 2 i 2018. 1 GS. Zar ne? Sada nece moci da dodje do polufinala, zapamti. Razlog je, jer Novak IGRA.

komar75

pre 5 godina

Sta li vam je ljudi ???
Rafa je naj bolji teniser na Šljaci svih vremena.
Federer je naj elegantni teniser kog sam gledao i čovek koji ima 20 slemova.
Novak kad je 100 posto fit je nepobediv uz sve sto je ostvario bio je i vlasnik sav četiri slema u isto vreme.
Oni su velikani svaki na svoj nacin.
Uzivajte dok jos igraju jer kad se oni povuku ja licno tenis necu gledati, nemam koga.

sloba

pre 5 godina

@uf
slucajno sam ekonomista tako da su mi i matematika i statistika jace strane :-) A statistika je neumoljiva. Najbolji, odnosno najmanji koeficijent tezine protivnika na GS turnirima i u karijeri ima Nole, pa Nadal pa Federer. A koeficijent se odredjuje na osnovu mesta na rang listi u trenutku igranja turnira. a taj koeficijent bi i te kako Federer pokvario da ne izbegava turnire na sljaci godinama bas da ne bi pokvario H2H i koeficijent. Da ne spominjem sramotnu predaju bez borbe sat vremena pre pocetka zavrsnog mastersa u Londonu. I nemoj reci da ne igra zbog godina jer je igrao ove dve godine i Roterdam da bi dosao do prvog mesta i Bazel prosle. A Nole je igrao i gubio svesno cele ove godine. I od Nadala 2 puta na sljaci. A Nole je od 13 titula 11 u finalu pobedio Federera, Nadala i Mareja. a kad je pobedio Congu, tada je Federera u polufinalu i sad u Wimbledonu Nadala u polufinalu kad su obojica bili broj 1. A od 20 federerovih titula, za 13 njegovih protivnika u finalima culi su samo bolji poznavaoci tenisa.
a slucajno imam dovoljno godina da sam kao klinac gledao sva finala Borga i njehove meceve sa Dzonom i kad je pobedio i izgubio i napustio tenis u 26oj godini. I nikada nije hteo igrati u Melburnu iako se tada igralo na travi. A i US open je izbegavao. i da je igrao te turnire i da nije sa 26 zavrsio karijeru verovatno bi pitanje GOATa bilo jos tada reseno.

Gile

pre 5 godina

Auh bar budi objektivan pa reci kako je Federer osvojio RG. Da li je ikada na RG uzeo Rafi više od seta. A juče si imao tek ko je u proseku imao najteži put.

rope

pre 5 godina

Do pre 4 dana svi ste bili teniski stručnjaci i pljuvali po Novaku, a danas koliko vidim nema boljeg od njega. Sve strucnjaci, a za tenis ste čuli kad je Novak bio na vrhuncu

sasa jokic

pre 5 godina

Moramo malo da spustimo loptu kada je Rodzer u pitanju. Da nije bilo njega i Rafe, ne bi bilo ni ovako dobrog Noleta.
Jeste on imao slabiju konkurenciju nekoliko godina, ali ne treba valjda njega da krivimo za to? Covek je iskoristio svoje sanse, kao sto bi to svako od nas. Sacekajmo kraj karijere ove trojice najboljih, pa cemo realnije procenjivati.
Sve je jos uvek otvoreno, a dok je tako, znaci da cemo uzivati.

mlekadzija

pre 5 godina

Treba sacekati jos nekoliko godna da bi se podvukla crta. Dokle god Novak i Rafa budu igrali postoji sansa da stignu i prestignu Federera, sto ce se varovatno i desiti (pogotovo Nadal). Ne moze broj osvojenih GS biti jedino merilo za proglasavanjem najboljeg svih vremena.....

dejanR

pre 5 godina

Ako budu zdravi, i Novak i Rafa će doći do 20 GS. To bi bilo i najpoštenije! Sva trojica su najbolji svih vremena - svaki na svoj način!

Nenad

pre 5 godina

Novak je razlog sto gledam danas tenis iako sam zam zavoleo taj sport negde krajem 80tih. Posle Novaka nece biti isto bar neko vreme jer su ostali ne zanimljivi. Nekad rafa roger duel je bio klasik danas nista posebno ustvari vec duze vreme. Novaka se plase plasili su ga se i ranije jer je gladijator. Idemo Novace sada obaraj rekorde tvoji su vise nego ikada

Gazda Dojkan

pre 5 godina

(O'Krutni, 17. jul 2018 18:12)

Olimpijski turnir se igra jednom u 4 godine, zato ga niko ne uzima u obzir kad se sabiraju titule. Tek od 1988 je uvrsten u olimpijske sportove, tj. takmicenje za medalju. Dakle odigrano je svega 8 turnira do sada.

sloba

pre 5 godina

@uf,
Federer jeste najuspesniji, ali samo po dva kriterijuma, broju GS i broju nedelja. Ali to ne znaci da je i najbolji ikada. Uostalom i Nadal je rekao da je nivo tenisa koji je Nole igrao najvisi i da je tada nepobediv. a i Federer je izjavio da je najbolji tenis igrao 2014 i 2015 a izgubio he tada 5 puta od Noleta na GS turnirima i nuje osvojio ni jedan GS. A Po mnogim drugim kriterijumima je Nole najbolji. i po koeficijentu tezine protivnika kad je osvajao GS turnire i ukupno u karijeri. I u procentu pobeda nad top 2, top 3, top 4 i top 10 igraca. i do povrede i po broju mastersa...da ne nabrajam dalje. a ti pokazatelji vise govore ko je bolji, dok GS titule pokazuju ko je uspesniji. tako da je diskutabilno govoriti ko je GOAT. to ce se videti kad njih trojica zavrse karijere. A velika senka bi za GOAT-a bila da ima negativan H2H sa dvojicom najvecih konkurenata u karijeri

Delije Čikago

pre 5 godina

Za nas je najbolji iako ne bude imao najviše GS, i Ali je gubio od Frejzera ali je bio najbolji, gledano sa aspekta kad su sva trojica igrali svoj najbolji tenis Novak jednostavno dominira, kao i u H2H, jednostavmo vekovima će se pričati o jednom malom dečaku koji je sam seo u avion sa i pokorio svet.

garda

pre 5 godina

Slazem se sa onima koji kazu da Federer treba Novaku da zahvali sto Nadal vec sada nema 2-3 GS vise od njega. Bez obzira na to, mislim da Nadal ne mora da ga stigne u broju GS da bi bio najbolji svih vremena, dovoljno ce biti da osvoji jos 1-2 i ostali faktori bi mu dozvoljavali sa punim pravom da se smatra najboljim ikada. Ne mora ni Novak da ga stigne po tom parametru, ali mora da osvoji jos 4-5 GS da bi i on pretendovao na to priznanje, upravo zbog faktora sva 4 u nizu, najvecim nivoom tenisa ikada, najvecim brojem poena ikada, najvecim razlikom nad ostalima u poenima ikada, najboljim skorom medjusobno. Ne zaboravite da je Novak imao vise od duplo vise poena od drugog i treceg zajedno, to je nesto neponovljivo.

VASKEZ

pre 5 godina

Na kraju 2010., Novak 1 GS, Nadal 9 GS, Federer 16 GS. Federerova je prva decenija 21. vijeka, a Novakova je druga decenija 21. vijeka. I ne smije se zaboraviti dominacija Novakova 2011., kada su svi bili na zenitu karijere. NOVAK=GOAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beli65

pre 5 godina

@Aaaaa
napisi slobodno da Federer ima 7 osvojenih masters 1000 manje od Novaka,i posto ne znas Rodji fale i Rim i MC iako ih je odigrao mnogo vise to bi ti kao neko ko prati tenis pre 2011 trebao da znas

Beli65

pre 5 godina

@Aaaaa
pa napisi masters iz serije 1000 to je vec nesto drugo,to je ono sto je Novak osvojio30 puta i igrao preko 40 finala i fali mu Sinsinati da kompletira sve,gde je tu Rodja

Aaaaa

pre 5 godina

Beli65
Ne znas razliku izmedju Masters turnira i zavrsnog Mastersa, ovako kad se napise, a komentarises. Da Novaku fali Sinsinati, da ima 9 razlicitih. Znas li da i Federeru fali Rim, ili MC da ima 9 razlicitih? Ne znas sigurno, zato sto ne priznajes tenis pre 2011. ali ipak je tako, priznavao ti, ili ne. Nekada je Sangaj bio zavrsni i tada je Hamburg bio Masters turnir. Kada se zavrsni prebacio u London, Sangaj je dobio titulu Madtersa, a Hamburg izgubio. Eto da ti objasnim odmah da nemas posle dodatna pitanja. Svako ko dodje ovde da komentarise ipak mora da zna osnovne stvari. Bar je to moje misljenje.

Aaaaa

pre 5 godina

Beli65
Meni je zaista neverovatno da ne znas da su turniri serije 1000 Masters turniri. Zasto si mislio da se turnir u Londonu zove zavrsni Masters turnir? Cisto da znas postoje turniri serije 500 i 250, a zovu se tako jer pobednik dobija toliko poena. Na sve to sto ne znas postoje ljudi koji ti daju plus, e to je tek vrhunac... Pa da ne kazem sta.

King roger

pre 5 godina

Beli65.Gledaj malo bolje.Federer ima 27 mastersa a djokovic 30 to nije 6 razlike bar u matematici koju sam ucio.Federer nije uzeo gs 2014 i 2015 zato sto nije odmarao vec je jsao na sve turnire.Ako je neko gledao ta finala video je da federer nije mogao tako dobro da se krece posle nekog vramena.Kad ga je wavrinka lagano pobedio djokovica sto ne bi mogo Federer koji je mnogo jaci.

sloba

pre 5 godina

@uf,
koliko vidim nisi demantovao ni jednu cinjenicu iz mog komentara, sto znaci da si se morao sloziti da je istina. A ja sam samo komentarisao tvoj post da je Nole pobedjivao na GS turnirima zbog federerovih godina. Federer te je i bolje od mene demantovao svojim izjavama da je svoj najbolji tenis igrao 2014 i 2015 jer je popravio i servis i bekend i
kretanje i mentalno bio jaci. ako pratis tenis onda sigurno znas za te njegove izjave. a eto, u tim njegovim najboljim godinama nije osvojio ni jedan GS jer je Nole osvojio 5 u te dve godine i pobedio ga u 3 finala i 2 polufinala. komentar se nije odnosio na H2H u te dve godine. A i Federer nije pobedio ni u jednom GS mecu te dve godine nego na mastersima. A i masterse je Nole osvojio u te 2 godine 6 i 5 puta sto je rekord, Sto Federer nije osvojio ni pre pojave Naleta i Nadala

Aaaaa

pre 5 godina

Beli65
Ahahahahaha nisu igrali finala zavrsnog Mastersa, vec finala Masters turnira, to su ti oni turniri 1000 i ima ih 9 IW, Majami, MC, Madrid, Rim, Sinsinati, Toronto,(Monteal menjaju se svake godine) Sangaj i Pariz. Da li ti je sad jasno, ili treba dodatno objasnjenje?

bozza

pre 5 godina

Od 2011., kada je Novak stasao u ozbiljnog tenisera do 2016. kada je nastupio njegov pad forme, Federer je osvojio, mislim jedan ili dva GS. Bio ga je Novak penzionisao, ali nazalost kasnije i vratio iz penzije. Valjda ce sad konacno da ga dokrajci.
(Nazalost Srbin, 17. jul 2018 17:16)

ovo je veoma bitan faktor koji se cesto previdja. Tek od 2011. Novak resava problem Celijakije i pocinje da igra u punoj snazi. Do tada su ga RF i Nadal vec dovoljno puta pobedili i imali pozitivan H2H sa Novakom. Zbog toga je Novak i dobio imidz foliranta koji predaje cim ne moze da dobije mec. Novak je oba H2H okrenuo u svoju korist i to dovoljno govori o njegovoj dominaciji

Milutin

pre 5 godina

Ne verujem
Zasto ne bi bilo? Ako meni ne verujes imas net pa proveri. 2012. Federer je prvi put doveo svoje devojcice da gledaju dodelu pehara. Svoje sinove je doveo prvi put na AO ove godine. Sta tu ima nejasno? Mozda ti se ne svidja to, ali sta ja tu mogu. Cinjenica da ti ne znas, ili ne zelis to da znas, nece promeniti proslost niti to izbrisati.
(Hmmmm, 17. jul 2018 17:25)

O čemu ti to prijatelju????

Jel' ti to ozbiljno tvrdiš da je Federer prvi teniser u istoriji koji se setio da dovede svoje dete na finale grand slema još davne 2012, a da je onda Djoković, zato što ima kompleks od Federera, rešio da ga kopira i uradi to isto pre neki dan???

Bože dragi sta sve čovek neće da pročita ovde...

Alex gradjevinac

pre 5 godina

sloba, 17. jul 2018 21:27
Postovani, ja sam gradjevinac (a i zaljubljenik tenisa), pa su mi takodje matematika i statistika jača strana. I potpuno sam saglasan sa Vama, posto pripadamo (verovatno) istoj generaciji. Za mene je Borg GOAT. Jer nijedan teniser nije bio tako dominantan na obe (vrlo razlicite) podloge (šljaka i trava), u tako kratkom periodu vremena, izmedju 2 turnira (RG i Wimb). Takodje što ste Vi pomenuli Borg nikada nije igrao Australiju, nekoliko puta je igrado finale US opena i što je rekao, nije mogao da se navikne na navijanje i ponasanje američke prublike, koja je naravno bila izrazito naklonjena svojim teniserima (Mekinro i Konors). Što je vrlo važno, Borg je igrao u vreme strašne konkurencije (Mekinro, Konors, Gerulaitis, Vilas...) i bio je jednako uspesan i sa osnovne linije i na mreži. Praktično od Borga i njegove ogromne popularnosti počinje Zlatna era tenisa.