Nova vest
Tenis

Subota, 08.07.2017.

21:29

Đoković: Beker je u pravu, strast je opet tu

Novak Đoković smatra da je Boris Beker bio u pravu kada je rekao da mu se vratila starst.

Izvor: AK

Autor: AK

Đoković: Beker je u pravu, strast je opet tu
Foto: Getty images

Srbin je lako stigao do osmine finala, druge nedelje Vimbldona, posle dve maksimalne pobede i jedne predaje rivala.

"Ne znam da li sam favorit, iskreno, ne mislim o tome", počeo je Đoković svoju pres konferenciju posle pobede nad Ernestsom Gulbisom, a onda prokomentarisao Bekerovu izjavu.

"Obojica smo prolazili kroz uspone i padove, Boris me odlično poznaje. U pravu je kada kaže da se strast vratila. Osećam se bolje na terenu, posebno na travi ove sezone, vrlo mi je prijatno dok igram. Naravno, kada dobro igraš moraš dobro da se osećaš, motivisaniji si, sa mnogo više strasti želiš da vidiš dokle će te to odvesti", kaže Đoković.

Pobedio je Gulbisa sa 6:4, 6.1, 7:6, a u narednoj rundi igraće protiv Adrijana Manarina.

"Biće drugačiji meč. Ernests je vrlo nepredvidljiv, ima snažan servis, vrlo jako igra, brzo iz pozadine terena. Nije lako protiv njega na ovakvoj podlozi. Zadovoljan sam što sam pobedio u tri seta protiv njega, jer je igrao vrlo dobro u trećem, imao visok procenat prvih servisa. Igrao je odlično. To može samo da mi poveća samopouzdanje za naredni meč. Manarino je pobedio Monfisa, igrao je finale u Turskoj. U odbroj je formi. I ja sam, takođe. Nadam se da ću zadržati ovaj nivo. Biće drugačije, on je levoruk, imao odličan slajs servis, nezgodan je. Mislim da je njegova igra idealna za ovakvu podlogu, za niske, ravne udarce. Dobro se kreće iz uzvraća", istakao je srpski teniser.

Dok su mnogi teniseri od starta turnira kritikovali podlogu na Vimbldonu, Đoković je tek posle meča sa Gulbisom primetio da je drugalija nego na startu turnira.

"Nisam video posebnu razliku u prva dva meča, ali sam čuo komentare drugih igrača. Žalili su se dosta. Posebno na spoljne terene. Danas sam primetio drugačiju travu, samu podlogu. Bila je mekša, posebno u sredini i na krajevima terena, oko osnovne linije. Nisam to ranije osetio na Vimbldonu, tereni su ovde uvek savršeni. Naravno, trava je vrlo zahtevna za održavanje, vremenski uslovi utiču na nju. Nisam upoznat sa svim postupcima koji su potrebni za njenu pripremu i održavanje tokom turnira. Ali što se više igra, ona je gora, to je logično. Nema toliko trave na kraju prve nedelje kao na početku turnira. Siguran sam da će biti što je moguće spremnija za drugu nedelju. Nisam se osećao nesigurno kada se krećem. Promena podloge se više oseti prilikom odskakanja loptice, slabije odskače. Tu je razlika jer na nekim delovima postoje rupice, nema mnogo trave", istakao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve