Nova vest
Tenis

Utorak, 12.07.2016.

10:58

Mari: Voleo bih do prvog mesta, ali Novak...

Drugi teniser sveta Endi Mari rekao je da bi voleo da dođe do prvog mesta na ATP listi, ali da će mu biti izuzetno teško.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Mari: Voleo bih do prvog mesta, ali Novak...
Photo by Julian Finney/Getty Images

Mari je u nedelju osvojio Vimbldon pobedom nad Milošem Raonićem u finalu, čime je smanjio zaostatak za prvoplasiranim Novakom Đokovićem za više od 3.000 bodova.

„Možda je bilo više pritiska pre finala jer je postojala prilika, pošto Novak nije bio sa druge strane mreže, ali mi je iskustvo pomoglo u tim trenucima“, napisao je Mari u svojoj kolumni za BBC.

Sledeći cilj je jasan – pokušaj da se prekine dominacija najboljeg igrača današnjice.

„Voleo bih da nastavim do prvog mesta na ATP listi, ali će to biti ekstremno teško jer je Novakova konstantnost neverovatna. Moraću do kraja godine da zadržim nivo igre uz poslednjih nekoliko meseci, kako bih smanjio zaostatak“.

U glavi već ima jasan plan.

„To znači da ću morati da radim još napornije i nema sumnje da će fizički biti veoma zahtevno. Ipak, postoje mnogo gori poslovi na svetu. Zaista uživam u treningu, nije to nešto što mrzim. Volim da treniram, da idem u teretanu i fizički napredujem“.

Međutim, postoji nešto što mu smeta.

„Najteži deo za mene je kada su uključene kamere. Tada se povećava pritisak i postaje stresno, ali ostali deo teniskog života volim. Putovanja, obilasci novih gradova, zemalja... Mečevi predstavljaju teži deo i sve se vrti oko njih, pa baš zato moram da uživam u trenucima poput ovog“, zaključio je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve