Nova vest
Tenis

Utorak, 18.07.2017.

12:00

Federer: Novak mi je odmah rekao da neće igrati

Rodžer Federer saopštio je da Novak Đoković neće učestvovati na premijernom Lejver Kupu, zbog rođenja drugog deteta.

Izvor:

Autor:

Federer: Novak mi je odmah rekao da neće igrati
Getty Images

Legendarni Švajcarac jedan je od organizatora egzibicionog turnira, koji je na programu od 22. do 24. septembra u O2 Areni u Pragu, na kom će se takmičiti igrači iz Evrope protiv ostatka sveta.

Po šest igrača predstavljaće Stari kontinent, odnosno ostatak sveta – četvorica obezbeđuju učešće na osnovu plasmana na ATP listi, dok preostalu dvojicu biraju selektori dveju ekipa.

"Novak mi je već rekao da neće igrati jer u tom periodu očekuje rođenje drugog deteta. Još uvek čekam odgovor od Endija Marija, ne znam da li će igrati, ali bi svakako bilo sjajno", rekao je Federer.

Evropsku selekciju sa klupe će predvoditi čuveni Šveđanin Bjern Borg, a ostatak sveta Amerikanac Džon Mekinro.

Očekuje se da ili Stan Vavrinka ili Marin Čilić zamene srpskog igrača, dok su ostali članovi tima Evropa, osim Federera, Marija i Rafaela Nadala, prema odluci Borga, Čeh Tomaš Berdih i Austrijanac Dominik Tim.

S druge strane, prema renkingu, svoje mesto trebalo bi da zauzmu Kei Nišikori iz Japana, Kanađanin Miloš Raonić, Džek Sok iz Sjedinjenih Američkih Država i Australijanac Nik Kirjos, peti član, po izboru 'Big Meka' biće njegov sunarodnik Džon Izner, dok se ime šestog još uvek nije poznato.

Ideja organizatora i Federera jeste da Kup, koji nosi ime žive legende tenisa i Australije, Roda Levera svake godine organizuje druga zemlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

14 h

U fokusu

Vidi sve