Nova vest
Tenis

Utorak, 11.07.2017.

16:45

"Tereni nisu dobri, bila je rupa na sredini"

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle plasmana u četvrtfinale Vimbldona da više nema favorita na najprestižnijem turniru.

Izvor: SM

Autor: SM

Getty Images

Treći reket sveta plasirao se u četvrtinu finala Vimbldona, pošto je posle nešto više od dva časa igre savladao Adrijana Manarina – 6:2, 7:6(5), 6:4.

“Srećan sam zbog pobede, nisam izgubio nijedan set na travi i osećam se motivisanim da odem što dalje. Ovo je jedan od mojih omiljenih turnira i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu“, rekao je Novak posle meča.

Okršaj Novaka i Adrijana bio je planiran za ponedeljak na Terenu broje 1, ali je na kraju pomeren za utorak zbog epskog duela Rafaela Nadala i Žila Milera u pet setova, koji je na kraju posle ogromne drame pripao Luksemburžaninu.

“Juče je bio dug i težk dan za obojicu, čekajući ceo dan da meč počne. Tako je kako je, ali danas smo bili na Centralnom terenu, što me raduje jer to znači da meč može da se odigra i kada je kiša“, dodao je Srbin.

Novak će za plasman u polufinale, koje je na programu u serdu, igrati protiv Tomaša Berdiha, Čeha koga je u 28 susreta savladao čak 25 puta, 12 puta uzastopno, ali je upravo jedan od ta dva poraza došao u polufinalu Vimbldona 2010. godine.

“Berdih me je pobedio 2010. godine. On voli da igra na travi, ima dobar servis i forhend. Iskusan je i zna kako se igraju važni mečevi. Više nema favorita, sada se svi mečevi važni.“

Teniseri se eve češće žale na terene na Vimbldonu, a da travnata podloga nije kako treba potvrdio je i srpski teniser.

“Postoje problemi sa terenima, nisu dobri, rekao sam da postoji rupa na sredini terena, oko servis linije. Velike su vrućine, momci na terenu rade sve od sebe, ali igrao sam i na boljim terenima“, rekao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve