Nova vest
Tenis

Četvrtak, 13.07.2017.

10:19

Federer: Novak je mnogo igrao, želim mu brz povratak

Rodžer Federer poželeo je brzo oporavak Novaku Đokoviću i Endiju Mariju koji su zbog povreda eliminisani u četvrtfinalu Vimbldona.

Izvor: AK

Autor: AK

Federer: Novak je mnogo igrao, želim mu brz povratak
Foto: Getty images

Đoković je zbog problema sa ramenom predao meč Tomašu Berdihu, dok Mari zbog problema sa kukom nije mogao da pruži maksimum protiv Sema Kverija.

"Kao protivnik i prijatelj želim im sve najbolje, da se brzo oporave i budu zdravi. Takve stvari se dešavaju. Mislim da Novak praktično nije propustio nijedan Grend slem. Ne želim da kažem da se pre ili kasnije takve stvari dese, ali je igrao mnogo mečeva prethodnih godina. Normalno je da se povredi u jednom trenutku. Zbog toga želimo da se brzo oporavi", rekao je Federer.

Đoković je posle predaje Berdihu najavio pauzu, mediji spekulišu i o dužoj poput one koju je napravio Švajcarac, nakon čega se vratio na vrhunski nivo.

"Kada napuniš 30 zapitaš se koliko si igrao mečeva, koliko si odmarao telo tokom godina, koliko trenirao, da li je bilo dovoljno, ali si preterao ili nisi dovoljno. Za mene je dobro funkcionisalo, ne znači da će tako i za druge. Ali ponekad je potreban odmor telu i umu. Ko zna. Bitno je doneti tu odluku na vreme. Problem je što možeš da igraš samo sa određenim povredama određeni period, jer ne želiš da postanu hronične. Tada ni operacija ne pomaže više. Zbog toga sam ja srećan što mogu da igram u 34, 35. godini. To je blagoslov", istakao je Švajcarac.

Mari je na Vimbldon došao povređen, zbog kuka je poražen već na startu Kvinsa ouči trećeg Grend slema sezone, a na probleme se žalio i tokom turnira na terenima Ol Ingland Klaba.

"Nadam se da Endi nije pogoršao svoje stanje igranjem. Znam da mu je bilo bitno da se nađe na terenu i pokuša, iako je znao kao ja prošle godine da ima male šanse da odbrani titulu. Mnogo ga poštujem zbog toga. Nadam se da se će se brzo vratiti na teren, da će se brzo oporaviti i biti spreman za američku turniju ili Kanadu", dodao je Federer .

Osim Đokovića i Marija u sredu je sa Vimbldona eliminisan i treći favorit Rafael Nadal.

"Iznenađen sam i ispadanjem Rafe, ali i ostali momci igraju odlično. Na travi su razlike male, ovo je i dalje sjajan turnir. Želim im sve najbolje i da se vrati snažni opet", zaključio je osvajač 18 Grend slem trofeja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve