Nova vest
Tenis

Petak, 14.07.2017.

16:33

Kraljica 'Venera' ili nova šampionka – ko će do titule?

Druga subota na Vimbldonu rezervisana je za žensko finale, a za titulu na najprestižnijem turniru na svetu boriće se Venus Vilijams i Garbinje Mugurusa.

Izvor: B92

Autor:B92

Kraljica 'Venera' ili nova šampionka – ko će do titule?
Photo by Gary M. Prior/Getty Images

Obe teniserke bile su izuzetno ubedljive u polufinalima – Mugurusa je prepustila samo dva gema Magdaleni Ribarikovoj (6:1, 6:1), dok je Vilijams savladala domaću nadu Džoanu Kontu sa 6:4, 6:2.

Amerikanka i Špankinja će na Centralni teren izaći u 15.00 po srednjoevropskom vremenu i jedna od njih će naslediti aktuelnu šampionku Serenu Vilijams, koja se nalazi na trudničkom bolovanju.

Od našeg specijalnog izveštača iz Londona Nikole Đukića.

Venus je stigla do drugog Grend slem finala ove godine i postala druga najstarija igračica u borbi za trofej Vimbldona, pa je ispred nje sada samo Martina Navratilova. Osim toga, petostruka šampionka ovog turnira iza sebe je ostavila teške optužbe da je kriva za saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom.

"Igrala sam dobar tenis u više navrata u svom životu i divno je što imam priliku da to i dalje radim, da budem jaka i stičem iskustvo. Ono nekada radi za, a nekada protiv vas. Mislim da mi iskustvo trenutno pomaže", rekla je Venus.

Njena protivnica divi se dugovečnosti Amerikanke i ističe da predstavlja pravi primer u ženskom tenisu.

"Činjenica da je u finalu sa 37 godina je impresivno, ne može to svako. Mnogo ima veze koliko vam je jako telo, ali i na koji način igrate. Što se mene tiče, potpuno je neverovatno – mislim da ja neću igrati na tom nivou kada budem bila u njenim godinama. Obožava da igra na ovom terenu na kojem je ostvarila toliko uspeha. I dalje je motivisana i to je odlučilo", istakla je Garbinje.

Venus je stigla do devetog finala na terenima Ol Ingland klaba i boriće se za šestu titulu, dok je Mugurusa izgubila do sada jedino u kojem je nastupala – 2015. godine je od nje bila bolja druga sestra, Serena Vilijams.

"To finale mi je mnogo pomoglo kako da igram na travi jer pre toga nisam imala previše iskustva. Nisam igrala mnogo turnira na ovoj podlozi i bilo je iznenađujuće doći do finala na turniru na kojem sam mislila da je to izuzetno teško. Sada znam kako da igram na travi", dodala je.

Ona je svesna da će morati da preuzme kontrolu u poenima ukoliko želi da dođe do 'salatare'.

"Obe igramo veoma agresivno i mislim da će servis imati veliku ulogu, posebno što ona tako snažno servira. Moraću i ja da budem sigurna kod početnog udarca, a potom da napadam i budem agresivna. Brzi poeni će biti veoma važni".

Međutim, devojka koja obožava vimbldonsku travu zna kako se pobeđuje na ovom terenu.

"Ostajem fokusirana, još imam mnogo toga da uradim. Preostao mi je još jedan meč i želi da izađem kao pobednica. Moram da izađem na teren i igram dobro, a to što sam pružala dobre partije cele godine dovelo je do ovoga. Uvek se kladim na sebe. Ne mislim da je dobar stav da, kada pogledam preko mreže, verujem da je protivnik bolji. To ne znači da ću pobediti svaki put, ali se uvek trudim da sebi dam šansu, bez obzira kakve su okolnosti", zaključila je starija od sestara Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve