Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 17.07.2017.

10:35

FOTO: Stopalo koje je Čiliću upropastilo meč karijere

Marin Čilić skoro je doživeo nervni slom jer nije mogao da pruži svoj maksimum u finalu najvećeg turnira na svetu, a za to je bila kriva povreda stopala.

Izvor: AK

Autor: AK

FOTO: Stopalo koje je Čiliću upropastilo meč karijere
Foto: Getty images

Tačnije, veliki žuljevi na levom stopalu onemogućili su Čilića da se dostojno suprotstavi najboljem teniseru svih vremena Rodžeru Federeru na Centralnom terenu Ol Ingland Klaba.

"Pred kraj meča s Kverijem (polufinale) sam počeo da osećam žulj ispod palca na levom stopalu. Bilo je i krvi, pokušali smo to rešiti s fizioterapeutima koji su mi mnogo pomogli. Ipak, toekom meča osećao sam bol svaki put kada bih se oslonio na to stopalo. Tečnost se samo nakupljala na dnu stopala. Zbog toga nisam bio dovoljno brz, nisam se mogao dobro nameštati na loptu, kasnio sam u svakoj reakciji, a u meču protiv Rodžera morate biti na vrhuncu svojih mogućnosti. To mi se nije moglo dogoditi u nezgodnijem trenutku od ovog", rekao je razočarani Čilić.

Ovaj problem je skoro slomio Hrvata koji je u suzama tražio pomoć lekara sredinom drugog seta. Nakon što je na pauzi između drugog i trećeg dobio novu pomoć, vratio se na teren i herojski priveo meč kraju.

"Surovo je nekada, ali borio se i on je heroj. Čestitam na izvanrednom turniru Marine. Trebalo bi da bude ponosan. Sjajna je prilika igrati finale ovde. Odigrao si odličan turnir, ponekad ne možeš da se osećaš u finalu, ali budi ponosan. Hvala mu što je ulepšao dan, bio je dostojan protovnik. Siguran sam da ćeš opet igrati ovde", pohvalio je hrabrost svog rivala i Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

18 h

U fokusu

Vidi sve