Nova vest
Tenis

Četvrtak, 13.07.2017.

22:00

Heroina dana X: Za nju su godine samo broj

Na turu se pojavila kao četrnaestogodišnjakinja, a evo posle 23 godine uspela je da se plasira u finale najprestižnijeg turnira na svetu - Vimbldona.

Izvor: PT

Autor: PT

Heroina dana X: Za nju su godine samo broj
Getty Images

Njeno im je Venus Vilijams, koja je pobedom nad domaćom uzdanicom Džoanom Kontom, uspela da uđe veliko finale na terenima Ol Ingland klaba.

Posle eliminacije Endija Marija od Sema Kverija, Britanci su sve nada polagali u Kontu, ali je baš kao i kod prvog igrača sveta, usledio poraz od igrača, u ovom slučaju igračice, sa Sevrnoameričkog kontinenta.

Venus je još jedno dokazala da su godine samo broj i da uz puno rada i malo sreće, čovek može biti konkurentan i u poznim igračkim godinama. Na Rolan Garosu je zaustavljena u osmini finala, međutim "njena" podloga je tek dolazila.

Preskočila je sve pripremne turnire na travi i tako došla na Vimbldon sa jednim ciljem - osvajanje šeste titule.

Za sada joj odlično ide pošto je uspela da se plasira u deveto finale u Londonu i to sa punih 37 godina. U polufinalu je savladala već pomenutu Kontu, koja nije uspela da postane prva Britanka posle 40 godina u finalu londonskog Grend slema.

Vilijams je igrala kao u najboljim danima, a ispostaviće se da je najvažniji gem meča bio, deveti gem prvog seta. Venus je servirala, a Britanka imala čak dve uzastopne brejk lopte.

Ipak, Amerikanka je odličnom igrom uspela da ih spasi i da povede sa 5:4. U narednom gemu Venus je napravila brejk i tako odjednom, umesto da da bude blizu gubitka seta, 11. igračica sveta je povela sa 1-0.

Usledio je potpuni potop Britanke u drugom setu, koji je Venus dobila sa 6:2 i tako se plasirala u deveto finale na turniru koji se igra na terenima Ol Ingland klaba.

Da sve bude još upečatljivije, ovo će biti drugo Grend slem finale ove godine za Venus, što samo potvrđuje da nekada godine nisu bitne.

"Do sada, ova godina je za mene neverovatna, jer sam uspela da dođem do finala na velikim turnirima. Naravno da sam uzbuđena što sam uspela da se plasiram u još jedno finale i pokušaću da odem korak dalje", rekla je Venus nakon meča.

A, u finalu će je čekati naoštrena Garbinje Mugurusa, koja je u polufinali bila ubedljiva protiv Magdalene Ribarikove.

Finale je na programu u subotu od 15:00, a da li će pobediti mladost ili iskustvo, ostaje nam da vidimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d