WTA: Mugurusa "skočila" 10 mesta, Pliškova novi br. 1

Svet ima novu najbolju teniserku, 25-godišnja Čehinja Karolina Pliškova nova je najbolje rangirana igračica na WTA listi.

Izvor: AK

Ponedeljak, 17.07.2017.

09:35

WTA: Mugurusa
Foto: Getty images

Pliškova je napredovala dve pozicije, ispred Anđelik Kerber i Simone Halep, iako je eliminisana već u drugoj rundi Vimbldona, a nije osvojila nijedan Grend slem u karijeri.

Čehinja je 23. teniserka koja je došla do prvog mesta WTA liste. Nova šampionka Vimbldona Garbinje Mugurusa napredovala je deset pozicija i sada je peta teniserka sveta.

Bilo je još nekoliko promena u vrhu WTA liste, Britanka Džoana Konta je plasmanom u polufinale Vimbldona stigla je do četvrte pozicije, a u Top 10 je opet Venus Vilijams, finale najvećeg teniskog turnira joj je doneo napredak od dva mesta do devetog.

Što se tiče srpskih teniserki, Jelena Janković je i dalje najbolje rangirana, ali je doživela novi pad, na 70. mesto. U prvih 100 je još samo Aleksandra Krunić, "skočila" je šest pozicija do 93.

Ivana Jorović je takođe napredovala, za 11 mesta do 172, Nina Spasojević je pala 22 na 177, a slede Dejana Radanović, Jovana Jakšić i šampionka Vimbldona u juniorskoj konkurenciji u dublovima Olga Danilović na 512. poziciji, što joj je najbolji renking karijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: