Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.06.2016.

22:33

Mari: Bilo bi dobro da ovako čuvam energiju

Endi Mari zadovoljan je zbog lake pobede u drugom kolu Vimbldona.

Izvor: AK

Autor: AK

Mari: Bilo bi dobro da ovako čuvam energiju
Foto: Getty image

Britanac je savladao Jen-Hsun Lua u tri seta za menje od dva sata igre.

"Bilo je prilično teško, bilo je mnogo neizvesnih gemova u prvom setu. Imao je brejk loptu na 5:3, borio se, dobro udarao, obojica smo imali dosta šansi, ali sam izdržao", rekao je Mari.

Rival sa Tajvana je vodio 3:1 u prvom setu, ali u nastavku meča nije imao šanse.

"U drugom i trećem setu sam počeo mnogo lakše da udaram loptu, dobro sam igrao protiv tenisera koji je imao dosta mečeva na travi. Dobro je što sam završio meč pre potencijalne kiše. Biće dobro ako mogu da pobeđujem lako, da sačuvam energiju. Ovo je dobar start za mene", dodao je Britanac.

Mari je drugi favorit turnira, a sledeći rival mu je Australijanac Džon Milman.

"Nisam razmišljao mnogo o očekivanjima. Trudim se da radim ono što umem na najbolji mogući način. Nisam znao za Milmana pre Brizbejna. Igrao je mnogo dobro tog dana. Ako nastavi tako lako će doći do Top 50. Dobro se kreće, ima sjajan stav na terenu. Biće drugačije nego tada, biće teško sigurno", rekao je Mari.

On je uspeo da meč završi pre kiše, dok su se neki drugi igrači žalili što oni ne mogu da utiču na odluku o mogućem prekidu meča kada je vlažna podloga.

"Pričao sam o tome sa Novakom u Rimu i malo u Parizu. Igrač koji zarađuje za život ne može da zavisi od povrede, a može mnogo da se ozledi. Ako igrači kažu da je mokro, da je klizavo, da mogu da se povrede, onda je zaista tako. A ko će preuzeti odgovornost za to. Mislim da mora postojati veći balans prilikom odlučivanja. Na travi posebno može da bude opasno", zaključio je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve