Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.07.2016.

22:40

Heroj XIII dana: Treći Gren slem za škotsko ’hrabro srce’

Endi Mari jedan je od najnesrećnijih igrača, možda i u istoriji tenisa, ali se odlično bori sa time.

Izvor: B92

Autor:B92

Heroj XIII dana: Treći Gren slem za škotsko ’hrabro srce’
Getty images

Škotski teniser igra u verovatno najjačoj eri u istoriji ovog sporta, a u nedelju je nagrađen za upornost.

Igrao je svoje 11. Gren slem finale, ali tek prvo u kojem za rivala nije imao Novaka Đokovića i Rodžera Federera, verovatno dvojicu najboljih igrača u istoriji. Uspeo je da iskoristi poraz dvojice velikana i u finalu dođe do svog trećeg Gren slema u karijeri pobedivši Miloša Raonića sa 6:4, 7:6, 7:6.

„Voleo bih da sam osvojio više u karijeri. Kao što sam i ranije rekao, momci protiv kojih igram su osvojili mnogo. Mnogi govore da su to trojica najboljih igrača u istoriji. Dobio sam protiv njih neke mečeve na Slemovima, ali sam i izgubio još više. Ako želim da osvojim još više Gren slemova, moraću da pronađem način da ih pobeđujem. Retko prođte kroz Gren slem, a da ne igratie ni protiv Novaka, ni protiv Rodžera, ni protiv Nadala. Ali, imam osećaj da je najbolje ispred mene, da imam šansu da osvojim još. Nadam se da moje vreme tek dolazi.“

U finalu je pokazao da je sazreo. Bio je prvi put favorit u finalu Gren slema i odlično se nosio sa tom ulogom, ali i verlikim pritiskom igranja pred domaćom publikom. U velikom delu meča je neutralisao moćne servise Kanađanina i učinio je finale pomalo i dosadnim jer Raonić realno nije imao šansu.

„Nisam mnogo razmišljao o prethodnim finalima. Znao sam da je ovo moja prilika da osvojim još jedan Vimbldon. Ali, bio sam nervozan kao i pred svako Gren slem finale. Ipak, odigrao sam odlično, držao sam se plana i pokušavao sam da pronađem način da pobedom Miloša“, kaže Mari o činjenici da je prvi put igrao u finalu protiv igrača koji nije Novak ili Rodžer.

U svakom slučaju Endi Mari je u finalu potvrdio da je trenutno jedini igrač koji može da ugrozi Novaka Đokovića na teniskom tronu.

Pobedom u finalu je smanjio i zaostatak na ATP listi za srpskim igračem, pa će se između njih dvojice do kraja godine voditi borba za mesto broj jedan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve