Nova vest
Tenis

Četvrtak, 13.07.2017.

12:00

Novakov povratak prekinula povreda – šta sad?

Jedna izjava Novaka Đokovića pokrenula je mnogo priča i pretpostavki, uglavnom stranih medija, o pauzi koja će uslediti posle Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Novakov povratak prekinula povreda – šta sad?
Photo by Joe Toth - AELTC Pool/Getty Images

Srpski teniser morao je da preda četvrtfinale trećeg Grend slema zbog povrede lakta koja ga muči već godinu i po dana, a koja se pogoršala od dolaska u London.

Đoković je prinuđen da preda duel Vimbldona Tomašu Berdihu zbog povrede desne ruke, pri vođstvu Čeha od 7:6( 7-2), 2:0.

Od našeg specijalnog izveštača iz Londona Nikole Đukića.

"Da, sada je pauza nešto o čemu ću morati da razmislim", rekao je Novak i potom potvrdio da je bilo reči i o operaciji, ali da još ne zna tačno mišljenje specijalista.

Istog trenutka pojavila su se nagađanja koliko će treći igrač sveta biti van terena, kao i pretpostavke nekih da je završio sezonu. Izvesno je da ćemo Novaka gledati na turu do kraja godine, samo je pitanje kada će se vratiti.

Prema objavljenom rasporedu trebalo bi da odigra još šest turnira do kraja sezone – Montreal, Sinsinati, US open, Šangaj, Pariz i Završni Masters. Nakon poslednjeg Grend slema u godini plan je da nastupi za reprezentaciju Srbije u polufinalu Dejvis kupa protiv Francuske u Lilu, dok uvek postoji opcija igranja na turniru iz serije 500 u Pekingu koji je osvajao šest puta u karijeri.

"Moraću da uradim ono što je potrebno kako bih sanirao ovu povredu i da vidim koliko će to vremena oduzeti. Ovoliki bol nisam osećao otkad sam se povredio, a to nije dobar znak. Raspored će morati da bude redukovan, videćemo. Ne mislim mnogo unapred jer nisam u mogućnosti. Nisam u mogućnosti ni da igram, zbog čega ne mogu da mislim o bilo kom trenutku, osim o aktuelnom. Pokušaću da razumem sve što mi se događa i videćemo gde ću sledeće igrati".

Sa ove tačke gledišta najrealnija bi bila pauza do Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, odnosno preskakanje kompletne američke turneje. To znači da bi šansu da osvoji jedini Masters koji mu nedostaje, onaj u Sinsinatiju, potražio sledeće sezone.

Takođe, u računicu bi trebalo uključiti i činjenicu da će ponovo postati otac – njegova supruga Jelena je trudna i u avgustu bi trebalo da rodi drugo dete.

Đoković još nije objavio kakav mu je konačan plan do kraja sezone i on će biti poznat posle detaljnih analiza povrede lakta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve