Sreda, 12.07.2017.

19:40

Đoković: Problem traje već godinu i po dana, nisam mogao...

Novak Đoković rekao je da ga povreda lakta, zbog koje je bio prinuđen da se povuče sa Vimbldona, muči već godinu i po dana.

Izvor:

Ðokoviæ: Problem traje veæ godinu i po dana, nisam mogao... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

Dabome

pre 6 godina

@beobrad
Konačno si video i priznao ono što pišemo ja i još neki sa kojima si se suprostavljao i verbalno raspravljao godinama ovde. Dobrodošao u stvarnost.

delboj

pre 6 godina

zna da ne moze da pobedi federera,isto je i federer preskocio rg jer je znao da bi ga nadal odvalio
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile, 12. jul 2017 21:22)
Tacno, ali je kada je imao 30 god Roze je igrao protiv Nadala na RG iako se isto znalo da ce izgubiti, sada nij igrao jer ima 36 godina i mora pravti pauze, zasto da ne na najnaporniju podlogu. Ova dvojica nece biti ni aktivni teniseri sa 36 a kamoli da uspjesno odigraju, vjerujem 3 GS u sezoni.

Draža

pre 6 godina

Novak je bukvalno jedini koji može da spreči Federera da osvaja sve gren slemove redom. Setimo se samo koliko je finala izgubio od Novaka. Sada bi imao još 5-6 titula da nije bilo Đokovića. Sad može da računa na još jedan Vimbldon jer čak i vam top forme Novak je jedini koji može da mu stane na put. Ovi ostali mogu da ha pobede ako na dan finala igraju najbolji meč svog života - znači jednom u 1000 puta.
Sa Novakom u autu, Federer i Nadal imaju otvoren put da nadoknade ono što su godinama gubili od Novaka.
Nadajmo se da će se i Novak jednog dana oporaviti i moći da nadoknadi bar nešto od propuštenog.
Nadal je uspeo, ne vidim zašto ne bi mogao i Novak.

Dejan

pre 6 godina

Kako oni namestaju sve ovo, cudo jedno. Ma, nema sanse vise da me bilo ko ubedi da ne namestaju. Kako je Marej zveknuo, tako odmah Novak. Ma, ne bi me cudilo da Federer isto ispadne. Evo....

c i t i z e n

pre 6 godina

Србија је пуна незадовољних, неуспешних, фрустрираних, злих, који се радије радују пролазној невољи оних који су постигли огромне успехе у свом животу него да учине нешто за сопствене бедне животе и за своје ближње. Новак ће живети сјајно чак и ако заврши каријеру сада, а шта ће они?

Vidoje

pre 6 godina

Ako je uzrok slabe igre povreda koju ima već godinu ipo dana zašto je onda otpustio Bekera, Vajdu, Amanovića i Griča.

NE TO NIJE PRAVI UZROK NEGO JEFTINI IZGOVOR ZA MEDIJE I NAVIJAČE KOJE ĐOKOVIĆ VIŠE NE POŠTUJE VEĆ IM VEĆ DUŽE VREME VREĐA INTELIGENCIJU NEBULOZNIM I LAŽNIM IZJAVAMA.

Pedja

pre 6 godina

Vuče ozbiljnu povredu godinu i po", nije igrao kad se sve sabere skoro 10 meseci ( i nije mogao da se izleči za to vreme) a onda se troši na ATP250 turnirima kao što su Doha i Istborn rizikujući još veću povredu mišića i tetiva. Pa ko još veruje u ovo.
(priča za laku noć deco, 12. jul 2017 21:46)
Ne moras da veruješ, samo pogledaj njegov servis u zadjih godinu dana dvadeset km sporiji u proseku i njegove udarce kao da udara jaje da se ne razbije.

prcko

pre 6 godina

ova prica nema nikakve logike. ukoliko tako dugo vuce ovu povredu ondaje jasno zasto igra tako lose u poslednje vreme ali cemo onda otkaz bekeru i celoj ekipi. nista ja vise ne verujem njegovim pricama.i pitanje je da li je stavrno imao tolike bolove da nije mogao dalje da igra ili je ipak neka kalkulacija u pozadini.

za tebe ne znam

pre 6 godina

Nisam neki strucnjak ali valjda kada se ima neka povreda preskacu se turniri, organizam se oporavlja i sl. Sada se spominje godinu i po dana tacno da se zaokruzi set opravdanja za prethodni period. Nekako je jadno Novace i srce koje saljes posle meca, i nedostatak motivacije kao razlog. Sve sto sam cuo od Federera narocito od Nadala jeste radicu jace i vraticu se jaci, ti to nikad nisi izgovorio.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marko, 12. jul 2017 19:51)

Sasvim sigurno nisi strucnjak ali volis da komentarises i to negativno naravno a izgleda da i ne pratis bas pomno desavanja. Jer da pratis znao bi da se ova povreda ne pominje tek sad i da je upravo zbog te povrede preskakao prosle godine i Peking i Sinsinati i da se zna da ga ta povreda vec duze vreme muci, rame -lakat
Zasto je nije izlecio i sta se tu sve desava mozda bi i shvatio da si danas pazljivo slusao njegovu konferenciju za stampu. Da nema zelju da se bori , on ne bi ni ucestvovao na turnirima..
Sto, da mozda ti ili slicni tebi ne zelite vise od njega trofeje i pobede?
Ja mu zelim od sveg srca brz oporavak.

Јабучило

pre 6 godina

PS. Iako nećete shvatiti, moram napomenuti. Prestanite MEHANIČKI da udarate pluseve na komentare.
(Q77, 12. jul 2017 19:51)

Хахаха, браво!

MikiP

pre 6 godina

Nije stvar u tome sta Djokovic radi. Njegova karijera, njegova stvar. Moze da radi sta hoce.
Problem je ono sto on govori. Izjave su namenjene javnosti, njegovim navijacima i to je ono sto u najvecoj meri i iritira ljude koji ga prate. Kad bi se sakupilo sve sto je rekao u poslednjih godinu dana zakljucno sa ovim danas to bi bila hrpa, u najmanju ruku, nesuvislih izjava.
Pre azijske turneje covek, koji je u tom trenutku br 1, izjavljuje da zeli PONOVO da uziva na terenu?!!!
Da li je moguce da se smarao dok je osvajao 4GS u nizu i bio neprikosnoven?
Posle toga je gurao pricu da mu tenis vise nije prioritet. Odlicno, ako to nije sansa da se sanira povreda, ne znam sta je.
Znaci, igras povredjen godinu dana a pricas da je sve ok! Imas milione a ne mozes naci lekara koji ce ti reci sta da radis??
Raspustas stari tim, forsirajuci pricu o promenama, zasicenju, trazis nekog sa slicnom pricomg koji ce ti pomoci da se vratis (Agasi) sad si nasao Ancica koji kao ima to sto ti fali i na kraju kazes da si u stvari sve vreme povredjen????
Sta je sledece?

priča za laku noć deco

pre 6 godina

"Vuče ozbiljnu povredu godinu i po", nije igrao kad se sve sabere skoro 10 meseci ( i nije mogao da se izleči za to vreme) a onda se troši na ATP250 turnirima kao što su Doha i Istborn rizikujući još veću povredu mišića i tetiva. Pa ko još veruje u ovo.

Јабучило

pre 6 godina

По природи ствари, чим осетиш тегобу идеш код лекара. Не чекаш 540 дана и полуизгубљену утакмицу. Новак, колико год умео да преокрене меч када је у форми, "оšећа примицач" чим крене озбиљно да губи.

au

pre 6 godina

@sasa jokic
Cekaj, Nadal i Novak koji su zaradili oko 300 MILIONA dolara su potkupljeni sa milioncetom? Mari koji je zaradio preko 200 je takodje potkupljen sa milioncetom? Da li si ti ozbiljan? Da ih potkupe sa milion dolara? Kao da mene potkupe sa 10 para. Da bi ih potkupili morali bi bar 100 miliona svakom da daju. A to se onda ne isplati. Sto nas dovodi do zakljucka da samo idiot moze da veruje u takav scenario.
E da, koliko su platili Federeru i Nadalu da odustanu sa RG 2016? I da Nole osvoji 4 zaredom? Javi nam.

Miroslav

pre 6 godina

Izjavio je da mu se ne sviđaju ni NOŽ ni LEKOVI !! ... pa Nole, jedno mora. Nek nauči na greškama drugih sportista koji NISU odmah išli na Operaciju ...

Terapije su ČIST gubitak vremena u 90% slučajeva. Gulbis je tako prošao. izgubio 2 godine !!!

A ako je problem prisutan već 1,5 god, onda je krajnje vreme da ga konačno reši!!

NOŽ i pauza od 6-7 meseci, RAZBISTRI glavu do tada pa se VRATI ili PENZIONIŠI i to je to ;-)

2-3 kg MIŠIĆNE mase bi mu itekako trebalo, Preveliki su napori za njegovu konstituciju, ali Nole će kao i uvek da tera po svom.

PS da li ste primetili da Nole UVEK (90%) pokušava da protivnika uhvati na KRIVOJ nozi, tj uporno gađa stranu na kojoj se protivnmik već nalazi ...

Manarino ga je tako 7-8 puta ladno sačekao na istoj strani da ga Nole pogodi !! ...

Otkud to

pre 6 godina

Šta je ovo šta se piše da je Nole ucenjen, da ne sme da pobeđuje, da mu neko preti? Ko mu to preti, zašto ne sme da pobeđuje? Molim cenjenog komentatora Madju da elaborira svoju teoriju, da prosvetli nas neupućene, o čemu se tu tačno radi, šta čaršija priča!

Beobrad

pre 6 godina

Mnogi smo se pitali zasto mu je servis tako slab u poslednjih godinu dana!
Sada znamo, lakat!
Bices bolji kad se vratis, samo ozdravi majstore!

C i n i k

pre 6 godina

100% mu verujem jer igrao je protiv Berdiha, njegovog starog pacijenta.Berdih je u celoj karijeri samo 1 x do sad uspeo da ga pobedi,tako da mu zelim brz oporavak i naravno, sto pre da se vrati na 1.mesto ako ikako moze..

autokmd

pre 6 godina

Dragi Nole, cuvaj zdravlje... To ti je najpotrebnije sada da bi se vratio na teren kao kad si na vrhu snage. Pusti ti ovi negativni komentari, to tebi nisu potrebni vec samo zdravlje odmor zdravlje porodica i sreca.

ko boza

pre 6 godina

A STO NIKO NIKAD NE PREDA DOK VODI nego cim pocne da gubi,ne Novak nego svi ,bas svi?Znaci nikad se ne povrede dok vode?Zona sumraka neka,sta li je?
(Frka u glavi, 12. jul 2017 19:47)

Mnogo si bistar.

NoleFan

pre 6 godina

Upala tetive na laktu je vrlo bolna i vrlo tesko se leci. Oporavak traje i duze od godinu dana. Koliko je samo tenisera i teniserki zavrsilo karijeru upravo zbog toga. Ja sam imao takvu upalu, bolovi su prestali posle godinu ipo dana. Nije svejedno da okaci reket na period od godinu dana, ali mozda i nece morati toliko dugo. Ako je to uzrok lose igre od prosle godine, onda mu je ovo do sada bilo samo mucenje.
Bolje da pauzira i da se oporavi, godine nose svoje neumitno.

kimiko

pre 6 godina

Ovde čoveku ne dozvoljavaju ni da se povredi...Lako je zameniti tastaturu, pa kuckati sve i svasta. Ali nasi "strucnjaci "najbolje znaju pravo stanje...Odrase i oni laktove od kuckanja podrske Federeru:)

Sinkegrof

pre 6 godina

Zelim ti brz oporavak...samo da konstatujem da ce ,,penzioner" osvojiti po svemu sudeci i 19 grend slem..hteli mi priznati ili ne jednostavno je najveci...

Neko

pre 6 godina

Sad kad je predao govori o povredi koja traje godinu i po dana,a u tom periodu kad ga pitaju da li ima neku povrdu on se smeje i govori kako je sve u redu,jos se i ljuti na one Engleze novinare,a oni mu samo lepo postavili pitanje.Zato ga niko van Srbije i Kine i ne postuje.

Mili Vanili

pre 6 godina

Ne znam ko je iskreno popušio ovu priču?
Juče se smeškao posle pobede, a danas nikad brža predaja.
Kako god, ne zaslužuje da bude u top 10.
U top 10 treba da su gladijatori a ne papučari.

I šta vam znači ''povratak na presto''? Zar nije u ovom dobu karijere bitnije da juri rekorde i GS titule?
Da stigne Nadala, Samprasa i RF?
Šta vredi da bude prvi reket sveta sa 12 GS titula, a RF sedmi reket sveta sa 25 GS titula?
Čemu se vi nadate?

Hari

pre 6 godina

Jel realno da neko pise da je Djokovic namerno predao jer je video da gubi hahahah pa covek je 26 puta dobijao Berdiha a Federera je drao u poslednja dva finala, stvarno su po neki ljudi rodjeni sa previse humora ili previse zlobe i mrznje u sebi.

paorka

pre 6 godina

Taj lakat moze toliko da boli da vam oci ispadnu. Na svaki pokret,cimanje pa cak i obicno pomeranje ruke. Ne znam kako je do sad izdrzao...
Sve najbolje Novace! Brz oporavak!

Mirk

pre 6 godina

Kada je 05.06.2016 osvojio RG Novak je imao cetiri opcije.
Da se smekerski oprosti od tenisa i tako na vrhuncu slave ostavi ubedjenje kod svih da je mogao prestici Federera ali da ga nije bilo briga.
Da jos jace pritisne i vec grogirane protivnike dotuce postavljenjem novih rekorda.
Da pocne polako da pada ali da i dalje osvaja velike turnire
Da, rekordno brzo, spiska sve sto je osvojio i da za godinu dana ostane samo senka od nekadasnjeg igraca.
Nazalost, Djokovic je izabrao ovu poslednju.

Lol

pre 6 godina

Boze jadnih ljudi koji dolaze da se raduju povredi tudjeg igraca umesto da se raduju pobedi svojeg. Ajde staviti jos koji put "bre" u komentar da delujes autenticno. Stvarno bedni ljudi do dna.

goran

pre 6 godina

steta za ovo nisam znao da je ta povreda jos tu nije mi delovalo jer je u izbornu igrao sjajno nije se videlo da ga nesto muci na ovom turniru je isto igrao savrseno sad ovo... Puno srece oporavi se i vrati se svez....

GM

pre 6 godina

-Mom telu pomaze moja ishrana
-U odlicnoj sam formi
-Osvojio sam Istborn i to mi je pomoglo
-Znam da nisam izgubio ni set jos od tog turnira
-U pravu je Boris da sam se probudio
-Smeta mi stanje terena, a ovako sam ok
-Podizem formu
-Nije mi smetalo odlaganje meca
-Posle Manarina, to je obican bol u ruci, to je sport i idemo dalje

A posle celog jednog dana od meca sa Manarinom, na zagrevanju vec grimase.
Mozda on sebi prica price, ali sto vara svoje navijace, za koje zna da im je stalo do njega. Sto uopste prica nesto, ako ga bol muci sve vise i vise.

Niko mu ne trazi da daje lazne nade, da se navijaci loze da mozda moze da osvoji W i vrati se na mesto broj 1. Zar nije fer da ako ga nesto muci, da onda nista ne prica, nego od govori kako se slaze da Borisom da se zver probudila... jel se zver probudila ili muci muku sa laktom, koje je od ta dva...

Nije fer prema navijacima, a on kako hoce, zna sta je najbolje za njega.

bozza

pre 6 godina

operisi, oporavi se, odmori, i vrati se jaci i motivisaniji nego ikad. Ugledaj se na Nadala i RFa, oni su najbolji primer kako izgleda povratak posle povrede

Beobrad

pre 6 godina

Uvek "povreda" kada naidje na nekog iz top 10!A protiv Manarina nije povredjen? Razocarao si me sokole nas, kao covek i kao teniser, placem!

Jovan

pre 6 godina

Nazalost ono sto je nekolicina nas pisala jos pre godinu dana to se i obistinilo. Sa promenom ishrane i gubitkom misicne mase koja je bila osnovna zastita ligamentima i zglobovima, povecao je rizik od povrede pod konstantnim opterecenjima usled udaraca. Djokovic je svoje telo bio doveo u stanje perfekcije da bi sve unistio jednom nesmislenom odlukom. Mozda ovo nije kraj karijere, ali je definitivno kraj trke za najboljeg svih vremena. Da li u Novaku ima snage za jos par slemova vreme ce i pokazati, ali pred njim je definitivno za pocetak jedan duzi oporavak koji bi morao da obuhvati ojacanje nadlaktice, povecanje tezine i misicne mase i smanjenje tezine reketa sto opet povlaci i neke druge izmene u njegovoj igri. Sa trenutnom ishranom i kilazom mozda moze da zivi 120 godina ali ne moze da igra vrhunski tenis. Nadam se da je Novak konacno to shvato sada.

Jovan

pre 6 godina

@posmatrač
Ne lazi, a sta cemo sa onim komentarima gde si pisao kako se Nole vratio i kako osvaja (Indijan Vels, RG, pa i Vimbldon)? Sada tisina, ne pravi se pametan.

au

pre 6 godina

@Pera
Znaci, Englezi prave zavere da bi finansijski propali? Ili kako ti to kaze "finasisski"?
Mari ima nesto protiv Engleza? Nadal igrao 28 gemova u 5 setu i od 0-2 dosao do 2-2 jer je hteo da ispadne posto mu nekako ne odgovara to sto je ove godine igrao finale AO, osvojio RG i jos 2 mastersa? Koja je tu tacno tvoja logika?
Mislis li da su Federer i Nadal odustali sa RG prosle godine iz protesta sto su namestane titule Novaku? Ili je to bilo bas onako posteno?

satelit

pre 6 godina

Dusa me boli sto cu napisati ovo,ali Novak manipulise svima nama pa i Agasijem... On ni Srca vise nema za borbu.Sve je nelogicno kod njega.Dugo povredjen ? Pa,sto igra ,sto se ne zaleci kao FED! STO predaje cim izgubi set ili odustane od meca kao protiv Tima. I ZA KRAJ ,zasto ne iskopira kako to Roger radi ili jednostavno ode u penziju

Gajetano

pre 6 godina

Eto, toliko su zeleli da ga se rese i toliko je jaka bila njihova namera, da su ga se na kraju resili na najbizarniji moguci nacin.

No nije u tome stvar, bice jos mnogo turnira, sa povredom se u ovoj fazi nije moglo dalje i to je sve OK... Ali odakle sad ta prica o povredi lakta koja ga muci vec godinu i po dana!? To je onda hronicna povreda koja se leci mesecima, operacijama, pa danasnja sportska medicina je valjda sposobna za to, a Novak ima i odvec novca da to sebi ne moze da priusti. Uostalom, evo ga Marej koga je mucila povreda ledja, operisao se, pauzirao par meseci i vratio se spremniji nego ikad. A Novak je sve ovo vreme igrao!? Lose doduse, ali je igrao. Zato mi ova prica izgleda kao lose srocena bajka.

Zao mi je, teska situacija za donedavno apsolutnog vladara ove plemenite igre. A kako sad pronaci motivaciju za dalje i koliko ce Novak i njegov tim uspeti u tome, pitanje je sad.

Pozdrav,

sasa jokic

pre 6 godina

Toliko o ATP turu.....Marej kuk, ovaj lakat-rame, da uzme Rodja 20 GS titulu upise sa kao GOAT sa pozicije No.1, pa vi misevi nastavite i radite sta hocete. Dobili su po milionce na racun i to je to......sramota!!!!!

Madjo

pre 6 godina

On se ruga našoj inteligenciji. Od čega povreda bre? Od neigranja tenisa punih godinu dana! Postao je klasični alibi teniser. Neka pošteno kaže da je ucenjen i da mu više nije dozvoljeno da osvaja titule. Dosta bre više sa ovakvim komentarima, time samo tera ljutnju svojih navijača na sebe. Ne samo što je doživeo strmoglavi pad u ovih godinu dana koji nije zabeležen i istoriji tenisa, nego će ostati upamćen i po količini neistinitih izjava koje je izrekao u tom periodu. Iz aviona se vidi da ne sme da pobeđuje na velikim turnirima. Ostali su mu samo Doha i Istborn za utehu, dok mu i to ne zabrane da osvaja. Užas bre!

Nebojša

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da se ovo desilo juce su pljuvaci pricali da ce Nole namerno da preda mec danas da ga nebi Federer ponizio u polufinalu ispalo je da su bili upravu stvarno nemogu da verujem ovo vec postaje praksa da Nole predaje pre meceva sa Federerom i Nadalom

goran

pre 6 godina

cudno mi je to da se bas sad povredio jer je na izbornu igrao bez greske pre berdiha nije imao problem nema veze oporavi se lepo i juri ka 1 mestu sansi jos ima.....

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Pošto je dovoljno mudar i racionalan sigurno će saslušati mišljenja svih vrhunskih ortopeda i hirurga. Neko laičko mišljenje govori da treba da zatvori ovu sezonu i sav fokus usmeri na januar i AO 2018. Da uradi isto ono što i Rodžer, preseče loš period i mučenje i vrati prepun energije, maksimalne fizičke spreme i motiva. A takvom Novaku niko živ nije ravan pod kapom nebeskom. Drž` se legendo, vole te burazeri Srbi od Enkoridža do Vladivostoka !

Engleski sibicari

pre 6 godina

Realno treba da pauzira do australian opena... totalno resetovanje,totalni povratak motivacije,i sto
je najbitnije totalni oporavak tela.. rekao sam pre par godina,ako Federer moze da igra do
35te i da osvaja slemove,Djokovic sa svim onim jogama,ishranama i meditiranjem ne bi trebalo da ima problema
do 40te! jednostavno nekad se treba doneti teska odluka radi kasnijih
uspeha! Nole uz tebe smo!!

Pera

pre 6 godina

(pera, 12. jul 2017 20:07)

Ti imenjace mislis da nije namesteno mislis li da je logicno da trojica najboljih izgube predaju i sl. u isto vreme se povela kampanja protiv Wimbldona jer zestoko krsi pravila fer pleja, ja mislim da se ova troica dogovorila da im je dosta favorizovanja Federera i neka igra pazi i polufinale i finale sa realno ne samo slabijim igracima nego i FINANSISKI neatraktivnim jer jednom sam slusao Nastasea 80% prihoda je van terena a sta mislis ko ce kupovati djidja midje od Kverija, Cilica i Berdiha bice to prilicno bolan finassiski krah ove godine za Wimbldon a Englezi su osetljivi na pare to je moje misljenje.

cetnici sever

pre 6 godina

Odavno se nisam ovako smorio...brz oporavak brate da se vratis jaci nego ikad...pauziraj sve dok se totalno ne oporavis...ispred tebe je jos 5 godina vrhunskog tenisa...samo da nam sto pre ozdravis pa uz nasu veliku podrsku navijaca idemo korak po korak slem po slem do najveceg u istoriji! Srecno burazeru!!!

MATS

pre 6 godina

Svi popljuvase Vilandera kad ga je savetovao da odmori do AO i naravno da nije povredjen godinu ipo i naravno da nema lekara koji ce mu reci samo ti igraj, a istovremeno razmisljaj o operaciji.

marko

pre 6 godina

Nisam neki strucnjak ali valjda kada se ima neka povreda preskacu se turniri, organizam se oporavlja i sl. Sada se spominje godinu i po dana tacno da se zaokruzi set opravdanja za prethodni period. Nekako je jadno Novace i srce koje saljes posle meca, i nedostatak motivacije kao razlog. Sve sto sam cuo od Federera narocito od Nadala jeste radicu jace i vraticu se jaci, ti to nikad nisi izgovorio.

PeteSampras

pre 6 godina

Kralju, sećamo se svi da si US Open prošle godine igrao isto sa problematičnim laktom, i dogurao si do finala. Uzmi pauzu od dva meseca, ne vredi da se mučiš ovako

Q77

pre 6 godina

Ma, problem je što nisi privilegovan na W, tako bar kažu u komentarima na ovom portalu. Čak je trebalo na putu do potencijalne titule da "preživiš" žreb.

PS. Iako nećete shvatiti, moram napomenuti. Prestanite MEHANIČKI da udarate pluseve na komentare.

Cole

pre 6 godina

I na kraju, ispade Vilander u pravu
kada je rekao da Novak posle Vimbldona
treba da uzme pauzu do kraja sezone
i da nakon toga izdominira 2018.

Sve najbolje, zasluzio si

pre 6 godina

Na zalost, ovo izgleda na ono cega smo se svi plasili - hronicnu povredu. Dace Bog da gresim. Nista - dobar odmor dok se potpuno ne oporavis, ma koliko to dugo trajalo.

Vera

pre 6 godina

Nole, zašto si forsirao ruku sve ovo vrijeme,nisi normalan....zdravlje je važnije od svih titula !Baš mi je žao, želim ti uspješan i što brži oporavak.

analiticar_amater

pre 6 godina

Zna li on uopste sta ga boli? Juce je bilo rame, danas je lakat, sutra ce biti saka.....
(Todor, 12. jul 2017 19:44)

Mene vise zanima da li ti znas sta tebe boli, sta te zulja, sta te muci?

navika

pre 6 godina

Pa sto igras... odmori bre... kreni sl godine i cao.pogledaj Federera,kao da ima 20 god igra.jedino tvoja igra mu ne lezi na wimbledonu i sad dobio na poklon GS

Beobrad

pre 6 godina

Moramo biti realni! Novak ove godine "slucajno" gubi meceve bas pre duela sa Federerom i Nadalom. Primeri: u Majamiju i IW je gubio od Kirgiosa bas pre meceva sa Federerom, u Monaku izgubio pre meca sa Nadalom. U Madridu ga je preduhitrio rival jer je predao mec pre pocetka pa je Nole morao da igra protiv Nadala gde je ponizen. Onda ponovo na Roland Garosu Nole gubi mec od Tima u cetvrtfinalu, bas pre susreta sa Nadalom. Sada gubi od Berdiha pre susreta sa Federerom. Ovo sve je ogromno razocaranje za sve nas koji godinama verno navijamo za Noleta. Sokole nas, mnogo si nas razocarao, pocinjemo da sumnjamo u tvoje kvalitete.

Sale

pre 6 godina

Nole to su price za malu decu.Svi mi znamo a ti najbolje da Federer mora da pobedi i sklanjaju sve koji mogu da ga ugroze. Pitam se samo dokle mozes da izdrzis to ponizavanje.

Henri Chinasky

pre 6 godina

Gledam Đokovićevu izjavu na TV-u i opet imam utisak da je SMEŠAN kao i obično.Nemušta opravdanja i najava pauze. Šta će na to reći ATP i JELENA?

Frka u glavi

pre 6 godina

A STO NIKO NIKAD NE PREDA DOK VODI nego cim pocne da gubi,ne Novak nego svi ,bas svi?Znaci nikad se ne povrede dok vode?Zona sumraka neka,sta li je?

doktor

pre 6 godina

Zasto nisi sanirao povredu posle Wimb prosle sezone nego si besomucno igrao i gubio meceve ? ZASTO predajes kada izgubis prvi set? Izgubio si od prvog na koga si naleteo iz TOP 10 posle Tima na Garosu.. Samo kosti i koza ,nemas misica,atrofirao si...

Stefan

pre 6 godina

Svaka cast na uspesima, dovoljno si ti nas zaduzio, posle tebe, necemo ni imati sta da komentarisemo na ovim portalima, kad je tenis u pitanju...

posmatrač

pre 6 godina

Kada sam sredinom Australijen opena poslao komentar , da ga osvaja Federer , Rafa RG , Federer Wimbldon i US open , a Novaka i Mareja nigde neće biti , dobio sam gomilu minusa , pa lupajte i dalje minuse ali ovo nema veze sa sportom .

analiticar_amater

pre 6 godina

Zna li on uopste sta ga boli? Juce je bilo rame, danas je lakat, sutra ce biti saka.....
(Todor, 12. jul 2017 19:44)

Mene vise zanima da li ti znas sta tebe boli, sta te zulja, sta te muci?

cetnici sever

pre 6 godina

Odavno se nisam ovako smorio...brz oporavak brate da se vratis jaci nego ikad...pauziraj sve dok se totalno ne oporavis...ispred tebe je jos 5 godina vrhunskog tenisa...samo da nam sto pre ozdravis pa uz nasu veliku podrsku navijaca idemo korak po korak slem po slem do najveceg u istoriji! Srecno burazeru!!!

Vera

pre 6 godina

Nole, zašto si forsirao ruku sve ovo vrijeme,nisi normalan....zdravlje je važnije od svih titula !Baš mi je žao, želim ti uspješan i što brži oporavak.

Stefan

pre 6 godina

Svaka cast na uspesima, dovoljno si ti nas zaduzio, posle tebe, necemo ni imati sta da komentarisemo na ovim portalima, kad je tenis u pitanju...

marko

pre 6 godina

Nisam neki strucnjak ali valjda kada se ima neka povreda preskacu se turniri, organizam se oporavlja i sl. Sada se spominje godinu i po dana tacno da se zaokruzi set opravdanja za prethodni period. Nekako je jadno Novace i srce koje saljes posle meca, i nedostatak motivacije kao razlog. Sve sto sam cuo od Federera narocito od Nadala jeste radicu jace i vraticu se jaci, ti to nikad nisi izgovorio.

posmatrač

pre 6 godina

Kada sam sredinom Australijen opena poslao komentar , da ga osvaja Federer , Rafa RG , Federer Wimbldon i US open , a Novaka i Mareja nigde neće biti , dobio sam gomilu minusa , pa lupajte i dalje minuse ali ovo nema veze sa sportom .

Sinkegrof

pre 6 godina

Zelim ti brz oporavak...samo da konstatujem da ce ,,penzioner" osvojiti po svemu sudeci i 19 grend slem..hteli mi priznati ili ne jednostavno je najveci...

GM

pre 6 godina

-Mom telu pomaze moja ishrana
-U odlicnoj sam formi
-Osvojio sam Istborn i to mi je pomoglo
-Znam da nisam izgubio ni set jos od tog turnira
-U pravu je Boris da sam se probudio
-Smeta mi stanje terena, a ovako sam ok
-Podizem formu
-Nije mi smetalo odlaganje meca
-Posle Manarina, to je obican bol u ruci, to je sport i idemo dalje

A posle celog jednog dana od meca sa Manarinom, na zagrevanju vec grimase.
Mozda on sebi prica price, ali sto vara svoje navijace, za koje zna da im je stalo do njega. Sto uopste prica nesto, ako ga bol muci sve vise i vise.

Niko mu ne trazi da daje lazne nade, da se navijaci loze da mozda moze da osvoji W i vrati se na mesto broj 1. Zar nije fer da ako ga nesto muci, da onda nista ne prica, nego od govori kako se slaze da Borisom da se zver probudila... jel se zver probudila ili muci muku sa laktom, koje je od ta dva...

Nije fer prema navijacima, a on kako hoce, zna sta je najbolje za njega.

priča za laku noć deco

pre 6 godina

"Vuče ozbiljnu povredu godinu i po", nije igrao kad se sve sabere skoro 10 meseci ( i nije mogao da se izleči za to vreme) a onda se troši na ATP250 turnirima kao što su Doha i Istborn rizikujući još veću povredu mišića i tetiva. Pa ko još veruje u ovo.

MATS

pre 6 godina

Svi popljuvase Vilandera kad ga je savetovao da odmori do AO i naravno da nije povredjen godinu ipo i naravno da nema lekara koji ce mu reci samo ti igraj, a istovremeno razmisljaj o operaciji.

navika

pre 6 godina

Pa sto igras... odmori bre... kreni sl godine i cao.pogledaj Federera,kao da ima 20 god igra.jedino tvoja igra mu ne lezi na wimbledonu i sad dobio na poklon GS

au

pre 6 godina

@sasa jokic
Cekaj, Nadal i Novak koji su zaradili oko 300 MILIONA dolara su potkupljeni sa milioncetom? Mari koji je zaradio preko 200 je takodje potkupljen sa milioncetom? Da li si ti ozbiljan? Da ih potkupe sa milion dolara? Kao da mene potkupe sa 10 para. Da bi ih potkupili morali bi bar 100 miliona svakom da daju. A to se onda ne isplati. Sto nas dovodi do zakljucka da samo idiot moze da veruje u takav scenario.
E da, koliko su platili Federeru i Nadalu da odustanu sa RG 2016? I da Nole osvoji 4 zaredom? Javi nam.

MikiP

pre 6 godina

Nije stvar u tome sta Djokovic radi. Njegova karijera, njegova stvar. Moze da radi sta hoce.
Problem je ono sto on govori. Izjave su namenjene javnosti, njegovim navijacima i to je ono sto u najvecoj meri i iritira ljude koji ga prate. Kad bi se sakupilo sve sto je rekao u poslednjih godinu dana zakljucno sa ovim danas to bi bila hrpa, u najmanju ruku, nesuvislih izjava.
Pre azijske turneje covek, koji je u tom trenutku br 1, izjavljuje da zeli PONOVO da uziva na terenu?!!!
Da li je moguce da se smarao dok je osvajao 4GS u nizu i bio neprikosnoven?
Posle toga je gurao pricu da mu tenis vise nije prioritet. Odlicno, ako to nije sansa da se sanira povreda, ne znam sta je.
Znaci, igras povredjen godinu dana a pricas da je sve ok! Imas milione a ne mozes naci lekara koji ce ti reci sta da radis??
Raspustas stari tim, forsirajuci pricu o promenama, zasicenju, trazis nekog sa slicnom pricomg koji ce ti pomoci da se vratis (Agasi) sad si nasao Ancica koji kao ima to sto ti fali i na kraju kazes da si u stvari sve vreme povredjen????
Sta je sledece?

Cole

pre 6 godina

I na kraju, ispade Vilander u pravu
kada je rekao da Novak posle Vimbldona
treba da uzme pauzu do kraja sezone
i da nakon toga izdominira 2018.

doktor

pre 6 godina

Zasto nisi sanirao povredu posle Wimb prosle sezone nego si besomucno igrao i gubio meceve ? ZASTO predajes kada izgubis prvi set? Izgubio si od prvog na koga si naleteo iz TOP 10 posle Tima na Garosu.. Samo kosti i koza ,nemas misica,atrofirao si...

Beobrad

pre 6 godina

Moramo biti realni! Novak ove godine "slucajno" gubi meceve bas pre duela sa Federerom i Nadalom. Primeri: u Majamiju i IW je gubio od Kirgiosa bas pre meceva sa Federerom, u Monaku izgubio pre meca sa Nadalom. U Madridu ga je preduhitrio rival jer je predao mec pre pocetka pa je Nole morao da igra protiv Nadala gde je ponizen. Onda ponovo na Roland Garosu Nole gubi mec od Tima u cetvrtfinalu, bas pre susreta sa Nadalom. Sada gubi od Berdiha pre susreta sa Federerom. Ovo sve je ogromno razocaranje za sve nas koji godinama verno navijamo za Noleta. Sokole nas, mnogo si nas razocarao, pocinjemo da sumnjamo u tvoje kvalitete.

Henri Chinasky

pre 6 godina

Gledam Đokovićevu izjavu na TV-u i opet imam utisak da je SMEŠAN kao i obično.Nemušta opravdanja i najava pauze. Šta će na to reći ATP i JELENA?

Nebojša

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da se ovo desilo juce su pljuvaci pricali da ce Nole namerno da preda mec danas da ga nebi Federer ponizio u polufinalu ispalo je da su bili upravu stvarno nemogu da verujem ovo vec postaje praksa da Nole predaje pre meceva sa Federerom i Nadalom

Mili Vanili

pre 6 godina

Ne znam ko je iskreno popušio ovu priču?
Juče se smeškao posle pobede, a danas nikad brža predaja.
Kako god, ne zaslužuje da bude u top 10.
U top 10 treba da su gladijatori a ne papučari.

I šta vam znači ''povratak na presto''? Zar nije u ovom dobu karijere bitnije da juri rekorde i GS titule?
Da stigne Nadala, Samprasa i RF?
Šta vredi da bude prvi reket sveta sa 12 GS titula, a RF sedmi reket sveta sa 25 GS titula?
Čemu se vi nadate?

Neko

pre 6 godina

Sad kad je predao govori o povredi koja traje godinu i po dana,a u tom periodu kad ga pitaju da li ima neku povrdu on se smeje i govori kako je sve u redu,jos se i ljuti na one Engleze novinare,a oni mu samo lepo postavili pitanje.Zato ga niko van Srbije i Kine i ne postuje.

Vidoje

pre 6 godina

Ako je uzrok slabe igre povreda koju ima već godinu ipo dana zašto je onda otpustio Bekera, Vajdu, Amanovića i Griča.

NE TO NIJE PRAVI UZROK NEGO JEFTINI IZGOVOR ZA MEDIJE I NAVIJAČE KOJE ĐOKOVIĆ VIŠE NE POŠTUJE VEĆ IM VEĆ DUŽE VREME VREĐA INTELIGENCIJU NEBULOZNIM I LAŽNIM IZJAVAMA.

Mirk

pre 6 godina

Kada je 05.06.2016 osvojio RG Novak je imao cetiri opcije.
Da se smekerski oprosti od tenisa i tako na vrhuncu slave ostavi ubedjenje kod svih da je mogao prestici Federera ali da ga nije bilo briga.
Da jos jace pritisne i vec grogirane protivnike dotuce postavljenjem novih rekorda.
Da pocne polako da pada ali da i dalje osvaja velike turnire
Da, rekordno brzo, spiska sve sto je osvojio i da za godinu dana ostane samo senka od nekadasnjeg igraca.
Nazalost, Djokovic je izabrao ovu poslednju.

Beobrad

pre 6 godina

Uvek "povreda" kada naidje na nekog iz top 10!A protiv Manarina nije povredjen? Razocarao si me sokole nas, kao covek i kao teniser, placem!

satelit

pre 6 godina

Dusa me boli sto cu napisati ovo,ali Novak manipulise svima nama pa i Agasijem... On ni Srca vise nema za borbu.Sve je nelogicno kod njega.Dugo povredjen ? Pa,sto igra ,sto se ne zaleci kao FED! STO predaje cim izgubi set ili odustane od meca kao protiv Tima. I ZA KRAJ ,zasto ne iskopira kako to Roger radi ili jednostavno ode u penziju

Beobrad

pre 6 godina

Mnogi smo se pitali zasto mu je servis tako slab u poslednjih godinu dana!
Sada znamo, lakat!
Bices bolji kad se vratis, samo ozdravi majstore!

Frka u glavi

pre 6 godina

A STO NIKO NIKAD NE PREDA DOK VODI nego cim pocne da gubi,ne Novak nego svi ,bas svi?Znaci nikad se ne povrede dok vode?Zona sumraka neka,sta li je?

bozza

pre 6 godina

operisi, oporavi se, odmori, i vrati se jaci i motivisaniji nego ikad. Ugledaj se na Nadala i RFa, oni su najbolji primer kako izgleda povratak posle povrede

Sve najbolje, zasluzio si

pre 6 godina

Na zalost, ovo izgleda na ono cega smo se svi plasili - hronicnu povredu. Dace Bog da gresim. Nista - dobar odmor dok se potpuno ne oporavis, ma koliko to dugo trajalo.

Otkud to

pre 6 godina

Šta je ovo šta se piše da je Nole ucenjen, da ne sme da pobeđuje, da mu neko preti? Ko mu to preti, zašto ne sme da pobeđuje? Molim cenjenog komentatora Madju da elaborira svoju teoriju, da prosvetli nas neupućene, o čemu se tu tačno radi, šta čaršija priča!

za tebe ne znam

pre 6 godina

Nisam neki strucnjak ali valjda kada se ima neka povreda preskacu se turniri, organizam se oporavlja i sl. Sada se spominje godinu i po dana tacno da se zaokruzi set opravdanja za prethodni period. Nekako je jadno Novace i srce koje saljes posle meca, i nedostatak motivacije kao razlog. Sve sto sam cuo od Federera narocito od Nadala jeste radicu jace i vraticu se jaci, ti to nikad nisi izgovorio.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marko, 12. jul 2017 19:51)

Sasvim sigurno nisi strucnjak ali volis da komentarises i to negativno naravno a izgleda da i ne pratis bas pomno desavanja. Jer da pratis znao bi da se ova povreda ne pominje tek sad i da je upravo zbog te povrede preskakao prosle godine i Peking i Sinsinati i da se zna da ga ta povreda vec duze vreme muci, rame -lakat
Zasto je nije izlecio i sta se tu sve desava mozda bi i shvatio da si danas pazljivo slusao njegovu konferenciju za stampu. Da nema zelju da se bori , on ne bi ni ucestvovao na turnirima..
Sto, da mozda ti ili slicni tebi ne zelite vise od njega trofeje i pobede?
Ja mu zelim od sveg srca brz oporavak.

Jovan

pre 6 godina

Nazalost ono sto je nekolicina nas pisala jos pre godinu dana to se i obistinilo. Sa promenom ishrane i gubitkom misicne mase koja je bila osnovna zastita ligamentima i zglobovima, povecao je rizik od povrede pod konstantnim opterecenjima usled udaraca. Djokovic je svoje telo bio doveo u stanje perfekcije da bi sve unistio jednom nesmislenom odlukom. Mozda ovo nije kraj karijere, ali je definitivno kraj trke za najboljeg svih vremena. Da li u Novaku ima snage za jos par slemova vreme ce i pokazati, ali pred njim je definitivno za pocetak jedan duzi oporavak koji bi morao da obuhvati ojacanje nadlaktice, povecanje tezine i misicne mase i smanjenje tezine reketa sto opet povlaci i neke druge izmene u njegovoj igri. Sa trenutnom ishranom i kilazom mozda moze da zivi 120 godina ali ne moze da igra vrhunski tenis. Nadam se da je Novak konacno to shvato sada.

Madjo

pre 6 godina

On se ruga našoj inteligenciji. Od čega povreda bre? Od neigranja tenisa punih godinu dana! Postao je klasični alibi teniser. Neka pošteno kaže da je ucenjen i da mu više nije dozvoljeno da osvaja titule. Dosta bre više sa ovakvim komentarima, time samo tera ljutnju svojih navijača na sebe. Ne samo što je doživeo strmoglavi pad u ovih godinu dana koji nije zabeležen i istoriji tenisa, nego će ostati upamćen i po količini neistinitih izjava koje je izrekao u tom periodu. Iz aviona se vidi da ne sme da pobeđuje na velikim turnirima. Ostali su mu samo Doha i Istborn za utehu, dok mu i to ne zabrane da osvaja. Užas bre!

au

pre 6 godina

@Pera
Znaci, Englezi prave zavere da bi finansijski propali? Ili kako ti to kaze "finasisski"?
Mari ima nesto protiv Engleza? Nadal igrao 28 gemova u 5 setu i od 0-2 dosao do 2-2 jer je hteo da ispadne posto mu nekako ne odgovara to sto je ove godine igrao finale AO, osvojio RG i jos 2 mastersa? Koja je tu tacno tvoja logika?
Mislis li da su Federer i Nadal odustali sa RG prosle godine iz protesta sto su namestane titule Novaku? Ili je to bilo bas onako posteno?

PeteSampras

pre 6 godina

Kralju, sećamo se svi da si US Open prošle godine igrao isto sa problematičnim laktom, i dogurao si do finala. Uzmi pauzu od dva meseca, ne vredi da se mučiš ovako

C i n i k

pre 6 godina

100% mu verujem jer igrao je protiv Berdiha, njegovog starog pacijenta.Berdih je u celoj karijeri samo 1 x do sad uspeo da ga pobedi,tako da mu zelim brz oporavak i naravno, sto pre da se vrati na 1.mesto ako ikako moze..

Sale

pre 6 godina

Nole to su price za malu decu.Svi mi znamo a ti najbolje da Federer mora da pobedi i sklanjaju sve koji mogu da ga ugroze. Pitam se samo dokle mozes da izdrzis to ponizavanje.

Gajetano

pre 6 godina

Eto, toliko su zeleli da ga se rese i toliko je jaka bila njihova namera, da su ga se na kraju resili na najbizarniji moguci nacin.

No nije u tome stvar, bice jos mnogo turnira, sa povredom se u ovoj fazi nije moglo dalje i to je sve OK... Ali odakle sad ta prica o povredi lakta koja ga muci vec godinu i po dana!? To je onda hronicna povreda koja se leci mesecima, operacijama, pa danasnja sportska medicina je valjda sposobna za to, a Novak ima i odvec novca da to sebi ne moze da priusti. Uostalom, evo ga Marej koga je mucila povreda ledja, operisao se, pauzirao par meseci i vratio se spremniji nego ikad. A Novak je sve ovo vreme igrao!? Lose doduse, ali je igrao. Zato mi ova prica izgleda kao lose srocena bajka.

Zao mi je, teska situacija za donedavno apsolutnog vladara ove plemenite igre. A kako sad pronaci motivaciju za dalje i koliko ce Novak i njegov tim uspeti u tome, pitanje je sad.

Pozdrav,

Hari

pre 6 godina

Jel realno da neko pise da je Djokovic namerno predao jer je video da gubi hahahah pa covek je 26 puta dobijao Berdiha a Federera je drao u poslednja dva finala, stvarno su po neki ljudi rodjeni sa previse humora ili previse zlobe i mrznje u sebi.

paorka

pre 6 godina

Taj lakat moze toliko da boli da vam oci ispadnu. Na svaki pokret,cimanje pa cak i obicno pomeranje ruke. Ne znam kako je do sad izdrzao...
Sve najbolje Novace! Brz oporavak!

prcko

pre 6 godina

ova prica nema nikakve logike. ukoliko tako dugo vuce ovu povredu ondaje jasno zasto igra tako lose u poslednje vreme ali cemo onda otkaz bekeru i celoj ekipi. nista ja vise ne verujem njegovim pricama.i pitanje je da li je stavrno imao tolike bolove da nije mogao dalje da igra ili je ipak neka kalkulacija u pozadini.

Q77

pre 6 godina

Ma, problem je što nisi privilegovan na W, tako bar kažu u komentarima na ovom portalu. Čak je trebalo na putu do potencijalne titule da "preživiš" žreb.

PS. Iako nećete shvatiti, moram napomenuti. Prestanite MEHANIČKI da udarate pluseve na komentare.

Miroslav

pre 6 godina

Izjavio je da mu se ne sviđaju ni NOŽ ni LEKOVI !! ... pa Nole, jedno mora. Nek nauči na greškama drugih sportista koji NISU odmah išli na Operaciju ...

Terapije su ČIST gubitak vremena u 90% slučajeva. Gulbis je tako prošao. izgubio 2 godine !!!

A ako je problem prisutan već 1,5 god, onda je krajnje vreme da ga konačno reši!!

NOŽ i pauza od 6-7 meseci, RAZBISTRI glavu do tada pa se VRATI ili PENZIONIŠI i to je to ;-)

2-3 kg MIŠIĆNE mase bi mu itekako trebalo, Preveliki su napori za njegovu konstituciju, ali Nole će kao i uvek da tera po svom.

PS da li ste primetili da Nole UVEK (90%) pokušava da protivnika uhvati na KRIVOJ nozi, tj uporno gađa stranu na kojoj se protivnmik već nalazi ...

Manarino ga je tako 7-8 puta ladno sačekao na istoj strani da ga Nole pogodi !! ...

autokmd

pre 6 godina

Dragi Nole, cuvaj zdravlje... To ti je najpotrebnije sada da bi se vratio na teren kao kad si na vrhu snage. Pusti ti ovi negativni komentari, to tebi nisu potrebni vec samo zdravlje odmor zdravlje porodica i sreca.

kimiko

pre 6 godina

Ovde čoveku ne dozvoljavaju ni da se povredi...Lako je zameniti tastaturu, pa kuckati sve i svasta. Ali nasi "strucnjaci "najbolje znaju pravo stanje...Odrase i oni laktove od kuckanja podrske Federeru:)

Engleski sibicari

pre 6 godina

Realno treba da pauzira do australian opena... totalno resetovanje,totalni povratak motivacije,i sto
je najbitnije totalni oporavak tela.. rekao sam pre par godina,ako Federer moze da igra do
35te i da osvaja slemove,Djokovic sa svim onim jogama,ishranama i meditiranjem ne bi trebalo da ima problema
do 40te! jednostavno nekad se treba doneti teska odluka radi kasnijih
uspeha! Nole uz tebe smo!!

Jovan

pre 6 godina

@posmatrač
Ne lazi, a sta cemo sa onim komentarima gde si pisao kako se Nole vratio i kako osvaja (Indijan Vels, RG, pa i Vimbldon)? Sada tisina, ne pravi se pametan.

ko boza

pre 6 godina

A STO NIKO NIKAD NE PREDA DOK VODI nego cim pocne da gubi,ne Novak nego svi ,bas svi?Znaci nikad se ne povrede dok vode?Zona sumraka neka,sta li je?
(Frka u glavi, 12. jul 2017 19:47)

Mnogo si bistar.

c i t i z e n

pre 6 godina

Србија је пуна незадовољних, неуспешних, фрустрираних, злих, који се радије радују пролазној невољи оних који су постигли огромне успехе у свом животу него да учине нешто за сопствене бедне животе и за своје ближње. Новак ће живети сјајно чак и ако заврши каријеру сада, а шта ће они?

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Pošto je dovoljno mudar i racionalan sigurno će saslušati mišljenja svih vrhunskih ortopeda i hirurga. Neko laičko mišljenje govori da treba da zatvori ovu sezonu i sav fokus usmeri na januar i AO 2018. Da uradi isto ono što i Rodžer, preseče loš period i mučenje i vrati prepun energije, maksimalne fizičke spreme i motiva. A takvom Novaku niko živ nije ravan pod kapom nebeskom. Drž` se legendo, vole te burazeri Srbi od Enkoridža do Vladivostoka !

Јабучило

pre 6 godina

По природи ствари, чим осетиш тегобу идеш код лекара. Не чекаш 540 дана и полуизгубљену утакмицу. Новак, колико год умео да преокрене меч када је у форми, "оšећа примицач" чим крене озбиљно да губи.

NoleFan

pre 6 godina

Upala tetive na laktu je vrlo bolna i vrlo tesko se leci. Oporavak traje i duze od godinu dana. Koliko je samo tenisera i teniserki zavrsilo karijeru upravo zbog toga. Ja sam imao takvu upalu, bolovi su prestali posle godinu ipo dana. Nije svejedno da okaci reket na period od godinu dana, ali mozda i nece morati toliko dugo. Ako je to uzrok lose igre od prosle godine, onda mu je ovo do sada bilo samo mucenje.
Bolje da pauzira i da se oporavi, godine nose svoje neumitno.

Pedja

pre 6 godina

Vuče ozbiljnu povredu godinu i po", nije igrao kad se sve sabere skoro 10 meseci ( i nije mogao da se izleči za to vreme) a onda se troši na ATP250 turnirima kao što su Doha i Istborn rizikujući još veću povredu mišića i tetiva. Pa ko još veruje u ovo.
(priča za laku noć deco, 12. jul 2017 21:46)
Ne moras da veruješ, samo pogledaj njegov servis u zadjih godinu dana dvadeset km sporiji u proseku i njegove udarce kao da udara jaje da se ne razbije.

Јабучило

pre 6 godina

PS. Iako nećete shvatiti, moram napomenuti. Prestanite MEHANIČKI da udarate pluseve na komentare.
(Q77, 12. jul 2017 19:51)

Хахаха, браво!

goran

pre 6 godina

cudno mi je to da se bas sad povredio jer je na izbornu igrao bez greske pre berdiha nije imao problem nema veze oporavi se lepo i juri ka 1 mestu sansi jos ima.....

goran

pre 6 godina

steta za ovo nisam znao da je ta povreda jos tu nije mi delovalo jer je u izbornu igrao sjajno nije se videlo da ga nesto muci na ovom turniru je isto igrao savrseno sad ovo... Puno srece oporavi se i vrati se svez....

Pera

pre 6 godina

(pera, 12. jul 2017 20:07)

Ti imenjace mislis da nije namesteno mislis li da je logicno da trojica najboljih izgube predaju i sl. u isto vreme se povela kampanja protiv Wimbldona jer zestoko krsi pravila fer pleja, ja mislim da se ova troica dogovorila da im je dosta favorizovanja Federera i neka igra pazi i polufinale i finale sa realno ne samo slabijim igracima nego i FINANSISKI neatraktivnim jer jednom sam slusao Nastasea 80% prihoda je van terena a sta mislis ko ce kupovati djidja midje od Kverija, Cilica i Berdiha bice to prilicno bolan finassiski krah ove godine za Wimbldon a Englezi su osetljivi na pare to je moje misljenje.

delboj

pre 6 godina

zna da ne moze da pobedi federera,isto je i federer preskocio rg jer je znao da bi ga nadal odvalio
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile, 12. jul 2017 21:22)
Tacno, ali je kada je imao 30 god Roze je igrao protiv Nadala na RG iako se isto znalo da ce izgubiti, sada nij igrao jer ima 36 godina i mora pravti pauze, zasto da ne na najnaporniju podlogu. Ova dvojica nece biti ni aktivni teniseri sa 36 a kamoli da uspjesno odigraju, vjerujem 3 GS u sezoni.

Lol

pre 6 godina

Boze jadnih ljudi koji dolaze da se raduju povredi tudjeg igraca umesto da se raduju pobedi svojeg. Ajde staviti jos koji put "bre" u komentar da delujes autenticno. Stvarno bedni ljudi do dna.

sasa jokic

pre 6 godina

Toliko o ATP turu.....Marej kuk, ovaj lakat-rame, da uzme Rodja 20 GS titulu upise sa kao GOAT sa pozicije No.1, pa vi misevi nastavite i radite sta hocete. Dobili su po milionce na racun i to je to......sramota!!!!!

Draža

pre 6 godina

Novak je bukvalno jedini koji može da spreči Federera da osvaja sve gren slemove redom. Setimo se samo koliko je finala izgubio od Novaka. Sada bi imao još 5-6 titula da nije bilo Đokovića. Sad može da računa na još jedan Vimbldon jer čak i vam top forme Novak je jedini koji može da mu stane na put. Ovi ostali mogu da ha pobede ako na dan finala igraju najbolji meč svog života - znači jednom u 1000 puta.
Sa Novakom u autu, Federer i Nadal imaju otvoren put da nadoknade ono što su godinama gubili od Novaka.
Nadajmo se da će se i Novak jednog dana oporaviti i moći da nadoknadi bar nešto od propuštenog.
Nadal je uspeo, ne vidim zašto ne bi mogao i Novak.

Dejan

pre 6 godina

Kako oni namestaju sve ovo, cudo jedno. Ma, nema sanse vise da me bilo ko ubedi da ne namestaju. Kako je Marej zveknuo, tako odmah Novak. Ma, ne bi me cudilo da Federer isto ispadne. Evo....

Dabome

pre 6 godina

@beobrad
Konačno si video i priznao ono što pišemo ja i još neki sa kojima si se suprostavljao i verbalno raspravljao godinama ovde. Dobrodošao u stvarnost.

posmatrač

pre 6 godina

Kada sam sredinom Australijen opena poslao komentar , da ga osvaja Federer , Rafa RG , Federer Wimbldon i US open , a Novaka i Mareja nigde neće biti , dobio sam gomilu minusa , pa lupajte i dalje minuse ali ovo nema veze sa sportom .

Sale

pre 6 godina

Nole to su price za malu decu.Svi mi znamo a ti najbolje da Federer mora da pobedi i sklanjaju sve koji mogu da ga ugroze. Pitam se samo dokle mozes da izdrzis to ponizavanje.

Madjo

pre 6 godina

On se ruga našoj inteligenciji. Od čega povreda bre? Od neigranja tenisa punih godinu dana! Postao je klasični alibi teniser. Neka pošteno kaže da je ucenjen i da mu više nije dozvoljeno da osvaja titule. Dosta bre više sa ovakvim komentarima, time samo tera ljutnju svojih navijača na sebe. Ne samo što je doživeo strmoglavi pad u ovih godinu dana koji nije zabeležen i istoriji tenisa, nego će ostati upamćen i po količini neistinitih izjava koje je izrekao u tom periodu. Iz aviona se vidi da ne sme da pobeđuje na velikim turnirima. Ostali su mu samo Doha i Istborn za utehu, dok mu i to ne zabrane da osvaja. Užas bre!

analiticar_amater

pre 6 godina

Zna li on uopste sta ga boli? Juce je bilo rame, danas je lakat, sutra ce biti saka.....
(Todor, 12. jul 2017 19:44)

Mene vise zanima da li ti znas sta tebe boli, sta te zulja, sta te muci?

Nebojša

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da se ovo desilo juce su pljuvaci pricali da ce Nole namerno da preda mec danas da ga nebi Federer ponizio u polufinalu ispalo je da su bili upravu stvarno nemogu da verujem ovo vec postaje praksa da Nole predaje pre meceva sa Federerom i Nadalom

Henri Chinasky

pre 6 godina

Gledam Đokovićevu izjavu na TV-u i opet imam utisak da je SMEŠAN kao i obično.Nemušta opravdanja i najava pauze. Šta će na to reći ATP i JELENA?

Beobrad

pre 6 godina

Moramo biti realni! Novak ove godine "slucajno" gubi meceve bas pre duela sa Federerom i Nadalom. Primeri: u Majamiju i IW je gubio od Kirgiosa bas pre meceva sa Federerom, u Monaku izgubio pre meca sa Nadalom. U Madridu ga je preduhitrio rival jer je predao mec pre pocetka pa je Nole morao da igra protiv Nadala gde je ponizen. Onda ponovo na Roland Garosu Nole gubi mec od Tima u cetvrtfinalu, bas pre susreta sa Nadalom. Sada gubi od Berdiha pre susreta sa Federerom. Ovo sve je ogromno razocaranje za sve nas koji godinama verno navijamo za Noleta. Sokole nas, mnogo si nas razocarao, pocinjemo da sumnjamo u tvoje kvalitete.

Beobrad

pre 6 godina

Uvek "povreda" kada naidje na nekog iz top 10!A protiv Manarina nije povredjen? Razocarao si me sokole nas, kao covek i kao teniser, placem!

Frka u glavi

pre 6 godina

A STO NIKO NIKAD NE PREDA DOK VODI nego cim pocne da gubi,ne Novak nego svi ,bas svi?Znaci nikad se ne povrede dok vode?Zona sumraka neka,sta li je?

cetnici sever

pre 6 godina

Odavno se nisam ovako smorio...brz oporavak brate da se vratis jaci nego ikad...pauziraj sve dok se totalno ne oporavis...ispred tebe je jos 5 godina vrhunskog tenisa...samo da nam sto pre ozdravis pa uz nasu veliku podrsku navijaca idemo korak po korak slem po slem do najveceg u istoriji! Srecno burazeru!!!

Pera

pre 6 godina

(pera, 12. jul 2017 20:07)

Ti imenjace mislis da nije namesteno mislis li da je logicno da trojica najboljih izgube predaju i sl. u isto vreme se povela kampanja protiv Wimbldona jer zestoko krsi pravila fer pleja, ja mislim da se ova troica dogovorila da im je dosta favorizovanja Federera i neka igra pazi i polufinale i finale sa realno ne samo slabijim igracima nego i FINANSISKI neatraktivnim jer jednom sam slusao Nastasea 80% prihoda je van terena a sta mislis ko ce kupovati djidja midje od Kverija, Cilica i Berdiha bice to prilicno bolan finassiski krah ove godine za Wimbldon a Englezi su osetljivi na pare to je moje misljenje.

marko

pre 6 godina

Nisam neki strucnjak ali valjda kada se ima neka povreda preskacu se turniri, organizam se oporavlja i sl. Sada se spominje godinu i po dana tacno da se zaokruzi set opravdanja za prethodni period. Nekako je jadno Novace i srce koje saljes posle meca, i nedostatak motivacije kao razlog. Sve sto sam cuo od Federera narocito od Nadala jeste radicu jace i vraticu se jaci, ti to nikad nisi izgovorio.

sasa jokic

pre 6 godina

Toliko o ATP turu.....Marej kuk, ovaj lakat-rame, da uzme Rodja 20 GS titulu upise sa kao GOAT sa pozicije No.1, pa vi misevi nastavite i radite sta hocete. Dobili su po milionce na racun i to je to......sramota!!!!!

doktor

pre 6 godina

Zasto nisi sanirao povredu posle Wimb prosle sezone nego si besomucno igrao i gubio meceve ? ZASTO predajes kada izgubis prvi set? Izgubio si od prvog na koga si naleteo iz TOP 10 posle Tima na Garosu.. Samo kosti i koza ,nemas misica,atrofirao si...

Vidoje

pre 6 godina

Ako je uzrok slabe igre povreda koju ima već godinu ipo dana zašto je onda otpustio Bekera, Vajdu, Amanovića i Griča.

NE TO NIJE PRAVI UZROK NEGO JEFTINI IZGOVOR ZA MEDIJE I NAVIJAČE KOJE ĐOKOVIĆ VIŠE NE POŠTUJE VEĆ IM VEĆ DUŽE VREME VREĐA INTELIGENCIJU NEBULOZNIM I LAŽNIM IZJAVAMA.

Dejan

pre 6 godina

Kako oni namestaju sve ovo, cudo jedno. Ma, nema sanse vise da me bilo ko ubedi da ne namestaju. Kako je Marej zveknuo, tako odmah Novak. Ma, ne bi me cudilo da Federer isto ispadne. Evo....

za tebe ne znam

pre 6 godina

Nisam neki strucnjak ali valjda kada se ima neka povreda preskacu se turniri, organizam se oporavlja i sl. Sada se spominje godinu i po dana tacno da se zaokruzi set opravdanja za prethodni period. Nekako je jadno Novace i srce koje saljes posle meca, i nedostatak motivacije kao razlog. Sve sto sam cuo od Federera narocito od Nadala jeste radicu jace i vraticu se jaci, ti to nikad nisi izgovorio.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marko, 12. jul 2017 19:51)

Sasvim sigurno nisi strucnjak ali volis da komentarises i to negativno naravno a izgleda da i ne pratis bas pomno desavanja. Jer da pratis znao bi da se ova povreda ne pominje tek sad i da je upravo zbog te povrede preskakao prosle godine i Peking i Sinsinati i da se zna da ga ta povreda vec duze vreme muci, rame -lakat
Zasto je nije izlecio i sta se tu sve desava mozda bi i shvatio da si danas pazljivo slusao njegovu konferenciju za stampu. Da nema zelju da se bori , on ne bi ni ucestvovao na turnirima..
Sto, da mozda ti ili slicni tebi ne zelite vise od njega trofeje i pobede?
Ja mu zelim od sveg srca brz oporavak.

Stefan

pre 6 godina

Svaka cast na uspesima, dovoljno si ti nas zaduzio, posle tebe, necemo ni imati sta da komentarisemo na ovim portalima, kad je tenis u pitanju...

satelit

pre 6 godina

Dusa me boli sto cu napisati ovo,ali Novak manipulise svima nama pa i Agasijem... On ni Srca vise nema za borbu.Sve je nelogicno kod njega.Dugo povredjen ? Pa,sto igra ,sto se ne zaleci kao FED! STO predaje cim izgubi set ili odustane od meca kao protiv Tima. I ZA KRAJ ,zasto ne iskopira kako to Roger radi ili jednostavno ode u penziju

C i n i k

pre 6 godina

100% mu verujem jer igrao je protiv Berdiha, njegovog starog pacijenta.Berdih je u celoj karijeri samo 1 x do sad uspeo da ga pobedi,tako da mu zelim brz oporavak i naravno, sto pre da se vrati na 1.mesto ako ikako moze..

Hari

pre 6 godina

Jel realno da neko pise da je Djokovic namerno predao jer je video da gubi hahahah pa covek je 26 puta dobijao Berdiha a Federera je drao u poslednja dva finala, stvarno su po neki ljudi rodjeni sa previse humora ili previse zlobe i mrznje u sebi.

Vera

pre 6 godina

Nole, zašto si forsirao ruku sve ovo vrijeme,nisi normalan....zdravlje je važnije od svih titula !Baš mi je žao, želim ti uspješan i što brži oporavak.

Beobrad

pre 6 godina

Mnogi smo se pitali zasto mu je servis tako slab u poslednjih godinu dana!
Sada znamo, lakat!
Bices bolji kad se vratis, samo ozdravi majstore!

priča za laku noć deco

pre 6 godina

"Vuče ozbiljnu povredu godinu i po", nije igrao kad se sve sabere skoro 10 meseci ( i nije mogao da se izleči za to vreme) a onda se troši na ATP250 turnirima kao što su Doha i Istborn rizikujući još veću povredu mišića i tetiva. Pa ko još veruje u ovo.

PeteSampras

pre 6 godina

Kralju, sećamo se svi da si US Open prošle godine igrao isto sa problematičnim laktom, i dogurao si do finala. Uzmi pauzu od dva meseca, ne vredi da se mučiš ovako

Mili Vanili

pre 6 godina

Ne znam ko je iskreno popušio ovu priču?
Juče se smeškao posle pobede, a danas nikad brža predaja.
Kako god, ne zaslužuje da bude u top 10.
U top 10 treba da su gladijatori a ne papučari.

I šta vam znači ''povratak na presto''? Zar nije u ovom dobu karijere bitnije da juri rekorde i GS titule?
Da stigne Nadala, Samprasa i RF?
Šta vredi da bude prvi reket sveta sa 12 GS titula, a RF sedmi reket sveta sa 25 GS titula?
Čemu se vi nadate?

Neko

pre 6 godina

Sad kad je predao govori o povredi koja traje godinu i po dana,a u tom periodu kad ga pitaju da li ima neku povrdu on se smeje i govori kako je sve u redu,jos se i ljuti na one Engleze novinare,a oni mu samo lepo postavili pitanje.Zato ga niko van Srbije i Kine i ne postuje.

c i t i z e n

pre 6 godina

Србија је пуна незадовољних, неуспешних, фрустрираних, злих, који се радије радују пролазној невољи оних који су постигли огромне успехе у свом животу него да учине нешто за сопствене бедне животе и за своје ближње. Новак ће живети сјајно чак и ако заврши каријеру сада, а шта ће они?

Q77

pre 6 godina

Ma, problem je što nisi privilegovan na W, tako bar kažu u komentarima na ovom portalu. Čak je trebalo na putu do potencijalne titule da "preživiš" žreb.

PS. Iako nećete shvatiti, moram napomenuti. Prestanite MEHANIČKI da udarate pluseve na komentare.

Lol

pre 6 godina

Boze jadnih ljudi koji dolaze da se raduju povredi tudjeg igraca umesto da se raduju pobedi svojeg. Ajde staviti jos koji put "bre" u komentar da delujes autenticno. Stvarno bedni ljudi do dna.

navika

pre 6 godina

Pa sto igras... odmori bre... kreni sl godine i cao.pogledaj Federera,kao da ima 20 god igra.jedino tvoja igra mu ne lezi na wimbledonu i sad dobio na poklon GS

autokmd

pre 6 godina

Dragi Nole, cuvaj zdravlje... To ti je najpotrebnije sada da bi se vratio na teren kao kad si na vrhu snage. Pusti ti ovi negativni komentari, to tebi nisu potrebni vec samo zdravlje odmor zdravlje porodica i sreca.

Mirk

pre 6 godina

Kada je 05.06.2016 osvojio RG Novak je imao cetiri opcije.
Da se smekerski oprosti od tenisa i tako na vrhuncu slave ostavi ubedjenje kod svih da je mogao prestici Federera ali da ga nije bilo briga.
Da jos jace pritisne i vec grogirane protivnike dotuce postavljenjem novih rekorda.
Da pocne polako da pada ali da i dalje osvaja velike turnire
Da, rekordno brzo, spiska sve sto je osvojio i da za godinu dana ostane samo senka od nekadasnjeg igraca.
Nazalost, Djokovic je izabrao ovu poslednju.

kimiko

pre 6 godina

Ovde čoveku ne dozvoljavaju ni da se povredi...Lako je zameniti tastaturu, pa kuckati sve i svasta. Ali nasi "strucnjaci "najbolje znaju pravo stanje...Odrase i oni laktove od kuckanja podrske Federeru:)

Sve najbolje, zasluzio si

pre 6 godina

Na zalost, ovo izgleda na ono cega smo se svi plasili - hronicnu povredu. Dace Bog da gresim. Nista - dobar odmor dok se potpuno ne oporavis, ma koliko to dugo trajalo.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Pošto je dovoljno mudar i racionalan sigurno će saslušati mišljenja svih vrhunskih ortopeda i hirurga. Neko laičko mišljenje govori da treba da zatvori ovu sezonu i sav fokus usmeri na januar i AO 2018. Da uradi isto ono što i Rodžer, preseče loš period i mučenje i vrati prepun energije, maksimalne fizičke spreme i motiva. A takvom Novaku niko živ nije ravan pod kapom nebeskom. Drž` se legendo, vole te burazeri Srbi od Enkoridža do Vladivostoka !

Gajetano

pre 6 godina

Eto, toliko su zeleli da ga se rese i toliko je jaka bila njihova namera, da su ga se na kraju resili na najbizarniji moguci nacin.

No nije u tome stvar, bice jos mnogo turnira, sa povredom se u ovoj fazi nije moglo dalje i to je sve OK... Ali odakle sad ta prica o povredi lakta koja ga muci vec godinu i po dana!? To je onda hronicna povreda koja se leci mesecima, operacijama, pa danasnja sportska medicina je valjda sposobna za to, a Novak ima i odvec novca da to sebi ne moze da priusti. Uostalom, evo ga Marej koga je mucila povreda ledja, operisao se, pauzirao par meseci i vratio se spremniji nego ikad. A Novak je sve ovo vreme igrao!? Lose doduse, ali je igrao. Zato mi ova prica izgleda kao lose srocena bajka.

Zao mi je, teska situacija za donedavno apsolutnog vladara ove plemenite igre. A kako sad pronaci motivaciju za dalje i koliko ce Novak i njegov tim uspeti u tome, pitanje je sad.

Pozdrav,

Pedja

pre 6 godina

Vuče ozbiljnu povredu godinu i po", nije igrao kad se sve sabere skoro 10 meseci ( i nije mogao da se izleči za to vreme) a onda se troši na ATP250 turnirima kao što su Doha i Istborn rizikujući još veću povredu mišića i tetiva. Pa ko još veruje u ovo.
(priča za laku noć deco, 12. jul 2017 21:46)
Ne moras da veruješ, samo pogledaj njegov servis u zadjih godinu dana dvadeset km sporiji u proseku i njegove udarce kao da udara jaje da se ne razbije.

Engleski sibicari

pre 6 godina

Realno treba da pauzira do australian opena... totalno resetovanje,totalni povratak motivacije,i sto
je najbitnije totalni oporavak tela.. rekao sam pre par godina,ako Federer moze da igra do
35te i da osvaja slemove,Djokovic sa svim onim jogama,ishranama i meditiranjem ne bi trebalo da ima problema
do 40te! jednostavno nekad se treba doneti teska odluka radi kasnijih
uspeha! Nole uz tebe smo!!

MikiP

pre 6 godina

Nije stvar u tome sta Djokovic radi. Njegova karijera, njegova stvar. Moze da radi sta hoce.
Problem je ono sto on govori. Izjave su namenjene javnosti, njegovim navijacima i to je ono sto u najvecoj meri i iritira ljude koji ga prate. Kad bi se sakupilo sve sto je rekao u poslednjih godinu dana zakljucno sa ovim danas to bi bila hrpa, u najmanju ruku, nesuvislih izjava.
Pre azijske turneje covek, koji je u tom trenutku br 1, izjavljuje da zeli PONOVO da uziva na terenu?!!!
Da li je moguce da se smarao dok je osvajao 4GS u nizu i bio neprikosnoven?
Posle toga je gurao pricu da mu tenis vise nije prioritet. Odlicno, ako to nije sansa da se sanira povreda, ne znam sta je.
Znaci, igras povredjen godinu dana a pricas da je sve ok! Imas milione a ne mozes naci lekara koji ce ti reci sta da radis??
Raspustas stari tim, forsirajuci pricu o promenama, zasicenju, trazis nekog sa slicnom pricomg koji ce ti pomoci da se vratis (Agasi) sad si nasao Ancica koji kao ima to sto ti fali i na kraju kazes da si u stvari sve vreme povredjen????
Sta je sledece?

MATS

pre 6 godina

Svi popljuvase Vilandera kad ga je savetovao da odmori do AO i naravno da nije povredjen godinu ipo i naravno da nema lekara koji ce mu reci samo ti igraj, a istovremeno razmisljaj o operaciji.

GM

pre 6 godina

-Mom telu pomaze moja ishrana
-U odlicnoj sam formi
-Osvojio sam Istborn i to mi je pomoglo
-Znam da nisam izgubio ni set jos od tog turnira
-U pravu je Boris da sam se probudio
-Smeta mi stanje terena, a ovako sam ok
-Podizem formu
-Nije mi smetalo odlaganje meca
-Posle Manarina, to je obican bol u ruci, to je sport i idemo dalje

A posle celog jednog dana od meca sa Manarinom, na zagrevanju vec grimase.
Mozda on sebi prica price, ali sto vara svoje navijace, za koje zna da im je stalo do njega. Sto uopste prica nesto, ako ga bol muci sve vise i vise.

Niko mu ne trazi da daje lazne nade, da se navijaci loze da mozda moze da osvoji W i vrati se na mesto broj 1. Zar nije fer da ako ga nesto muci, da onda nista ne prica, nego od govori kako se slaze da Borisom da se zver probudila... jel se zver probudila ili muci muku sa laktom, koje je od ta dva...

Nije fer prema navijacima, a on kako hoce, zna sta je najbolje za njega.

Sinkegrof

pre 6 godina

Zelim ti brz oporavak...samo da konstatujem da ce ,,penzioner" osvojiti po svemu sudeci i 19 grend slem..hteli mi priznati ili ne jednostavno je najveci...

Cole

pre 6 godina

I na kraju, ispade Vilander u pravu
kada je rekao da Novak posle Vimbldona
treba da uzme pauzu do kraja sezone
i da nakon toga izdominira 2018.

ko boza

pre 6 godina

A STO NIKO NIKAD NE PREDA DOK VODI nego cim pocne da gubi,ne Novak nego svi ,bas svi?Znaci nikad se ne povrede dok vode?Zona sumraka neka,sta li je?
(Frka u glavi, 12. jul 2017 19:47)

Mnogo si bistar.

paorka

pre 6 godina

Taj lakat moze toliko da boli da vam oci ispadnu. Na svaki pokret,cimanje pa cak i obicno pomeranje ruke. Ne znam kako je do sad izdrzao...
Sve najbolje Novace! Brz oporavak!

goran

pre 6 godina

cudno mi je to da se bas sad povredio jer je na izbornu igrao bez greske pre berdiha nije imao problem nema veze oporavi se lepo i juri ka 1 mestu sansi jos ima.....

Јабучило

pre 6 godina

По природи ствари, чим осетиш тегобу идеш код лекара. Не чекаш 540 дана и полуизгубљену утакмицу. Новак, колико год умео да преокрене меч када је у форми, "оšећа примицач" чим крене озбиљно да губи.

Jovan

pre 6 godina

Nazalost ono sto je nekolicina nas pisala jos pre godinu dana to se i obistinilo. Sa promenom ishrane i gubitkom misicne mase koja je bila osnovna zastita ligamentima i zglobovima, povecao je rizik od povrede pod konstantnim opterecenjima usled udaraca. Djokovic je svoje telo bio doveo u stanje perfekcije da bi sve unistio jednom nesmislenom odlukom. Mozda ovo nije kraj karijere, ali je definitivno kraj trke za najboljeg svih vremena. Da li u Novaku ima snage za jos par slemova vreme ce i pokazati, ali pred njim je definitivno za pocetak jedan duzi oporavak koji bi morao da obuhvati ojacanje nadlaktice, povecanje tezine i misicne mase i smanjenje tezine reketa sto opet povlaci i neke druge izmene u njegovoj igri. Sa trenutnom ishranom i kilazom mozda moze da zivi 120 godina ali ne moze da igra vrhunski tenis. Nadam se da je Novak konacno to shvato sada.

prcko

pre 6 godina

ova prica nema nikakve logike. ukoliko tako dugo vuce ovu povredu ondaje jasno zasto igra tako lose u poslednje vreme ali cemo onda otkaz bekeru i celoj ekipi. nista ja vise ne verujem njegovim pricama.i pitanje je da li je stavrno imao tolike bolove da nije mogao dalje da igra ili je ipak neka kalkulacija u pozadini.

Draža

pre 6 godina

Novak je bukvalno jedini koji može da spreči Federera da osvaja sve gren slemove redom. Setimo se samo koliko je finala izgubio od Novaka. Sada bi imao još 5-6 titula da nije bilo Đokovića. Sad može da računa na još jedan Vimbldon jer čak i vam top forme Novak je jedini koji može da mu stane na put. Ovi ostali mogu da ha pobede ako na dan finala igraju najbolji meč svog života - znači jednom u 1000 puta.
Sa Novakom u autu, Federer i Nadal imaju otvoren put da nadoknade ono što su godinama gubili od Novaka.
Nadajmo se da će se i Novak jednog dana oporaviti i moći da nadoknadi bar nešto od propuštenog.
Nadal je uspeo, ne vidim zašto ne bi mogao i Novak.

NoleFan

pre 6 godina

Upala tetive na laktu je vrlo bolna i vrlo tesko se leci. Oporavak traje i duze od godinu dana. Koliko je samo tenisera i teniserki zavrsilo karijeru upravo zbog toga. Ja sam imao takvu upalu, bolovi su prestali posle godinu ipo dana. Nije svejedno da okaci reket na period od godinu dana, ali mozda i nece morati toliko dugo. Ako je to uzrok lose igre od prosle godine, onda mu je ovo do sada bilo samo mucenje.
Bolje da pauzira i da se oporavi, godine nose svoje neumitno.

Jovan

pre 6 godina

@posmatrač
Ne lazi, a sta cemo sa onim komentarima gde si pisao kako se Nole vratio i kako osvaja (Indijan Vels, RG, pa i Vimbldon)? Sada tisina, ne pravi se pametan.

goran

pre 6 godina

steta za ovo nisam znao da je ta povreda jos tu nije mi delovalo jer je u izbornu igrao sjajno nije se videlo da ga nesto muci na ovom turniru je isto igrao savrseno sad ovo... Puno srece oporavi se i vrati se svez....

bozza

pre 6 godina

operisi, oporavi se, odmori, i vrati se jaci i motivisaniji nego ikad. Ugledaj se na Nadala i RFa, oni su najbolji primer kako izgleda povratak posle povrede

Otkud to

pre 6 godina

Šta je ovo šta se piše da je Nole ucenjen, da ne sme da pobeđuje, da mu neko preti? Ko mu to preti, zašto ne sme da pobeđuje? Molim cenjenog komentatora Madju da elaborira svoju teoriju, da prosvetli nas neupućene, o čemu se tu tačno radi, šta čaršija priča!

Miroslav

pre 6 godina

Izjavio je da mu se ne sviđaju ni NOŽ ni LEKOVI !! ... pa Nole, jedno mora. Nek nauči na greškama drugih sportista koji NISU odmah išli na Operaciju ...

Terapije su ČIST gubitak vremena u 90% slučajeva. Gulbis je tako prošao. izgubio 2 godine !!!

A ako je problem prisutan već 1,5 god, onda je krajnje vreme da ga konačno reši!!

NOŽ i pauza od 6-7 meseci, RAZBISTRI glavu do tada pa se VRATI ili PENZIONIŠI i to je to ;-)

2-3 kg MIŠIĆNE mase bi mu itekako trebalo, Preveliki su napori za njegovu konstituciju, ali Nole će kao i uvek da tera po svom.

PS da li ste primetili da Nole UVEK (90%) pokušava da protivnika uhvati na KRIVOJ nozi, tj uporno gađa stranu na kojoj se protivnmik već nalazi ...

Manarino ga je tako 7-8 puta ladno sačekao na istoj strani da ga Nole pogodi !! ...

au

pre 6 godina

@Pera
Znaci, Englezi prave zavere da bi finansijski propali? Ili kako ti to kaze "finasisski"?
Mari ima nesto protiv Engleza? Nadal igrao 28 gemova u 5 setu i od 0-2 dosao do 2-2 jer je hteo da ispadne posto mu nekako ne odgovara to sto je ove godine igrao finale AO, osvojio RG i jos 2 mastersa? Koja je tu tacno tvoja logika?
Mislis li da su Federer i Nadal odustali sa RG prosle godine iz protesta sto su namestane titule Novaku? Ili je to bilo bas onako posteno?

delboj

pre 6 godina

zna da ne moze da pobedi federera,isto je i federer preskocio rg jer je znao da bi ga nadal odvalio
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile, 12. jul 2017 21:22)
Tacno, ali je kada je imao 30 god Roze je igrao protiv Nadala na RG iako se isto znalo da ce izgubiti, sada nij igrao jer ima 36 godina i mora pravti pauze, zasto da ne na najnaporniju podlogu. Ova dvojica nece biti ni aktivni teniseri sa 36 a kamoli da uspjesno odigraju, vjerujem 3 GS u sezoni.

au

pre 6 godina

@sasa jokic
Cekaj, Nadal i Novak koji su zaradili oko 300 MILIONA dolara su potkupljeni sa milioncetom? Mari koji je zaradio preko 200 je takodje potkupljen sa milioncetom? Da li si ti ozbiljan? Da ih potkupe sa milion dolara? Kao da mene potkupe sa 10 para. Da bi ih potkupili morali bi bar 100 miliona svakom da daju. A to se onda ne isplati. Sto nas dovodi do zakljucka da samo idiot moze da veruje u takav scenario.
E da, koliko su platili Federeru i Nadalu da odustanu sa RG 2016? I da Nole osvoji 4 zaredom? Javi nam.

Јабучило

pre 6 godina

PS. Iako nećete shvatiti, moram napomenuti. Prestanite MEHANIČKI da udarate pluseve na komentare.
(Q77, 12. jul 2017 19:51)

Хахаха, браво!

Dabome

pre 6 godina

@beobrad
Konačno si video i priznao ono što pišemo ja i još neki sa kojima si se suprostavljao i verbalno raspravljao godinama ovde. Dobrodošao u stvarnost.