Nova vest
Tenis

Sreda, 12.07.2017.

19:23

100 – siloviti Federer gazi ka 19. Grend slemu i istoriji!

Rodžer Federer nastavio je pohod ka 19 Grend slemu i rekordnoj devetoj tituli na Vimbldonu, pošto je rutinski eliminisao Miloša Raonića – 6:4, 6:2, 7:6(4).

Izvor:

Autor:

100 – siloviti Federer gazi ka 19. Grend slemu i istoriji!
Getty Images

Legendarni Švajcarac, koji poput Pita Samprasa i Vilijama Ranšoa ima sedam trofeja na terenima 'Ol Ingland Klaba', zabeležio je jubilarni 100. nastup na najprestižnijem svetskom turnitu, a ujedno se i revanširao Kanađaninu za poraz u polufinalu prošle godine.

Istovremeno, Sem Kveri i povreda Novaka Đokovića pobrinuli su se da Rodžer ima dodatno olakšan put ka istoriji.

Najpre je visoki Amerikanac napravio senzaciju izbacivši aktuelnog šampiona Endija Marija, da bi onda Srbin bio primoran da preda duel Tomašu Berdihu zbog jakih bolova u laktu.

Federer će za finale, u petak, igrati sa Čehom, dok će se u drugom sastati Marin Čilić i Amerikanac.

Rodžer je od samog starta preuzeo kontrolu i nametnuo svoj ritam, pa je već posle brejka za 3-2 u prvom setu bilo jasno kako će se ovaj meč odvijati.

U drugom peridou igre bio je daleko ubedljiviji, da bi kakva-takva neizvesnost bila viđena tek u finišu trećeg seta, a ispostavilo se i celokupnog susreta.

Štaviše, Miloš je uspeo da osvoji prva tri poena u taj-brejku, ali je onda ponovo Federer zagospodario i u silovitom stilu uzeo pet poena u nizu, a ubrzo overio svoje 14. polufinale u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve