Nova vest
Tenis

Sreda, 12.07.2017.

16:25

A, u Londonu muk – Kveri izbacio Marija u pet setova!

Akutelni šampion Vimbldona Endi Mari eliminisan je u četvrtini finala Vimbldona, pošto ga je posle pet setova porazio Sem Kveri – 3:6, 6:4, 6:7(4), 6:1, 6:1

Izvor:

Autor:

A, u Londonu muk – Kveri izbacio Marija u pet setova!
Getty Images

Kveri je dva puta nadoknađivao set minuta, da bi potom spektakularnom igrom u poslednja dva i drugu godinu zaredom izbacio prošlogodišnjeg pobednika, posle našeg Novaka Đokovića.

Britanac, inače branilac titule, dobio je prvi set protiv visokog Amerikanca ranim brejkom, koji je bez većih problema zadržao za vođstvo.

Delovalo je da ćemo isto gledati i u drugom, pošto je Mari, sada nešto kasnije, u sedmom gemu još jednom oduzeo servis protivniku – međutim, ovaj ovoga puta odgovara ekspresno, a potom pravi i još jedan brejk za šok na stadionu i izjednačenje.

Nije Endija previše poremetio ovakav rasplet, pošto je već na startu trećeg dela igre došao do novog brejka prednosti, ali, za razliku od uvodnog seta, nije uspeo i da ga sačuva.

Ipak, iako se Sem vratio u poslednji čas, za 5:5, manjak koncentracije i nešto ishitreniji udarci koštali su ga šanse za totalni preokret.

Delovalo je da će prvi teniser sveta nastaviti u istom ritmu i u četiri seta proći u polufinale, ali je onda usledio novi šok za domaću publiku.

Momak koji je prošle godine u četvrtoj rundi izbacio našeg Novaka Đokovića, potpuno je opustio ruku, što je bilo previše za i ovako anemičnog Marija – nastavio je silovito da servira, ubrzo je došao i do brejka, pa još jednog i još jednog za 6:1 i 2:2 u setovima, posle nešto manje od dva i po časa igre.

Totalni kolaps ljubimca domaće publike, koji je izgledao sve mrzovoljnije na terenu, psujući i urlajući između poena, u potpunosti je nastavio da koristi dvadesetevetogodišnji igrač iz Las Vegasa, pošto je posle gema bez izgubljenog poena i sedmi put oduzeo servis protivniku.

Usledio je još jedan gem bez izgubljenog poena, što je bio čak deveti za Sema u poslednjih deset, pre nego što je Endi uz dosta muke, i posle preokreta, uspeo da se upiše na semafor u odlučujućem setu.

Marijev govor tela odavao je utisak da nešto nije u najboljem redu, ali nije odlučio da zatraži pomoć lekara i na kratko prekine meč.

Ni sada se Kveri nije obazario, nastavio je pogađa iz servisa i da rutinski dolazi do gemova, dok je istovremeno i dalje pravio ogromne probleme Britancu kada je on taj koji započinje poene.

Izuzetak nije bio ni šest, kada je ponovo stigao do brejk šanse, ovoga puta dve vezane, a drugu pretvara u ogromnih 5:1, posle spektakularnog poena i razmene na mreži, posle čega je usledilo neizbežno – četiri strahovita servisa, trijumf i uspeh karijere za 28. igrača planete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

209 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve