Ponedeljak, 16.07.2018.

13:57

Koliko još GS titula Đoković može da osvoji? (ANKETA)

Novak Đoković osvojio je u nedelju svoj 13. Grend slem, prvi posle skoro dve godine, koliko može još da ih osvoji do kraja karijere?

Izvor: AK

Koliko još GS titula Ðokoviæ može da osvoji? (ANKETA) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

brka

pre 5 godina

Zašto ga uvek uporedjujemo sa Rodžerom i njegovih 20gs? Samo baksuziramo... Uživajmo u trenutku, kako radi i Nole... A koliko će GS osvojiti to je manje važno i svakako zavisi od niza okolnosti. Za mene lično je već sad najbolji sportista svih vremena...

ring of fire

pre 5 godina

U narednih godinu dana znaci 4 GS, svaki slem koji ne osvoji Novak osvojice Nadal ili Federer. To je enigma ,kako ce se titule raspodeliti izmedju ova 3 igraca.

kontrolorleta

pre 5 godina

Ovo što je ispred njega jeste najveća motivacija za bilo kog čoveka, a naročito sportistu. Već sada je obezbedio istoriju, ali ono što je realno to je da može i do "titule" najbolji svih vremena. Mi znamo da to jeste, ali bi bilo odlično da to i zvanično potvrdi, koliko god apsurdno zvučalo... Sada je kasno da se odustaje i samo je jedan realan put i samo je jedan realni cilj za koji vredi ustajati iz kreveta sledećih 3-5 god. A to je da se pretekne Federer, sve drugo jednostavno nije Nole

Vlade

pre 5 godina

Moje predvidjanje je da ce preci sigurno preko 15 GS i 35 Masters titula, uz nadu da to bude bar 17GS i 40MS. Ostalo je potpuno nebitno, ukljucujuci i da li ce i koliko jos biti na 1. mestu, a bice i to. Mislim da ce se fokusirati u naredne 4 godine na po 1, ako moze 2 GS, i na po 3-4 masters titule godisnje, i da maksimalno cuva zdravlje.

Tako je, povikaše seljaci

pre 5 godina

Bilo bi super jedno 3-5. Treba mu bistra glava, zdravlje i malo srece. A mozda ne osvoji vise nijedan ali to je sada manje verovatno. Hvala mu sto postoji.

max

pre 5 godina

Mislim da ce Novak biti na ovom nivou hos dve sezone posle ove,minimum. Ako osvoji Ameriku, i sledece dve sezone po 2GS, to je 5. Mislim da moz dostici Nadala ali ne i Federera. A nekako ne bi ni bilo posteno. Federer je zaista najveci, ne samo po trofejima vec i po stilu i nacinu igre. I voleo bih da ostane usamljen sa 20GS

Beobrad

pre 5 godina

Evo ja nisam nijednog trenutka posumnjao u Novakov povratak! I nisam jedini!
Samo oni koji nisu shvatli kakav je Novak, zapravo sampion su bili skepticni.
Uostalom, dovoljno je po netu pregledati Novaka iz 2011. i 2015. i sve je jasno kao dan.
Osim ako neko nije pomislio da je Nole zaboravio da igra tenis.
On je rodjeni sampion i to se lako vidi, prelako!

bice vrlo zanimljivo

pre 5 godina

Posle RG 2016 I euforije prognozirao sam jos 7-8 ,tada je Federer imao 18 a Rafa 14.Zahvaljujuci Novakovom padu i ne igranju njih dvojica su osvojila jos 5 slemova.Da li mogu jos neki?Federeru curi vreme i sa zdravim Novakom i Rafom mislim da ostaje na 20,Nadalu je tu uvek RG a ni na ostalima nije bez sansi,moze i on do 20 a Novak moze i on ali njemu je najteze treba my jos jedna serije od 3-4 godine dominacije ako to uspe eto i njega na oko 20 gs

Daleko im lepa kuca

pre 5 godina

Ako uspe na US openu da ostvari minimum polufinale-finale, onda sam optimista po pitanju osvajanja jos GS. Jeste ovo dokaz da je Novak na pravom putu, ali jos uvek mislim da je Nole na 90% od ono nepobedivog, nije daleko a u neku ruku nije bas ni toliko blizu, jer ono sto je on igrao kad niko zivi nije mogao ni da ga oznoji, to tesko da cemo ikad vise videti od njega...daj Boze da gresim i da me vec na US openu demantuje, ali pricam realno kako jeste, nije ni mladji a nije mu ni ista ishrana i pogledi na zivot kao tada, tako da osvoji 1, eventualno drugi GS u sezoni i puna kapa...

John

pre 5 godina

Sad ide američki deo tura, dakle beton. Njegova omiljena podloga. Mogao bi da proba sa Sinsinatijem. Nikada ga nije osvojio i samo mu on fali u kolekciji. To bi mu dalo dodatni "boost" pred US open.
Onda dogodine Australija - njegov turnir, tamo je k'o kod kuće. Šljaka? Sve je moguće, ali će tu i Rafa da se pita. A mogao bi da se pripazi i "mina" u vidu Vavrinke ili nekog sličnog. A ostaje da se vidi i da li će se i kako Marej vratiti.
Realne šanse su mu da dođe do Rafinih 17 (ali nije sigurno da će se Rafa zadržati na tih 17). Budu li oba u formi, Fed više nema šta da traži.

Šta ti dečko radiš?

pre 5 godina

Računica je prosta: Novak je 6 godina mlađi od Federera i 1 godinu od Nadala, što znači da kada se Federer povuče, Novak ima još 6 punih godina da igra. Ako uzmemo npr da je to u pitanju sledećih 6 godina, onda zapravo govorimo o još 24 GS koja su igri. Pa sve i da osvoji svaki treći prestigao bi Federera. A realno je da može da osvoji bar po 2 GS godišnje, što bi ga zaustavilo na cifri od 25 GS u karijeri. Sa druge strane Nadal neće moći da osvoji još 8 puta Roland Garros pa da i on stigne do 25 GS u karijeri. Federer do kraja karijere najverovatnije neće više osvojiti nijedan. A ostali, tzv. mlađi teniseri, eventualno će uspeti da se ogrebu i to svi zajedno za maksimalno 5-6 GS. To je realnost, na osnovu dosadašnjih rezultata. Naravno, uvek može nešto da se drastično promeni u narednih nekoliko godina, ali to spada u domen statističke greške.

Yod

pre 5 godina

Ako će u finalu igrat protiv raznih Andersona, može još 50 osvojit...
(Pero, 16. jul 2018 14:42)

E, a zamisli da igra protiv raznih Safina, Hjuita, Filipusisa, Bagdatisa...Pa imao bi minimum 30 do sad!

Metodije Sindjelic

pre 5 godina

Po meni novak ce igrati vrhunski jos 4-5godina u tom periodu ocekujem minimum jos dve AO, Wimbldon 1-2, Us open e odnjega najvisee zavisii ago ga uzme ove godine mislim da sledi ludi niz titulu Novaka na Atp turu vracanje na prvo mesto i i uzimanje do kraja karijere izmedju 21-26 grend slem titula !!!! NOLE#1

Vatreni Nole

pre 5 godina

Nema potrebe za takvim hipotezama.
Većina ljudi zna koliko je teško osvojiti i najmanji Atp turnir,a tek grenslem!
Koliko bude trenirao i koliko ga zdravlje posluži toliko će biti konkurentan.
Biološki sat otkucava,dolaze mlađi,brži,jači...
Po meni,možda još dve,eventualno tri sezone ima šanse na nekim od grenslemova.
Očekivati da bi mogao da bude duže konkurentan,kao što je to slučaj sa Federerom,nije realno.
Đoković je propustio svoje šanse u periodu 2009,2010,2012,2013.
Bio bi podvig ako osvoji još dva grenslema i tako pretekne Samprasa.
(Вељко, 16. jul 2018 14:39)

Upravo to, u zenitu svoje moći, prepustio je 7 GS titula raznim Marejima, Vavrinkama i Čilićima, plus ove dve protraćene godine, jer mu se eto nije igralo.
Mogao je biti največi, je po teniskom umeću to zslužuje, ali zbog nekih spoljnih faktora i falinki u karakteru to neće uspeti. Šteta.

Šole

pre 5 godina

Zar vi mislite da neko moze da pobedi federera po gs.Secam se pre 2 godine kad je federer imao 17 a djokovic bio prvi svi ste govorili da ce da osvoji mnogo vise i da federer nema sta da trazi.A sad kako stoje stvari?Imate pilece pamcenje.
(King roger, 16. jul 2018 14:51)

Pa Nadal će osvojiti još 3-4 Rolan Garosa i to je to. A osvojiće i neki sa strane do kraja karijere sigurno, tako da Federer nema ama baš nikakve šanse da ostane prvi po tome.

артиљерац

pre 5 godina

Узеће ГС титула колико буде хтео.Јел јасно?Ајд сад на своје радне задатке.

Kovalski

pre 5 godina

Ako lakat bude jedina povreda koju bude imao(a nadam se da hoce),onda tu ima jos 3-4 vrhunske sezone...E sad koliko je to GS,pitanje je...Nadam se i prizeljkujem bar 4...

taki p.

pre 5 godina

Po mojoj proceni 4-5 u optimistickoj varijanti, 2 u pesimisticnoj,mnogo ce zavisiti od narednih godinu dana,treba iskoristiti postojece stanje dok se ovi mladji jos nisu formirali i uzeti maksimum trofeja.Zdravstveni bilten ce biti jako vazan,takodje dobar zreb da se cuva snaga za zavrsnicu.Novak je napravio nekoliko varijacija,servis,forhend,kada bi popravio igru na mrezi bio bi nedodirljiv,onda ni Federer nije nedostizan.Ipak najveci problem bice motivacija,on je porodican covek,videli smo kako se obradovao sinu juce,zna koliko treba odricanja za vrhunske rezultate,pitanje je da li ce imati istu radnu etiku sa 34-35 godina,ali ce osvajati sigurno jos,ovo je samo uvod u zavrsnicu velike karijere.

Mladen

pre 5 godina

OK... Ili smo mi postali suludi optimisti ili se neko ovde zeza... Na prste jedne ruke mozemo nabrojati one koji su osvojili vise od 1 Gren Slema posle 30. godine. A sada ocekujemo da Novak naredja, ni manje 7, 8? Za Rodzera smo pre godinu pricali kako je sve namesteno, kako je laka konkurencija itd.

Ali to poteze i pitanje kada ce se nasusni srpski narod zadovoljiti. To jeste, kada ce nas Novak zadovoljiti. Jer, jel'te, osvojiti 13 GS, biti 4. u istoriji, to naciji nasoj (navikloj na pobede i uspehe) nije dosta. Ne mozemo se radovati ovom uspehu jer je ovaj uspeh, Boze moj, samo stepenica. I sada sanjamo o 21 GS. Brojka koja ne da nije realna, vec se kosi sa zdravim razumom. Neka Djokovica posluzi zdravlje i sreca, a nama malo pameti nije na odmet.

Neplivač

pre 5 godina

Realno, na tvrdoj podlozi mu je najveća konkurencija, nakon izvesnog povlaćenja RF, nadolazeća generacija. Kada se Nadal povuče ne vidim ozbiljnog protivnika Novaku na šljaci. A trava, tu Novak neprikosnoven!

Liston

pre 5 godina

Nisam Nostaradamus - može 2 do 4 verovatno. Ali, i 5 da osvoji opet neće stići Nadala jer će i on osvojiti bar još 2-3 gs, a kamoli Federera.

fenomen

pre 5 godina

Ako nema nameru da prestigne Federera onda nije ni morao da se vraca. Znaci jos 8 komada pa posle kako hoce. A 8 GS su itekako dostizna u naredne 3-4 godine j posle moze da se posveti porodici i zdravom nacinu zivota. Da li 13, 15 ili 19 je nebitno. Samo 21 ili vise ga cini besmrtnim sportistom i stavlja ga u ravan gde su ostali velikani sporta kao sto se Pele, Dzordan, Klej. Svi su fudbaleri ali je Pele Pele . Kosarka je Dzordan a boks je Kasijus Klej ili Mohamed Ali. E kad neko hoce da kaze tenis pre toga kaze Djokovic. Za sada je Federer daleko ali ja se nadam da ce ga Nole preteći.

Голф на струју

pre 5 godina

Треба да батали неколико мањих турнира у току године. Да се фокусира сваке године на Вимбелдон, АО и УС опен. Освоји то у наредне 3 године и најбољи је тенисер икад!

željko

pre 5 godina

Realno, ako se ne dese nekakve gluposti usput... da uzme dva komada godišnje u sledeće 4 godine... taman da stigne do 21 i da skine Rođu sa trona... A Rođa sigurno više neće osvajati GS... Nadal da, ali Rođa ne...

Milovan

pre 5 godina

Narod ce ga se odreci posle sledeceg poraza. Mi vise ne negujemo sportski duh, razvili smo opasne komplekse i misli da je ceo svet protiv nas te nas samo interesuje zlato i to samo posle pobede nad Englezima, Amerikancima, Nemcima itd...Apelujem na B92 da nas malo podseti na vremena kada smo bili zeljni sporta i dobrih utakmica a ne pobeda nad "zlotvorima" sa zapada...

Rajko Republika Srpska

pre 5 godina

Novak realno moze da osvoji dvije GS titule godisnje..
E sad je samo pitanje koliko ce jos godina da ucestvije na ATP
turu ili aktivno da igra tenis ;)

yyy

pre 5 godina

Sve zavisi od pristupa, zelje i pre svega zdravlja. Uz Vajdu i Grica pored sebe, pun fokus na tenis i trening moze i do magicnih 20.
No uverili smo se koliko je sve tesko prognozirati, 90% Srba se vec pomirilo sa krajem Novakove karijere, govorili mu da se povuce, batali a on povukao par pametnih poteza i BAM - tu je Vimbldon.

BataDekky

pre 5 godina

Pre 2 godine je držao sva 4 GS istovremeno... povreda ga je sasekla, ali sad je krenuo novi niz i ne bi me začudilo da posle sledećeg Vimbldona bude na brojci 17

dr. Roddick

pre 5 godina

Pravo pitanje je koliko je osvojio GS titula koja su bila namestena od strane sponzora ?

preporucujem: 4-5 GS titula

ne preporucujem 2-3 GS titula

mi_smo_sremci_vise_nam_stomaci

pre 5 godina

reko bi da ce nam odgovor dati sledeci gs ako bi njega osvojio samo nebo je granica,ipak moja procena da ce do kraja karijere uzeti jos 5 ili 6

milutin

pre 5 godina

Može Nole osvojiti još dosta GS. Koliko, to niko nemože znati, ni oni što organizuju turnire širom planete. Mogu samo da nagađaju!
Važno je da je Nole juče uzeo WB, a to je pokazatelj da je vratio vjeru u sebe i odagnao sumnje koje su kopkale i njega i one koji ga cijene.

Don Kihot

pre 5 godina

Ako zadrzi ovaj nivo motivacije Novak ce biti medju glavnim favoritima na svakom GS u narednih 3-4 godine... Moze osvojiti bilo koji broj izmedju 0 i 12 - s gotovo jednakom šansama za svaki od ekstrema.

Вељко

pre 5 godina

Nema potrebe za takvim hipotezama.
Većina ljudi zna koliko je teško osvojiti i najmanji Atp turnir,a tek grenslem!
Koliko bude trenirao i koliko ga zdravlje posluži toliko će biti konkurentan.
Biološki sat otkucava,dolaze mlađi,brži,jači...
Po meni,možda još dve,eventualno tri sezone ima šanse na nekim od grenslemova.
Očekivati da bi mogao da bude duže konkurentan,kao što je to slučaj sa Federerom,nije realno.
Đoković je propustio svoje šanse u periodu 2009,2010,2012,2013.
Bio bi podvig ako osvoji još dva grenslema i tako pretekne Samprasa.

pera peric

pre 5 godina

i ovako je najbolji srpski psortista ikada..ako stigne nadala svaka cast,teoretski moze mnogo, a u praksi cemo biti svedoci..ziv i zdrav bio nole.

Matematika je prosta, crva nije ni bilo

pre 5 godina

Moze da igra jos 6 godina na nivou da moze da osvaja GS, moze se ocekivati da moze da osvoji svaki treci GS, uz malo srece da se ozbiljno ne povredjuje, sto znaci da moze jos 8 da osvoji.

Jumko

pre 5 godina

Novinari, da li postoji mogućnost da nam pustite komentare iz npr aprila ove godine? Da se smejemo malo, kao što se smejemo ovim danas...

Pera

pre 5 godina

Ne sumnjam da Nole moze da osvoji jos 7-8 GS titula i tako prestigne Federera. Ali ajde da budemo objektivni. Prethodne dve godine su ga dosta kostale. Iskreno, hteo bih da osvoji jos 3-4 da prestigne Samprasa i da bude medju tri najbolja svih vremena. Mislim da je to vise nego realno. Sve ostalo je bonus! Naravno zelim Novaku sve najbolje i zelim mu da osvoji Sinsinati vec ove godine! Samo napred, samo hrabro SRBENDO

King roger

pre 5 godina

Zar vi mislite da neko moze da pobedi federera po gs.Secam se pre 2 godine kad je federer imao 17 a djokovic bio prvi svi ste govorili da ce da osvoji mnogo vise i da federer nema sta da trazi.A sad kako stoje stvari?Imate pilece pamcenje.

Subotica

pre 5 godina

Moze 10, a ne mora ni jedan vise.Za nas je najveci.Hiljadu faktora je u igri,ali ovo sta je ovaj covek uradio je potpuno ludo i stavlja ga u ravan sa najvecima.

pravo

pre 5 godina

Glasao sam za vise od 4, a tu vidim - predstojeci NY Open i bar jos jedan u naredne 3 godine, bar 2 AO i samo jos jedan RG ili W do kraja karijere.
To je 5 i uz dosadasnjih 13, moze da kaze na kraju karijere da je bila impresivna.
Mada je i sada impresivna.

Ivan

pre 5 godina

Islkjucivo zavisi od toga sa koliko ce se zadovoljiti. Sve je u glavi. Ako bude zadrzao ovu motivaciju jos nekoliko godina, bice uvek konkurentan za osvajanje svakog gs turnira.

akots - obrni

pre 5 godina

Ovakve ankete su besmislene. Svakako može osvojiti više od 4. Ima igru za sve podloge i sve protivnike. Sa zdravljem, motivacijom i samopouzdanjem će biti konkurentan dok god drži reket u ruci. Uz nekoliko solidnih i 1-2 prava meča u pravom trenutku trofej je njegov gdje god igrao. Tako je bilo i na WB 2018, realno još daleko od najboljih izdanja, ispade da je njega osvojio najlakše od svih 13 kad se gleda samo finale, a na cijelom turniru je izgubio samo 3 seta.

Cabos

pre 5 godina

Pitanje za sve sa sajta : Koji je prvi teniser pre Novaka, za kojeg mozete reci da je bio uspesan i da nas je predstavljao u sportu u citavom svetu? Da ima bar jedan GS, a ne trinaest? Mladji sam, a ne volim da guglam. Pozdrav

akots - obrni

pre 5 godina

Ovakve ankete su besmislene. Svakako može osvojiti više od 4. Ima igru za sve podloge i sve protivnike. Sa zdravljem, motivacijom i samopouzdanjem će biti konkurentan dok god drži reket u ruci. Uz nekoliko solidnih i 1-2 prava meča u pravom trenutku trofej je njegov gdje god igrao. Tako je bilo i na WB 2018, realno još daleko od najboljih izdanja, ispade da je njega osvojio najlakše od svih 13 kad se gleda samo finale, a na cijelom turniru je izgubio samo 3 seta.

Subotica

pre 5 godina

Moze 10, a ne mora ni jedan vise.Za nas je najveci.Hiljadu faktora je u igri,ali ovo sta je ovaj covek uradio je potpuno ludo i stavlja ga u ravan sa najvecima.

Pera

pre 5 godina

Ne sumnjam da Nole moze da osvoji jos 7-8 GS titula i tako prestigne Federera. Ali ajde da budemo objektivni. Prethodne dve godine su ga dosta kostale. Iskreno, hteo bih da osvoji jos 3-4 da prestigne Samprasa i da bude medju tri najbolja svih vremena. Mislim da je to vise nego realno. Sve ostalo je bonus! Naravno zelim Novaku sve najbolje i zelim mu da osvoji Sinsinati vec ove godine! Samo napred, samo hrabro SRBENDO

Don Kihot

pre 5 godina

Ako zadrzi ovaj nivo motivacije Novak ce biti medju glavnim favoritima na svakom GS u narednih 3-4 godine... Moze osvojiti bilo koji broj izmedju 0 i 12 - s gotovo jednakom šansama za svaki od ekstrema.

BataDekky

pre 5 godina

Pre 2 godine je držao sva 4 GS istovremeno... povreda ga je sasekla, ali sad je krenuo novi niz i ne bi me začudilo da posle sledećeg Vimbldona bude na brojci 17

Milovan

pre 5 godina

Narod ce ga se odreci posle sledeceg poraza. Mi vise ne negujemo sportski duh, razvili smo opasne komplekse i misli da je ceo svet protiv nas te nas samo interesuje zlato i to samo posle pobede nad Englezima, Amerikancima, Nemcima itd...Apelujem na B92 da nas malo podseti na vremena kada smo bili zeljni sporta i dobrih utakmica a ne pobeda nad "zlotvorima" sa zapada...

Yod

pre 5 godina

Ako će u finalu igrat protiv raznih Andersona, može još 50 osvojit...
(Pero, 16. jul 2018 14:42)

E, a zamisli da igra protiv raznih Safina, Hjuita, Filipusisa, Bagdatisa...Pa imao bi minimum 30 do sad!

Cabos

pre 5 godina

Pitanje za sve sa sajta : Koji je prvi teniser pre Novaka, za kojeg mozete reci da je bio uspesan i da nas je predstavljao u sportu u citavom svetu? Da ima bar jedan GS, a ne trinaest? Mladji sam, a ne volim da guglam. Pozdrav

Jumko

pre 5 godina

Novinari, da li postoji mogućnost da nam pustite komentare iz npr aprila ove godine? Da se smejemo malo, kao što se smejemo ovim danas...

yyy

pre 5 godina

Sve zavisi od pristupa, zelje i pre svega zdravlja. Uz Vajdu i Grica pored sebe, pun fokus na tenis i trening moze i do magicnih 20.
No uverili smo se koliko je sve tesko prognozirati, 90% Srba se vec pomirilo sa krajem Novakove karijere, govorili mu da se povuce, batali a on povukao par pametnih poteza i BAM - tu je Vimbldon.

pravo

pre 5 godina

Glasao sam za vise od 4, a tu vidim - predstojeci NY Open i bar jos jedan u naredne 3 godine, bar 2 AO i samo jos jedan RG ili W do kraja karijere.
To je 5 i uz dosadasnjih 13, moze da kaze na kraju karijere da je bila impresivna.
Mada je i sada impresivna.

артиљерац

pre 5 godina

Узеће ГС титула колико буде хтео.Јел јасно?Ајд сад на своје радне задатке.

pera peric

pre 5 godina

i ovako je najbolji srpski psortista ikada..ako stigne nadala svaka cast,teoretski moze mnogo, a u praksi cemo biti svedoci..ziv i zdrav bio nole.

John

pre 5 godina

Sad ide američki deo tura, dakle beton. Njegova omiljena podloga. Mogao bi da proba sa Sinsinatijem. Nikada ga nije osvojio i samo mu on fali u kolekciji. To bi mu dalo dodatni "boost" pred US open.
Onda dogodine Australija - njegov turnir, tamo je k'o kod kuće. Šljaka? Sve je moguće, ali će tu i Rafa da se pita. A mogao bi da se pripazi i "mina" u vidu Vavrinke ili nekog sličnog. A ostaje da se vidi i da li će se i kako Marej vratiti.
Realne šanse su mu da dođe do Rafinih 17 (ali nije sigurno da će se Rafa zadržati na tih 17). Budu li oba u formi, Fed više nema šta da traži.

fenomen

pre 5 godina

Ako nema nameru da prestigne Federera onda nije ni morao da se vraca. Znaci jos 8 komada pa posle kako hoce. A 8 GS su itekako dostizna u naredne 3-4 godine j posle moze da se posveti porodici i zdravom nacinu zivota. Da li 13, 15 ili 19 je nebitno. Samo 21 ili vise ga cini besmrtnim sportistom i stavlja ga u ravan gde su ostali velikani sporta kao sto se Pele, Dzordan, Klej. Svi su fudbaleri ali je Pele Pele . Kosarka je Dzordan a boks je Kasijus Klej ili Mohamed Ali. E kad neko hoce da kaze tenis pre toga kaze Djokovic. Za sada je Federer daleko ali ja se nadam da ce ga Nole preteći.

Šta ti dečko radiš?

pre 5 godina

Računica je prosta: Novak je 6 godina mlađi od Federera i 1 godinu od Nadala, što znači da kada se Federer povuče, Novak ima još 6 punih godina da igra. Ako uzmemo npr da je to u pitanju sledećih 6 godina, onda zapravo govorimo o još 24 GS koja su igri. Pa sve i da osvoji svaki treći prestigao bi Federera. A realno je da može da osvoji bar po 2 GS godišnje, što bi ga zaustavilo na cifri od 25 GS u karijeri. Sa druge strane Nadal neće moći da osvoji još 8 puta Roland Garros pa da i on stigne do 25 GS u karijeri. Federer do kraja karijere najverovatnije neće više osvojiti nijedan. A ostali, tzv. mlađi teniseri, eventualno će uspeti da se ogrebu i to svi zajedno za maksimalno 5-6 GS. To je realnost, na osnovu dosadašnjih rezultata. Naravno, uvek može nešto da se drastično promeni u narednih nekoliko godina, ali to spada u domen statističke greške.

Вељко

pre 5 godina

Nema potrebe za takvim hipotezama.
Većina ljudi zna koliko je teško osvojiti i najmanji Atp turnir,a tek grenslem!
Koliko bude trenirao i koliko ga zdravlje posluži toliko će biti konkurentan.
Biološki sat otkucava,dolaze mlađi,brži,jači...
Po meni,možda još dve,eventualno tri sezone ima šanse na nekim od grenslemova.
Očekivati da bi mogao da bude duže konkurentan,kao što je to slučaj sa Federerom,nije realno.
Đoković je propustio svoje šanse u periodu 2009,2010,2012,2013.
Bio bi podvig ako osvoji još dva grenslema i tako pretekne Samprasa.

Mladen

pre 5 godina

OK... Ili smo mi postali suludi optimisti ili se neko ovde zeza... Na prste jedne ruke mozemo nabrojati one koji su osvojili vise od 1 Gren Slema posle 30. godine. A sada ocekujemo da Novak naredja, ni manje 7, 8? Za Rodzera smo pre godinu pricali kako je sve namesteno, kako je laka konkurencija itd.

Ali to poteze i pitanje kada ce se nasusni srpski narod zadovoljiti. To jeste, kada ce nas Novak zadovoljiti. Jer, jel'te, osvojiti 13 GS, biti 4. u istoriji, to naciji nasoj (navikloj na pobede i uspehe) nije dosta. Ne mozemo se radovati ovom uspehu jer je ovaj uspeh, Boze moj, samo stepenica. I sada sanjamo o 21 GS. Brojka koja ne da nije realna, vec se kosi sa zdravim razumom. Neka Djokovica posluzi zdravlje i sreca, a nama malo pameti nije na odmet.

Metodije Sindjelic

pre 5 godina

Po meni novak ce igrati vrhunski jos 4-5godina u tom periodu ocekujem minimum jos dve AO, Wimbldon 1-2, Us open e odnjega najvisee zavisii ago ga uzme ove godine mislim da sledi ludi niz titulu Novaka na Atp turu vracanje na prvo mesto i i uzimanje do kraja karijere izmedju 21-26 grend slem titula !!!! NOLE#1

Ivan

pre 5 godina

Islkjucivo zavisi od toga sa koliko ce se zadovoljiti. Sve je u glavi. Ako bude zadrzao ovu motivaciju jos nekoliko godina, bice uvek konkurentan za osvajanje svakog gs turnira.

Голф на струју

pre 5 godina

Треба да батали неколико мањих турнира у току године. Да се фокусира сваке године на Вимбелдон, АО и УС опен. Освоји то у наредне 3 године и најбољи је тенисер икад!

milutin

pre 5 godina

Može Nole osvojiti još dosta GS. Koliko, to niko nemože znati, ni oni što organizuju turnire širom planete. Mogu samo da nagađaju!
Važno je da je Nole juče uzeo WB, a to je pokazatelj da je vratio vjeru u sebe i odagnao sumnje koje su kopkale i njega i one koji ga cijene.

Rajko Republika Srpska

pre 5 godina

Novak realno moze da osvoji dvije GS titule godisnje..
E sad je samo pitanje koliko ce jos godina da ucestvije na ATP
turu ili aktivno da igra tenis ;)

Matematika je prosta, crva nije ni bilo

pre 5 godina

Moze da igra jos 6 godina na nivou da moze da osvaja GS, moze se ocekivati da moze da osvoji svaki treci GS, uz malo srece da se ozbiljno ne povredjuje, sto znaci da moze jos 8 da osvoji.

Šole

pre 5 godina

Zar vi mislite da neko moze da pobedi federera po gs.Secam se pre 2 godine kad je federer imao 17 a djokovic bio prvi svi ste govorili da ce da osvoji mnogo vise i da federer nema sta da trazi.A sad kako stoje stvari?Imate pilece pamcenje.
(King roger, 16. jul 2018 14:51)

Pa Nadal će osvojiti još 3-4 Rolan Garosa i to je to. A osvojiće i neki sa strane do kraja karijere sigurno, tako da Federer nema ama baš nikakve šanse da ostane prvi po tome.

bice vrlo zanimljivo

pre 5 godina

Posle RG 2016 I euforije prognozirao sam jos 7-8 ,tada je Federer imao 18 a Rafa 14.Zahvaljujuci Novakovom padu i ne igranju njih dvojica su osvojila jos 5 slemova.Da li mogu jos neki?Federeru curi vreme i sa zdravim Novakom i Rafom mislim da ostaje na 20,Nadalu je tu uvek RG a ni na ostalima nije bez sansi,moze i on do 20 a Novak moze i on ali njemu je najteze treba my jos jedna serije od 3-4 godine dominacije ako to uspe eto i njega na oko 20 gs

mi_smo_sremci_vise_nam_stomaci

pre 5 godina

reko bi da ce nam odgovor dati sledeci gs ako bi njega osvojio samo nebo je granica,ipak moja procena da ce do kraja karijere uzeti jos 5 ili 6

Tako je, povikaše seljaci

pre 5 godina

Bilo bi super jedno 3-5. Treba mu bistra glava, zdravlje i malo srece. A mozda ne osvoji vise nijedan ali to je sada manje verovatno. Hvala mu sto postoji.

Neplivač

pre 5 godina

Realno, na tvrdoj podlozi mu je najveća konkurencija, nakon izvesnog povlaćenja RF, nadolazeća generacija. Kada se Nadal povuče ne vidim ozbiljnog protivnika Novaku na šljaci. A trava, tu Novak neprikosnoven!

Vatreni Nole

pre 5 godina

Nema potrebe za takvim hipotezama.
Većina ljudi zna koliko je teško osvojiti i najmanji Atp turnir,a tek grenslem!
Koliko bude trenirao i koliko ga zdravlje posluži toliko će biti konkurentan.
Biološki sat otkucava,dolaze mlađi,brži,jači...
Po meni,možda još dve,eventualno tri sezone ima šanse na nekim od grenslemova.
Očekivati da bi mogao da bude duže konkurentan,kao što je to slučaj sa Federerom,nije realno.
Đoković je propustio svoje šanse u periodu 2009,2010,2012,2013.
Bio bi podvig ako osvoji još dva grenslema i tako pretekne Samprasa.
(Вељко, 16. jul 2018 14:39)

Upravo to, u zenitu svoje moći, prepustio je 7 GS titula raznim Marejima, Vavrinkama i Čilićima, plus ove dve protraćene godine, jer mu se eto nije igralo.
Mogao je biti največi, je po teniskom umeću to zslužuje, ali zbog nekih spoljnih faktora i falinki u karakteru to neće uspeti. Šteta.

Beobrad

pre 5 godina

Evo ja nisam nijednog trenutka posumnjao u Novakov povratak! I nisam jedini!
Samo oni koji nisu shvatli kakav je Novak, zapravo sampion su bili skepticni.
Uostalom, dovoljno je po netu pregledati Novaka iz 2011. i 2015. i sve je jasno kao dan.
Osim ako neko nije pomislio da je Nole zaboravio da igra tenis.
On je rodjeni sampion i to se lako vidi, prelako!

Vlade

pre 5 godina

Moje predvidjanje je da ce preci sigurno preko 15 GS i 35 Masters titula, uz nadu da to bude bar 17GS i 40MS. Ostalo je potpuno nebitno, ukljucujuci i da li ce i koliko jos biti na 1. mestu, a bice i to. Mislim da ce se fokusirati u naredne 4 godine na po 1, ako moze 2 GS, i na po 3-4 masters titule godisnje, i da maksimalno cuva zdravlje.

taki p.

pre 5 godina

Po mojoj proceni 4-5 u optimistickoj varijanti, 2 u pesimisticnoj,mnogo ce zavisiti od narednih godinu dana,treba iskoristiti postojece stanje dok se ovi mladji jos nisu formirali i uzeti maksimum trofeja.Zdravstveni bilten ce biti jako vazan,takodje dobar zreb da se cuva snaga za zavrsnicu.Novak je napravio nekoliko varijacija,servis,forhend,kada bi popravio igru na mrezi bio bi nedodirljiv,onda ni Federer nije nedostizan.Ipak najveci problem bice motivacija,on je porodican covek,videli smo kako se obradovao sinu juce,zna koliko treba odricanja za vrhunske rezultate,pitanje je da li ce imati istu radnu etiku sa 34-35 godina,ali ce osvajati sigurno jos,ovo je samo uvod u zavrsnicu velike karijere.

Daleko im lepa kuca

pre 5 godina

Ako uspe na US openu da ostvari minimum polufinale-finale, onda sam optimista po pitanju osvajanja jos GS. Jeste ovo dokaz da je Novak na pravom putu, ali jos uvek mislim da je Nole na 90% od ono nepobedivog, nije daleko a u neku ruku nije bas ni toliko blizu, jer ono sto je on igrao kad niko zivi nije mogao ni da ga oznoji, to tesko da cemo ikad vise videti od njega...daj Boze da gresim i da me vec na US openu demantuje, ali pricam realno kako jeste, nije ni mladji a nije mu ni ista ishrana i pogledi na zivot kao tada, tako da osvoji 1, eventualno drugi GS u sezoni i puna kapa...

željko

pre 5 godina

Realno, ako se ne dese nekakve gluposti usput... da uzme dva komada godišnje u sledeće 4 godine... taman da stigne do 21 i da skine Rođu sa trona... A Rođa sigurno više neće osvajati GS... Nadal da, ali Rođa ne...

Kovalski

pre 5 godina

Ako lakat bude jedina povreda koju bude imao(a nadam se da hoce),onda tu ima jos 3-4 vrhunske sezone...E sad koliko je to GS,pitanje je...Nadam se i prizeljkujem bar 4...

brka

pre 5 godina

Zašto ga uvek uporedjujemo sa Rodžerom i njegovih 20gs? Samo baksuziramo... Uživajmo u trenutku, kako radi i Nole... A koliko će GS osvojiti to je manje važno i svakako zavisi od niza okolnosti. Za mene lično je već sad najbolji sportista svih vremena...

King roger

pre 5 godina

Zar vi mislite da neko moze da pobedi federera po gs.Secam se pre 2 godine kad je federer imao 17 a djokovic bio prvi svi ste govorili da ce da osvoji mnogo vise i da federer nema sta da trazi.A sad kako stoje stvari?Imate pilece pamcenje.

Liston

pre 5 godina

Nisam Nostaradamus - može 2 do 4 verovatno. Ali, i 5 da osvoji opet neće stići Nadala jer će i on osvojiti bar još 2-3 gs, a kamoli Federera.

dr. Roddick

pre 5 godina

Pravo pitanje je koliko je osvojio GS titula koja su bila namestena od strane sponzora ?

preporucujem: 4-5 GS titula

ne preporucujem 2-3 GS titula

kontrolorleta

pre 5 godina

Ovo što je ispred njega jeste najveća motivacija za bilo kog čoveka, a naročito sportistu. Već sada je obezbedio istoriju, ali ono što je realno to je da može i do "titule" najbolji svih vremena. Mi znamo da to jeste, ali bi bilo odlično da to i zvanično potvrdi, koliko god apsurdno zvučalo... Sada je kasno da se odustaje i samo je jedan realan put i samo je jedan realni cilj za koji vredi ustajati iz kreveta sledećih 3-5 god. A to je da se pretekne Federer, sve drugo jednostavno nije Nole

max

pre 5 godina

Mislim da ce Novak biti na ovom nivou hos dve sezone posle ove,minimum. Ako osvoji Ameriku, i sledece dve sezone po 2GS, to je 5. Mislim da moz dostici Nadala ali ne i Federera. A nekako ne bi ni bilo posteno. Federer je zaista najveci, ne samo po trofejima vec i po stilu i nacinu igre. I voleo bih da ostane usamljen sa 20GS

ring of fire

pre 5 godina

U narednih godinu dana znaci 4 GS, svaki slem koji ne osvoji Novak osvojice Nadal ili Federer. To je enigma ,kako ce se titule raspodeliti izmedju ova 3 igraca.

King roger

pre 5 godina

Zar vi mislite da neko moze da pobedi federera po gs.Secam se pre 2 godine kad je federer imao 17 a djokovic bio prvi svi ste govorili da ce da osvoji mnogo vise i da federer nema sta da trazi.A sad kako stoje stvari?Imate pilece pamcenje.

max

pre 5 godina

Mislim da ce Novak biti na ovom nivou hos dve sezone posle ove,minimum. Ako osvoji Ameriku, i sledece dve sezone po 2GS, to je 5. Mislim da moz dostici Nadala ali ne i Federera. A nekako ne bi ni bilo posteno. Federer je zaista najveci, ne samo po trofejima vec i po stilu i nacinu igre. I voleo bih da ostane usamljen sa 20GS

dr. Roddick

pre 5 godina

Pravo pitanje je koliko je osvojio GS titula koja su bila namestena od strane sponzora ?

preporucujem: 4-5 GS titula

ne preporucujem 2-3 GS titula

Šta ti dečko radiš?

pre 5 godina

Računica je prosta: Novak je 6 godina mlađi od Federera i 1 godinu od Nadala, što znači da kada se Federer povuče, Novak ima još 6 punih godina da igra. Ako uzmemo npr da je to u pitanju sledećih 6 godina, onda zapravo govorimo o još 24 GS koja su igri. Pa sve i da osvoji svaki treći prestigao bi Federera. A realno je da može da osvoji bar po 2 GS godišnje, što bi ga zaustavilo na cifri od 25 GS u karijeri. Sa druge strane Nadal neće moći da osvoji još 8 puta Roland Garros pa da i on stigne do 25 GS u karijeri. Federer do kraja karijere najverovatnije neće više osvojiti nijedan. A ostali, tzv. mlađi teniseri, eventualno će uspeti da se ogrebu i to svi zajedno za maksimalno 5-6 GS. To je realnost, na osnovu dosadašnjih rezultata. Naravno, uvek može nešto da se drastično promeni u narednih nekoliko godina, ali to spada u domen statističke greške.

Вељко

pre 5 godina

Nema potrebe za takvim hipotezama.
Većina ljudi zna koliko je teško osvojiti i najmanji Atp turnir,a tek grenslem!
Koliko bude trenirao i koliko ga zdravlje posluži toliko će biti konkurentan.
Biološki sat otkucava,dolaze mlađi,brži,jači...
Po meni,možda još dve,eventualno tri sezone ima šanse na nekim od grenslemova.
Očekivati da bi mogao da bude duže konkurentan,kao što je to slučaj sa Federerom,nije realno.
Đoković je propustio svoje šanse u periodu 2009,2010,2012,2013.
Bio bi podvig ako osvoji još dva grenslema i tako pretekne Samprasa.

BataDekky

pre 5 godina

Pre 2 godine je držao sva 4 GS istovremeno... povreda ga je sasekla, ali sad je krenuo novi niz i ne bi me začudilo da posle sledećeg Vimbldona bude na brojci 17

Jumko

pre 5 godina

Novinari, da li postoji mogućnost da nam pustite komentare iz npr aprila ove godine? Da se smejemo malo, kao što se smejemo ovim danas...

Don Kihot

pre 5 godina

Ako zadrzi ovaj nivo motivacije Novak ce biti medju glavnim favoritima na svakom GS u narednih 3-4 godine... Moze osvojiti bilo koji broj izmedju 0 i 12 - s gotovo jednakom šansama za svaki od ekstrema.

Vatreni Nole

pre 5 godina

Nema potrebe za takvim hipotezama.
Većina ljudi zna koliko je teško osvojiti i najmanji Atp turnir,a tek grenslem!
Koliko bude trenirao i koliko ga zdravlje posluži toliko će biti konkurentan.
Biološki sat otkucava,dolaze mlađi,brži,jači...
Po meni,možda još dve,eventualno tri sezone ima šanse na nekim od grenslemova.
Očekivati da bi mogao da bude duže konkurentan,kao što je to slučaj sa Federerom,nije realno.
Đoković je propustio svoje šanse u periodu 2009,2010,2012,2013.
Bio bi podvig ako osvoji još dva grenslema i tako pretekne Samprasa.
(Вељко, 16. jul 2018 14:39)

Upravo to, u zenitu svoje moći, prepustio je 7 GS titula raznim Marejima, Vavrinkama i Čilićima, plus ove dve protraćene godine, jer mu se eto nije igralo.
Mogao je biti največi, je po teniskom umeću to zslužuje, ali zbog nekih spoljnih faktora i falinki u karakteru to neće uspeti. Šteta.

Milovan

pre 5 godina

Narod ce ga se odreci posle sledeceg poraza. Mi vise ne negujemo sportski duh, razvili smo opasne komplekse i misli da je ceo svet protiv nas te nas samo interesuje zlato i to samo posle pobede nad Englezima, Amerikancima, Nemcima itd...Apelujem na B92 da nas malo podseti na vremena kada smo bili zeljni sporta i dobrih utakmica a ne pobeda nad "zlotvorima" sa zapada...

Cabos

pre 5 godina

Pitanje za sve sa sajta : Koji je prvi teniser pre Novaka, za kojeg mozete reci da je bio uspesan i da nas je predstavljao u sportu u citavom svetu? Da ima bar jedan GS, a ne trinaest? Mladji sam, a ne volim da guglam. Pozdrav

Liston

pre 5 godina

Nisam Nostaradamus - može 2 do 4 verovatno. Ali, i 5 da osvoji opet neće stići Nadala jer će i on osvojiti bar još 2-3 gs, a kamoli Federera.

Metodije Sindjelic

pre 5 godina

Po meni novak ce igrati vrhunski jos 4-5godina u tom periodu ocekujem minimum jos dve AO, Wimbldon 1-2, Us open e odnjega najvisee zavisii ago ga uzme ove godine mislim da sledi ludi niz titulu Novaka na Atp turu vracanje na prvo mesto i i uzimanje do kraja karijere izmedju 21-26 grend slem titula !!!! NOLE#1

артиљерац

pre 5 godina

Узеће ГС титула колико буде хтео.Јел јасно?Ајд сад на своје радне задатке.

Pera

pre 5 godina

Ne sumnjam da Nole moze da osvoji jos 7-8 GS titula i tako prestigne Federera. Ali ajde da budemo objektivni. Prethodne dve godine su ga dosta kostale. Iskreno, hteo bih da osvoji jos 3-4 da prestigne Samprasa i da bude medju tri najbolja svih vremena. Mislim da je to vise nego realno. Sve ostalo je bonus! Naravno zelim Novaku sve najbolje i zelim mu da osvoji Sinsinati vec ove godine! Samo napred, samo hrabro SRBENDO

pera peric

pre 5 godina

i ovako je najbolji srpski psortista ikada..ako stigne nadala svaka cast,teoretski moze mnogo, a u praksi cemo biti svedoci..ziv i zdrav bio nole.

Subotica

pre 5 godina

Moze 10, a ne mora ni jedan vise.Za nas je najveci.Hiljadu faktora je u igri,ali ovo sta je ovaj covek uradio je potpuno ludo i stavlja ga u ravan sa najvecima.

Yod

pre 5 godina

Ako će u finalu igrat protiv raznih Andersona, može još 50 osvojit...
(Pero, 16. jul 2018 14:42)

E, a zamisli da igra protiv raznih Safina, Hjuita, Filipusisa, Bagdatisa...Pa imao bi minimum 30 do sad!

mi_smo_sremci_vise_nam_stomaci

pre 5 godina

reko bi da ce nam odgovor dati sledeci gs ako bi njega osvojio samo nebo je granica,ipak moja procena da ce do kraja karijere uzeti jos 5 ili 6

Rajko Republika Srpska

pre 5 godina

Novak realno moze da osvoji dvije GS titule godisnje..
E sad je samo pitanje koliko ce jos godina da ucestvije na ATP
turu ili aktivno da igra tenis ;)

Matematika je prosta, crva nije ni bilo

pre 5 godina

Moze da igra jos 6 godina na nivou da moze da osvaja GS, moze se ocekivati da moze da osvoji svaki treci GS, uz malo srece da se ozbiljno ne povredjuje, sto znaci da moze jos 8 da osvoji.

Daleko im lepa kuca

pre 5 godina

Ako uspe na US openu da ostvari minimum polufinale-finale, onda sam optimista po pitanju osvajanja jos GS. Jeste ovo dokaz da je Novak na pravom putu, ali jos uvek mislim da je Nole na 90% od ono nepobedivog, nije daleko a u neku ruku nije bas ni toliko blizu, jer ono sto je on igrao kad niko zivi nije mogao ni da ga oznoji, to tesko da cemo ikad vise videti od njega...daj Boze da gresim i da me vec na US openu demantuje, ali pricam realno kako jeste, nije ni mladji a nije mu ni ista ishrana i pogledi na zivot kao tada, tako da osvoji 1, eventualno drugi GS u sezoni i puna kapa...

Kovalski

pre 5 godina

Ako lakat bude jedina povreda koju bude imao(a nadam se da hoce),onda tu ima jos 3-4 vrhunske sezone...E sad koliko je to GS,pitanje je...Nadam se i prizeljkujem bar 4...

fenomen

pre 5 godina

Ako nema nameru da prestigne Federera onda nije ni morao da se vraca. Znaci jos 8 komada pa posle kako hoce. A 8 GS su itekako dostizna u naredne 3-4 godine j posle moze da se posveti porodici i zdravom nacinu zivota. Da li 13, 15 ili 19 je nebitno. Samo 21 ili vise ga cini besmrtnim sportistom i stavlja ga u ravan gde su ostali velikani sporta kao sto se Pele, Dzordan, Klej. Svi su fudbaleri ali je Pele Pele . Kosarka je Dzordan a boks je Kasijus Klej ili Mohamed Ali. E kad neko hoce da kaze tenis pre toga kaze Djokovic. Za sada je Federer daleko ali ja se nadam da ce ga Nole preteći.

Šole

pre 5 godina

Zar vi mislite da neko moze da pobedi federera po gs.Secam se pre 2 godine kad je federer imao 17 a djokovic bio prvi svi ste govorili da ce da osvoji mnogo vise i da federer nema sta da trazi.A sad kako stoje stvari?Imate pilece pamcenje.
(King roger, 16. jul 2018 14:51)

Pa Nadal će osvojiti još 3-4 Rolan Garosa i to je to. A osvojiće i neki sa strane do kraja karijere sigurno, tako da Federer nema ama baš nikakve šanse da ostane prvi po tome.

bice vrlo zanimljivo

pre 5 godina

Posle RG 2016 I euforije prognozirao sam jos 7-8 ,tada je Federer imao 18 a Rafa 14.Zahvaljujuci Novakovom padu i ne igranju njih dvojica su osvojila jos 5 slemova.Da li mogu jos neki?Federeru curi vreme i sa zdravim Novakom i Rafom mislim da ostaje na 20,Nadalu je tu uvek RG a ni na ostalima nije bez sansi,moze i on do 20 a Novak moze i on ali njemu je najteze treba my jos jedna serije od 3-4 godine dominacije ako to uspe eto i njega na oko 20 gs

yyy

pre 5 godina

Sve zavisi od pristupa, zelje i pre svega zdravlja. Uz Vajdu i Grica pored sebe, pun fokus na tenis i trening moze i do magicnih 20.
No uverili smo se koliko je sve tesko prognozirati, 90% Srba se vec pomirilo sa krajem Novakove karijere, govorili mu da se povuce, batali a on povukao par pametnih poteza i BAM - tu je Vimbldon.

milutin

pre 5 godina

Može Nole osvojiti još dosta GS. Koliko, to niko nemože znati, ni oni što organizuju turnire širom planete. Mogu samo da nagađaju!
Važno je da je Nole juče uzeo WB, a to je pokazatelj da je vratio vjeru u sebe i odagnao sumnje koje su kopkale i njega i one koji ga cijene.

željko

pre 5 godina

Realno, ako se ne dese nekakve gluposti usput... da uzme dva komada godišnje u sledeće 4 godine... taman da stigne do 21 i da skine Rođu sa trona... A Rođa sigurno više neće osvajati GS... Nadal da, ali Rođa ne...

Mladen

pre 5 godina

OK... Ili smo mi postali suludi optimisti ili se neko ovde zeza... Na prste jedne ruke mozemo nabrojati one koji su osvojili vise od 1 Gren Slema posle 30. godine. A sada ocekujemo da Novak naredja, ni manje 7, 8? Za Rodzera smo pre godinu pricali kako je sve namesteno, kako je laka konkurencija itd.

Ali to poteze i pitanje kada ce se nasusni srpski narod zadovoljiti. To jeste, kada ce nas Novak zadovoljiti. Jer, jel'te, osvojiti 13 GS, biti 4. u istoriji, to naciji nasoj (navikloj na pobede i uspehe) nije dosta. Ne mozemo se radovati ovom uspehu jer je ovaj uspeh, Boze moj, samo stepenica. I sada sanjamo o 21 GS. Brojka koja ne da nije realna, vec se kosi sa zdravim razumom. Neka Djokovica posluzi zdravlje i sreca, a nama malo pameti nije na odmet.

taki p.

pre 5 godina

Po mojoj proceni 4-5 u optimistickoj varijanti, 2 u pesimisticnoj,mnogo ce zavisiti od narednih godinu dana,treba iskoristiti postojece stanje dok se ovi mladji jos nisu formirali i uzeti maksimum trofeja.Zdravstveni bilten ce biti jako vazan,takodje dobar zreb da se cuva snaga za zavrsnicu.Novak je napravio nekoliko varijacija,servis,forhend,kada bi popravio igru na mrezi bio bi nedodirljiv,onda ni Federer nije nedostizan.Ipak najveci problem bice motivacija,on je porodican covek,videli smo kako se obradovao sinu juce,zna koliko treba odricanja za vrhunske rezultate,pitanje je da li ce imati istu radnu etiku sa 34-35 godina,ali ce osvajati sigurno jos,ovo je samo uvod u zavrsnicu velike karijere.

John

pre 5 godina

Sad ide američki deo tura, dakle beton. Njegova omiljena podloga. Mogao bi da proba sa Sinsinatijem. Nikada ga nije osvojio i samo mu on fali u kolekciji. To bi mu dalo dodatni "boost" pred US open.
Onda dogodine Australija - njegov turnir, tamo je k'o kod kuće. Šljaka? Sve je moguće, ali će tu i Rafa da se pita. A mogao bi da se pripazi i "mina" u vidu Vavrinke ili nekog sličnog. A ostaje da se vidi i da li će se i kako Marej vratiti.
Realne šanse su mu da dođe do Rafinih 17 (ali nije sigurno da će se Rafa zadržati na tih 17). Budu li oba u formi, Fed više nema šta da traži.

akots - obrni

pre 5 godina

Ovakve ankete su besmislene. Svakako može osvojiti više od 4. Ima igru za sve podloge i sve protivnike. Sa zdravljem, motivacijom i samopouzdanjem će biti konkurentan dok god drži reket u ruci. Uz nekoliko solidnih i 1-2 prava meča u pravom trenutku trofej je njegov gdje god igrao. Tako je bilo i na WB 2018, realno još daleko od najboljih izdanja, ispade da je njega osvojio najlakše od svih 13 kad se gleda samo finale, a na cijelom turniru je izgubio samo 3 seta.

Ivan

pre 5 godina

Islkjucivo zavisi od toga sa koliko ce se zadovoljiti. Sve je u glavi. Ako bude zadrzao ovu motivaciju jos nekoliko godina, bice uvek konkurentan za osvajanje svakog gs turnira.

pravo

pre 5 godina

Glasao sam za vise od 4, a tu vidim - predstojeci NY Open i bar jos jedan u naredne 3 godine, bar 2 AO i samo jos jedan RG ili W do kraja karijere.
To je 5 i uz dosadasnjih 13, moze da kaze na kraju karijere da je bila impresivna.
Mada je i sada impresivna.

Tako je, povikaše seljaci

pre 5 godina

Bilo bi super jedno 3-5. Treba mu bistra glava, zdravlje i malo srece. A mozda ne osvoji vise nijedan ali to je sada manje verovatno. Hvala mu sto postoji.

ring of fire

pre 5 godina

U narednih godinu dana znaci 4 GS, svaki slem koji ne osvoji Novak osvojice Nadal ili Federer. To je enigma ,kako ce se titule raspodeliti izmedju ova 3 igraca.

Neplivač

pre 5 godina

Realno, na tvrdoj podlozi mu je najveća konkurencija, nakon izvesnog povlaćenja RF, nadolazeća generacija. Kada se Nadal povuče ne vidim ozbiljnog protivnika Novaku na šljaci. A trava, tu Novak neprikosnoven!

Голф на струју

pre 5 godina

Треба да батали неколико мањих турнира у току године. Да се фокусира сваке године на Вимбелдон, АО и УС опен. Освоји то у наредне 3 године и најбољи је тенисер икад!

Beobrad

pre 5 godina

Evo ja nisam nijednog trenutka posumnjao u Novakov povratak! I nisam jedini!
Samo oni koji nisu shvatli kakav je Novak, zapravo sampion su bili skepticni.
Uostalom, dovoljno je po netu pregledati Novaka iz 2011. i 2015. i sve je jasno kao dan.
Osim ako neko nije pomislio da je Nole zaboravio da igra tenis.
On je rodjeni sampion i to se lako vidi, prelako!

Vlade

pre 5 godina

Moje predvidjanje je da ce preci sigurno preko 15 GS i 35 Masters titula, uz nadu da to bude bar 17GS i 40MS. Ostalo je potpuno nebitno, ukljucujuci i da li ce i koliko jos biti na 1. mestu, a bice i to. Mislim da ce se fokusirati u naredne 4 godine na po 1, ako moze 2 GS, i na po 3-4 masters titule godisnje, i da maksimalno cuva zdravlje.

brka

pre 5 godina

Zašto ga uvek uporedjujemo sa Rodžerom i njegovih 20gs? Samo baksuziramo... Uživajmo u trenutku, kako radi i Nole... A koliko će GS osvojiti to je manje važno i svakako zavisi od niza okolnosti. Za mene lično je već sad najbolji sportista svih vremena...

kontrolorleta

pre 5 godina

Ovo što je ispred njega jeste najveća motivacija za bilo kog čoveka, a naročito sportistu. Već sada je obezbedio istoriju, ali ono što je realno to je da može i do "titule" najbolji svih vremena. Mi znamo da to jeste, ali bi bilo odlično da to i zvanično potvrdi, koliko god apsurdno zvučalo... Sada je kasno da se odustaje i samo je jedan realan put i samo je jedan realni cilj za koji vredi ustajati iz kreveta sledećih 3-5 god. A to je da se pretekne Federer, sve drugo jednostavno nije Nole