Ponedeljak, 16.07.2018.

10:28

Muratoglu o Đokoviću: Um šampiona

Trener jedne od najboljih teniserki svih vremena Serene Vilijams, Patrik Muratoglu, dao je svoje viđenje povratka Novaka Đokovića u šampionsku formu.

Izvor: AK

Muratoglu o Ðokoviæu: Um šampiona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

no name

pre 5 godina

Muratogluu i Henmanu svaka cast ,realna konstatacija i jednog i drugog ,al sta mi je s ostalih velikana.Izgleda da su se zabili i u misiju rupu??!

Glas razuma...

pre 5 godina

Za komentatore koji retko dolaze na ovaj sajt, a koji nisu upoznali pero Znanja-imanja, jedno objasnjenje, a bilo ih je mnogo takvih... On je surovo iskren i izuzetan poznavalac ove velicanstvene igre, ne sumnjam da je on ovo pisao... Iskreni fan Novaka, kao i ja... Nekada ga pricitate u jednom dahu, a nekada morate citati izmedju redova... Nista on ovde nije rekao protiv Novaka, samo da mu se malo otvorilo, kao sto se I mnogima pre njega otvaralo, a da se otvorilo, jeste... Sreca prati hrabre, a to nas Novak I jeste... Igrao je bolje nego par meseci pre, popravio servis i slice, ali moralo je malo I da se namesti sve, kako kaze gore navedeni autor teksta... Voleo bih bas od njega ili nekih od njih da cujem malo o igri Novaka, sta je bolje a sta losije... Da se vratio jeste, da se vratio skroz, nije, ali svi se nadamo da ce ponovo da melje... Puno srece Novaku u nastavku I da prozovem jos jednog sjajnog lika sa sajta, prepoznace se, a i ostali stari likovi takodje... Uzdravlje...

nebojsa

pre 5 godina

Ovaj GS je Nole prosao sa 50% ... sa 70& u naredne tri godine dominira !!! Smej te se mom komentaru ... i setite se sta sam napisao !!!

Lars

pre 5 godina

Da mi je neko pre dva'es godina rek'o, osvojiće jednog dana neki naš teniser više grand slamova nego Borg, Lendl, Mekinro, Konors ili Agasi, igrajući i isto vreme kad i (po mnogima) najbolji igrač svih vremena i najbolji šljakaš, rekao bih mu daj i meni malo toga, šta već koristiš...
(Goran, 16. jul 2018 13:33)

Potpisujem. Mislio sam ako Novak, pored ove dvojice, ugrabi bar jedan slem i par nedeja na vrhu liste, da ce to biti senzacionalan uspeh za srpski sport uopste.

fortissimo

pre 5 godina

Od 2008 do 2018 Rodzer je osvojio 8 GS.
Rafa 14 GS
a Novak 13 GS.
Da li vam je sada nesto jasno?
Ako se uzme u obzir da je Rodzer stariji od oboice 4 i 5 godina, logicno je da ce oboica tek da igraju tenis barem jos 3,4 godine dok ce Rodja da prestane da se bavi tenisom. Jedino ako ne bude igrao do 40. ili 41. godine? Sto bi bilo smesno jer bi ga svi drali. On vec sada propusta dobar deo sezone a kamoli tada. Prema tome jasno je kakve je rezultate Novak ostvario pored ove dvojice velikana a cak mislim da je omogucio Rodzeru da ima najveci broj GS jer je vise puta u tome sprecio Rafu koji bi mu se ozbiljno priblizio i sigurno ga stigao po osvojenim GS.

Kanidja PG

pre 5 godina

Sa 13tom GS titulom Nole je zakucao sebe u tri najbolja igrača ikad.Istina Sampras ima 1GS više za sada ali nema Rolan Garos i ima više nego duplo manje osvojenih mastersa.
Posle ove trojke tenis više nikad nece biti popularan kao sada.
Ovakve tri veličine više se ne ponavljaju u isto vrijeme.Zato je Rodzer uzeo najviše GS titula jer je stariji od obojice 4-6 god.
Sve ostalo su nijanse i legendarni mečevi koji su za nama.
Podvuce se crta kada se sva trojica oproste od igre i tenisa.Do tada uživajmo.

Kanidja PG

pre 5 godina

Kad imaš protiv dva najveca rivala okruglo 50 pobjeda sve je jasno.
Za sada nije najbolji ikad ali jeste najmladji.

Federer puni ubrzo 37 god i realno još samo sledecu god da pokuša još nešto da osvoji.
Rafa je sklon povredama i još jedna bila bi kobna po njega,mada kakav je borac uzece još 3-4 GS realno.
Novak je sa ovim vimbldonom dobio jak vjetar u ledja i naredne 3-4 god trebao bi da bude najuspješniji od svih.Ako bude zdrav to je još učešce na 30tak mastersa i 15-20 GS turnira.Mnogo toga je u igri lični bih bio presrecan sa 10tak mastersa i 4-6 GS još osvojenih.
Kroz karijeru je dokazao da je sve moguce,znam da nas nece razočarati ni u nastavku vrhunske karijere.
Srecno šampione naš.

Duki

pre 5 godina

Jednom da i Nole ima lak zadatak u finalu, obicno su drugi bili te sreće. Sad će valjda da mu se vrati to što nije imao sreće, bar još dva tri ovakva finala.

Djorgo

pre 5 godina

Ko je koliko pametan, inetligentan je najškakljivija tema, sa pravom.
Ipak, ... bez obzira na sve druge kvalitete, bez kojih Novak ne bi mogda nigde da udje ni medju 8 najboljih, njegov glavni kvalitet je sportska-teniska inteligencija. Iza njega Federer, pa Nadal, pa dalje, to je moj utisak.

To što dolazi iz Srbije, i rodjen je krajem 80-tih, činilo ga je dodatno gldanim dokazivanja i uspeha. Sa druge strane emotivnijim, eksplicitnijim i ranjivijim.

Mentalna snaga i psiha - nedostaju reči.

Kad se sve sabere, već je 2016. ušao u teniski ‚‚Panteon‚‚ najvećih medju najvećim. Juriće on i rekorde, statističke, to je prirodno, neće biti u svemu najbolji, ali ni više GS od Federera nije moguće. Pitanje je da li je to vredno još mnogo žrtvovanja. To ne znam(o).
Ono u šta sam siguran je da će biti medju 3-5 najvećih tenisera još 50-100 godina, možda sve dok ovakav tenis postoji.

jaki

pre 5 godina

znanje-imanje
Sve si lepo zapazio samo kad bi bilo da je bilo. A zaboravio si da je Rodžer uzeo zadnje 3 GS titule kada su Marej, Novak, Wavrenka, Kei , Raonić napravili pauzu od godinu i nešto i Rafa još nije bio fit . Pa nisi komentarisao tu konkurenciju tokom cele prošlegodine. Verovatno jer nisi ni gledao tenis zato što Novak nije igrao.
Drugo zaboravio si da je Novak imao večite "mine" na tom W . pa je prolazio do finala i da nije bilo onog pritiska 2013 da marej osvoji i to bi verovatno uzeo. Ali realno od osam poslednjih WGS uzeti 4 - veliki uspeh- to je i naglasio direktor turnira juče prilikom slikanja pored večne liste pobednika. Zato ne osporavajte tudje uspehe nekim faktorima sreće i td. Rodjini navijači to ne rade, posebno jer se kolo sreće okreće i sve dodje na svoje -a veliki šampioni ostaju jer imaju mentalitet za to a ne sreću - kako reče Muratoglu.

Goran

pre 5 godina

Da mi je neko pre dva'es godina rek'o, osvojiće jednog dana neki naš teniser više grand slamova nego Borg, Lendl, Mekinro, Konors ili Agasi, igrajući i isto vreme kad i (po mnogima) najbolji igrač svih vremena i najbolji šljakaš, rekao bih mu daj i meni malo toga, šta već koristiš...

Giovanni

pre 5 godina

Samo kada se saberu sve GS titule samo Federer, Nadal i Djokovic imaju ukupno 50! Ako se zna da se igra 4 GS godisnje to zapravo pokazuje koliko su ovi teniseri dominantni. Retko ko da je uzeo titulu pored njih trojice, a igraju u istoj “eri”.

MaironDrake

pre 5 godina

Lako je reci, ali treba sledece sprovesti u delo. Pokidati se od treninga i naspanovati se za US Open...Tamo sigurno ima sanse. I u principu u narednih nekoliko godina treba da razmislja na takav nacin, da se fokusira na drugi deo sezone, na Wimbldon i US Open. Rafa je nedodirljiv na RG, na AO ici na svezinu pa sta se uradi, ali realno najvece sanse za Novaka su poslednja dva GS. Rafa dolazi istrosen posle RG, Rodja nije u formi jer propusta sljaku, treba da tempira formu za jul i avgust...

j

pre 5 godina

Marej je svakako najbolji teniser posle velike trojke na svetu. On je jedini uspeo da bude prvi na svetu u takvoj konkurenciji i niko vise. Ima 14 mastersa i 3 grend slema sto je fantasticno u takvoj konkurenciji, ali jos nije dostojan velike 4 niti ce ikad biti.

Ivan

pre 5 godina

Ovaj Mitroglu je covek koji nema nikakve koristi od toga da popljuje Djokovica, inace ne sumnjam da bi ga i on omalovazio kao Beker I Vilander koji su placeni Nadalovi i Federeovi botovi od strane Nike-a. Ono Bekerovo izlaganje je za mene glavni utisak posle same pobede Djokovica na vimbldonu. Dokaz kako novac moze da govori iz coveka umesto njega.

REAKTOR

pre 5 godina

Iskrenost je vrlina, jos vece i teza je rec kad je daje no mak koji je u tenisu 40tak godina stime ima jefnu od najboljih tenis know h skola, a pre svega covek na zemji.

Djenka

pre 5 godina

Novak je vratio ono sto mu pripada. Veliki je on sampion i bilo je pitanje kada ce da se vrati. Najbolji moguci turnir za osvojiti. Sada ponovo vraca veru u velika dela. Rafa ga je pretekao po broju mastersa, 32-30. Beton je Novakova podloga, ima dovoljno vremena da se dodatno spemi i da napadne prvo Sinsinati a onda i US Open. Uz jos malo samopouzdanja, moze mnogo.

nick

pre 5 godina

@fantom, nema tu velike cetvorke. mari je samo medijski isforsiran jer je britanac, povremeno im je parirao i pobedjivao ali nije bio konstantan kao ova trojica.

znanje-imanje

pre 5 godina

Uz svu izuzetnost imao je Novak i jako mnogo sreće u Rimu pa Parizu a još veću, bolje-nije-moglo sreću u Londonu. Nije delovalo - neprijatan žreb, znatno teža polovina itd. Ali nazubilo se savršeno - svako pre njega odigra tešku dramu. Totalni podbačaj Edmunda i Hačanova a onda glavno: dobacivač iznervira Džumhura, Gulbis to dobije i poludi pa sve do Nišikorija - gde se povredi; i od svih tu opasnih prođe nezalečeni Kei! Sledi Nadal - ali nakon meča godine sa del Potrom. Finale Anderson - koji je odigrao neverovatno da preživi Federera. Da potom ono izvuče protiv Iznera je već čudo pa protiv Novaka više nikako nije mogao kao pre toga.
Da je Novak naleteo žrebom na razne ove igrače ranije ne samo da bi bilo 50-50 nego bi sve kasnije bilo sve teže. Npr. da je žreb dao Rafa-Kei a potom Novak-delPo sve i da bi prošao Novak bi izvesno SF od Nadala potom izgubio...
Federer je i proklete 2007e i još jedan dobio isto tako da se sve samo od sebe pred njim sruši, jedan i Sampras - ali Novaka je W2018e hteo neviđeno. Koji je prevazišao igricu, pa daje svojih 100% i velemajstor je - sa upotrebom svojih sada osetno manjih sposobnosti... Znali smo da Novak ne mora na ukupnih 100% da bi opet na vrh: rutina u korišćenju dinamike žreba, veličina u krizama SF i F i eto ga!
Nakon očajnog RG loš i Wimbldon, spasio ga je kraj - Kevin QF i SF i Rafa-delPo. Ne bi bilo lako podneti, da nije Novaka ovako pogledalo, i da nije SP fudbala pa da se baš vidi koliko je tenis bolji od fudbala.

jazz

pre 5 godina

Guru, lakat, meso, žena i ostale trice.... Tenis je ozbiljan šou biznis. Gledanost je jedna od najbitnijih stvari a za to je potrebna dobra priča i dramatika.
Ko još gleda filmove u kojima se zna kraj samo po naslovu!?

fantom

pre 5 godina

Gde su sad Zverev, Dominik Tim, Kirjos, Edmund, Ćorić, Čung? Ne mogu oni da pariraju matorcima, ma ne mogu ni protiv Delpa, Vavrinke ili Andersona a kamoli protiv velike četvorke. Đoković je veliki šampion. Rame uz rame Samprasu, Borgu, Federeru i Nadalu. TOP 5 svih vremena: Nadal, Federer, Đoković, Sampras i Borg.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Treba da se radujemo i uzivamo u svakom njegovom osvojenom GS ili bilo kom turniru,a ne da gledamo na to kao na obican broj i opterecivati se time da li ce stici Nadala i Federera.Nece ovo doveka trajati,imam srecu da ga pratim od pocetka njegove karijere i pokusacu da odgledam sto vise njegovih meceva u buducnosti,a vec sam ih odgledao jedno 70% otprilike,steta bi bilo propustiti,tesko da ce se ovo ikad ponoviti,bar kad je u pitanju neki srpski sportista ili teniser.

fantom

pre 5 godina

Gde su sad Zverev, Dominik Tim, Kirjos, Edmund, Ćorić, Čung? Ne mogu oni da pariraju matorcima, ma ne mogu ni protiv Delpa, Vavrinke ili Andersona a kamoli protiv velike četvorke. Đoković je veliki šampion. Rame uz rame Samprasu, Borgu, Federeru i Nadalu. TOP 5 svih vremena: Nadal, Federer, Đoković, Sampras i Borg.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Treba da se radujemo i uzivamo u svakom njegovom osvojenom GS ili bilo kom turniru,a ne da gledamo na to kao na obican broj i opterecivati se time da li ce stici Nadala i Federera.Nece ovo doveka trajati,imam srecu da ga pratim od pocetka njegove karijere i pokusacu da odgledam sto vise njegovih meceva u buducnosti,a vec sam ih odgledao jedno 70% otprilike,steta bi bilo propustiti,tesko da ce se ovo ikad ponoviti,bar kad je u pitanju neki srpski sportista ili teniser.

Djenka

pre 5 godina

Novak je vratio ono sto mu pripada. Veliki je on sampion i bilo je pitanje kada ce da se vrati. Najbolji moguci turnir za osvojiti. Sada ponovo vraca veru u velika dela. Rafa ga je pretekao po broju mastersa, 32-30. Beton je Novakova podloga, ima dovoljno vremena da se dodatno spemi i da napadne prvo Sinsinati a onda i US Open. Uz jos malo samopouzdanja, moze mnogo.

j

pre 5 godina

Marej je svakako najbolji teniser posle velike trojke na svetu. On je jedini uspeo da bude prvi na svetu u takvoj konkurenciji i niko vise. Ima 14 mastersa i 3 grend slema sto je fantasticno u takvoj konkurenciji, ali jos nije dostojan velike 4 niti ce ikad biti.

Goran

pre 5 godina

Da mi je neko pre dva'es godina rek'o, osvojiće jednog dana neki naš teniser više grand slamova nego Borg, Lendl, Mekinro, Konors ili Agasi, igrajući i isto vreme kad i (po mnogima) najbolji igrač svih vremena i najbolji šljakaš, rekao bih mu daj i meni malo toga, šta već koristiš...

Giovanni

pre 5 godina

Samo kada se saberu sve GS titule samo Federer, Nadal i Djokovic imaju ukupno 50! Ako se zna da se igra 4 GS godisnje to zapravo pokazuje koliko su ovi teniseri dominantni. Retko ko da je uzeo titulu pored njih trojice, a igraju u istoj “eri”.

Kanidja PG

pre 5 godina

Sa 13tom GS titulom Nole je zakucao sebe u tri najbolja igrača ikad.Istina Sampras ima 1GS više za sada ali nema Rolan Garos i ima više nego duplo manje osvojenih mastersa.
Posle ove trojke tenis više nikad nece biti popularan kao sada.
Ovakve tri veličine više se ne ponavljaju u isto vrijeme.Zato je Rodzer uzeo najviše GS titula jer je stariji od obojice 4-6 god.
Sve ostalo su nijanse i legendarni mečevi koji su za nama.
Podvuce se crta kada se sva trojica oproste od igre i tenisa.Do tada uživajmo.

nick

pre 5 godina

@fantom, nema tu velike cetvorke. mari je samo medijski isforsiran jer je britanac, povremeno im je parirao i pobedjivao ali nije bio konstantan kao ova trojica.

MaironDrake

pre 5 godina

Lako je reci, ali treba sledece sprovesti u delo. Pokidati se od treninga i naspanovati se za US Open...Tamo sigurno ima sanse. I u principu u narednih nekoliko godina treba da razmislja na takav nacin, da se fokusira na drugi deo sezone, na Wimbldon i US Open. Rafa je nedodirljiv na RG, na AO ici na svezinu pa sta se uradi, ali realno najvece sanse za Novaka su poslednja dva GS. Rafa dolazi istrosen posle RG, Rodja nije u formi jer propusta sljaku, treba da tempira formu za jul i avgust...

Kanidja PG

pre 5 godina

Kad imaš protiv dva najveca rivala okruglo 50 pobjeda sve je jasno.
Za sada nije najbolji ikad ali jeste najmladji.

Federer puni ubrzo 37 god i realno još samo sledecu god da pokuša još nešto da osvoji.
Rafa je sklon povredama i još jedna bila bi kobna po njega,mada kakav je borac uzece još 3-4 GS realno.
Novak je sa ovim vimbldonom dobio jak vjetar u ledja i naredne 3-4 god trebao bi da bude najuspješniji od svih.Ako bude zdrav to je još učešce na 30tak mastersa i 15-20 GS turnira.Mnogo toga je u igri lični bih bio presrecan sa 10tak mastersa i 4-6 GS još osvojenih.
Kroz karijeru je dokazao da je sve moguce,znam da nas nece razočarati ni u nastavku vrhunske karijere.
Srecno šampione naš.

Ivan

pre 5 godina

Ovaj Mitroglu je covek koji nema nikakve koristi od toga da popljuje Djokovica, inace ne sumnjam da bi ga i on omalovazio kao Beker I Vilander koji su placeni Nadalovi i Federeovi botovi od strane Nike-a. Ono Bekerovo izlaganje je za mene glavni utisak posle same pobede Djokovica na vimbldonu. Dokaz kako novac moze da govori iz coveka umesto njega.

Djorgo

pre 5 godina

Ko je koliko pametan, inetligentan je najškakljivija tema, sa pravom.
Ipak, ... bez obzira na sve druge kvalitete, bez kojih Novak ne bi mogda nigde da udje ni medju 8 najboljih, njegov glavni kvalitet je sportska-teniska inteligencija. Iza njega Federer, pa Nadal, pa dalje, to je moj utisak.

To što dolazi iz Srbije, i rodjen je krajem 80-tih, činilo ga je dodatno gldanim dokazivanja i uspeha. Sa druge strane emotivnijim, eksplicitnijim i ranjivijim.

Mentalna snaga i psiha - nedostaju reči.

Kad se sve sabere, već je 2016. ušao u teniski ‚‚Panteon‚‚ najvećih medju najvećim. Juriće on i rekorde, statističke, to je prirodno, neće biti u svemu najbolji, ali ni više GS od Federera nije moguće. Pitanje je da li je to vredno još mnogo žrtvovanja. To ne znam(o).
Ono u šta sam siguran je da će biti medju 3-5 najvećih tenisera još 50-100 godina, možda sve dok ovakav tenis postoji.

Lars

pre 5 godina

Da mi je neko pre dva'es godina rek'o, osvojiće jednog dana neki naš teniser više grand slamova nego Borg, Lendl, Mekinro, Konors ili Agasi, igrajući i isto vreme kad i (po mnogima) najbolji igrač svih vremena i najbolji šljakaš, rekao bih mu daj i meni malo toga, šta već koristiš...
(Goran, 16. jul 2018 13:33)

Potpisujem. Mislio sam ako Novak, pored ove dvojice, ugrabi bar jedan slem i par nedeja na vrhu liste, da ce to biti senzacionalan uspeh za srpski sport uopste.

jaki

pre 5 godina

znanje-imanje
Sve si lepo zapazio samo kad bi bilo da je bilo. A zaboravio si da je Rodžer uzeo zadnje 3 GS titule kada su Marej, Novak, Wavrenka, Kei , Raonić napravili pauzu od godinu i nešto i Rafa još nije bio fit . Pa nisi komentarisao tu konkurenciju tokom cele prošlegodine. Verovatno jer nisi ni gledao tenis zato što Novak nije igrao.
Drugo zaboravio si da je Novak imao večite "mine" na tom W . pa je prolazio do finala i da nije bilo onog pritiska 2013 da marej osvoji i to bi verovatno uzeo. Ali realno od osam poslednjih WGS uzeti 4 - veliki uspeh- to je i naglasio direktor turnira juče prilikom slikanja pored večne liste pobednika. Zato ne osporavajte tudje uspehe nekim faktorima sreće i td. Rodjini navijači to ne rade, posebno jer se kolo sreće okreće i sve dodje na svoje -a veliki šampioni ostaju jer imaju mentalitet za to a ne sreću - kako reče Muratoglu.

Duki

pre 5 godina

Jednom da i Nole ima lak zadatak u finalu, obicno su drugi bili te sreće. Sad će valjda da mu se vrati to što nije imao sreće, bar još dva tri ovakva finala.

jazz

pre 5 godina

Guru, lakat, meso, žena i ostale trice.... Tenis je ozbiljan šou biznis. Gledanost je jedna od najbitnijih stvari a za to je potrebna dobra priča i dramatika.
Ko još gleda filmove u kojima se zna kraj samo po naslovu!?

fortissimo

pre 5 godina

Od 2008 do 2018 Rodzer je osvojio 8 GS.
Rafa 14 GS
a Novak 13 GS.
Da li vam je sada nesto jasno?
Ako se uzme u obzir da je Rodzer stariji od oboice 4 i 5 godina, logicno je da ce oboica tek da igraju tenis barem jos 3,4 godine dok ce Rodja da prestane da se bavi tenisom. Jedino ako ne bude igrao do 40. ili 41. godine? Sto bi bilo smesno jer bi ga svi drali. On vec sada propusta dobar deo sezone a kamoli tada. Prema tome jasno je kakve je rezultate Novak ostvario pored ove dvojice velikana a cak mislim da je omogucio Rodzeru da ima najveci broj GS jer je vise puta u tome sprecio Rafu koji bi mu se ozbiljno priblizio i sigurno ga stigao po osvojenim GS.

REAKTOR

pre 5 godina

Iskrenost je vrlina, jos vece i teza je rec kad je daje no mak koji je u tenisu 40tak godina stime ima jefnu od najboljih tenis know h skola, a pre svega covek na zemji.

znanje-imanje

pre 5 godina

Uz svu izuzetnost imao je Novak i jako mnogo sreće u Rimu pa Parizu a još veću, bolje-nije-moglo sreću u Londonu. Nije delovalo - neprijatan žreb, znatno teža polovina itd. Ali nazubilo se savršeno - svako pre njega odigra tešku dramu. Totalni podbačaj Edmunda i Hačanova a onda glavno: dobacivač iznervira Džumhura, Gulbis to dobije i poludi pa sve do Nišikorija - gde se povredi; i od svih tu opasnih prođe nezalečeni Kei! Sledi Nadal - ali nakon meča godine sa del Potrom. Finale Anderson - koji je odigrao neverovatno da preživi Federera. Da potom ono izvuče protiv Iznera je već čudo pa protiv Novaka više nikako nije mogao kao pre toga.
Da je Novak naleteo žrebom na razne ove igrače ranije ne samo da bi bilo 50-50 nego bi sve kasnije bilo sve teže. Npr. da je žreb dao Rafa-Kei a potom Novak-delPo sve i da bi prošao Novak bi izvesno SF od Nadala potom izgubio...
Federer je i proklete 2007e i još jedan dobio isto tako da se sve samo od sebe pred njim sruši, jedan i Sampras - ali Novaka je W2018e hteo neviđeno. Koji je prevazišao igricu, pa daje svojih 100% i velemajstor je - sa upotrebom svojih sada osetno manjih sposobnosti... Znali smo da Novak ne mora na ukupnih 100% da bi opet na vrh: rutina u korišćenju dinamike žreba, veličina u krizama SF i F i eto ga!
Nakon očajnog RG loš i Wimbldon, spasio ga je kraj - Kevin QF i SF i Rafa-delPo. Ne bi bilo lako podneti, da nije Novaka ovako pogledalo, i da nije SP fudbala pa da se baš vidi koliko je tenis bolji od fudbala.

Glas razuma...

pre 5 godina

Za komentatore koji retko dolaze na ovaj sajt, a koji nisu upoznali pero Znanja-imanja, jedno objasnjenje, a bilo ih je mnogo takvih... On je surovo iskren i izuzetan poznavalac ove velicanstvene igre, ne sumnjam da je on ovo pisao... Iskreni fan Novaka, kao i ja... Nekada ga pricitate u jednom dahu, a nekada morate citati izmedju redova... Nista on ovde nije rekao protiv Novaka, samo da mu se malo otvorilo, kao sto se I mnogima pre njega otvaralo, a da se otvorilo, jeste... Sreca prati hrabre, a to nas Novak I jeste... Igrao je bolje nego par meseci pre, popravio servis i slice, ali moralo je malo I da se namesti sve, kako kaze gore navedeni autor teksta... Voleo bih bas od njega ili nekih od njih da cujem malo o igri Novaka, sta je bolje a sta losije... Da se vratio jeste, da se vratio skroz, nije, ali svi se nadamo da ce ponovo da melje... Puno srece Novaku u nastavku I da prozovem jos jednog sjajnog lika sa sajta, prepoznace se, a i ostali stari likovi takodje... Uzdravlje...

nebojsa

pre 5 godina

Ovaj GS je Nole prosao sa 50% ... sa 70& u naredne tri godine dominira !!! Smej te se mom komentaru ... i setite se sta sam napisao !!!

no name

pre 5 godina

Muratogluu i Henmanu svaka cast ,realna konstatacija i jednog i drugog ,al sta mi je s ostalih velikana.Izgleda da su se zabili i u misiju rupu??!

znanje-imanje

pre 5 godina

Uz svu izuzetnost imao je Novak i jako mnogo sreće u Rimu pa Parizu a još veću, bolje-nije-moglo sreću u Londonu. Nije delovalo - neprijatan žreb, znatno teža polovina itd. Ali nazubilo se savršeno - svako pre njega odigra tešku dramu. Totalni podbačaj Edmunda i Hačanova a onda glavno: dobacivač iznervira Džumhura, Gulbis to dobije i poludi pa sve do Nišikorija - gde se povredi; i od svih tu opasnih prođe nezalečeni Kei! Sledi Nadal - ali nakon meča godine sa del Potrom. Finale Anderson - koji je odigrao neverovatno da preživi Federera. Da potom ono izvuče protiv Iznera je već čudo pa protiv Novaka više nikako nije mogao kao pre toga.
Da je Novak naleteo žrebom na razne ove igrače ranije ne samo da bi bilo 50-50 nego bi sve kasnije bilo sve teže. Npr. da je žreb dao Rafa-Kei a potom Novak-delPo sve i da bi prošao Novak bi izvesno SF od Nadala potom izgubio...
Federer je i proklete 2007e i još jedan dobio isto tako da se sve samo od sebe pred njim sruši, jedan i Sampras - ali Novaka je W2018e hteo neviđeno. Koji je prevazišao igricu, pa daje svojih 100% i velemajstor je - sa upotrebom svojih sada osetno manjih sposobnosti... Znali smo da Novak ne mora na ukupnih 100% da bi opet na vrh: rutina u korišćenju dinamike žreba, veličina u krizama SF i F i eto ga!
Nakon očajnog RG loš i Wimbldon, spasio ga je kraj - Kevin QF i SF i Rafa-delPo. Ne bi bilo lako podneti, da nije Novaka ovako pogledalo, i da nije SP fudbala pa da se baš vidi koliko je tenis bolji od fudbala.

jazz

pre 5 godina

Guru, lakat, meso, žena i ostale trice.... Tenis je ozbiljan šou biznis. Gledanost je jedna od najbitnijih stvari a za to je potrebna dobra priča i dramatika.
Ko još gleda filmove u kojima se zna kraj samo po naslovu!?

REAKTOR

pre 5 godina

Iskrenost je vrlina, jos vece i teza je rec kad je daje no mak koji je u tenisu 40tak godina stime ima jefnu od najboljih tenis know h skola, a pre svega covek na zemji.

Ivan

pre 5 godina

Ovaj Mitroglu je covek koji nema nikakve koristi od toga da popljuje Djokovica, inace ne sumnjam da bi ga i on omalovazio kao Beker I Vilander koji su placeni Nadalovi i Federeovi botovi od strane Nike-a. Ono Bekerovo izlaganje je za mene glavni utisak posle same pobede Djokovica na vimbldonu. Dokaz kako novac moze da govori iz coveka umesto njega.

fantom

pre 5 godina

Gde su sad Zverev, Dominik Tim, Kirjos, Edmund, Ćorić, Čung? Ne mogu oni da pariraju matorcima, ma ne mogu ni protiv Delpa, Vavrinke ili Andersona a kamoli protiv velike četvorke. Đoković je veliki šampion. Rame uz rame Samprasu, Borgu, Federeru i Nadalu. TOP 5 svih vremena: Nadal, Federer, Đoković, Sampras i Borg.

nick

pre 5 godina

@fantom, nema tu velike cetvorke. mari je samo medijski isforsiran jer je britanac, povremeno im je parirao i pobedjivao ali nije bio konstantan kao ova trojica.

MaironDrake

pre 5 godina

Lako je reci, ali treba sledece sprovesti u delo. Pokidati se od treninga i naspanovati se za US Open...Tamo sigurno ima sanse. I u principu u narednih nekoliko godina treba da razmislja na takav nacin, da se fokusira na drugi deo sezone, na Wimbldon i US Open. Rafa je nedodirljiv na RG, na AO ici na svezinu pa sta se uradi, ali realno najvece sanse za Novaka su poslednja dva GS. Rafa dolazi istrosen posle RG, Rodja nije u formi jer propusta sljaku, treba da tempira formu za jul i avgust...

ProdigyCZ

pre 5 godina

Treba da se radujemo i uzivamo u svakom njegovom osvojenom GS ili bilo kom turniru,a ne da gledamo na to kao na obican broj i opterecivati se time da li ce stici Nadala i Federera.Nece ovo doveka trajati,imam srecu da ga pratim od pocetka njegove karijere i pokusacu da odgledam sto vise njegovih meceva u buducnosti,a vec sam ih odgledao jedno 70% otprilike,steta bi bilo propustiti,tesko da ce se ovo ikad ponoviti,bar kad je u pitanju neki srpski sportista ili teniser.

Djenka

pre 5 godina

Novak je vratio ono sto mu pripada. Veliki je on sampion i bilo je pitanje kada ce da se vrati. Najbolji moguci turnir za osvojiti. Sada ponovo vraca veru u velika dela. Rafa ga je pretekao po broju mastersa, 32-30. Beton je Novakova podloga, ima dovoljno vremena da se dodatno spemi i da napadne prvo Sinsinati a onda i US Open. Uz jos malo samopouzdanja, moze mnogo.

j

pre 5 godina

Marej je svakako najbolji teniser posle velike trojke na svetu. On je jedini uspeo da bude prvi na svetu u takvoj konkurenciji i niko vise. Ima 14 mastersa i 3 grend slema sto je fantasticno u takvoj konkurenciji, ali jos nije dostojan velike 4 niti ce ikad biti.

jaki

pre 5 godina

znanje-imanje
Sve si lepo zapazio samo kad bi bilo da je bilo. A zaboravio si da je Rodžer uzeo zadnje 3 GS titule kada su Marej, Novak, Wavrenka, Kei , Raonić napravili pauzu od godinu i nešto i Rafa još nije bio fit . Pa nisi komentarisao tu konkurenciju tokom cele prošlegodine. Verovatno jer nisi ni gledao tenis zato što Novak nije igrao.
Drugo zaboravio si da je Novak imao večite "mine" na tom W . pa je prolazio do finala i da nije bilo onog pritiska 2013 da marej osvoji i to bi verovatno uzeo. Ali realno od osam poslednjih WGS uzeti 4 - veliki uspeh- to je i naglasio direktor turnira juče prilikom slikanja pored večne liste pobednika. Zato ne osporavajte tudje uspehe nekim faktorima sreće i td. Rodjini navijači to ne rade, posebno jer se kolo sreće okreće i sve dodje na svoje -a veliki šampioni ostaju jer imaju mentalitet za to a ne sreću - kako reče Muratoglu.

Djorgo

pre 5 godina

Ko je koliko pametan, inetligentan je najškakljivija tema, sa pravom.
Ipak, ... bez obzira na sve druge kvalitete, bez kojih Novak ne bi mogda nigde da udje ni medju 8 najboljih, njegov glavni kvalitet je sportska-teniska inteligencija. Iza njega Federer, pa Nadal, pa dalje, to je moj utisak.

To što dolazi iz Srbije, i rodjen je krajem 80-tih, činilo ga je dodatno gldanim dokazivanja i uspeha. Sa druge strane emotivnijim, eksplicitnijim i ranjivijim.

Mentalna snaga i psiha - nedostaju reči.

Kad se sve sabere, već je 2016. ušao u teniski ‚‚Panteon‚‚ najvećih medju najvećim. Juriće on i rekorde, statističke, to je prirodno, neće biti u svemu najbolji, ali ni više GS od Federera nije moguće. Pitanje je da li je to vredno još mnogo žrtvovanja. To ne znam(o).
Ono u šta sam siguran je da će biti medju 3-5 najvećih tenisera još 50-100 godina, možda sve dok ovakav tenis postoji.

Kanidja PG

pre 5 godina

Sa 13tom GS titulom Nole je zakucao sebe u tri najbolja igrača ikad.Istina Sampras ima 1GS više za sada ali nema Rolan Garos i ima više nego duplo manje osvojenih mastersa.
Posle ove trojke tenis više nikad nece biti popularan kao sada.
Ovakve tri veličine više se ne ponavljaju u isto vrijeme.Zato je Rodzer uzeo najviše GS titula jer je stariji od obojice 4-6 god.
Sve ostalo su nijanse i legendarni mečevi koji su za nama.
Podvuce se crta kada se sva trojica oproste od igre i tenisa.Do tada uživajmo.

fortissimo

pre 5 godina

Od 2008 do 2018 Rodzer je osvojio 8 GS.
Rafa 14 GS
a Novak 13 GS.
Da li vam je sada nesto jasno?
Ako se uzme u obzir da je Rodzer stariji od oboice 4 i 5 godina, logicno je da ce oboica tek da igraju tenis barem jos 3,4 godine dok ce Rodja da prestane da se bavi tenisom. Jedino ako ne bude igrao do 40. ili 41. godine? Sto bi bilo smesno jer bi ga svi drali. On vec sada propusta dobar deo sezone a kamoli tada. Prema tome jasno je kakve je rezultate Novak ostvario pored ove dvojice velikana a cak mislim da je omogucio Rodzeru da ima najveci broj GS jer je vise puta u tome sprecio Rafu koji bi mu se ozbiljno priblizio i sigurno ga stigao po osvojenim GS.

nebojsa

pre 5 godina

Ovaj GS je Nole prosao sa 50% ... sa 70& u naredne tri godine dominira !!! Smej te se mom komentaru ... i setite se sta sam napisao !!!

Giovanni

pre 5 godina

Samo kada se saberu sve GS titule samo Federer, Nadal i Djokovic imaju ukupno 50! Ako se zna da se igra 4 GS godisnje to zapravo pokazuje koliko su ovi teniseri dominantni. Retko ko da je uzeo titulu pored njih trojice, a igraju u istoj “eri”.

Goran

pre 5 godina

Da mi je neko pre dva'es godina rek'o, osvojiće jednog dana neki naš teniser više grand slamova nego Borg, Lendl, Mekinro, Konors ili Agasi, igrajući i isto vreme kad i (po mnogima) najbolji igrač svih vremena i najbolji šljakaš, rekao bih mu daj i meni malo toga, šta već koristiš...

Duki

pre 5 godina

Jednom da i Nole ima lak zadatak u finalu, obicno su drugi bili te sreće. Sad će valjda da mu se vrati to što nije imao sreće, bar još dva tri ovakva finala.

Lars

pre 5 godina

Da mi je neko pre dva'es godina rek'o, osvojiće jednog dana neki naš teniser više grand slamova nego Borg, Lendl, Mekinro, Konors ili Agasi, igrajući i isto vreme kad i (po mnogima) najbolji igrač svih vremena i najbolji šljakaš, rekao bih mu daj i meni malo toga, šta već koristiš...
(Goran, 16. jul 2018 13:33)

Potpisujem. Mislio sam ako Novak, pored ove dvojice, ugrabi bar jedan slem i par nedeja na vrhu liste, da ce to biti senzacionalan uspeh za srpski sport uopste.

Glas razuma...

pre 5 godina

Za komentatore koji retko dolaze na ovaj sajt, a koji nisu upoznali pero Znanja-imanja, jedno objasnjenje, a bilo ih je mnogo takvih... On je surovo iskren i izuzetan poznavalac ove velicanstvene igre, ne sumnjam da je on ovo pisao... Iskreni fan Novaka, kao i ja... Nekada ga pricitate u jednom dahu, a nekada morate citati izmedju redova... Nista on ovde nije rekao protiv Novaka, samo da mu se malo otvorilo, kao sto se I mnogima pre njega otvaralo, a da se otvorilo, jeste... Sreca prati hrabre, a to nas Novak I jeste... Igrao je bolje nego par meseci pre, popravio servis i slice, ali moralo je malo I da se namesti sve, kako kaze gore navedeni autor teksta... Voleo bih bas od njega ili nekih od njih da cujem malo o igri Novaka, sta je bolje a sta losije... Da se vratio jeste, da se vratio skroz, nije, ali svi se nadamo da ce ponovo da melje... Puno srece Novaku u nastavku I da prozovem jos jednog sjajnog lika sa sajta, prepoznace se, a i ostali stari likovi takodje... Uzdravlje...

Kanidja PG

pre 5 godina

Kad imaš protiv dva najveca rivala okruglo 50 pobjeda sve je jasno.
Za sada nije najbolji ikad ali jeste najmladji.

Federer puni ubrzo 37 god i realno još samo sledecu god da pokuša još nešto da osvoji.
Rafa je sklon povredama i još jedna bila bi kobna po njega,mada kakav je borac uzece još 3-4 GS realno.
Novak je sa ovim vimbldonom dobio jak vjetar u ledja i naredne 3-4 god trebao bi da bude najuspješniji od svih.Ako bude zdrav to je još učešce na 30tak mastersa i 15-20 GS turnira.Mnogo toga je u igri lični bih bio presrecan sa 10tak mastersa i 4-6 GS još osvojenih.
Kroz karijeru je dokazao da je sve moguce,znam da nas nece razočarati ni u nastavku vrhunske karijere.
Srecno šampione naš.

no name

pre 5 godina

Muratogluu i Henmanu svaka cast ,realna konstatacija i jednog i drugog ,al sta mi je s ostalih velikana.Izgleda da su se zabili i u misiju rupu??!