Sreda, 11.07.2018.

19:51

Duel 'gladijatora' pripao Rafi, sa Novakom za finale Vimbldona!

Rafael Nadal, prvi teniser planete, savladao je posle trilera u Londonu Argentinca Huana Martina del Potra posle pet odigranih setova.

Izvor: LN

Duel 'gladijatora' pripao Rafi, sa Novakom za finale Vimbldona! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

Pavle

pre 5 godina

Da li su stvarno neki pisali Nadal umoran? Ovo mu je prvi meč na turniru koji je išao u više od 3 seta. Da je Federer igrao tako dug meč u 5 pa i ajde, ali Nadal umoran? Dajte molim vas :D

Митар пфк

pre 5 godina

Можда рафа узме сет Новаку..Максимално достигнуће ! Новак је на ивици старе форме , осјетиће Рафа снагу Ђоковића , и реванш за рим ...Идемоо !!

milutin

pre 5 godina

Možda bi bilo drugačije da Delpo nije igrao tri dana zaredom.
U svakom slučaju, Nadal igra kao da je šljaka. Baš je podigao formu.

Libede Jande

pre 5 godina

Sjajan meč, jedan od najboljih ove godine. Svi četvrtfinalni mečevi su bili dobri i zanimljivi, od demonstracije sjajnih servisa i velikog broja asova, do taktiziranja i nadmudrivanja, i iznenađenja.
Poslednji set Nadal i DelPo odigrali su na veoma visokom nivou, velika šteta je što samo jedan ide dalje.
Jasno je da je pred Novakom jedan težak meč, Nadal je svima dokazao još jednom svoj kvalitet i spremnost. Nole ima dosta iskustva sa Nadalom, ali prema viđenom, da bi pobedio moraće da da 100% svojih mogućnosti.
Naravno navijaću za Novaka, a neka pobedi bolji, do petka Nadal će se potpuno oporaviti u to nema sumnje.
Nadam se da će nas Nole i Rafa potsetiti u petak na svoje najbolje dane.

001

pre 5 godina

Samo da se Rafa oporavi od ovog meca fizicki.
Ne pamtim bolji mec odavno , sta je Rafa
stizao to je neverovatno , ako vam neko kaze da je Rafa odlican samo na sljaci pustite mu ovaj mec sa Delpom.

nebojsa

pre 5 godina

Odlucice FIZICKA SNAGA. Ne tehnika, jer tu Novak moze da parira. Odlucice to sto Nadal moze vise da trci i da i u trecem, cetvtom ili petom setu udara lopicu kao da je prvi.Misli da, nazalost, Novaj to ne moze. Samo lud dan, sa odlicnom Djokovicem i losiji start Nadala i brzo vođstvo moglo bi da da Novaku sansu, ali....Posto je trava dacu Rafi prednost od samo 55:45. Na sljaci je to 65:35. Znaci, jako tesko Novak moze proci i mora odigrati najbolji mec u Vimbldonu ove godine da bi imao priliku.

Nebojsa

pre 5 godina

Al je Nadal profitirao porazom Federera i njegovom pobedom . Sigurno je preko 2000 bodova povecao prednost na Federerom , bez obzira sta uradio do kraja turnira .

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Novaka čeka težak posao.Rafu čeka težak posao.Sanse su pola pola.Presudice koncentracija i posvećenost svakom segmentu igre i istrajnost u tome.
Prognoza ishoda je teška.Ako se Novak vratio 100%onda je mala prednost na njegovoj strani.Ako je Novak na90%onda je krajnje neizvesno.Ako je ispod toga onda prednost Rafi.Ova prognoza je na bazi istorije njihovih duela.Nijanse su odlucivale i ma šljaci,ali je na travi Novak uvek imao prednost.Rafa je unapredio travu i sad...Ipak je najzahvalnije reci,potpuno neizvesno.

sweswe

pre 5 godina

Kakav je ovo tenis bio, ljudi moji! Kakva šteta što delpo nije bio na drugoj strani žreba.. :(
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Stef, 11. jul 2018 21:57)
Nije mogao da bude, zar ne vidis tu stranu zreba?? Rafa, Delpo, Japanac i Novak na jednoj strani, a "GOAT" i panjevi na drugoj, ali deda predje na UNIKLO, a tim potezom i na teren1 (ne centralni) i ode kuci.

123

pre 5 godina

Rafa vise odgovara Novaku, to tvrdim. Ako Novak igra na malo visem nivou nego danas, ima velike izglede da dobije Rafu. Ali , to je sport. Videcemo u petak.

Гиле

pre 5 godina

Нема ни Новак снаге за 5 сетова сконцентеисано, а можда ни Рафа.Новак је већ доста урадио, али надамо се још бољем.

Mikii

pre 5 godina

Nadal će već prekosutra biti kao nov pazite šta vam kažem. Svi smo do sad naučili da Nadal ima snage da odigra još 5 sati nakon ovih 5 sati tenisa. Čovek jednostavno ima neverovatnu kondiciju. I ne verujem da će kondicija da bude presudna u tom meču.
(Mare, 11. jul 2018 22:17)

Ono sto je takodje trebalo da naucimo jeste da je taj isti Nadal usao u 33. godinu. Djokovic ima ogromnu startnu prednost, ali Rafa je borac kakav se vise roditi nece. Videcemo.

akots - obrni

pre 5 godina

Za Novaka je laksi protivnik Nadal. Kad se igra na travnatim terenima. Del Potro je tu opasan. Već je dosta puta pobeđivao Novaka
(Adnan, 11. jul 2018 21:38)

Ukupno 13-4 za Novaka, na WB jedini meč dobio Novak. Delpo baš i nije igrač za travu, slabe varijacije na servisu, nepostojanje igre na mreži.

Djenka

pre 5 godina

Bravo za obojicu. Vrhunski mec, stvarno poslastica za kraj sjajnog dana na Wimbldonu. Sada poslastica i teniski klasik, Rafa je u strahovitom naletu i zasluzuje sve cestitke za sezonu, videcemo koliko jos moze na i moze li Novak da iskoristi sanse koje Rafa daje na traci. Nole se definitivno podigao ali sada mora maksimalno koncetrisano, ima sansu da mnoge stvari ulepsa u sezoni koja je dosta loseg donela. Bice uzivanje opet gledati sudar dva velikana, neka bolji pobedi.

kele

pre 5 godina

Nema prekidanja na centralnom nego se navlaci krov 
(hh, 11. jul 2018 21:04) 
Krov se navlači samo u slučaju kiše. Ne i zbog mraka.
(kele, 11. jul 2018 22:03)
Moja greška, sad sam provjerio na njihovom sajtu. Krov se zatvara u slučaju mraka i kiše. Pauza može trajati i do 45minuta, prilikom čega igrači imaju pravo na ful time zagrijavanje kao prije meča. Sorry još jednom.

Mare

pre 5 godina

Nadal će već prekosutra biti kao nov pazite šta vam kažem. Svi smo do sad naučili da Nadal ima snage da odigra još 5 sati nakon ovih 5 sati tenisa. Čovek jednostavno ima neverovatnu kondiciju. I ne verujem da će kondicija da bude presudna u tom meču. Uvek se prisećam završnog mastersa u Londonu gde je Novak izgubio od Mareja lagano u finalu, iako je Novak dan pre toga ima lagan meč, dok je Marej igrao maraton protiv Raonića od skoro 4 sata. U tom finalu je izgledalo kao da Novak nema snage a ne Marej.

Mikii

pre 5 godina

Jedan je naravno morao ispasti. Žao mi Delpa, mnogo dobroćudan momak, ali za Noleta je, bar tako mislim, bolje što je prošao Nadal. Zna kako sa njim i jedini je koji može da ga dobije. Posle ovoliko sati borbe, nadam se da je iscrpljen i da će ostaviti traga na njega. Novak je brzo završio meč, nije umoran, valjda će umeti to da iskoristi na pravi način. Sretno Novače.
(Zdenko, 11. jul 2018 21:57)

Za Noleta je bolje sto je prosao Nadal, ali se, eto, ipak nadaju da je petosatna borba ostavila traga na protivniku, cisto da borba ne bude fer. Svaki Djokovicevac ikada.

Drca

pre 5 godina

Steta sto Delpo nije uspeo da iskoristi brejk lopte , bilo bi jos interesantnije...vidi se da je umoran , dok Nadal je spreman kao zver...Mislim da Novak ima velike sanse i da je favorit u tom mecu.

Nebojša

pre 5 godina

Bravo za obojicu Nadal zasluženo pre svega zbog mentalne snage koja je falila Delpotru u petom setu nije da nije imao prilike da zakomplikuje ali je propustio previše prilika na kraju je kažnjen meč od skoro pet sati u odnosu na Novaka Nadal danas kao da je igrao dva meča to bi trebalo iskoristiti.

gargleblaster

pre 5 godina

Slavlje tenisa, cak je I komentator rekao da oni koji gledaju fudbal, grese.
Bravo za obojicu, predivan mec.
I milion puta bolje od fudbala.

reflektor

pre 5 godina

Del Potro ispaljuje metke.Kako ide loptica kao bomba,bukvalno,"zakiva" servis i forhend.Pri tome nije klasican udarac i malo bas mu je falilo,ali Rafa je lud.Milina da se gleda,rokaju obojica,ovaj sponovane loptice koje idu kao frizbi i rezu vazduh a ovaj bombe.Novak je odmorniji videcemo...

hh

pre 5 godina

Uz stvarno nzm za koga da navijam ali mi je drago da cemo gledati polufinale sa Noletom i da ovi igraju u 5 seta, i da po mogućnostbu prekinu mec uskoro zbog mraka pa da nastave sutra. 
Za Rodju vise sreće drugi put, cuda su moguća to je pokazao Anderson danas!
(Aleksandar, 11. jul 2018 20:55)

Nema prekidanja na centralnom nego se navlaci krov

Pera

pre 5 godina

Puno drame, divovske borbe, ali kad se slegla prasina, Nole je isplivao ne samo kao polufinalista, nego je delovao najubedljivije, postao favorit. Prvi put posle dve godine!

Zdenko

pre 5 godina

Jedan je naravno morao ispasti. Žao mi Delpa, mnogo dobroćudan momak, ali za Noleta je, bar tako mislim, bolje što je prošao Nadal. Zna kako sa njim i jedini je koji može da ga dobije. Posle ovoliko sati borbe, nadam se da je iscrpljen i da će ostaviti traga na njega. Novak je brzo završio meč, nije umoran, valjda će umeti to da iskoristi na pravi način. Sretno Novače.

ludi srbin

pre 5 godina

Godine 2011. “velika trojka“ bila je u četvrtfinalu Vimbldona i Federer je izgubio posle vođstva 2-0 (od Conge). Od tada Đoković, Nadal i Federer nisu bili zajedno u četvrtfinalu Vimbldona, a i sada je Federer ispao posle 2-0 u setovima.
Ko li je beše uzeo titulu 2011. godine?

SV

pre 5 godina

Nadal bi stigao i onaj smec, ali je morao da pocne kocenje ranije. Naravno, Delpo je mogao da plasira loptu u kontra stranu, NAdal bi bio bez sanse.

Boba

pre 5 godina

Ko god da pobedi od ove dvojice bice mnogo istroseni za duel sa Noletom koji je relativno brzo zavrsio svoj mec. tako da Noletu se lepo otvara put do titule.Ali kakav bi to cambeck bio...posle godinu dana prva titula i to Slem. A posle Wimb ne brani nista od bodova, tako da do kraja godine lagano u prvih 3, a sledece napad na #1.

DRAGAN

pre 5 godina

Nadal je dobio Delpa za
nepunih 5 sati.To je velika
sansa za Novaka, jer mislim
da se Rafa danas dobro
pteznojio za ovu pobedu.
Derbi je na pomolu, pa zato
uzivajte u novoj pobedi
Novaka.Idemo sokole,
po ovi trofej 13 GS.Sretno.

Дарвин тхе Шкартиан

pre 5 godina

Волео бих да бар Надал оде даље кад је већ господин Рожер испао. Али и то је узалуд, опаглаће га Новак.

Mare

pre 5 godina

Kad sam video kod sve igra u četvrtfinalu odmah sam znao da će ovo biti najbolji meč bez govora. Zbog ovakvih mečeva se gleda tenis, Delpo uvek priredi šou.

Aleksandar

pre 5 godina

Uz stvarno nzm za koga da navijam ali mi je drago da cemo gledati polufinale sa Noletom i da ovi igraju u 5 seta, i da po mogućnostbu prekinu mec uskoro zbog mraka pa da nastave sutra.
Za Rodju vise sreće drugi put, cuda su moguća to je pokazao Anderson danas!

Djenka

pre 5 godina

Delpo je stvarno igracina. Steta za silne povrede, inace je mogao mnogo vise. Sjajan mec svakako, svi cetvrtfinalni mecevi odlicni. Stara garda pokazuje sta je bila zlatna era tenisa.

Kanidja PG

pre 5 godina

Mnogo mnogo lakše bice Novaku protiv Rafe u polufinalu.Nije slučajno godinama ispadao u prvim kolima i tek posle 7god stigao do 8 najboljih.Mnogo više šansi za brejk na ovakav Nadalov servis nego na bombe Del Potra ima Nole.
I zbog čuvenog rivaliteta i 50 vječnih duela medjusobno.
Delpa poštujem i kao igrača i čovjeka.

1976

pre 5 godina

volim Novaka,ali volim i Nadala,zato što su oboje pošteni ,pravi šampioni,,,,true champions,,,
Federera ne mogu da smislim,ono baš mi ide na ...

buu

pre 5 godina

Da kucnem u drvo,Noletu se lepo otvara put ka finalu a u finalu nece biti Federera tako da ako bude imao vere u sebe,moze pojesti malo trave kako radi u finalu.

Djenka

pre 5 godina

Delpo je stvarno igracina. Steta za silne povrede, inace je mogao mnogo vise. Sjajan mec svakako, svi cetvrtfinalni mecevi odlicni. Stara garda pokazuje sta je bila zlatna era tenisa.

buu

pre 5 godina

Da kucnem u drvo,Noletu se lepo otvara put ka finalu a u finalu nece biti Federera tako da ako bude imao vere u sebe,moze pojesti malo trave kako radi u finalu.

gargleblaster

pre 5 godina

Slavlje tenisa, cak je I komentator rekao da oni koji gledaju fudbal, grese.
Bravo za obojicu, predivan mec.
I milion puta bolje od fudbala.

Kanidja PG

pre 5 godina

Mnogo mnogo lakše bice Novaku protiv Rafe u polufinalu.Nije slučajno godinama ispadao u prvim kolima i tek posle 7god stigao do 8 najboljih.Mnogo više šansi za brejk na ovakav Nadalov servis nego na bombe Del Potra ima Nole.
I zbog čuvenog rivaliteta i 50 vječnih duela medjusobno.
Delpa poštujem i kao igrača i čovjeka.

sweswe

pre 5 godina

Kakav je ovo tenis bio, ljudi moji! Kakva šteta što delpo nije bio na drugoj strani žreba.. :(
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Stef, 11. jul 2018 21:57)
Nije mogao da bude, zar ne vidis tu stranu zreba?? Rafa, Delpo, Japanac i Novak na jednoj strani, a "GOAT" i panjevi na drugoj, ali deda predje na UNIKLO, a tim potezom i na teren1 (ne centralni) i ode kuci.

ludi srbin

pre 5 godina

Godine 2011. “velika trojka“ bila je u četvrtfinalu Vimbldona i Federer je izgubio posle vođstva 2-0 (od Conge). Od tada Đoković, Nadal i Federer nisu bili zajedno u četvrtfinalu Vimbldona, a i sada je Federer ispao posle 2-0 u setovima.
Ko li je beše uzeo titulu 2011. godine?

1976

pre 5 godina

volim Novaka,ali volim i Nadala,zato što su oboje pošteni ,pravi šampioni,,,,true champions,,,
Federera ne mogu da smislim,ono baš mi ide na ...

Boba

pre 5 godina

Ko god da pobedi od ove dvojice bice mnogo istroseni za duel sa Noletom koji je relativno brzo zavrsio svoj mec. tako da Noletu se lepo otvara put do titule.Ali kakav bi to cambeck bio...posle godinu dana prva titula i to Slem. A posle Wimb ne brani nista od bodova, tako da do kraja godine lagano u prvih 3, a sledece napad na #1.

Mare

pre 5 godina

Kad sam video kod sve igra u četvrtfinalu odmah sam znao da će ovo biti najbolji meč bez govora. Zbog ovakvih mečeva se gleda tenis, Delpo uvek priredi šou.

reflektor

pre 5 godina

Del Potro ispaljuje metke.Kako ide loptica kao bomba,bukvalno,"zakiva" servis i forhend.Pri tome nije klasican udarac i malo bas mu je falilo,ali Rafa je lud.Milina da se gleda,rokaju obojica,ovaj sponovane loptice koje idu kao frizbi i rezu vazduh a ovaj bombe.Novak je odmorniji videcemo...

Mikii

pre 5 godina

Nadal će već prekosutra biti kao nov pazite šta vam kažem. Svi smo do sad naučili da Nadal ima snage da odigra još 5 sati nakon ovih 5 sati tenisa. Čovek jednostavno ima neverovatnu kondiciju. I ne verujem da će kondicija da bude presudna u tom meču.
(Mare, 11. jul 2018 22:17)

Ono sto je takodje trebalo da naucimo jeste da je taj isti Nadal usao u 33. godinu. Djokovic ima ogromnu startnu prednost, ali Rafa je borac kakav se vise roditi nece. Videcemo.

Гиле

pre 5 godina

Нема ни Новак снаге за 5 сетова сконцентеисано, а можда ни Рафа.Новак је већ доста урадио, али надамо се још бољем.

123

pre 5 godina

Rafa vise odgovara Novaku, to tvrdim. Ako Novak igra na malo visem nivou nego danas, ima velike izglede da dobije Rafu. Ali , to je sport. Videcemo u petak.

Djenka

pre 5 godina

Bravo za obojicu. Vrhunski mec, stvarno poslastica za kraj sjajnog dana na Wimbldonu. Sada poslastica i teniski klasik, Rafa je u strahovitom naletu i zasluzuje sve cestitke za sezonu, videcemo koliko jos moze na i moze li Novak da iskoristi sanse koje Rafa daje na traci. Nole se definitivno podigao ali sada mora maksimalno koncetrisano, ima sansu da mnoge stvari ulepsa u sezoni koja je dosta loseg donela. Bice uzivanje opet gledati sudar dva velikana, neka bolji pobedi.

Mare

pre 5 godina

Nadal će već prekosutra biti kao nov pazite šta vam kažem. Svi smo do sad naučili da Nadal ima snage da odigra još 5 sati nakon ovih 5 sati tenisa. Čovek jednostavno ima neverovatnu kondiciju. I ne verujem da će kondicija da bude presudna u tom meču. Uvek se prisećam završnog mastersa u Londonu gde je Novak izgubio od Mareja lagano u finalu, iako je Novak dan pre toga ima lagan meč, dok je Marej igrao maraton protiv Raonića od skoro 4 sata. U tom finalu je izgledalo kao da Novak nema snage a ne Marej.

Pera

pre 5 godina

Puno drame, divovske borbe, ali kad se slegla prasina, Nole je isplivao ne samo kao polufinalista, nego je delovao najubedljivije, postao favorit. Prvi put posle dve godine!

hh

pre 5 godina

Uz stvarno nzm za koga da navijam ali mi je drago da cemo gledati polufinale sa Noletom i da ovi igraju u 5 seta, i da po mogućnostbu prekinu mec uskoro zbog mraka pa da nastave sutra. 
Za Rodju vise sreće drugi put, cuda su moguća to je pokazao Anderson danas!
(Aleksandar, 11. jul 2018 20:55)

Nema prekidanja na centralnom nego se navlaci krov

kele

pre 5 godina

Nema prekidanja na centralnom nego se navlaci krov 
(hh, 11. jul 2018 21:04) 
Krov se navlači samo u slučaju kiše. Ne i zbog mraka.
(kele, 11. jul 2018 22:03)
Moja greška, sad sam provjerio na njihovom sajtu. Krov se zatvara u slučaju mraka i kiše. Pauza može trajati i do 45minuta, prilikom čega igrači imaju pravo na ful time zagrijavanje kao prije meča. Sorry još jednom.

Zdenko

pre 5 godina

Jedan je naravno morao ispasti. Žao mi Delpa, mnogo dobroćudan momak, ali za Noleta je, bar tako mislim, bolje što je prošao Nadal. Zna kako sa njim i jedini je koji može da ga dobije. Posle ovoliko sati borbe, nadam se da je iscrpljen i da će ostaviti traga na njega. Novak je brzo završio meč, nije umoran, valjda će umeti to da iskoristi na pravi način. Sretno Novače.

akots - obrni

pre 5 godina

Za Novaka je laksi protivnik Nadal. Kad se igra na travnatim terenima. Del Potro je tu opasan. Već je dosta puta pobeđivao Novaka
(Adnan, 11. jul 2018 21:38)

Ukupno 13-4 za Novaka, na WB jedini meč dobio Novak. Delpo baš i nije igrač za travu, slabe varijacije na servisu, nepostojanje igre na mreži.

Drca

pre 5 godina

Steta sto Delpo nije uspeo da iskoristi brejk lopte , bilo bi jos interesantnije...vidi se da je umoran , dok Nadal je spreman kao zver...Mislim da Novak ima velike sanse i da je favorit u tom mecu.

DRAGAN

pre 5 godina

Nadal je dobio Delpa za
nepunih 5 sati.To je velika
sansa za Novaka, jer mislim
da se Rafa danas dobro
pteznojio za ovu pobedu.
Derbi je na pomolu, pa zato
uzivajte u novoj pobedi
Novaka.Idemo sokole,
po ovi trofej 13 GS.Sretno.

Nebojša

pre 5 godina

Bravo za obojicu Nadal zasluženo pre svega zbog mentalne snage koja je falila Delpotru u petom setu nije da nije imao prilike da zakomplikuje ali je propustio previše prilika na kraju je kažnjen meč od skoro pet sati u odnosu na Novaka Nadal danas kao da je igrao dva meča to bi trebalo iskoristiti.

SV

pre 5 godina

Nadal bi stigao i onaj smec, ali je morao da pocne kocenje ranije. Naravno, Delpo je mogao da plasira loptu u kontra stranu, NAdal bi bio bez sanse.

Дарвин тхе Шкартиан

pre 5 godina

Волео бих да бар Надал оде даље кад је већ господин Рожер испао. Али и то је узалуд, опаглаће га Новак.

Libede Jande

pre 5 godina

Sjajan meč, jedan od najboljih ove godine. Svi četvrtfinalni mečevi su bili dobri i zanimljivi, od demonstracije sjajnih servisa i velikog broja asova, do taktiziranja i nadmudrivanja, i iznenađenja.
Poslednji set Nadal i DelPo odigrali su na veoma visokom nivou, velika šteta je što samo jedan ide dalje.
Jasno je da je pred Novakom jedan težak meč, Nadal je svima dokazao još jednom svoj kvalitet i spremnost. Nole ima dosta iskustva sa Nadalom, ali prema viđenom, da bi pobedio moraće da da 100% svojih mogućnosti.
Naravno navijaću za Novaka, a neka pobedi bolji, do petka Nadal će se potpuno oporaviti u to nema sumnje.
Nadam se da će nas Nole i Rafa potsetiti u petak na svoje najbolje dane.

Aleksandar

pre 5 godina

Uz stvarno nzm za koga da navijam ali mi je drago da cemo gledati polufinale sa Noletom i da ovi igraju u 5 seta, i da po mogućnostbu prekinu mec uskoro zbog mraka pa da nastave sutra.
Za Rodju vise sreće drugi put, cuda su moguća to je pokazao Anderson danas!

Mikii

pre 5 godina

Jedan je naravno morao ispasti. Žao mi Delpa, mnogo dobroćudan momak, ali za Noleta je, bar tako mislim, bolje što je prošao Nadal. Zna kako sa njim i jedini je koji može da ga dobije. Posle ovoliko sati borbe, nadam se da je iscrpljen i da će ostaviti traga na njega. Novak je brzo završio meč, nije umoran, valjda će umeti to da iskoristi na pravi način. Sretno Novače.
(Zdenko, 11. jul 2018 21:57)

Za Noleta je bolje sto je prosao Nadal, ali se, eto, ipak nadaju da je petosatna borba ostavila traga na protivniku, cisto da borba ne bude fer. Svaki Djokovicevac ikada.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Novaka čeka težak posao.Rafu čeka težak posao.Sanse su pola pola.Presudice koncentracija i posvećenost svakom segmentu igre i istrajnost u tome.
Prognoza ishoda je teška.Ako se Novak vratio 100%onda je mala prednost na njegovoj strani.Ako je Novak na90%onda je krajnje neizvesno.Ako je ispod toga onda prednost Rafi.Ova prognoza je na bazi istorije njihovih duela.Nijanse su odlucivale i ma šljaci,ali je na travi Novak uvek imao prednost.Rafa je unapredio travu i sad...Ipak je najzahvalnije reci,potpuno neizvesno.

Nebojsa

pre 5 godina

Al je Nadal profitirao porazom Federera i njegovom pobedom . Sigurno je preko 2000 bodova povecao prednost na Federerom , bez obzira sta uradio do kraja turnira .

001

pre 5 godina

Samo da se Rafa oporavi od ovog meca fizicki.
Ne pamtim bolji mec odavno , sta je Rafa
stizao to je neverovatno , ako vam neko kaze da je Rafa odlican samo na sljaci pustite mu ovaj mec sa Delpom.

Pavle

pre 5 godina

Da li su stvarno neki pisali Nadal umoran? Ovo mu je prvi meč na turniru koji je išao u više od 3 seta. Da je Federer igrao tako dug meč u 5 pa i ajde, ali Nadal umoran? Dajte molim vas :D

nebojsa

pre 5 godina

Odlucice FIZICKA SNAGA. Ne tehnika, jer tu Novak moze da parira. Odlucice to sto Nadal moze vise da trci i da i u trecem, cetvtom ili petom setu udara lopicu kao da je prvi.Misli da, nazalost, Novaj to ne moze. Samo lud dan, sa odlicnom Djokovicem i losiji start Nadala i brzo vođstvo moglo bi da da Novaku sansu, ali....Posto je trava dacu Rafi prednost od samo 55:45. Na sljaci je to 65:35. Znaci, jako tesko Novak moze proci i mora odigrati najbolji mec u Vimbldonu ove godine da bi imao priliku.

milutin

pre 5 godina

Možda bi bilo drugačije da Delpo nije igrao tri dana zaredom.
U svakom slučaju, Nadal igra kao da je šljaka. Baš je podigao formu.

Митар пфк

pre 5 godina

Можда рафа узме сет Новаку..Максимално достигнуће ! Новак је на ивици старе форме , осјетиће Рафа снагу Ђоковића , и реванш за рим ...Идемоо !!

Mikii

pre 5 godina

Jedan je naravno morao ispasti. Žao mi Delpa, mnogo dobroćudan momak, ali za Noleta je, bar tako mislim, bolje što je prošao Nadal. Zna kako sa njim i jedini je koji može da ga dobije. Posle ovoliko sati borbe, nadam se da je iscrpljen i da će ostaviti traga na njega. Novak je brzo završio meč, nije umoran, valjda će umeti to da iskoristi na pravi način. Sretno Novače.
(Zdenko, 11. jul 2018 21:57)

Za Noleta je bolje sto je prosao Nadal, ali se, eto, ipak nadaju da je petosatna borba ostavila traga na protivniku, cisto da borba ne bude fer. Svaki Djokovicevac ikada.

Дарвин тхе Шкартиан

pre 5 godina

Волео бих да бар Надал оде даље кад је већ господин Рожер испао. Али и то је узалуд, опаглаће га Новак.

Boba

pre 5 godina

Ko god da pobedi od ove dvojice bice mnogo istroseni za duel sa Noletom koji je relativno brzo zavrsio svoj mec. tako da Noletu se lepo otvara put do titule.Ali kakav bi to cambeck bio...posle godinu dana prva titula i to Slem. A posle Wimb ne brani nista od bodova, tako da do kraja godine lagano u prvih 3, a sledece napad na #1.

DRAGAN

pre 5 godina

Nadal je dobio Delpa za
nepunih 5 sati.To je velika
sansa za Novaka, jer mislim
da se Rafa danas dobro
pteznojio za ovu pobedu.
Derbi je na pomolu, pa zato
uzivajte u novoj pobedi
Novaka.Idemo sokole,
po ovi trofej 13 GS.Sretno.

buu

pre 5 godina

Da kucnem u drvo,Noletu se lepo otvara put ka finalu a u finalu nece biti Federera tako da ako bude imao vere u sebe,moze pojesti malo trave kako radi u finalu.

ludi srbin

pre 5 godina

Godine 2011. “velika trojka“ bila je u četvrtfinalu Vimbldona i Federer je izgubio posle vođstva 2-0 (od Conge). Od tada Đoković, Nadal i Federer nisu bili zajedno u četvrtfinalu Vimbldona, a i sada je Federer ispao posle 2-0 u setovima.
Ko li je beše uzeo titulu 2011. godine?

sweswe

pre 5 godina

Kakav je ovo tenis bio, ljudi moji! Kakva šteta što delpo nije bio na drugoj strani žreba.. :(
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Stef, 11. jul 2018 21:57)
Nije mogao da bude, zar ne vidis tu stranu zreba?? Rafa, Delpo, Japanac i Novak na jednoj strani, a "GOAT" i panjevi na drugoj, ali deda predje na UNIKLO, a tim potezom i na teren1 (ne centralni) i ode kuci.

Kanidja PG

pre 5 godina

Mnogo mnogo lakše bice Novaku protiv Rafe u polufinalu.Nije slučajno godinama ispadao u prvim kolima i tek posle 7god stigao do 8 najboljih.Mnogo više šansi za brejk na ovakav Nadalov servis nego na bombe Del Potra ima Nole.
I zbog čuvenog rivaliteta i 50 vječnih duela medjusobno.
Delpa poštujem i kao igrača i čovjeka.

Pera

pre 5 godina

Puno drame, divovske borbe, ali kad se slegla prasina, Nole je isplivao ne samo kao polufinalista, nego je delovao najubedljivije, postao favorit. Prvi put posle dve godine!

Drca

pre 5 godina

Steta sto Delpo nije uspeo da iskoristi brejk lopte , bilo bi jos interesantnije...vidi se da je umoran , dok Nadal je spreman kao zver...Mislim da Novak ima velike sanse i da je favorit u tom mecu.

Митар пфк

pre 5 godina

Можда рафа узме сет Новаку..Максимално достигнуће ! Новак је на ивици старе форме , осјетиће Рафа снагу Ђоковића , и реванш за рим ...Идемоо !!

1976

pre 5 godina

volim Novaka,ali volim i Nadala,zato što su oboje pošteni ,pravi šampioni,,,,true champions,,,
Federera ne mogu da smislim,ono baš mi ide na ...

akots - obrni

pre 5 godina

Za Novaka je laksi protivnik Nadal. Kad se igra na travnatim terenima. Del Potro je tu opasan. Već je dosta puta pobeđivao Novaka
(Adnan, 11. jul 2018 21:38)

Ukupno 13-4 za Novaka, na WB jedini meč dobio Novak. Delpo baš i nije igrač za travu, slabe varijacije na servisu, nepostojanje igre na mreži.

gargleblaster

pre 5 godina

Slavlje tenisa, cak je I komentator rekao da oni koji gledaju fudbal, grese.
Bravo za obojicu, predivan mec.
I milion puta bolje od fudbala.

123

pre 5 godina

Rafa vise odgovara Novaku, to tvrdim. Ako Novak igra na malo visem nivou nego danas, ima velike izglede da dobije Rafu. Ali , to je sport. Videcemo u petak.

Zdenko

pre 5 godina

Jedan je naravno morao ispasti. Žao mi Delpa, mnogo dobroćudan momak, ali za Noleta je, bar tako mislim, bolje što je prošao Nadal. Zna kako sa njim i jedini je koji može da ga dobije. Posle ovoliko sati borbe, nadam se da je iscrpljen i da će ostaviti traga na njega. Novak je brzo završio meč, nije umoran, valjda će umeti to da iskoristi na pravi način. Sretno Novače.

Mikii

pre 5 godina

Nadal će već prekosutra biti kao nov pazite šta vam kažem. Svi smo do sad naučili da Nadal ima snage da odigra još 5 sati nakon ovih 5 sati tenisa. Čovek jednostavno ima neverovatnu kondiciju. I ne verujem da će kondicija da bude presudna u tom meču.
(Mare, 11. jul 2018 22:17)

Ono sto je takodje trebalo da naucimo jeste da je taj isti Nadal usao u 33. godinu. Djokovic ima ogromnu startnu prednost, ali Rafa je borac kakav se vise roditi nece. Videcemo.

Гиле

pre 5 godina

Нема ни Новак снаге за 5 сетова сконцентеисано, а можда ни Рафа.Новак је већ доста урадио, али надамо се још бољем.

Aleksandar

pre 5 godina

Uz stvarno nzm za koga da navijam ali mi je drago da cemo gledati polufinale sa Noletom i da ovi igraju u 5 seta, i da po mogućnostbu prekinu mec uskoro zbog mraka pa da nastave sutra.
Za Rodju vise sreće drugi put, cuda su moguća to je pokazao Anderson danas!

Nebojša

pre 5 godina

Bravo za obojicu Nadal zasluženo pre svega zbog mentalne snage koja je falila Delpotru u petom setu nije da nije imao prilike da zakomplikuje ali je propustio previše prilika na kraju je kažnjen meč od skoro pet sati u odnosu na Novaka Nadal danas kao da je igrao dva meča to bi trebalo iskoristiti.

Mare

pre 5 godina

Nadal će već prekosutra biti kao nov pazite šta vam kažem. Svi smo do sad naučili da Nadal ima snage da odigra još 5 sati nakon ovih 5 sati tenisa. Čovek jednostavno ima neverovatnu kondiciju. I ne verujem da će kondicija da bude presudna u tom meču. Uvek se prisećam završnog mastersa u Londonu gde je Novak izgubio od Mareja lagano u finalu, iako je Novak dan pre toga ima lagan meč, dok je Marej igrao maraton protiv Raonića od skoro 4 sata. U tom finalu je izgledalo kao da Novak nema snage a ne Marej.

hh

pre 5 godina

Uz stvarno nzm za koga da navijam ali mi je drago da cemo gledati polufinale sa Noletom i da ovi igraju u 5 seta, i da po mogućnostbu prekinu mec uskoro zbog mraka pa da nastave sutra. 
Za Rodju vise sreće drugi put, cuda su moguća to je pokazao Anderson danas!
(Aleksandar, 11. jul 2018 20:55)

Nema prekidanja na centralnom nego se navlaci krov

reflektor

pre 5 godina

Del Potro ispaljuje metke.Kako ide loptica kao bomba,bukvalno,"zakiva" servis i forhend.Pri tome nije klasican udarac i malo bas mu je falilo,ali Rafa je lud.Milina da se gleda,rokaju obojica,ovaj sponovane loptice koje idu kao frizbi i rezu vazduh a ovaj bombe.Novak je odmorniji videcemo...

Djenka

pre 5 godina

Delpo je stvarno igracina. Steta za silne povrede, inace je mogao mnogo vise. Sjajan mec svakako, svi cetvrtfinalni mecevi odlicni. Stara garda pokazuje sta je bila zlatna era tenisa.

Mare

pre 5 godina

Kad sam video kod sve igra u četvrtfinalu odmah sam znao da će ovo biti najbolji meč bez govora. Zbog ovakvih mečeva se gleda tenis, Delpo uvek priredi šou.

kele

pre 5 godina

Nema prekidanja na centralnom nego se navlaci krov 
(hh, 11. jul 2018 21:04) 
Krov se navlači samo u slučaju kiše. Ne i zbog mraka.
(kele, 11. jul 2018 22:03)
Moja greška, sad sam provjerio na njihovom sajtu. Krov se zatvara u slučaju mraka i kiše. Pauza može trajati i do 45minuta, prilikom čega igrači imaju pravo na ful time zagrijavanje kao prije meča. Sorry još jednom.

SV

pre 5 godina

Nadal bi stigao i onaj smec, ali je morao da pocne kocenje ranije. Naravno, Delpo je mogao da plasira loptu u kontra stranu, NAdal bi bio bez sanse.

milutin

pre 5 godina

Možda bi bilo drugačije da Delpo nije igrao tri dana zaredom.
U svakom slučaju, Nadal igra kao da je šljaka. Baš je podigao formu.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Novaka čeka težak posao.Rafu čeka težak posao.Sanse su pola pola.Presudice koncentracija i posvećenost svakom segmentu igre i istrajnost u tome.
Prognoza ishoda je teška.Ako se Novak vratio 100%onda je mala prednost na njegovoj strani.Ako je Novak na90%onda je krajnje neizvesno.Ako je ispod toga onda prednost Rafi.Ova prognoza je na bazi istorije njihovih duela.Nijanse su odlucivale i ma šljaci,ali je na travi Novak uvek imao prednost.Rafa je unapredio travu i sad...Ipak je najzahvalnije reci,potpuno neizvesno.

nebojsa

pre 5 godina

Odlucice FIZICKA SNAGA. Ne tehnika, jer tu Novak moze da parira. Odlucice to sto Nadal moze vise da trci i da i u trecem, cetvtom ili petom setu udara lopicu kao da je prvi.Misli da, nazalost, Novaj to ne moze. Samo lud dan, sa odlicnom Djokovicem i losiji start Nadala i brzo vođstvo moglo bi da da Novaku sansu, ali....Posto je trava dacu Rafi prednost od samo 55:45. Na sljaci je to 65:35. Znaci, jako tesko Novak moze proci i mora odigrati najbolji mec u Vimbldonu ove godine da bi imao priliku.

Djenka

pre 5 godina

Bravo za obojicu. Vrhunski mec, stvarno poslastica za kraj sjajnog dana na Wimbldonu. Sada poslastica i teniski klasik, Rafa je u strahovitom naletu i zasluzuje sve cestitke za sezonu, videcemo koliko jos moze na i moze li Novak da iskoristi sanse koje Rafa daje na traci. Nole se definitivno podigao ali sada mora maksimalno koncetrisano, ima sansu da mnoge stvari ulepsa u sezoni koja je dosta loseg donela. Bice uzivanje opet gledati sudar dva velikana, neka bolji pobedi.

Libede Jande

pre 5 godina

Sjajan meč, jedan od najboljih ove godine. Svi četvrtfinalni mečevi su bili dobri i zanimljivi, od demonstracije sjajnih servisa i velikog broja asova, do taktiziranja i nadmudrivanja, i iznenađenja.
Poslednji set Nadal i DelPo odigrali su na veoma visokom nivou, velika šteta je što samo jedan ide dalje.
Jasno je da je pred Novakom jedan težak meč, Nadal je svima dokazao još jednom svoj kvalitet i spremnost. Nole ima dosta iskustva sa Nadalom, ali prema viđenom, da bi pobedio moraće da da 100% svojih mogućnosti.
Naravno navijaću za Novaka, a neka pobedi bolji, do petka Nadal će se potpuno oporaviti u to nema sumnje.
Nadam se da će nas Nole i Rafa potsetiti u petak na svoje najbolje dane.

001

pre 5 godina

Samo da se Rafa oporavi od ovog meca fizicki.
Ne pamtim bolji mec odavno , sta je Rafa
stizao to je neverovatno , ako vam neko kaze da je Rafa odlican samo na sljaci pustite mu ovaj mec sa Delpom.

Pavle

pre 5 godina

Da li su stvarno neki pisali Nadal umoran? Ovo mu je prvi meč na turniru koji je išao u više od 3 seta. Da je Federer igrao tako dug meč u 5 pa i ajde, ali Nadal umoran? Dajte molim vas :D

Nebojsa

pre 5 godina

Al je Nadal profitirao porazom Federera i njegovom pobedom . Sigurno je preko 2000 bodova povecao prednost na Federerom , bez obzira sta uradio do kraja turnira .