Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.06.2016.

20:04

Jelena: Padnem fizički, onda i psihički

Srpska teniserka Jelena Janković kaže da fizički nije maksimalno spremna i da je to jedan od uzroka poraza od Marine Eraković u drugom kolu Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Jelena: Padnem fizički, onda i psihički
Getty Images

Od našeg izveštača iz Londona Saše Ozma

Jelena je izgubila sa 4:6, 7:6 (7-1), 8:6.

“Prvi set sam dobro krenula, imala sam 4:1, a onda sam odjednom pala, izgubila sam tajming i i sigurnost, pa je ona diktirala poene. Jesam uzela prvi set, a onda je ona u drugom servirala dosta dobro“, rekla je Jankovićeva i dodala:

“Kako je vreme odmicalo, osećala sam se sve sporijom, fizički sam dosta pala, umorila sam se pogotovo u trećem setu – noge su mi bile kao olovo, ogromna razlika u intenzitetu u odnosu na prvi set, a Marina je igrala u istom ritmu od početka do kraja“.

Jelena je naglasila da joj najteže pada što ne može dugo da igra na istom nivou.

“Još nisam popravila kondiciju jer sam na turnirima, to mi nedostaje jer nemam snage za duže mečeve, punim se brže mlečnom kiselinom, noge mi otežaju i gubim brzinu, pa sam limitirana u udarcima. Onda padnem i psihički, glava ne može da mi izdrži jer nemam na šta da se oslonim – u poslednje vreme često gubim guste mečeve jer fizički ne mogu da odradim posao, ali imala sam mnogo pauza i povrede, ne ide preko noći“.

Jankovićeva je zaključila rečima da će nastaviti da radi i da se nada da će ponovo moći da se nađe u završnici Gren slem turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve