Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.06.2016.

18:40

Jelena ispala od Novozelanđanke iz Splita

Srpska teniserka Jelena Janković završila je učešće u drugom kolu Vimbldona, porazom od Marine Eraković na razliku.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Jelena ispala od Novozelanđanke iz Splita
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Jankovićeva je u meču sa mnogo preokreta i drame poražena rezultatom 2-1, po setovima 4:6, 7:6 (7-1), 8:6.

U prvom setu samo dva gema od deset nisu bili brejkovi, a u takvoj situaciji bolje se snašla Jelena i na iskustvo izvukla prvi set.

Međutim, kao i mnogo puta do sada, najbolja srpska igračica ispustila je stečenu prednost, iako je u drugom setu imala ’momentum’ na svojoj strani kada je vratila brejk u trenutku u kojem je protivnica servirala za 1-1.

Otišlo se u taj brejk, a tamo je Erakovićeva bila koncentrisanija i izborila odlučujući.

U trećem delu igre situacija se potpuno preokrenula – Novozelanđanka je oduzela servis protivnici i povela sa 2:1, a kada je Jelena propustila četiri brejk lopte da izjednači, činilo se da je kraj.

Ipak, Srpkinja je u desetom gemu uspela ono što nije dva gema ranije, izjednačila na 5:5 i sada ona bila u prednosti. Uprkos tolikom iskustvu, ta prednost je kratko trajala – Marina je kod 7:7 vrlo brzo došla do 0:40 i iskoristila drugu meč loptu.

Devojka rođena u Splitu koja igra pod zastavom Novog Zelanda trenutno zauzima 153. poziciju na WTA listi, ali joj to nije smetalo da ostvari jednu od najvećih trijumfa u karijeri.

Ona će u trećem kolu igrati protiv 12. nositeljke Karle Suares Navaro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve