Vimbldon ima novu šampionku – Mugurusa "počistila" Venus

Španska teniserka Garbinje Mugurusa osvojila je titulu na Vimbldonu pošto je u finalu savladala Amerikanku Venus Vilijams rezultatom 2-0, po setovima 7:5 i 6:0.

Izvor: SM

Subota, 15.07.2017.

15:00

Vimbldon ima novu šampionku – Mugurusa
Getty Images

Njoj je to druga grend slem titula, posle trijumfa prošle godine na Rolan Garosu, a ukupno četvrti WTA trofej u karijeri.

Dvadesetrogodišnja teniserka je savladala trinaest godina stariju Amerikanku posle sat i 18 minuta igre.

Venus je dobro otvorila meč, ali je već na startu bilo jasno da joj neće biti lako protiv španske teniserke.

Ipak, klučni momeman dogodio se tokom prvog seta, kada je Mugurusa pri rezultatu 5:4 za Venus spasila dve set lope, a potom vezala devet gemova za pobedu i osvajanje prve titule na Vimbldonu.

Već na startu drugog seta, Špankinja je uzela servis Amerikanki, a u nastavku Vlijamsova nije mogla ništa protiv sjajne igre nove šampionke Vimbldona.

Mugurusa je na najprestižnijem turniru igrala u finalu 2015. godine, kada je poražena od Serene Vilijams, dok starija sestra Venus nije uspela da sruši rekord svoje sestre da postan najstarija pobednica nekog grend slem turnira.

Tok meča:

I set:

Getty Images
Amerikanka je odlično startovala ne dozvolivši protivnici da uzme nijedan poen u prvom gemu. Međutim, na sličan način odgovorila je Špankinja koja je izjednačlila, ali sigurnim servisima, Venus ponovo dolazi do vođstva – 2:1.

Slična igra nastavljena je u nastavku seta, Venus je sjajno servirala, a Garbinje je udarcima odgovarala – 3:2. Iako je delovalo da će Venus lako doćo do brejka, to nije dozvolila Mugurusa koja uzima bitan gem za 3:3.

Iako je napravila tri duple greške, Venus je uspela da na svoj servis osvoji sedmi gem – 4.3.

Strašnim bekhendom Venus je povela u osmom gemu, ali je Muguusa na isti način izjednačila – 4:4. Vilijamsova bez izgubljenog poena osvaja deveti gem, a Mugurusa će servirati za ostanak u prvom setu – 5:4.

Mugurusa je napravila dve vezane greške iz forhenda i dopustila protivnici dve vezane brejk lopte, ali je Mugurusa ispravila greške i odličnim potezima ostala u igri – 5:5.

Još jednom je kao i u sredini seta,Garbinje posle dve brejk lopte uzela servis Amerikanke i povela u veoma bitnom gemu – 6:5. Venus je još jednom napravila grešku iz forhenda što ju je koštalo izgubljenog seta.

Špankinja je iskoristila svoj servis i posle 59 minuta igre povela u prvom setu! 7:5.

II set

Getty Images
Odličan tenis i neverovatan tempo nastavljen je i na startu drugog seta. Amerikanka je napravila ozbiljne greške koje su je koštale izgubljenog gema, a Mugurusa je na svoj servis povećala vođstvo u drugom setu – 2:0.

U trećem gemu drugog seta, Mugurusova je brzo došla do dve brejk lopte i odmah je iskoristila za potvrdu brejka – 3:0. U nastavku sjajna igra Mugurusove koja nije dopustila nijedan poen Vilijamsovoj i eksprezno vezala dva gema za 5:0, a potom servirala za pobedu. – 6:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: