Federerov trener: Trava je njegova podloga, rekordi nebitni

Trener Rodžera Federera Zeverin Luti istakao je da nisu rekordi ti koji motivišu Švajcarca da i dalje igra tenis.

Izvor: AK

Ponedeljak, 17.07.2017.

11:50

Federerov trener: Trava je njegova podloga, rekordi nebitni
Foto: Getty images

Federer je u nedelju osvojio rekordni osmi Vimbldon, a 19. Grend slem u karijeri.

"Rodžerov uspeh ga čiji još gladnijim. Nisu mu bitni rekordi. Kako je stariji sve više uživa u pobedama", rekao je Luti za švajcarske medije.

Federer je ove godine osvojio pet trofeja na sedam turnira na kojima je nastupao, na Vimbldonu je slavio posle petogodišnje pauze, a nakon što je propustio sezonu na šljaci ove sezone.

"Rizik od povrede je bio mali, ali je njemu trava prirodna podloga, tu su mu potrebna jedan ili dva dobra meča da uđe u ritam", kaže njegov trener.

Švajcarac je u finalu savladao Marina Čilića 6:3, 6:1, 6:4, a iako je već sredinom drugog seta bilo jasno da će bez problema slaviti, Luti je bio nervozan u samoj završnici.

"Ne znam zašto, ali teniski meč nije gotov dok se ne završi ni poslednji poen. Bili su izjednačeni na početku, kada je napravio prvi brejk (3:2 u prvom setu, prim. aut), Rodžer je počeo da igra slobodnije", kaže Luti, koji je bio selektor Švajcarske kada je 2014. osvojila Dejvis kup.

Ne bi bilo iznenađenje ako bi Federer propustio naredne Masterse u Montrealu (7-13. avgust) i Sinsijatiju (nedelju dana kasnije) pa se opet vratio za US open.

"On je u periodu karijere kada može da bira da li će da igra ili ne. Ne mora nastupiti ako ne želi", zaključio je Luti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: