Šta je ubedilo Lendla da prihvati poziv Marija?

Drugom teniseru sveta Endiju Mariju prija saradnja sa Ivanom Lendlom, čemu svedoče rezultati u poslednjih nekoliko nedelja.

ĐN |
Komentari 26
Photo by Jordan Mansfield/Getty Images
Photo by Jordan Mansfield/Getty Images

Lendl se vratio u stručni štab i od tada Britanac ne zna za poraz – prvo je osvojio turnir u Kvinsu, a onda po drugi put podigao pehar na Vimbldonu.

Međutim, do sada nije bilo poznato kako je Ivan odlučio da prihvati Endijev poziv, a to je otkrio fizioterapeut Mat Litl.

“Ivan je želeo da se informiše u kakvom je stanju Endi. Pozvao me je dok sam bio na porodičnom roštilju, a kada sam ga pitao kako je, odgovorio mi je: ‘Ok, slušaj, reći mi šta se događa? Fizički, na kakvom je nivou? Možemo li još da izvučemo iz njega?”, otkrio je Litl koji je potom ogovorio:

“Mislim da smo ga gurnuli maltene do maksimuma. Možemo da nastavimo, ali mislim da je na prilično dobrom nivou. Ne mislim da je prethodne mečeve gubio zbog fizičke spreme”.

Uprkos tome što je sve funkcionisalo dobro, Lendl je dodatno unapredio treninge.

“Ivan je zahtevao dodatni nivo intenziteta i non-stop forsira Endija. Ne mogu da kažem da tako nije bilo ranije, ali takva su očekivanja kada se Ivan pojavi na terenu i postavi vežbe”.

prethodna strana 1 / 23 sledeca idi na stranu